Tegnap jártam arra is, ha jól sejtem, még biciklivel át is hajtottam rajta. Mentem a 36-os busz vá.-jához, az Üllői úttól a járat vonalán. Hazafelé pedig a Fedezék utca felé mentem, mikor ráakadtam a MÁV telepre.
Kölyök koromban felkéreckedtünk, és fel is vettek erre a járgányra. Akkor zöld szine volt és fehér csík volt benne. Jobban nézett ki akkoriban. A Lakatos útnál a sorompónál is volt iparvágány. A 21-es építőipari vállalathoz vitt be a sin. Ha arra jársz nézd meg.
LOL, pont tegnap fedeztem fel a felsővezeték karbantartók telepét. Látszott is a mögötte levő játszótérnél, hogy eléggé ívesen van lekanyarítva a széle, gondoltam, hogy egykor ment tovább itt is a sínek. Viszont arra nem is gondoltam, hogy egészen a Szarvasig. Amúgy igen, a kép a rendőrség előtt készült. Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes leírást erről az elveszett vágányról. Tettem be egy-egy képet tegnapról. Első képen a tegnap felfedezett felsővezeték-karbantartó látható a vágány végénél állva, a másodikon pedig egy tegnapi visszafogás a Szarvas csárda téren.
Ha ez a fotó a XVIII. rendörség elött készült, akkor lehetett mellékvágány és amit az elöbb írtam a sindarabról, hogy nem igaz az még is hihető. 1970-ben már nem volt meg az ív. Ez biztos, mert mindig arrafele csavarogtunk. A Rendörségel szemben ahol most busz végállomás is van, volt egy drótkerítés és tényleg lehetett vágány,de már akkor ráhordták a szemetet. A téglagyár még üzemelt. A téglaszállítást vasút, méghozzá gőzmozdony vitte. A Pestszentőrinci vasútállomás után jobbra van egy leágazás. Azon ment a vonat. Most a felsővezeték karbantartóknak van telephelyük ott. Ráépítették a sinekre a házakat,de még egy lakópark is épűlt oda. A Tököli utcára fordult a sin és haladt a bal oldalon,majd keresztezte a nefelejts utcát és ment a volt lőrinci ifjúsági parkig. Nagy téglakerités volt és az mögött ment. Most a lörinci SZTK van ott. Jól látszik a két út szinkülömbsége amik párhuzamosan futnak. Akkoriban csak egy utca volt. A sportcsarnoknál a domb alatt van a kémény vasbeton maradványa nem tudták szétverni annak idelyén. Akkora gödör volt a téglagyárban,hogy 35 másodpercig gurult le a gumiabroncs amit fent elengettünk. Egy fordított piramist képzeljetek el. 1974-1984-ig budapest szemetét vitték a gödörbe. Ahol most házakat láttok, ott volt a gödör széle. Gimnázium,SzTK,Lakópark,Pennymarket,STB. Volt keskeny nyomtávú vasút is a téglagyárban. Jó nagy hálózata volt. Ebből sem látszik semmi. Végezetül annyit,hogy a rendörségnél csatlakozhatott a villamos vonalhoz a sín,mivel akkoriban a szürke mukik teherszállítást végeztek. Rengeteg gyárból vittek árut. Mára csak futóműveket,és roncsokat cibálnak.
Egy elveszett sín az út túloldaláról. :) Nem tudtam eddig, h. h. került oda, de most már tudom, hogy egykor a téglagyárhoz vezetett. Bár azt se tudom, hogy hol volt. :( Meg tudnád nekem mondani/mutatni, hogy a képen látható vágány hol ment tovább? Engem nagyon érdekelne.
Figyelem soha nem ment itt vonat! Az máshol ment! Ez egy darab sin amit felhasználtak az aszfaltozáskor. Én tudom merre ment a vonat és van is vágány amit szívesen megmutatok. FAV:20
Ma Tinódi utca és a Darányi I. utca között luxus Mercedes pusziszkodott valamelyik ICS-vel. (Merci volt a hibás mert nem adta meg az elsőbbséget.) Villamos pótlás Villanytelep és Szarvas csárda tér között volt. A 136E-knek hivatalosan meg kellett volna állni az összes érintett VP megállóban.
Nem csak az Iparikon, hanem egyre több TW-n is megjelenik a sárga, vagy zöld napellenző az új elhúzhatós fülkeablakon. :) A sárga kifejezetten tetszik is nekem a TW-ken. Jól áll nekik =)
Igen, bár nem mindegyiknek sárga. A Hannókon általában áttetsző zöld, vagy zöld, de előfordul a sárga is. (pl.: 1558). Bár 1479-nek "Add át a helyes" matricával van megoldva a napellenzés.
Üdv mindenkinek. Végre a Száva ksz. is segíti a vezetőket abban ,hogy a napot kellőképpen eltakarják így a szélvédő felső részén és a vezetőfülke ablakainak a teteje sárga matricával lettek beborítva. Eddig csak a 1475-ös kocsin vettem észre ,hogy mindenhol megoldották.
Reggel volt egy kis üzemzavar. 1473 a Béke-Szarvas között "lerobbant" és feltartotta a mögötte levőket kb. 10 percig. 1504 fogott vissza a szarvason a Határ út felé, az utána levő ipari ment tovább a Békére. Aztán 1473 elment a szarvason utasokat nem szállítként és megindult a forgalom mögötte.
OFF ===================== Villamost kért nászajándékba a pár 2009. március 12. 08:36
MNO A szokásos háztartási eszközök helyett villamost kért nászajándékba egy pár Cincinattiben. Pontosabban azt, hogy a násznép a városközpont és az egyetem között épülő 5 kilométeres vonal építéséhez járuljon hozzá.
Az ifjú pár rokonai megértően fogadták a kérést. A 185 millió dolláros beruházás megvalósulásáért ugyanis az amerikai város vezetői a lakosság segítségét kérték. (radio.hu) ===================== ON