Keresés

Részletes keresés

Zka Creative Commons License 2008.10.31 0 0 10
Ekkora fasságot uramatyám :D
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 9
"És ezt magától egy látó nem látta, csak mikor felhívták rá a figyelmet?"

Ez egy olyan látó volt, aki csak behunyt szemmel látja az ilyesmit... és ha átkapcsol ilyen "üzemmódba". Nem értek hozzá, de nekem úgy tűnt mellesleg (amikor néha ilyen körökbe mozdultam), hogy a legtöbb ilyen. Alaphelyzetben, ha nem figyel így, akkor nem látja a "látnivalókat"... :)

Te azt állítod, hogy én hazudok most, vagy azt, hogy nekem csinált ott színjátékot mindenki? (Mint írtam több tanúm van erre, ha érdekel..)

Egyikhez sincs semmiféle alapod, csak a felületes, korlátolt, arrogáns gondolkodás biztos jelei látszanak rajtad. Úgyhogy legyél szíves válogasd meg a szavaid.

Otthon a családban mesketézzél ne itt barátom, ha megkérhetlek..!

Máshol már írták, de én is megkérlek, ne tetszelegj itt Randy-szereben, a hős, cinikus szkeptikuséban, mert ahhoz feljebb kell kötni a gatyát.
Pláne hogy e leírt sztoriban a világon semmi misztikus nincsen.
Aura létezik - tény. Azt látó emberek léteznek - tény.
Valamilyen ismeretlen jelenség, melyet plazmagömbként neveztek meg, létezik - tény.
(persze nyilván az, hogy intelligens, földön kívüli lény stb, már messze nem tények...)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 8
Hy írta:

1. http://index.hu/politika/bulvar/ufo0517/

2. "...Egy országos televízió felvételén maga Schobert Norbi, a fitnessisten látható Brazíliában, amint két fekvőtámasz között röhögve elhúz fölötte egy plazmagömb..."

"...Addig is a tények: az első magyarországi ufóper negyvenkilencezer forintba - kilencezer eljárási díj, negyvenezer perköltség - került Verőczei Ernőnek, plusz áfa. Ez nem nagy ár, hiszen a középkorban akár meg is égethették volna nézeteiért..."

Ennyit a hír tudományos komolyságáról.

:o)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 7
Hy írta:

"...Mondtam neki, hogy nem feltétlen, de tegyünk egy próbát.
Megkérdeztem tőle, hogy lát-e máshol is ilyen gömböket, és mondta, hogy mindenütt vannak. Kérdeztem: itt most is van? Körülnézett és mondta hogy: igen van egy.

Volt a társaságban egy auralátó, aki ezt az egész sztorit biztosan nem tudta, az emberemet nem ismerte.
Odahívtam és odamutattam, ahová az imént a pasas, kérdve hogy lát-e valamit...

És most figyelj!
A nő felüvöltött..!!! Azt mondta: atyaisten, ott egy fénylény!..."

És ezt magától egy látó nem látta, csak mikor felhívták rá a figyelmet?

Mese-mese, meskete.

Ez viszont tündéri:

"...Mellesleg, állítása szerint, innen kezdve eltűnt a betegség és a baj az életükből, minden sikerülni kezdett, makkegészségesek lettek és meggazdagotak, boldog, harmónikus család lettek. Előtte sok problémájuk volt..."

:o)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 6
Csillagözön:

" A tudomány részéről némileg azért érthető ez az attitűd, hiszen igen ingoványos a talaj a kérdésben. "

Ezzel a megfogalmazásoddal száz százalékig egyetértek. Bizony ez nagyon ingoványos talaj a tudomány részéről. Azt azért hozzátenném, hogy egy kis ország tudománya részére. Mert ezeknek a plazmagömbök létezésének a bizonyitása nagyon messzire vezet, vagy vezetne. Erre rájöhettek azok a neves, elismert szakemberek, akik először részt vettek az eseti bizottság munkájában, majd amikor látták, hogy miről van szó, kihátráltak belőle. Mert ugyan hogy jöhetnének ők ahhoz, hogy bizonyitsák valamilyen földön kivüli, vagy földön túli intelligencia létezését. Arra gondolok, hogy az egész világunkban elfogadott ideológiát, világnézetet megváltoztatni ugy sem lehetne egy kis ország tudományának, mert minimum azonnal nevetségessé tennék. Verőczei Ernő abban hibázott, vagy hibázik, hogy ezt nem gondolta át elég alaposan. Ti.: amilyen fennt, olyan lennt. Amilyen kicsibe, olyan nagyban. Ha csak egy kicsibe elismernék, hogy egy picike, de földönkivüli, vagy földöntúli értelem értelem tartózkodik néha a szobánkba, :))) az bizony mindent boritana.

Mindenesetre Verőczei Ernő irása sokkal hihetőbbnek tünik, miután elolvastam az általad megélt élményt.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 5
A tudomány részéről némileg azért érthető ez az attitűd, hiszen igen ingoványos a talaj a kérdésben.

Itt csakis Verőczei fordíthat a meccsen, mégpedig pofon egyszerűen: empirikus, kétségtelen, objektív bizonyítékot szolgáltat állításairól, tudományos fórumon és médiajelenlét mellett, ami előtt a tudományos világ kénytelen fejet hajtani
Vajon ezt miért nem képes megtenni?

Ott a per során is, miért nem mutatott be objektív bizonyítékot kutatásai eredményére, és szólította fel az akadémiát hogy foglaljanak állást és integrálja a tudomány, mint tényt e felfedezést?

Meg is mondom a választ.

Mivel, szinte biztos, nincs a birtokában semmiféle kétségtelen, cáfolhatatlan bizonyíték sajnos...

Nemde?
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 4
Csillagözön:

Arra gondolok, hogy ez az ember sok mindent vizsgálhatott a plazmagömbökkel kapcsolatban, illetve talán sok mindent gyanithat, vagy tapasztalhatott is. Én nem olvastam ugyan a könyvét, de a gabonakörökkel kapcsolatban ezt mondták róla:

" Ezért inkább a bírósághoz fordult annak kimondását kérve, hogy "léteznek olyan ismeretlen repülő tárgyak, foltok és a sötétben világító repülő gömbök, amelyek nem emberi eredetűek, de valós fizikai jelenségek, mert szemmel is láthatók"; és hogy "a gabonaköröket nem csaló emberek tapossák általában, hanem ezek keletkezésére nincs földi magyarázat".

Csak az a probléma, hogy azok a neves tudósok, akik munkájuknál és tekintélyüknél fogva hihetőbbek lennének a szélesebb tömegek számára, mint a magányos "harcosok", kihátráltak abból a csoportból amelyik elkezdte ezt a jelenséget vizsgálni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3
Hmm... vajon Verőczei úr lát-e összefüggést a gabonakörök és a plazmagömbök közt...? ;)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2
Csillagözön írta:

A leirt eseted, ill. élményed igen meggyőző, főleg annak fényében, hogy az ugynevezett plazmagömbökkel kapcsolatban milyen kutatások, ill. eltagadások vannak. Bár az irásod alapján ezekkel is tisztában lehetsz.

Érdekes lehet annak az embernek a véleménye, aki ezeket a plazmagömböket Kis-hazánkban felfedezte, és igen komoly energiákat fordit azok tanulmányozásukra.

"Verőczei úr találkozása a plazmagömbökkel
Verőczei úr 1992 július másodikán találkozott először intelligens plazmagömbbel. Két évig magányosan kutatta őket, majd miután kidolgozta a nyilvánvalóan földön kívüli intelligencia jelenlétére utaló jelenség rendszeres kutatásának módszereit, 1994-ben elérkezettnek látta az időt, hogy a nyilvánosság elé lépjen. Társadalmi támogatót szerzett ügyének Csepi Lajos személyében, és megkereste Bokor Imrét, a hadtudományok kandidátusát, hogy hozzanak létre egy tudóscsoportot a jelenség kutatására. Mire elkészült az összefoglaló jelentés, a kezdetben hétfős kutatócsoportból kilépett Abonyi Iván és Almár Iván. Almár azzal indokolta távozását, hogy szerinte a jelenségnek sem csillagászati, sem űrkutatási jelentősége nincs, ezért az ő részvétele nem indokolt. A bizottság mindenestre úgy találta: nem tudták "teljes egészében és részleteiben igazolni Verőczei Ernő Intelligens plazmagömbök c. könyvében szereplő, a korábbi megfigyeléseiről leírtakat, de ott egy plazmagömbnek nevezett különleges fényjelenség meglétéről meggyőződött, és további vizsgálatát érdemesnek és szükségesnek tartja". Verőczei azonban hiába ostromolta anyagi segítségért az Akadémiát, nem méltatták válaszra. De Glatz Ferenc és Vizy E. Szilveszter mellett intenzív levelezésbe bonyolódott a politikusokkal is, többek között Göncz Árpáddal, Pokorni Zoltánnal, Pálinkás Józseffel, Lendvay Ildikóval, Stumpf Istvánnal, Magyar Bálinttal, Kuncze Gáborral. A Miniszterelnöki Hivatal sem segített a sorsüldözött magyar kutatónak, pedig tőle szokatlanul tárgyilagos hangvételű levélben kérte, hogy ugyan küldjék el neki a magyar állam birtokában lévő ufókkal kapcsolatos adatokat és a tisztánlátás végett az ufókkal kapcsolatban kötött nemzetközi szerződéseket."

Részletesebben:http://index.hu/politika/bulvar/ufo0517/
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1
Egyszer egy társaságba mentem egy barárommal, ahol volt egy ember, aki kissé zavartan viselkedett és amikor kérdeztem mi nyomja a lelkét, azt mondta, hogy inkább hagyjuk, mert hülyének nézném.

Csak faggattam addig, amíg kötélnek állt és elmesélte.

Egyszer egy éjjel a 10 éves gyereke halálsápadtan állt az ágya mellet és síri hangon mondta, hogy valaki van a szobájában.
Rohant oda azonnal, de sehol senki.
Abban a hitben, hogy álmodott a gyerek, visszafeküdtek.
Csakhogy másnap is megismétlődött a sztori, addig amíg már a gyerek velük kellett aludjon, mert félt a saját szobájában.
Egy idő után azonban jelezte a srác, hogy ezek a valamik máshol is ott vannak és ő látja.

Csak nem szokott le róla és erősködött, amíg elvitték orvoshoz. Sokszor és alaposan kivizsgálták a gyereket és kutyabaja sem volt.

Az anyukát, a nejét viszont nagyon nyomasztotta ez az egész, hiszen a fiú csaknem hagyta abba és mondogatta, hogy itt vannak, meg ott vannak. Amíg az anyuka kínjában elkezdte figyelni a helyeket ahová a gyereke mutat és komolyan kezdte venni hátha van ott tényleg valami.

És egyszer csak beszámolt a férjének, hogy valami tényleg sejlik ott, ahová a gyerek mutogat. Kis idő után már azt mondta a nő, hogy tisztán látja azokat a dolgokat, amit a gyerek is lát; ezek színes forgó, pulzáló gömbök és valóban több is folyton jelen van a lakásban.

Szegény pasas magában sírdogált, hogy megőrült a fia is és a felesége is, mígnem a velük lakó nagymama is egyszer belátta, hogy igazából ő is lát valamit.
Na besokallt a pali és elkezdte ő is szugerálni azokat a helyeket ahová immár az egész család mutogatott és lám, némi idő után kezdte látni maga is a körvonalakat.

Egymást ellenőrizve, visszaigazolva pontosan meg tudták határozni a gömbök helyét.

Egy idő után ez hétköznapi trivialitássá vált a család életében, hogy láthatatlan, ill csak számukra látható energiagömbökkel élnek együtt.
Gondolhatnánk mind megőrültek.

Mellesleg, állítása szerint, innen kezdve eltűnt a betegség és a baj az életükből, minden sikerülni kezdett, makkegészségesek lettek és meggazdagotak, boldog, harmónikus család lettek. Előtte sok problémájuk volt...

Ezeket mesélte az ember és mondta, hogy tudja, hogy most azt gondolom, bolond.

Mondtam neki, hogy nem feltétlen, de tegyünk egy próbát.
Megkérdeztem tőle, hogy lát-e máshol is ilyen gömböket, és mondta, hogy mindenütt vannak. Kérdeztem: itt most is van? Körülnézett és mondta hogy: igen van egy.

Volt a társaságban egy auralátó, aki ezt az egész sztorit biztosan nem tudta, az emberemet nem ismerte.
Odahívtam és odamutattam, ahová az imént a pasas, kérdve hogy lát-e valamit...

És most figyelj!
A nő felüvöltött..!!! Azt mondta: atyaisten, ott egy fénylény!

Egyből kis csődület lett, és mindenki tapogatta nézegette a dolgot (amiből én semmit sem láttam persze), aztán odajött a cimborám is és mondta hogy érzi az energiákat. Odanyúlkált és közölte, hogy egyértelműen érez valamit. Kitapogatta a gömböt, és pont ott volt, ahol a többiek is mondták. Aztán már én is mintha éreztem volna valami bizsergést, amikor odanyúltam, de persze lehet hogy bemeséltem magamnak.

Mindenesetre az emberem sírt!
Hálálkodott nekem. Mondta, hogy nagyon sokat segítettem neki ezzel, mert eddig szégyellte és titkolta ezt a családi képességet, ami nekik van. De így már érti, látta és tudja, hogy más is érzékeli e gömböket és valóban léteznek...

Ennyi a sztori. Ezt átéltem, tanúim vannak rá. Számomra ez bizonyította a plazmagömbök létezését, vagy legalábbis valamilyen gömb alakú energia képzödmények létezését....
Zka Creative Commons License 2008.10.31 0 0 0
TLDR
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 topiknyitó
Sánta Csaba:
INTELLIGENS PLAZMAGÖMBÖK

Mit tehet egy mérnök ember, ha egy balatoni nyaralásakor - miközben a
barátnőjével sétál haza a fonyódi mólónál levő étteremből - egy
telihold méretű fényfolt jelenik meg előttük, majd jó félórás sétájuk
alatt pásztázza őket, aztán dolgát befejezvén a Balaton fölött
függőleges fényhasábként ejti bámulatba őket úgy másfél órán
keresztül? Hát igazából két dolgot: (1.) fölhagy minden reménnyel és
irány a diliház, avagy (2.) kutatni kezdi tudományosan, hogy mi a fene
lehetett az ott, akkor. Verőczei W. Ernő ez utóbbi mellett döntött...

1992-től Verőczei W. Ernő életét meghatározta eme üdülés, s ennek az
estének az emléke. Az eltelt öt évben mindent megtett, hogy megértse a
jelenséget. Saját pénzén kutatni kezdett, nem sajnálva az időt és a
fáradozást. Mérnökként nem szeretett volna halandzsával előállani,
ezért tudományos rendszerességgel járt a természetben, s videóra
rögzítette megfigyeléseit. A videofelvételeit többször is megnézte,
mindig kockánként is elemezve a látottakat. Megdöbbent még ő maga is
azon, hogy a felvételeken többször is megjelennek fura fényjelenségek.
A rendszeresség azt jelenti, hogy mindez tudományosan vizsgálható.

Verőczei W. Ernő miután rendszeres videofelvételekkel tudta igazolni,
hogy nem hallucinációkról van szó, így szerette volna, hogy mindezt
mások is vizsgálják. Csepi Lajos felkérésére alakult is egy
tudósbizottság a jelenség vizsgálatára. Talán nem haszontalan a névsor
ismertetése: Dr. Bokor Imre a hadtudomány doktora, Dr. Abonyi Iván a
fizikatudomány kandidátusa, Dr. Almár Iván a fizikatudomány doktora,
Dr. Leisztner László a kémia tudomány doktora, Dr. Papp Iván a
hadtudomány kandidátusa, Dr. Papp Ottó egyetemi docens, Dr. Szabó
József a hadtudomány doktora. (A későbbiekben a két fizikus kolléga
visszakozott, visszaléptek.)

A bizottság a videoanyagok alapján úgy döntött, hogy maga is
vizsgálatokat folytat a felvételek helyszínein. A helyszíni
megfigyelések tíz hónapon át folytak, összesen negyvenegy alkalommal.
A vizsgálódásról minden alkalommal készültek jegyzőkönyvek, s amikor a
körülmények lehetővé tették, akkor videofelvételek is. A bizottság
munkája során megállapította, hogy Verőczei W. Ernő a
videofelvételeket valóban a helyszínen készítette. Saját helyszíni
vizsgálatainál a fényjelenségek kb. 75 százalékában emberi tevékenység
eredményét igazolta vissza, 15 százalékban nem tartotta a
fényjelenségeket figyelésre érdemesnek, ám...

Volt azonban a megfigyeléseknek olyan tíz százaléka, ahol a
fényjelenségeket a bizottság figyelemre méltónak könyvelte el, ám
azokra a ma tudományos ismereteivel nem talál magyarázatot. Egy
alkalommal a levegőben repülő, világító fénygömb-csoportot láttak.
Több alkalommal figyeltek meg távoli, erős fénnyel világító
fényforrások olyan mozgását, amelyek a bizottsági megfigyelők
mozgására válaszmozgással és fényerőváltozással reagáltak. Egy ilyen
esetről videofelvétel is készült! Több alkalommal más fényjelenségek
is megfigyelhetők voltak, ahol szintén volt intelligensnek tűnő
válaszreakció.

A megfigyelések előbbi eredményei alakították ki a jelenség
elnevezését is. Mivel e jelenségek viharos időkben szaporodtak, jobban
megfigyelhetővé váltak, ezért feltételezhető a légköri
elektromossággal való kapcsolat, valamilyen ionizációs eredet. Az
anyag negyedik halmazállapotaként tekintett magas hőmérsékletű iongáz,
a plazma fényével való tartalmi és formai párhuzam hasonlóságai adták
Verőczei W. Ernő elnevezésének első felét. A másodikat pedig az
előbbiekben ismertetett intelligensnek is nevezhető válaszreakciók -
pl. a mozgáskövetés vagy a fényerő változása. Innen a név, az
"intelligens plazmagömbök" jelölés.

A név választásához annyit még, hogy igazából az UFO (Unidentified
Flying Objects - azonosítatlan repülő tárgyak) megjelölés lenne a
helyénvaló, ám mára ez a fogalom többet jelent önmagánál, s
összekapcsolódik nem éppen tudományos kutatásokkal (vagy inkább
kényszeres kitalációkkal) is. Így, ha valaki azonosítatlan repülő
akármiket akar tudományosan vizsgálni, akkor annak kötelező egy új
nevet találni, ellenkező esetben nem szalonképes tudós társai előtt. A
név lehetett volna intelligens UFL (Unidentified Flying Lights -
azonosítatlan repülő fények) is, ám még sokan akkor is társítanák a
fogalom tudományos, s azon túli részét.

Ám az elnevezés viszontagságain túl elsőrendű tudományos szenzáció,
hogy az emberiség történetében első ízben sikerült tudományosan is
dokumentálni nem az emberhez köthető intelligencia megjelenését,
azonosítatlan repülő akármik létét. A bizottság tagjai úgy látják,
hogy az egyetemes tudomány fejlődése érdekében a természetben
előforduló minden, még nem ismert jelenség vizsgálata akkor is
kötelessége a homo sapiensnek, ha nem számolhat a várható eredmény
azonnali hasznával. A magyar kormánykörök, a Magyar Tudományos
Akadémia, de a hazai tudományos lapok egy része is mindezt nem így
látja, nem kívánja a kutatásokat.

Mindenesetre megdöbbentő, hogy a harmadik évezred előtt néhány évvel
még ott tartunk, hogy léteznek olyan tudósok, akik íróasztaluk mellett
eldöntik egy jelenségről, hogy az baromság, s őket aztán nem érdekli,
mert az nem is létezik... Pedig nem kérte senki, hogy csak úgy
értsenek egyet öt tudóstársukkal, ám ők arra sem hajlandóak, hogy
saját szemükkel győződjenek meg a helyszínen a jelenség létezéséről.
Nem, és azért nem, mert csak! És lesöprik asztalukról a jelenség
létezésének tényét is, azt a tényt, amit egy különböző tudományágak
képviselőiből álló tudósbizottság állít... komoly és elismert emberek.

Pedig nem arról lenne szó, hogy értsenek egyet, hanem arról, hogy
mondjanak véleményt ők is, s talán együtt többre lehetne jutni. Két
esetben lenne érthető a viselkedésük: (1.) Nem tudnak mondani semmit,
mert nem is értenek a szakterületükhöz... Megtanulták egykor az
egyetemi jegyzetet, s máig elég volt visszamondani azt, s hülyézni, ha
valaki mást mondott. Most pedig csak azt értik, hogy ha a jelenség
létezik, akkor holnaptól nem mondható a jegyzet. Ám akkor mit fognak
mondani? (2.) Mindent tudnak, s nem szeretnék, ha az átlagember, az
egyszerű megfigyelő bármit is tudna. E két dologból ki-ki választhat!

A bizottság például nem is állít a jelenség tartalmáról semmit.
Egyszerűen közli, hogy az egy többször visszatérő, tehát tudományosan
ellenőrizhető kísérletekkel vizsgálható lenne és kifejezi abbéli
meggyőződését, hogy a vizsgálatokat folytatni kellene. Elsősorban nem
is pénzt kérnek, hanem szakértelmet és véleményeket, kutatási
lehetőséget.

A bizottság megfigyelésein túl Verőczei W. Ernő hipotéziseket is állít
a jelenség létéről, okáról. Ám ezekről minden esetben hangsúlyozza,
hogy csupán elméleti tudományos levezetések, ötletbörze fölvetések. E
kitétel mellett érdemes átgondolni elveit.

Verőczei W. Ernő kidolgozott egy elméletet az antigravitációs tér
törvényszerűségeiről. Nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a természet
becsapható és "kvázi-antianyag" létrehozásával antigravitáció hozható
létre. Érvelése szerint az antigravitációs térben az idő nem lassul,
hanem gyorsul a sebességek növelésével. Így ott az idő relativisztikus
gyorsulása lehetősléget adhat nagy távolságok sebességtől független
megtételére. Az antianyag elemzése után szól egy új Univerzum-kép
lehetőségéről is. Mindezek persze elméletek, ám minősítésük csak
tudományos elemzésük után, kísérleti alapon lehetséges.

A következőkben saját sejtésemről szólnék a fényjelenségek okával
kapcsolatban. Az elektromos viszonyok megfigyelése miatt lehet szó
dipólus molekulák, avagy molekula-rendszerek közötti elektromos
hatásokról is. A légkörben található vízmolekulák között a légkör
elektromos töltöttsége folytán is kapcsolatok, másodlagos hidrogén
kötések jönnek létre ("polivíz"). A dipólus szerkezetnek eme rendszere
végül kellően nagy töltöttségű lesz ahhoz, hogy elektromos kisülések
keletkezzenek. E mini-villámok viszont kellő energiát adhatnak az őket
létrehozó dipólus-rendszer környezetének az ionizálásához.

Ha ilyen "polivíz"-alakzatok közötti légköri elektromosságról lenne
szó, akkor még az intelligens viselkedés is magyarázható lenne, hiszen
ezek elektromágneses tere, illetve az ember és megfigyelő eszközeinek
elektromágneses terei között kétségtelen van kapcsolat, és
kétségtelenül spontán és interaktív kapcsolat van.

Tehát van egy szenzációs megfigyelés és vannak elismert tudósok, akik
állítják a jelenség létének hitelességét. Azt pedig még el kell
dönteni, hogy a jelenségnek mi a valós tartalma, hogy az is szenzáció-
e vagy egyszerűen egy újabb légköri elektromos jelenség...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!