Bocs, de ebben az esetben a többes száma kivételesen nem lótetvek, hanem lótetűk.
Egyébként tényleg a legokosabb dolog mérgezés nélkül elevenen elkapdoválni őket, és horgászboltosoknak eladni. A Tisza mellett van olyan horgászbolt, ahol 50-70-100 Ft-ot is elkérnek egy bogárért. Most jön a harcsaszezon, használd ki. Én pl. állandóan bajban vagyok, honnan szerezzem be a harcsaszezon _élő_ lótetű mennyiségét. Életben kell őket tartani, és egyenként pl. gyufaskatulyába rakni, mert megzabálják egymást. Most pl. hirtelen kellene 10 db.
Utoljára gyerekkoromban láttam ilyen jószágot, brrrrrrr! Akkoriban a kiöntés járta, ezt meg a Nők Lapján találtam, gondoltam, hátha jól jön. Nem szoktam erre járni, de a topik felkerült a legfrissebb topikok közé és megragadott a cím... :-))) No, itt az idézet, hátha! Sok szerencsét, pü,pü,pü <-ez itt a 3 db köpködés helye. :-)
"A lótücsök földalatti életmódot folytat, így irtása körülményes. Leghamarabb júniusban „csíphetjük fülön”, amikor a talaj felszínére jön párosodni. E célra eredményesen alkalmazhatók a talajba süllyesztett sima falú edények (közönséges konzervdobozok is megfelelnek). Ezeket a fogóedényeket a peremükig a földbe süllyesztjük a járatok mentén és időnként kiürítjük. Biztonság kedvéért a fogóedények aljára tegyünk egy kis vizet vagy sört. Az egyes edényekhez kiskapával „utakat” húzunk, esetleg összekötjük őket a földbe enyhén benyomott léccel vagy deszkadarabbal. így e mesterséges akadályok mentén haladva a kártevő előbb-utóbb csapdába kerül. Növényházakban, melegágyakban, kiskertekben ugyancsak június folyamán (a költés idején) járatai alapján a fészkét fel kell tárni, a tojásokat vagy a fiatal lárvákat meg kell semmisíteni. A fészkeket aránylag könnyű felismerni, ezeket elárulja a felkupacolt porhanyós föld és az elrágott gyökerek miatt elszáradt növényzet. A lótücsök ellen két készítmény van engedélyezve, mégpedig a Basudin 10 G és a Diazinon 10 G rovarölő granulátum, melyeknek közös a hatóanyaguk (diazinon). Vetés vagy palántázás előtt egyszerűen a föld felszínére szórjuk 5 g/m2 adagban. Az említett készítmények hatása hosszú (2–3 hónap), ezért korai zöldségféléknél és korai burgonyában nem szabad őket alkalmazni. (Magyarországon évtizedek óta alkalmazzák a cinkfoszfid tartalmú Lótetű Arvalin csalétket.) Az agrotechnikai módszerek közül nagy jelentősége van a gondos őszi mélyszántásnak, valamint a kapásnövények sor közötti művelésének, amivel a fészkek és a járatok megsemmisítése érhető el.
Van egy harminc nm fóliám.Hagyma,saláta,paprika,palánták... Tavaly 223 db tetűt szedtem össze,még volt Gallition... Idén nem lett karalábé,paprika palántám ,3kg Arvalin / 4db tetű