Keresés

Részletes keresés

LUCzI FERencz Creative Commons License 2009.04.28 0 0 12
Bocs, de ebben az esetben a többes száma kivételesen nem lótetvek, hanem lótetűk.

Egyébként tényleg a legokosabb dolog mérgezés nélkül elevenen elkapdoválni őket, és horgászboltosoknak eladni. A Tisza mellett van olyan horgászbolt, ahol 50-70-100 Ft-ot is elkérnek egy bogárért. Most jön a harcsaszezon, használd ki.
Én pl. állandóan bajban vagyok, honnan szerezzem be a harcsaszezon _élő_ lótetű mennyiségét. Életben kell őket tartani, és egyenként pl. gyufaskatulyába rakni, mert megzabálják egymást. Most pl. hirtelen kellene 10 db.
Előzmény: rebondo (11)
rebondo Creative Commons License 2009.04.28 0 0 11
Széles ez indexen legyen már valaki aki szerez nekem Gallitiont.
A tanácsokat is köszönöm.
homerx Creative Commons License 2009.04.28 0 0 10
a fuapolos topikban a minap szinten az arvalint emlitettek, olvass at.
Flanell Creative Commons License 2009.04.28 0 0 9
Hát, ez tényleg elég gyenge eredmény.
Maradt még valami II. kategóriás szer forgalomban, a növényvédelmi topikban biztos meg tudják mondani, mi.
Előzmény: rebondo (6)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.28 0 0 8

Bizony.

A szürke harcsa imádja.

Előzmény: Flanell (0)
Ghanima Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7
Halál rájuk!!!

Utoljára gyerekkoromban láttam ilyen jószágot, brrrrrrr! Akkoriban a kiöntés járta, ezt meg a Nők Lapján találtam, gondoltam, hátha jól jön. Nem szoktam erre járni, de a topik felkerült a legfrissebb topikok közé és megragadott a cím... :-))) No, itt az idézet, hátha! Sok szerencsét, pü,pü,pü <-ez itt a 3 db köpködés helye. :-)

"A lótücsök földalatti életmódot folytat, így irtása körülményes. Leghamarabb júniusban „csíphetjük fülön”, amikor a talaj felszínére jön párosodni. E célra eredményesen alkalmazhatók a talajba süllyesztett sima falú edények (közönséges konzervdobozok is megfelelnek). Ezeket a fogóedényeket a peremükig a földbe süllyesztjük a járatok mentén és időnként kiürítjük. Biztonság kedvéért a fogóedények aljára tegyünk egy kis vizet vagy sört. Az egyes edényekhez kiskapával „utakat” húzunk, esetleg összekötjük őket a földbe enyhén benyomott léccel vagy deszkadarabbal. így e mesterséges akadályok mentén haladva a kártevő előbb-utóbb csapdába kerül. Növényházakban, melegágyakban, kiskertekben ugyancsak június folyamán (a költés idején) járatai alapján a fészkét fel kell tárni, a tojásokat vagy a fiatal lárvákat meg kell semmisíteni. A fészkeket aránylag könnyű felismerni, ezeket elárulja a felkupacolt porhanyós föld és az elrágott gyökerek miatt elszáradt növényzet. A lótücsök ellen két készítmény van engedélyezve, mégpedig a Basudin 10 G és a Diazinon 10 G rovarölő granulátum, melyeknek közös a hatóanyaguk (diazinon). Vetés vagy palántázás előtt egyszerűen a föld felszínére szórjuk 5 g/m2 adagban. Az említett készítmények hatása hosszú (2–3 hónap), ezért korai zöldségféléknél és korai burgonyában nem szabad őket alkalmazni. (Magyarországon évtizedek óta alkalmazzák a cinkfoszfid tartalmú Lótetű Arvalin csalétket.) Az agrotechnikai módszerek közül nagy jelentősége van a gondos őszi mélyszántásnak, valamint a kapásnövények sor közötti művelésének, amivel a fészkek és a járatok megsemmisítése érhető el.

CSANDA PÉTER [2003. 06. 27.]"
rebondo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 6
Van egy harminc nm fóliám.Hagyma,saláta,paprika,palánták...
Tavaly 223 db tetűt szedtem össze,még volt Gallition...
Idén nem lett karalábé,paprika palántám ,3kg Arvalin / 4db tetű
rebondo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5
és én ahhoz hogyan jutok hozzá?
Előzmény: dako60 (3)
dako60 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 4
Gyerekkoromban kiöntöttük őkelmét a locsolókannával.
dako60 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3
Nem csak ott, nálam is(15x1kg Gallition 5G betárazva a szekrényben)
Előzmény: rebondo (-)
Flanell Creative Commons License 2009.04.27 0 0 2
Akkor üsd agyon őket így dobozos Arvalinnal.
Nálam elég jól szokott működni kiszórva, ott szédelegnek a föld tetején.
Előzmény: rebondo (1)
rebondo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 1
Na de minek szórom ki?Nehezéknek csomagban is jó.
Flanell Creative Commons License 2009.04.27 0 0 0
1. Kiásod őket, és jó pénzért eladod a horgászoknak.
2. Egyszerűbb: kiszórsz egy doboz Arvalint.
rebondo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 topiknyitó
Tudom,Szerbiában van a megoldás...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!