Miiii miket irsz? :-) ez men nem ertem ha van windows-os geped...ossze kotod a atmega328 at...a pc vel letoltod az arduino IDE progit bootloader egetese...felteszi ...a kodot atkuldom ..leforditja feltolti es mar mukodik is.....a kijelzi I2C n csatlakozik ...a szenzor 3.3V GND es az output...a D8 as labra az arduinon...ez a 14 lab az atmega 238-on
Atmega328-am van a fiókban, kijelzőm is van. Érzékelőt csak akkor veszek, ha lesz más rendelni való cucc is, mert a postaköltség összemérhető az érzékelő árával.
Viszont az én tudásszintemen szükségem lenne a forrásfájl helyett a lefordított hex állományra. Atmega esetén Flash és esetleg az EEPROM tartalom, ha nem alapon van. Továbbá a FUSEBIT-ekre. Ezek is csak ha nem alapon marad a beállításuk. Természetesen kellene a kapcsolási rajz is.
A forrásfájl nekem egyenlőre a bantu és a szingaléz nyelvek keverékének tűnik. Egyformán nem beszélem egyiket sem.
Köszi a visszajelzést! Még egy dolgot tanácsolnék, ha elfogadod a tanácsom. A szélen elhelyezkedő tojásokat is cseréld ki időnként a középen elhelyezkedőkkel. Habár az 1 tized fok eltérés nem okozhat különösebb problémát, de hátha a széleken kissé hűvösebb van a gépben mint középen. Ártani nem árt a cserebere.
Bocsi, de mostanság nagyon ritkán járok errefelé! Ez a TO18 tokozású érzékelő nagyon ígéretesnek tűnik, pláne, hogy a mért hőmérséklettel arányos PWM jelet ad ki. (Ha jól értem az adatlapon közölteket) Így talán egy egyszerűbb, (olcsóbb) Attiny-vel, vagy PIC-el is megoldható lenne a dolog, ha értenék a program íráshoz. Ha lesz egy kiforrott megoldás, azt szeretném megépíteni, de a fejlesztésben - idő, és főleg kellő tudás hiányában - nem tudok segíteni.
Pénteken raktam be 255 darab tojást, 4 tálcán vannak, ahogy te is csináltad, a 2. és 3. tálca között van a WH-9137A+ PID érzékelője.
A legfelső és legalsó tálca között 1 tized fok a differencia, minden forgatásnál eggyel feljebb kerülnek a tálcák, a legfelső megy legalulra. Kézi forgatással nyomulok.
Sajnos a program írásához én sem értek. A megírt és lefordított programot már bele tudom égetni a a különféle mikrokontrollerekbe, de csak eddig jutottam el a mikrokontrollerek világában.
Ha lesz majd egy kész, általam is megépíthető változatod és esetleg hajlandó is leszel megosztani velem, én is elkészítenék egy ilyen hőmérőt. Mint már írtam, etalonnak használnám a többi "kici-ócó" termosztátok hitelesítéséhez. Kíváncsian várom a végeredményt. További jó munkát!
Az a bajom,hogy megirt kodot feltudom tolteni a boardra...de,itt kimerul a tudomany :-) Van jol megirt PID kod is csak ott analog szenzor bemenetet var...,de azt mondjak egyszeru atirni....
Leltem meg tobb jo szenzort is kutakodas kozben....
Amitol tartok a paras rornyezet es a labai ngyon kozeliek :-(
Mivel engem a keltetés során a tojások közvetlen környezetének az állapota érdekel, a hő- és páramérő érzékelőit a tojások között középen helyeztem el. A vázlattól eltérően a gépem 4 tálcás. A ll. és lll. tálca között egy műanyag csövet helyeztem el, amit a hátlapba fúrt lyukba ragasztottam. A cső a keltetőtér közepéig ér.
Így mértanilag is nagyjából a keltetőtér közepére kerültek az érzékelők.
14 mm-es csövet használtam, így az orosz szabályzó SHT15, vagy SHT21 érzékelőt a hátlap felől bele tudom dugni, annyira, hogy bent a cső végénél kissé kintebb érjen. Hátul, kívülről a cső nyílását gondosan bedugaszoltam, nehogy az itt áramló levegő fals mérési eredményt okozzon.
Úgy vélem, gondosan kivitelezett levegő cirkuláltatás mellett nem alakulhat ki 1-2 tized C0-nál nagyobb hőkülönbség a tálcák között. Természetes, hogy valamennyi különbség mindig lesz, ez kivédhetetlen, de a tálcák naponkénti periodikus cserélgetésével ez kompenzálható. Az, hogy a keltetés során máshol, - a tojásoktól távolabb - milyen hőmérséklet uralkodik, gyakorlatilag érdektelennek gondolom. További jó munkát és sikeres keltetést kívánok!
Megnéztem, de nem értem, hogy mit értesz az " emberi nyelven"? Tök jó, szinte szájbarágós, de nem barkács! Szoftvert adtak hozzá? Programozásához kell PC is és informatikai ismeret. Ipari szint. Nem tudok segíteni.
Rákerestem, rengeteg (angol, német) használati utasítás letölthető. Ha nincs nyelv jártasságod és elektromos ismereted a magyar sem fog segíteni. Mire akarod használni? Hobbi keltetéshez, - már az ára szempontjából, is nem alkalmas.
Ugyanilyen géppel kezdtem el a keltetést, egy napig ment rendesen aztán ma reggel elkezdett sípolni iszonyatosan, valahogy leállítottam a jelzést de utána meg nem fűtött és lement a hőfok 33 fokra egy pár percre. Nagyon bepánikoltam mert van benne 49 fürjtojás. Felhívtam a forgalmazót és szerencsére elmondták hogy ennél a gépnél a reset nem a reset gomb hanem egyszerre kell nyomni a + és - gombot 10 másodpercig és akkor visszaáll eredetibe. Szerencsére egyből elkezdett fűteni így remélem megmenekülnek a tojások is?!
Azért írtam le ezt mert a leírásában nem szerepel ez a resetelési lehetőség hátha más is kerül ilyen helyzetbe ezzel a géppel.
Sziasztok. A mai napon este szeretnék elsőnek csibét keltetni, Az alábbi géppel: WQ-56(autómata) darabos. Amit idáig megtettem: Bedugtam a gépet 24 órával ezelőtt. Feltöltöttem vízzel. Gyűjtöttem a tojásokat, 16-19 Fok körüli hőméréskleten , fejjel lefele tárolva. Jobbhíján egy sima higanyos hőmérővel próbálom majd megmérni, hogy a gép mutatója csal-e.Hogy tudnám a legkonyebben kideríteni, hogy a páratartalom a valós adatot mutatja-e? Bármilyen tippet es trükköt elfogadok és megköszönök, a keltetéssel és géppel kapcsolatban is.
Napot mindenkinek. Cleo5 Keltetőbe keltetek nincs benne páramérő de a hőfokszabályzó 37.8 at mutat mióta hétfőn betettem a tojásokat felöntöttem vízzel mind két tartályt. Sajnos nem tudok sehol venni páramérőt, neten ha rendelek soká jönne meg. Mivel tudnám megnyugtatni magam hogy így is jó lessz. Köszönöm a gyors választ.