Keresés

Részletes keresés

japipapi Creative Commons License 2022.01.27 0 0 14982

Szia!

Valóban jártam itt, hisz vagy 6 éve abba hagytam a fürjezést. Soha nem tartottam nagytestüt, így nem tudom érdemes e váltani. Nincs már semmilyen szárnyasom, nyúl is csak kevés. Begurultam, mert megjelent töm3gesen a róka, patkány, nyest, nem akarok már nekik termelni. Amióta nincs jószágom, róka, nincs, patkány azért van. A mérgek nem érnek semmit, attól csak híznak. 

Előzmény: Omosimama (14981)
Omosimama Creative Commons License 2022.01.15 0 0 14981

Na, már megint “ügyes” voltam, most látom csak, hogy papi elég régen írt ide. 

Előzmény: Omosimama (14980)
Omosimama Creative Commons License 2022.01.11 0 0 14980

Szia papi! BÚÉK!

Már azt hittem, felhagyok a fürjezéssel, de a család nagy nehezen - egy szóra - rávett, hogy tavasszal újra vágjak bele. Nagyon szeretik a tojást, de a husit is, hiszen a kakasokat le kell vágni.

Azon gondolkodom, hogy próbáljak-e Góliát, vagy valami hasonló tojást venni majd. Mert elsősorban tojás miatt tartom. Szerinted?

Előzmény: japipapi (14975)
atus8l1 Creative Commons License 2020.12.25 0 0 14979

Sziasztok.
Érdekel valakit tojás nagy mennyiségben?

mikrogazda Creative Commons License 2020.08.01 0 0 14978

Sziasztok,

 

A keltetés eredménye: 25 kikelt csibe, 3 megfulladt sajnos (2 a keltetőben a bujtatórácson lévő nagyobb lukon beesett a parasításra beöntött vízbe 1 pedig az inkubátorban lévő itatóba). Most már csak kis méretű itatók maradtak bent így már nem lesz fulladás remélhetőleg.

1 pedig nem fejlődött ki rendesen sajnos ezért el is hullott.

 

Maradtak 21-en így a 2-3. napon, vigyázok rájuk remélem nem lesz nagyobb gond már.

 

mikrogazda Creative Commons License 2020.07.24 0 0 14977

Sziasztok,

 

Sikeresen megvolt a lámpázás, az alapján csináltam amit találtam a youtube-on (ami sötét volt azt hagytam ami világos azt kivettem) így 8 db-ot kellett kivenni. Ezután megnéztem és tényleg nem voltak termékenyek.

 

Tehát maradt 41 tojásom. Nagyon kíváncsi vagyok mennyire lesz sikeres a keltetés.

 

mikrogazda Creative Commons License 2020.07.18 0 0 14976

Szia,

 

A lámpázással kapcsoltban én is ilyeneket hallottam hogy nehéz meglátni a foltok miatt az embriót. Ha nem sikerül a 10. napon akkor még egy próbát teszek 14.nap körül hátha. 

 

Az enyémek egész nap kint vannak a kifutóban csak este zárom be őket. A kicsik (elvileg 5 heteseket) meg napközben kint vannak kapirgálni este meg mennek a pincébe, ott nincs túl meleg ezért 25-26 fokot csinálok neki a lámpával, úgy tűnik tetszik nekik.

 

Az egyik tojóm a nyagyok közül olyan tojást tojt valamelyik nap ami egystínű (nem foltos) és ebből már kettőt. Az első még lágy héjjú volt a második szilárdabb, nem tudom mi lehet az oka.

 

Még csak most fejlődök a barkáccsal, mindig egy kicsit többet. A keltető eddig úgy látom működik rendesen, de majd persze a végén kiderül mennyire eredményesen :)

Előzmény: japipapi (14975)
japipapi Creative Commons License 2020.07.16 0 0 14975

Szia!

Nem sorrendben, kicsit csapongva própálok válaszolni.

Nekem mindíg gondom volt a lámpázással, nagyon zavart a sötét mintázat, ami nekem áthatolhatlan, fel is hagytam. 

Igen, vett madaraknál előford, hogy nem eszi ezt azt, majd saját keltetésedkor, neveléskor rászoktathatod természetesre.

A kifejlett madarakhoz nem kell fűtés, viszont, hogy tojás is legyen kell a min. 12 óra fény. Én nagy fényerejű ledeket használtam az energia csökjentés miatt. Reduktornak egy kuszuperált PC tápot használtam, rengeteg ledet rá lehet kötni, természetesen megfelelő ellenállással. De jó a hálózati(230V) smdledes kukorica is, 9 W bőven elég. Tegyél elé egy mezei időkapcsolót, megszokják. 

Kinkubátornál én fűtésnek kerámia ellenállást használtam. Ráfabrikáltam egy pc ventilátorra 4 db 230V, 200 ohm 20 W kerámiát sorba kötve  és ócsó kínai szabályoval vezéreltem. Ebayon van rengeteg, kb. 1000 ft körüli ingyen szállítással, csak ki kel várni a hónapot. Most jóval több idő a Cov19 miatt. Viszon az inkobátor nem mehet 37-38 C fokon tartósan, hanem egy hét után 0,5 - 1 C fokkal csökkenteni kell. Megszokják az időjárás hő változásokat, könnyedén elviselik az akár (-20 ) - (-25) C fokot is.

Nem baj, hogy még nem vagy haladó barkács, senki sem tudással születik, "csakorlat teszi a mestert". Gyerek koromban imádtam a barkácsolást, ugye akkor még TV sem volt, fabrikâltam detektoros rádiót, micsoda nagy szám volt! Meg nem volt pc vagy okos telefon, rogangálni meg nem szerettem, tanulni se nagyon, de fűrész, kalapács vagy egy kezdetleges forrasztó páka lenyűgözött. Azért később saját káromon rájöttem, hogy tanulni is  kell, csak meg lett a diploma is, de a barkácsolás véremé vált. 

Előzmény: mikrogazda (14974)
mikrogazda Creative Commons License 2020.07.15 0 0 14974

Szia,

 

Azért nagyrészt érthető ;) Barkács téren még nem mondanám magam haladónak, bár ma pont összaraktam egy kelés utáni inkubátort a forumon olvasott befőttes üveg+só+40W izzó és ezt egy SCT-1000-es szabályzóra rákotottem. Le is teszteltem eddig úgy néz ki simán tudja tartani a 37-38 fokot is, így szerintem a kis csibéknek megfelelő lehet majd.

 

Igyekszem mindent megtenni a fertőzések, tetű elkerülése érdekében bár egyenlőre nem tervezek nagyon nagy állományt kb 30-50 közt maximum főként tojás miatt de a húsra is nagyon kíváncsi vagyok sok jót hallottam már róla ahogyan Te is írtad. 

 

Mindig adok be nekik salátát, paradicsom levelet meg egyéb kerti zöldségeket de a nagyok valahogy nem igazán értékelik, elképzelhető, hogy előző helyükön nem kaphattak?! Majd rászoktatom őket.

 

Egyáltatálán nem fárasztasz, sőt örülök, hogy van akivel ezeket a dolgokat meg lehet beszélni. Próbálom úgy csinálni a dolgokat, hogy mások bevált praktikáiból, tapasztalataiból merítsek, sok-sok időt energiát lehet ezzel megtakarítani így unkább hálás vagyok ezekért :)

 

Ma elindítottam a forgató művet is meg szellőzettem is a keltetőben és közben egyre izgatottabban várom a 10. napot, hogy lámpázhassam a tojásokat...

 

Előzmény: japipapi (14972)
japipapi Creative Commons License 2020.07.15 0 0 14973

Hú, nagyon nagy bocsánatot kérek, nem olvastam vissza és rengeteg badarság keletkezett! Véletlenül elállítottam a tabletek, önállósította magát, hülyén korrigált, sok szót átírt, így értelmetlen baromság lett, helyenként.

Előzmény: japipapi (14972)
japipapi Creative Commons License 2020.07.15 0 0 14972

Szia!

Ne tegye félre, géped nem ócsárolram, még az elhíresült "román csoda" Felelt sem, hisz mindenki a saját pénztárcájából gazdálkodik. Szerettem barkácsolni, talán hosszú életem során lett jártasságom több szakmákban, így beválaltam a házi keltetők építését, volt sok rossz és sok jó is. Anyag többnyire újra hasznosított, fiók alján porosodó cucc, de Kína olcsó vackokat is vettem, beépítettem. 

Tyúkjaim, kacsáim, libáim szórták a tojást, nyugodtan kísérletetezgettem, nem volt pénz. Azután, mikor már tökre ment a ültetés, megpróbálkoztam fürj ültetés sem, ill neveléssel. Első keltetésem Trián Pista önzetlen segítségét köszönhetem, küldött 5 doboz fürj tojást, meg a posta költséget sem fogadta el! Azon túl Tőle tanultam a legtöbbet, örökké hálás leszek neki. Ma már Ő sem fürjezik, mindketten megvénültünk. Szép emlék, amikor egyidőben 6- 700 db kismadár élt, tojt és kukorékoltak. Volt olyan kezes fürj kakasom is, hogy etetéskor felszállt válamra, a kertben is nyugodtan ült, el nem ment volna. Nem tudom mi okozta a "fertőzést" hogy ennyire ragaszkodott hozzám?🤣🤣🤣🤣🤣

De azért nem maradt hobbim nyomtalanul, bele-bele nézek e topicba és ha tudok igyekszem segíteni.

A februári tojóid még csak most fognak tojni igazán és ha van már nagyfiú kakasod is, mehet a lamúr! 😅 Ugye a kakas ivarérettsége minimum 6 hónap, februári még nem alkalmas szaporítása.

Nagyon vigyázz, előzd meg tyúktetüt, mert ha megjelenik, szinte kiírthatatlan, a fürj belepusztul! Legyen nekik homok-fahamu keverék, nagyon szeretne benne fürödni. Vettem apró zsákos 0-4 sódert 25kg és bekevertem 5 kg zeolitot (sok neve van, de mint ugyan az a tartalom) és fahamut.

Most van sok zöld, saláta, tyúkhur, gyümölcsök, legyen mindig előttük. Én nem adtam nekik soha tyúk tojó tápot, meg almaecet, viszont mindenféle magot darálva kevertem, főtt tojást. Kiszárított tojáshéjjat porrá törve.

 

Tojásuk nagyon egészséges, soha nincs szalmonella, vérnyomást rendben tartó és nagyon finom! Húsuk kitűnő, különösen keresnek, töltve, szíve. Pici madár de a toll fosztás ne rémisszen, van gyors módszer, konyha tisztára készítése kb. 5-6 perc. Lehet a kivágása nem humánus, de keltetéskor általában tojó - kakas 50 - 50 %, viszont tartásához 5-6 tojó de 1 kakas kell. A felesleg megy a konyhába.

Állítólag az éttermek kurensnek ajánlják, egy adag fürj leves 2 -3 főtt fürjtojást betétként 5 - 8 ezer forint! Úgy hogy olcsón lehet urizálni!🤣🤣🤣🤣🤣

Na, nem fárasztalak, sok sikert és nagyon vigyázz csodálatos madaraidra.

Előzmény: mikrogazda (14971)
mikrogazda Creative Commons License 2020.07.13 0 0 14971

Bocs most látom hogy jelenleg nem fürjezel ezért a lenti kérdés stornó. Köszönöm a segítőkészséget, tényleg nagy segítség ez a fórum egy ilyen kezdőnek. Olvasok is rendületlenül :) A gép tényleg nem egy profi cucc de automatát szerettem volna és abból sajnos ennél csak drágábbak voltak, de majd most tesztelem hátha lesz belőle valami kis siker

Előzmény: japipapi (14968)
mikrogazda Creative Commons License 2020.07.13 0 0 14970

Szia,

Köszi, hogy utánanéztél, közben elkezdtem a keltetést vele igaz még csak ma, de kaptam hozzá hungarocel borítást amit rá is tettem és a hőfokot meg a páratartalmat egy másik hő és páramérővel kalibráltam be (remélhetőleg jól). 

A benne lévő automata forgatós tálca úgy van kialalkítva, hogy több tojásméret is elférjen benne. 13 db saját tojás jött össze és vettem még hozzá 36 db-ot így 49 tojással kezdtem neki, ahogy irtátok első két három nap nem forgatom, azaz kikötöttem a forgatóművet majd utána visszakötöm. 

Azért folyamatosan ellenőrzöm az adatokat nehogy valami baj legyen.

Nem tudom miért de a négy tojómból olyan mintha csak egy tojna mert minden nap csak 1 tojás van fixen. Elmondás szerint februári születésűek és csak arra tudok gondolni, hogy esetleg pihenőjük van mert a tanácsaitok szerint odafigyelek a fehérjedús takarmányra és mivel kint vannak reggeltől estig így a fény mennyiségenk is elegendőnek kéne hogy legyen így nyáron illetve a hőfoknak is. Remélem elindul a tojással a többi is :)

Neked most vannak fürjeid vagy keltetsz is mostanában?

Előzmény: japipapi (14969)
japipapi Creative Commons License 2020.07.12 0 0 14969

Szia!

Gyorsan megkerestem a WQ-112 kínai(!) keltetőt. Nagyon kevés a közölt specifikum, ezét ilyen ménykű drágán nem vettem volna meg. Közel 90 font! Ezért itthon kész kitünő gépet, szervízzel együtt bőven vehettél volna. 

Ahogy látom, a tojástálca biztosan fürj keltetéshez nem alkalmas. 

Nem látszik, hogy a forgatás manuális vagy autonatikus, a hő szabányozás változtatható vagy fix, pára szabályozás manuális vagy autonatikus.

Nagy lutri 36 ezret kipengetni, bár legyen szerencsét. Azt azér felhívom figyelmed, hogy ez a kütyü tiszta műanyag, nagyon rossz, sőt nics semmilyen hőszigetelése, tehát csak fűtött helyiségben lehet eredményes! 

Előzmény: mikrogazda (14967)
japipapi Creative Commons License 2020.07.12 0 0 14968

Szia!

Örülök, és köszöntelek a fürj örültek csoportjába. Igen, nagy öröm látni a kis madarak minden napjait, azután még ha egy kis haszon is párosul már boldogság. 

Ha esetleg még szeretsz barkácsolni, nagyon könnyű minőségi keltető  csinálni. Van itt egy oldal, ami ezzel foglalkozik, rengeteg hasznos ötlet.

Címe; Keltetőgép építés és keltetéstechnológia.

 

 

Ugyan ma már sajnos nem pörög, de a több, mint 66 ezer hsz sok segítséget ad.

Géped egyáltalán nem ismerem, de tájékozódok.

 

Már én sem fürjezek, de tapasztalaim szívesen átadom. 

 

Ha van konkrét kérdésed legjobb tudásom szerint megválaszolom. 

 

 

Sok örömet és sikert kívánok.

 

Előzmény: mikrogazda (14967)
mikrogazda Creative Commons License 2020.07.06 0 0 14967

Üdvözletem mindenkinek,

 

Először is szeretném megköszönni (főként: japipapi, omosimama, fürj999 stb a teljesség igénye nélkül :) a sok hasznos információt amit az évek alatt leírtatok, sokat tanulok belőlük. Ez még folyamatban van mert szeretném a lehető legtöbb hozzászólást átnézni, hogy az esetleges felesleges kérdéseket elkerülhessem. 

2 hete vettem 4 búza tojót és egy kakast amelyek 5 hónaposak, de annyira megkedveltem őket, hogy mindjárt vettem 6 db 2 hetes csibét is.

A felnőtteket kint tartom egy kb 1 nm-es éjjlre zárható ólba amihez egy kb szintén 1 nm-es kifutó van hozzákapcsolva, alájuk az ólban búzaszalma van, a kifutóban pedig vegyesen föld, aprósóder és zeolits macskaalom.

Nem gondoltam volna, de nagyon belopták magukat a szivembe, jelenleg még csak napi 1-2 tojást tojnak, de annyira fellelkesültem, hogy beruháztam egy keltetőgépbe is (WQ-112 tipus) ami szerintem csak hobby gép, de remélem beválik majd.

Ha esetleg valakinek van ezzel a gépcsaláddal kapcsolatos tapasztalata azt szívesen olvasnám.

Lehet hogy túl lelkes vagyok de már szeretném is elindítani 10-12 nap alatt összejött tojásokkal (eddig sajnos csak 6 db van)

Szóval lehet hogy jelentkezem majd kérdésekkel meg az esetleges sikerekkel is.

 

 

takkI Creative Commons License 2020.04.26 0 0 14966

akkor megpróbálom ezt az "átmenetet" megoldani, addig meg marad a fény éjjelre is, mert egyelőre nem szeretik a sötétet.

Előzmény: japipapi (14965)
japipapi Creative Commons License 2020.04.24 0 0 14965

Nyugodtan lekapcsolhatod, hisz nekik is a fény - sötét ciklus a normális. Persze jobb lenne, ha a ciklus váltás nem  hirtelen lenne, átmenet lenne, mint a természetben. 

Viszont mindenképpen szükséges a 12 órás fény, ha szeretnéd hogy legyen tojás is. 

Előzmény: takkI (14964)
takkI Creative Commons License 2020.04.23 0 0 14964

Sziasztok! Mi a véleményetek a folyamatos világításról a ketrec mellett? Egy 8w-os led van felettük a garázsban. 6hetes fürjeink vannak, de ha lekapcsolnám a lámpàt nekik éjjelre, akkor megzavarodnak és össze-vissza rohangálnak. Egyből nyugi lesz, ha visszakapcsolom.

Omosimama Creative Commons License 2020.04.10 0 1 14963

Hát, én sajnos nem keltetek fürjet - tavasszal biztos nem. A kiscsibék kikeltek - annyi, amennyi (24 maradt). Sajnos nincs segítségem, a Papát megviseli a bezártság és ettől fáj a lába (nekem is, de le....), úgyhogy a zöldséges, a csirkék, a tyúkok, no meg a háztartás - a főzést kivéve - rám maradt, mint kis számára a nagy fül. Szerencsére a Papa fájós lábbal is tud főzni (ő szereti csinálni, én nem), úgyhogy arra nincs gondom. Meg be is vásárolta kedves, hetente egyszer. Mert mi kötelességtudó állampolgárok vagyunk :-), meg a gyerekeinknek se akarunk problémát. 
Vogyázzatok magatokra, és lesz még nekem fürjem!

Előzmény: fürjfürkész (14962)
fürjfürkész Creative Commons License 2020.04.08 0 1 14962

Sziasztok Papi - Mami !

Én is úgy döntöttem hogy előbb tyúkot keltetek, utána fürjet.

Tegnap kezdtem gyűjteni a tojásokat, de elég gyatrán tojnak,mentségükre már nem fiatal az állomány,de nagyon meg vagyok velük elégedve mert hős korukban nagyon jól tojtak és őket szeretném tovább vinni.

Van 4 leghorn, 2 ausztrál-jellegű,1 kendermagos és 1 fehér-vörös kertekalja fajta , és egy gyönyörű leghorm kakasom. -- még a Thorrféle --

 

A fürjeket épp ma mondtamazasszonynak hogy meg kéne szüntetni -- azt az 5 darabot -- de azt mondta hogy haggyuk, mert legalább annyit tojnak, ami Pöcöknek -- antitacskó -- elég, mert imádja.

Ha a tyúkokkal végzek keltetek egy csatát, indítok 120 tojást, aztán meglátjuk.

 

Vigyázzatok magatokra, sziasztok!

Előzmény: Omosimama (14960)
Omosimama Creative Commons License 2020.03.31 0 0 14961

Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de a ketreces tartásnak nagyon nagy ellensége vagyok. Igaz, hogy egy biztonságos voliert csinálni nekik macerás, de legalább humánus.

Előzmény: repahegyezo (14955)
Omosimama Creative Commons License 2020.03.31 0 0 14960

Szia papi!

Jó hogy megszólalt-l. Nálam még a tyúk tojások vannak a gépben, majd ha kíméltek kerülnek bele a fürjtojglik. A tyúk sajna lassabban fejlődik, így velük kezdtem.

japipapi Creative Commons License 2020.03.26 0 0 14959

Elalélt a fürj "termelés"?

Halott a topic. ☹️

japipapi Creative Commons License 2019.08.17 0 0 14958

Szia!

El nem tudom képzelni, hogy itt nem kaptál egyértelmű választ a többi, min 14 ezer hsz.-ból.

Válaszom röviden: a keltetési időn túl, ugyan az a te technológia, mint a tyúk tojásnál. 

Találsz egyértelmű technológiát, irodalmat, pl,. a Tudástár- ban, ha google a barátod. Szíveskedj olvasni, többszőr ke van írva, nincs értelme ismét bele írni az oldalba.

Természetesen, ha nincs megoldás (bár kétlem) szívesen segítek.

Előzmény: Törölt nick (14957)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.17 0 0 14957

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, règóta olvasgatom, mert szeretnèk először fürjet keltetni. Viszont van pár olyan apróság amire nem találtam választ és talán fontos lenne, vagy máshol az itt leírtakkal eltérő értéket olvastam.

Kezdődne ott az egèsz, hogy amikor gyűjtöm a keltetni való tojást azt elèg szobahőmérsékleten (esetleg hűvösebb spájz) tárolnom?  Illetve milyen helyzetben (csúcsos vèggel lefelè?), erről többféle verziót találtam.

A keltetőben a hőm. 37,5 fok legyen végig, nem kell utolsó napokon ezen változtatni?

Pára 50%, utolsó 2 nap 60, de erre olvastam 85-öt is, melyik az ideálisabb?

Szellőztetès első 3 nap nem kell, 10. napig naponta 1x 10perc, utána naponta 2x 10 perc. Gondolom ez függ a külső hőmérséklettől.

Forgatás: naponta legalább 4x 90fokban (lehet buta kèrdès, de körbe kell forgatni teljesen a tojást vagy mindig egyet jobbra egyet balra? Régebben egy videóban ez utóbbit láttam, de nekem logikusabb lenne, hogy mindig egy irányba fordítom.)

Spriccelès: első 3 nap nem kell, illetve kelès előtt 2nappal se. Közötte?

Keltetőben addig hagyjam a kismadarakat amíg vizesek?

 

Válaszokat nagyon várom és előre is köszönöm!

 

japipapi Creative Commons License 2019.08.15 0 0 14956

Szia!

Nincs semmilyen összefüggés, hogy mibe és hol tartod őket. Lehet a takarmánnyal, akár saját magad is lehetsz köztes tyúktetű hordozó, ruhán is. Emberre nem ártalmas. Rettenetesen szapora és szívós, petéje rejtőzve akár 2 évig képes életbe maradni, ha a körülmények megfelelnek neki, 1-2 napon belül több milliárd lesz! 

Jumbót soha sem tartottam, nincs tapasztalatom.

A növendékeknek is tyúk tojótápot adtam és sok reszelt főt tojást, többnyire kacsatojást, mert az volt rogyásig. Lényeg a fehérje bevitel. 

1 napig kamillával "leitattam" őket, tovább nem szabad, mert fosnak. Azután csak csapvizet kaptak. Van, aki esküszik almaecetre, én nem tapasztaltam semmilyen változást.

Viszont nagyon vigyázz az alomra, faforgács TILOS! Begy gyulladást okoz, az viszont halálos. Nekem bevált a 0-40 szemcséjű mosott sóder (építőanyag kereskedésben van, 20 kg/400.-Ft, sokáig elég) és Zeovit keverék 1:1 arányban. Javaslom az alomhoz keverj fahamut! A tyúktetű megelőzés érdekében. Imádnak benne fürdeni.

Jó fürjezést.

Előzmény: repahegyezo (14955)
repahegyezo Creative Commons License 2019.08.15 0 0 14955

Köszönöm válaszod!

Sajnálom a történteket! :( 

Ha ketrecesen tartom őket, akkor HA mondjuk fém ketrecben vannak, akkor valamelyest megelőzhető-elkerülhető a tyúktetű?

Húsra akkor inkább a jumbó fürjek az alkalmasabbak?

 

Említetted, hogy sokat keltettél-neveltél.

Nekik az indító tápon kívül mit érdemes még mellé adni? Vízükbe érdemes valamit tenni?

Előzmény: japipapi (14954)
japipapi Creative Commons License 2019.08.15 0 0 14954

Én annak idején a következő szerint kevertem:

1. Tojótáp 50 %

2. Kukorica 20 %

3. Búza 10 %

4. Napraforgó 10 %

5. Szója 5 %

6. Mosott homok, tojáshéj őrlemény, mészgríz 5 %

6. Főtt tojás 2 -3 naponta 

7. Zöldségek, gyümölcsök, zöldek, amennyit akarnak

 

A gazdasági fürjektől túl sok súlyt ne várj, sohasem mértem, szemmel, tapintással érezhető állapotuk. 

Vegyes célra tartottam, tojás és hús volt a cél. Több, mint 600 db kifejlett madaram volt egy időben, közben folyamatosan keltettem, neveltem. 

Aztán beütött a krakk, bekerült a tyúktetű, pár nap alatt elpusztult az egész állományom. Hónapokig irtottam a dögöket, mire végül is 2-3 év múlva végre mentes lettem. 

Azóta nagyban a fürjezést befejeztem. Most 1 db fürj kakasom, Gyuri, van, télen nyáron kint. Gyurikám 5 éves, öreg fazon már. Reggel, amikor megyek etetni, ellátni állataim (tyúk, japi, nyúl, liba, magyar kacsa, vadkacsa, néma kacsa), Gyuri messziről észrevesz és hangosan fütyörészik. Imádom.

Előzmény: repahegyezo (14953)
repahegyezo Creative Commons License 2019.08.15 0 0 14953

köszönöm válaszod!

Nálam a 90 db soknak számít 😀

Az általad felsorolt szemes takarmànyokat milyen arányban érdemes bekeverni?

Mellette esetleg más vitamint, kiegészítőt érdemes adni? Ha igen, milyen gyakorisággal?

Gazdasági, japán fürjeim vannak, de tervben van, hogy megpróbálnám a Jumbót is.

Előzmény: japipapi (14952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!