A MÁV megveszi a BKV-tól a HÉV eszközeit. http://www.mfor.hu/cikkek/Cargo_penzbol_kerul_a_MAV_hoz_a_HEV.html
Bár van már egy HÉV-es topic ,de ezt azért hoztam létre mivel azt a topicot inkább csak a városi tömegközlekedő imádók látogatják .Itt lehetne megbeszélni ,hogy mennyire jó vagy rossz döntés volt megvenni a HÉV-et. Valamint jöhetnek új infók ,hogy lesznek-e majd új járművek stb...
A teljesárú HÉV menetjegy Gödöllőig 570 Ft, (a 300 Ft a kiegészítő jegy ára azok számára, akiknek van a közig. határig érvényes bérletük). Ezért a pénzért a kb. 26 km-es távot 46 perc alatt teheted meg az Örs vezér tere és Gödöllő között, (+ aki Buda vagy a Belváros felől közelíti meg az Örs vezér teret, annak a Keletihez képest 7 perccel többet kell metróznia).
A MÁV menetjegy 600 Ft a 36 km-es Bp. Keleti pu.-Gödöllő szakaszra, míg a menetidő 29-40 perc.
Miért lennél megkövezve?:) Szerintem is ez lenne az ideális megoldás. (én még a ráckevei és csepeli vonalat bevezetném a 2-es villamos nyomvonalán a Fővám térig)
Inkább gondolat ébresztő (remélem nem leszek megkövezve):
A ráckevei vonal találkozik a MÁV vonallal a Soroksári úton. Szépen idővel elfelejtődnek a cserére szoruló zöld-fehér HÉV szerelvények, némi pálya korrekció, korszerűsítés, 25 KV-ra átépített felsővezeték, aztán mehetnek a MÁV ingák.
A Gödöllőin hasonló lehet a helyzet.
Szentendrére meg mennek a Desirok vagy diesel, vagy jöhetnek mindegyik vonalra az elektromos Desirok.
Nem szünteti meg, ez csak a szokásos pánikreakció. A MÁV megveszi az egész HÉV-et felépítményestől, járműparkostól, szerintem a kezdeti időszakban pár embléma lecserélésén kívül nem sok változás lesz, később esetleg modernizálják a járműveket. Bár erre a MÁV anyagi helyzetéből adódóan nem sok esélyt látok.
Üdvözlök mindenkit ezen a topikon!Az egész "újkeletű"hírhez csak annyi hozzáfűzni valóm lenne,hogy erről a döntésről már kb egy éve lehet halleni a MÁV-nál!Íme a bizonyíték:Nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél!Persze mondhatnánk itt bármilyen frázisokat a tömegközlekedés szérzilálásáról:egy biztos ez se véletlen volt!Ma ezt a húrt megpendítették(átadják a HÉV-et),holnap átadják a vasútnak!Órjási erőfeszítése lesz a MÁV-nak a HÉV fentartása,de ez mellékes!És láss csodát ami a lényeg:holnapután az egész budapasti elővárosi kötöttpályás közlekedést eladják és itt kezdődik az újabb sikersztori mint a MÁV Cargo...Ők felújítják és döl a lé, persze nekik!Nekünk meg ha szerencsénk van lesz,lesz valami változás reméljük a pozitív irány felé...
300 Ft. A kalauznő úgy tudta, a Csepeli HÉV-et nem adják el, csak a másik 3-at (Ráckevei, Szentendrei, Gödöllő-Csömöri).
Viszont Airbus felvetése jogos... basszus... a HÉV mellett lakom, Gödöllőre járok naponta. Most egy óra alatt itt vagyok, de ha be kell utaznom a keletibe, ott jegyet venni (bérletből nem vehetek kedvezményeset, csak jegyből) - eddig ezt megtehettem a HÉV-en, hiszen a mi megállónkban nincs pénztár, a pesti szakaszra meg van bérlet... szóval megnő legalább fél órával, de inkább még többel, lesz vagy 1óra 40-45 perc, míg bejutok, ugyanennyi haza... nagy kiszúrás lenne ez sokakkal, de a MÁVot ez vszleg nem nagyon izgatja majd :-(