„Soha nem én választottam meg, hogy kit kell megölni. Valaki más döntötte el, hogy meg kell ölni Kennedyt. Vagy egy politikai szereplőt, vagy valamilyen maffiózót kell megölni, nem én döntöttem el. Valaki azt mondta, hogy kell. És én teljesítettem a parancsot. Nekem ez annyi volt, mint kivinni a szemetet.” /James Files/
Tanulmányoztam több anyagot nemrég, mivel régebben nem ismertem Files nevét sem, de az egész figyelemreméltó.
A politikai környezet, indítékok, szervezési háttér és sok konkrét tény kézenfekvőnek látszik a Files-verzióban.
Néhány gyenge pont azonnal feltűnt azért, de lehet, hogy csak azért tűnik gyengének, mert nem olvastam el tüzetesen a nyilatkozatait.
Pl: odáig rendben, hogy Nicolettire osztotta ki a chicagoi maffia/CIA páros a merénylet végrehajtását, ő pedig bevonta kedvenc fiatal emberét, Filest. De egyrészt azt mondja, hogy nyár óta tervezték közösen, először nem Dallasban. Másrészt viszont azt is mondja, hogy nov. 22. délelőtt kéri meg rá Nicoletti, hogy legyen ott, és fedezze, támogassa a tüzelésben. Mintha addig nem osztotta volna ki neki ezt a feladatot. Akkor mondja neki, hogy lőjön, de csak akkor, ha nincs végzetes találat addig (tőle).
Akkor mit terveztek hónapok óta? És miért utazott Dallasba Files egy héttel előtte, járja be napokig a várost, a Dealey Plazát és a többi helyszínt, feltérképezve a megfelelő helyszínt és a menekülési útvonalakat, ahogy mondja? ezt olyannak kell csinálni, aki a merényletet végrehajtja, lő.
Bosszút állt, mert az elnök miatt sportcipőben szenvedett a dzsungelben. Kuba, álkomcsik, béna CIA – minden kiderül a dallasi merénylet hátteréről egy súlyos összeesküvés-elméletből. Persze az is lehet, hogy máshogy történt minden. Tovább »
Oliver Stone, a világhírű filmrendező számos alkotásában, köztük a Szakaszban, a Született július 4-énben és a JFK – A nyitott dossziéban foglalkozott már az amerikai történelem sorsfordító eseményeivel.
2012-ben készült tízrészes dokumentumfilmjében azonban arra vállalkozik, hogy az Egyesült Államok „hivatalos” történelmével szemben alternatív megközelítéssel mutassa be a USA 20. századi történetének legfontosabb eseményeit. A drámai hatású, fantasztikus archív felvételekkel tarkított dokumentumfilm-sorozat igazi csemege Oliver Stone rajongói valamint a történelem kedvelői számára.
Oliver Stone szerint "tündérmese" a Kennedy-gyilkosság hivatalos verziója
"A hatalomban lévő amerikaiak közül sokan a mai napig teljes tagadásban élnek, még csak tudni sem akarnak arról a lehetőségről, hogy más gyilkolt. Ez nemzeti tündérmese" - vélekedett. "Fantasztikus történet, és én feldolgoztam. Azt hittem, tisztelni fognak érte, de a sajtó földbe döngölt. Mesegyártónak és propagandistának neveztek"
Oliver Stone régen elhatározta, hogy filmre viszi John Fitzgerald Kennedy elnök 1963-as dallasi meggyilkolásának dokumentumértékű történetét. Lebilincselően izgalmas mű született, amely megpróbál a maga módján fényt deríteni az ügy igazi hátterére, és egyúttal megpróbálja megnevezni az igazi tetteseket. Forgatókönyvét a gyilkosság felderítésén fáradozó ügyész, Jim Garrison visszaemlékezéseire alapozta.
Rendezte: Oliver Stone
Főszereplők: Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Sissy Spacek, Walter Matthau, Joe Pesci, Jack Lemmon, Gary Oldman, Donald Sutherland
II. rész:Vajon miért ír egy magyar történész könyvet az 50 évvel ezelőtti Kennedy-gyilkosságról - műsorunk második részében erre a kérdésre kerestük a választ a könyv szerzőjével, Hahner Péterrel. Összeállítás a Kennedy-gyilkosságról (00:51:30-tól)
"Dr. Daniele Ganser: - A Northwoods műveletrőlés a Gladio hadművelet bizonyításáról most már adatok állnak rendelkezésünkre és az emberek majd megértik, hogy ez igaz, deegyelőre olyan pszichológiai helyzetben vannak és olyan nehéz időket élnek, hogy nem hiszik el, mi folyik, mert ez rossz hír. Alapvetően azt jelenti, hogy a terrorizmus manipulálásával az emberek tényleg úgy irányíthatók, mint a birkák. Ha pedig azt mondják nekünk, olyanok vagyunk, mint a birkák és hamis zászlós (False Flag) támadásokkal irányítanak bennünket, akkor ez tényleg olyan dolog, amiről hallani sem akarunk."