Keresés

Részletes keresés

Andy67 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 27

Ezt találtam róla: itt

A készítéséből is sem sokat mutatnak, de talán aki érti, hogy miről van szó, többet ki tud belőle venni.

36évi Creative Commons License 2009.05.06 0 0 26
Na, pont most akartam én is ezt írni, emlékszem a felújítós topikon mutatta is.

Kao!
Örömmel látom, hogy most már tpiknyitásban is aktívkodsz, jó látni! :))))
Ja, és pusz, egyébként is jó látni. :)

Előzmény: Törölt nick (24)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 25
Köszönöm:)
Előzmény: Kaoka (21)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.06 0 0 24
Sziasztok! Kustrae nagyon profi a témában, egy függőszéket készített a lányainak ezzel a technikával, talán majd ő is idetalál, de biztonság kedvéért mélt is írok neki.. amúgy is épp most akartam ezügyben zaklatni, sok fehér elnyűtt pólónk van, ami másra már nem jó, de fonalnak, megfestve szerintem jól lehetne használni.

A hivatalos retextil szál készítésének valami spéci technikája van, amitől nem nyúlik meg és nagyon tartós lesz, de ez a max, amit tudok... Addig is gyűjtögetem az újrahasznosnak ítélt pólókat (spirálisan felvágva, felgombolyítva.. :D )... csak milyen szélesre kéne vágni a csíkot? (kb 1,5 - 2 cm-esre tippelek)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.06 0 0 23
Igen hallom a kiabálást.:) Még nincs tapasztalatom topiknyitásból. Köszönöm. :)
Előzmény: Murder Incorporated (22)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.05.06 0 0 22
Kijavíthatom az ordibáló topikcímet?
Előzmény: Kaoka (21)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.06 0 0 21
Semmi gond, csak segíteni akartál, inkább köszönöm szépen. :) Gyönyörűeket készítesz, megnéztem a blogodat. :)
Előzmény: cicó (20)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 20
Ja csak "szövés"? Ok:) akkor bocs:)
Előzmény: Kaoka (19)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.06 0 0 19
cicó! Köszönöm, már ismerem az oldalt és rendszeres látogatója vagyok, de ez most itt egészen más dolog. :)
Előzmény: cicó (18)
cicó Creative Commons License 2009.05.05 0 0 18
Szia,
Nem lábtörlő, de ha a maradék anyagok újrafelhasználásáról van szó akkor ezen az oldalon sok ötletet találhatsz az ötletbörze rovatban.
itt
Előzmény: Kaoka (-)
metyi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 17
Kevéskét találtam,azt írják:anyag felvágása,fötrés,csomózás és kész a táska.
Talán,ha lesz itt pécsi vagy környékbeli aki járt ott az alapítványnál,ahol megtanulható.
Előzmény: Kaoka (14)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 16
Szép álmokat kívánok mindenkinek, talán holnap majd nagyobb sikerrel járunk. :)
Előzmény: metyi (15)
metyi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 15
Hát arról én sem,pedig jó lenne.
Előzmény: Kaoka (14)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 14
Ezt láttam én is, de ennél többet szeretnék tudni. :) A munka folyamatról sehol nem találok leírást.
Előzmény: Kaoka (13)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 13
metyi! Én is beírtam, de a műveletről nincs infó sajnos.
Előzmény: metyi (11)
metyi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 12
http://retextil.shp.hu/hpc/web.php?a=retextil&o=B1QNy32RXk
Itt találtam csuda jó tárgyakat ezzel a technikával.
Előzmény: Kaoka (10)
metyi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 11
A Google-ba beírtam és most ott böngészgetek közben és Pécsett van egy alapítvány ott meg lehetne tanulni,de nekem innét Győrből elég messze van,sajnos.
Előzmény: Kaoka (10)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10
metyi! De kár, most tudnál nekünk segíteni.:) Nekem sincs túl sok időm, de annál több a ronygyom. :) Csak el kellene indulni valahogy és hasznosítani.
Előzmény: metyi (7)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 9

Jolimama! Örülök, hogy ide találtál.:) Egy próbát biztos megér. Kár veszni hagyni a jó kis maradékokat, mikor hasznos dolgokat lehet készíteni belőlük.:)

Előzmény: Jolimama (5)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 8
marcsimama! Nagyon találékony volt a nagymama, kár, hogy már nem tanulhatunk tőle.
Előzmény: marcsimama (3)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 6
Annamária36! Örömmel várom a fotót. :) A csíkfelvágásig már én is eljutottam és a horgolást már le is bontottam. :)
Előzmény: Annamária36 (2)
Jolimama Creative Commons License 2009.05.05 0 0 5
Kaoka én is idetaláltam.

Annamari nekem meg van egy csomó kötött anyagom, még a Fiam kötödés korszakából maradt. Meg kéne próbálni.
Valami rémlik, mintha mutattál volna lábtörlőt, de lehet, hogy nem Te voltál. Mindenestre mutasd meg, érdekel.
Előzmény: Annamária36 (2)
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 4

antal laszlo!

Nemrég figyeltem fel erre a tecnikára és szeretném megtanulni ezért nyitottam a topikot. Remélem jön valaki, aki már rutinosan űzi ezt a tecnikát és tud segíteni. :)Mivel sokat varrok, rengeteg a textilhulladékom és ezeket szeretném hasznosítani. Elkezdem gyűjteni a pólókat is ezeket is szeretném felhasználni. Próbáltam horgolással, de nagyon fárasztó egy idő után, mikor már nagyobb és nehezebb darab lesz.

Előzmény: Törölt nick (0)
metyi Creative Commons License 2009.05.05 0 0 7
Sziasztok! Én pár éve a Művészetek Völgyében találkoztam egyik faluban ilyennel. Textilt csíkokra szabdalták,fontak belőle különböző tárgyakat,játékokat,függőágyat,táskát. Megtetszett,kicsit gondolkodóba is estem,hogy meg kellene tanulni,de aztán elvettem,mert a foltoskodásra sem jut annyi idő,mint amennyit szeretnék.
marcsimama Creative Commons License 2009.05.05 0 0 3
A vőm nagymamája a felszabdalt textilcsíkokat összefonta. Keretre műanyag spárgát feszített és gyakorlatilag szőtte a lábtörlőket a fonatokból. Sajnos ő már nem él, de még van a lábtörlőiből, igaz eléggé megviseltek. Ha érdekes, akkor azért lefotózom. Még a tágabb családot is ellátta a lábtörlőkkel.
Annamária36 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 2

Szia !

Én gyárikötött (turkálós) anyagokat vágtam fel 1cm-es csíkokra és lábtörlőt horgoltam belőle (10-es tűvel). Majd fényképezem és mutatom. 

Előzmény: Kaoka (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1
Upsz!

Bocsánat, figyelmetlen voltam. Már látom 8-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 0
Esetleg kicsit könnyebb lenne, ha leírnád röviden miről van szó. A gyengébbek kedvéért (mint én :-)), illetve esetleg az érdeklődők akik nem tudják a "hivatalos" nevet ide találhatnak...
Kaoka Creative Commons License 2009.05.05 0 0 topiknyitó
Várok minden érdeklődőt és készítőt, aki hallot már a retextil készítéséről és szívesen megosztja tapasztalatát másokkal is. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!