Női vízilabda válogatottunk a mai napon a 4. helyet szerezte meg az olimpián, miután a büntetőpárbajban kikapott az Ausztrál válogatottól. A győzelmet nagy meglepetésre Hollandia szerezte meg, a hosszabbításban az Egyesült Államok csapatát múlta felül.
A végeredmény:
Olimpiai bajnok: Hollandia 2. Amerikai Egyesült Államok 3. Ausztrália 4. Magyarország
Én mindent megnézek. De most már csak kéne egy aranyérem! Még soha nem esett meg az a csúfság az újkori olimpiák történetében, hogy a magyar olimpiai csapat ne szerzett volna a legfényesebb éremből (már 1896-ban, amikor a legkevesebbet szereztük, Hajós Alfréd egymaga gondoskodott a 2 db-ról). Remélem, hamarosan ezt is láthatjuk majd. Mármint, hogy aranyat szereznek a mieink.
Kivételesen egyetértünk. Szerintem is teljesen méltatlan volt az olimpia és maga az egész sport szellemiségéhez. Nyilván nem is marad következmények nélkül. Az azonban már ne legyen a mi dolgunk.
Holnap lesz a férfiak 100 m-es síkfutásának döntője. Nyolc indulóból... nyolc be lesz doppingolva.:) De, mivel csak egy győzhet, kíváncsian várom, melyikük lesz az.
Ennél kíváncsibb csak arra leszek, ki, mikor és miért fogja majd feldobni Phelpset. Ha ebből indulunk ki, Cseh Lacinak már 3 aranyérme van.:):):):):)
A SPORTSZERŰTLENSÉG CSÚCSA Az örmény-svéd Abrahamian nem mindennapi, és rettenetesen sportszerűtlen magánszámot adott elő az eredményhirdetésnél. Előbb zsebre dugott kézzel ment oda a dobogóhoz, majd felállt rá, átvette az érmet, aztán lesétált és eldobta a bronzot. Erre mondják: akkor minek neki egyáltalán odaadni?
"ebben biztos voltam hogy létezik már ilyen szer "
Mindig létezett ilyen szer, csak, mint minden ez is fejlődik...mindig van olyan szer, eljárás amit az aktuális vizsgálati szisztéma nem mutat ki.
De ez nem olyan, hogy bekapsz három tablettát azt te leszel a legjobb (az az Asterixben van :) ), és amint olvashattad minden versenyzőre egyéni "kúra" van több szer, anyag, módszer, hozzá kapcsolódó edzés együttes hatása. Na és akkor van esélyed...
"Húszféle doppingszerem van, amelyek még mindig kimutathatatlanok az ellenőrzéseknél."
végre, ebben biztos voltam hogy létezik már ilyen szer (és ahogy abban a cikkben lehetett olvasni már elég rég óta) de még sehol nem láttam (de hogy őszinte legyek nem is igazán kerestem) tényleges leirást róla.