Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A menetrend appnak lett egy új funkciója, lehet járművekre keresni. Az összes éppen közlekedő buszt felsorolja, így a Volvokat könnyű megtalálni. Most éppen egy van kint a 30-as vonalon.
Azt is mutatja, hogy mikor közlekedtek utoljára, augusztusban összesen 5-en voltak forgalomban.
Közlekedésbarátok, figyelem: megérkezett az idei harmadik nagyobb frissítésünk az Android apphoz, amelyben most már rendszám, pályaszám és típus alapján is kereshetsz járművekre, valamint a legtöbbről részletes információkat és egy-egy fotót is megmutatunk az appon belül. Az online járműveknél láthatod, hogy éppen melyik járatot teljesíti, az offline járművek esetén pedig azt is, hogy mikor és hol láttuk utoljára.
Az első nap után megint lerobbant a hidrogén busz, ezt az valahol instagramon láttam nemrégen amin az látható hogy a trolibusz garázsban dekkol. Gondolom megint a klíma romlott el mint múltkor is :D De a dkv természetesen ezt is próbálja eltitkolni, csak a szokásos cenzúra gépezet :D
Szerintem meg pont hogy nem fognak segíteni amilyen sz'#rhäzi hozzáállású egy társaság ez a dkv xd Náluk még a menetrend is államtitok :D Elég csak megnézni mi folyik a facebook oldalukon... Ott még azért is törlik a hozzászólásokat vagy kitiltást kapsz mert megmerted kérdezni például, hogy mikor fog közlekedni a hidrogénbusz vagy éppen egy javítandó hibára hívtad fel a figyelmüket a menetrenddel kapcsolatban :D
Szerintem ha a vonatról leszállva megkérdezel egy forgalomirányítót, akkor biztosan tud majd segíteni, hogy aznap hol találod őket. Ahogy előttem is írták, érdemes tanítási időszak, munkanapra időzíteni a látogatást, mert akkor nagyobb esélyed van találkozni velük. Szerződés szerint elvileg október 1-től már nem közlekedhetnek Volvók, de én nem biztos, hogy megvárnám vele az utolsó napot...
Ünnepnapokon a hétvégi menetrend szerint szoktak járni a buszok. Hétvégén nemigen szoktak járni csuklósok, csak kevés vonalon járnak és azok közül is csak újak járnak. Munkanapokon lehet találkozni velük. Nem lehet pontosan meghatárolni hogy melyik vonalon fognak járni mert mindig minden héten kicsit más a csuklós forda, mint például most ezen a héten munkanapon egyáltalán nem láttam Volvo csuklóst a Segner téren, jövő héten meg lehet hogy lesz. A csuklósok leginkább ezeken a vonalakon mennek munkanapon: 10/10Y, 13, 15/15Y, 17, 19, 22, 23, 24, 25/25Y, 30, 33, 34/35/35Y/36, 48, 60/60A/60H. Például az utolsó 60/60H-as általában mindig régi csuklós szokott menni, utána az utolsó 34-esen megy.
Valaki tudna segíteni abban, hogy az LMG csuklósok a virágkarnevál idején egyáltalán közlekedtek-e?
Tegnapelőtt a virágkarnevál és a retró hétvége miatt eljöttem a városba, de gondoltam meglesem a Volvokat, hátha lesz hozzájuk szerencsém, de sajnos nem így volt.:(
Mikor várható a búcsúzásuk és melyik vonalakon szoktak a leginkább feltűnni?
Ehhez mérten szeretném az időmet behatárolni valamikor.
Kedden kettő is ment Józsára az LMG-sek közül, tegnap pedig az egyik használtan vettel még utaztam is. Nagyon kevés járhat már közülük, ebben az évben elbúcsúznak a tervek szerint.
Nemrég egy csomó szóló ott állt a Déli soron, nem tudom ott vannak-e még. Nekik szerintem a bontó lesz a végállomásuk, a csuklósokról jobban el tudom képzelni, hogy megveszik őket.
Az a kérdésem, mennyi régi csuklós Volvo közlekedik még, és melyek? Tegnap átutazóban jártam Debrecenben, és kora este az LMG-121 még közlekedett 25Y-ban. (Azt hittem az itt leírtak alapján, már teljesen befejeződött a lecserélésük, és kivonták mind, de ezekszerint akkor még nem teljesen.)
Illetve egyúttal megkérdezem a szólóknak (és a 30 hirdetett csuklósnak) mi lett végül a sorsuk? A korábbi években BKK-nak átadott és a tavaly Hatvanba került néhány példányon kívül a többi bontó mind, vagy sikerült őket elpasszolni valahova?
A buszsofőrök mióta tudják a személyin levő bérletet ellenőrizni? Nem is értettem elsőre, hogy a személyimet hogy akarja ellenőrízni, de egy telefonnal meg tudta csinálni. Legalábbis nem az ellenőrök kütyüjének tűnt amit használt, de úgy meglepődtem, hogy meg se néztem rendesen.
Azt sajnálom, hogy később már csak 1-2 utas szállt fel, de tőlük nem kért semmit, már amennyire láttam. Úgy tűnik csak én voltam neki ennyire szimpatikus, hogy meg kellett állítania. :)
Ez most egy teszt a DKV-nál, vagy valami magánakció volt a sofőrtől?
Na visszasűrítették az Alsójózsai járatot. Hétfőtől megint 30 percenként fognak járni a 08:00-12:00 illetve 18:00-22:00 óra között. Persze hogy ezt is most kell amikor jön a választás, véletlenül sem korábban :D Valamivel hülyíteni kell a népet...
Úgy tudom, hogyha sokat késik az IC akkor megvárják az utolsó buszok, villamosok az utasokat. Volt egy-két hete is egy baleset, ami miatt 80-100 perc késések voltak, akkor megvárta az utasokat az utolsó kettes villamos, és azt hiszem a 146-os busz. De hivatalosan nem kötelező megvárni, a járművezető dönt, hogy vállalja e a túlórát.
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e a vállalatnál protokoll az utolsó villamosok indításánál a Budapestről 22:53-kor érkező Intercity vonathoz való csatlakozás biztosítása érdekében?