Keresés

Részletes keresés

Pagátuhu Creative Commons License 2009.02.13 0 0 743
Vagy kertésznek ....
Előzmény: nazuna (741)
nazuna Creative Commons License 2009.02.13 0 0 741
szinte már bánom, hogy nem mentem apácának ...
Előzmény: mukunda (740)
mukunda Creative Commons License 2009.02.13 0 0 740
Nem égő kereszténynek lenni ,és nagyon szépek az apácák. :)
landdie Creative Commons License 2008.09.27 0 0 739
Ezeken nagy a kenet és nyelveken szólnak!
Nem angolul...legfeljebb látens módon...:)))
Előzmény: Törölt nick (737)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.27 0 0 738
Ott is égő.

Előzmény: FriendlyFire (736)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.09.17 0 0 736
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 730

Magamat miért reklámoznám???
Hiszen a reinkarnációja vagyok:-)

Előzmény: Törölt nick (729)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 728
"Vagy estleg tökéletesen megegyezik a világképed Einstein-ével?"

90%-ban igen.
Előzmény: Törölt nick (725)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 727
Már leírtam, hol találod meg. De akkor idézek onnét is:

Minek hinni Istenben, vagy bármiben, ha tudhatod is?

Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség.

P-DOX egy mai, modern, szabadgondolkodó vallás, sok iróniával, humorralA P-DOX vallás fő célja az ideológiamentességre való törekvés, a hitmentes élet, amely eltérő ideológiák együttes és egyenjogú szemléletével is elérhető. A hazánkban jelenleg meglévő vallások színes képében egy új választási lehetőséget teremt azok számára, akik még nem tudnak és talán nem is akarnak egyértelműen állást foglalni a két fő irányzat, az idealizmus és a materializmus elsődlegességét tekintve. Hiszen egyik alapvető tana az, hogy az a biztos, hogy semmi sem biztos, hiszen a világ fejlődik és amiről ma valamit gondolunk, az holnapra megváltozhat. Illetve megváltozhatnak a gondolataink is. A P-DOX Semmiben Sem Hívők tanai a humor és az ironikus kételkedés által létrejövő életszeretet kívánja hirdetni, amely segítséget adhat a mindennapok (csalódás-mentesebb), élményszerűbb megéléséhez.

Ezen nem hétköznapi vallás szerint, a vallási és ideológiai különbözőségek és nézeteltérések miatt volt és van jelenleg is a legtöbb konfliktus, háború és szenvedés a földön. Hazánk politikai rendszere is ezen módszerek mentén oszt meg embereket, családokat és barátokat. Ezt kívánja egy nagyon sajátos módszerrel megoldani és megszüntetni a P-DOX, hogy a jövőben ilyen már ne történhessen. Ne lehessen vallási és ideológiai alapokon embereket fanatizálni és egymás ellen ugrasztani. Küzd a társadalmukban lévő kettős mércék, álértékek, a valódi értékeket romboló korrupció, pártosság és klikkesedés ellen. A humort, a tudást, az önálló emberi gondolkozást népszerűsíti. Az ember önmagával és a világgal való hazugság, önbecsapás és kettős mérce nélküli harmóniáját építi.

Ezt a folyamatot és nemes célt, kellő öniróniával úgy szokta ezen vallás alapítója megfogalmazni;

"Mint sokan tudják egy Nobel-békedíjért pedálozok."

A P-DOX egy emberközpontú tanokkal rendelkező, toleráns, humoros, se nem ateista, se nem teista vallás. Istent tudományos és logikus igényességgel definiálták, mint egy speciális emberi érzelmet, ezért Isten, az általános Isten, léte számunkra tudományos tény. Ezen általános Isten fogalmon kívül, más okból tanításaikban Istennek teremtője is van, akit nem más, mint a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty. A p-dox vallás 2000 évben indult útjára, mint egy magánvallás, egy ember egyéni vallása. Az alapítót a barátai vették rá, hogy ezt adja át másoknak is, tegye bárki számára elérhetővé. Így érthető, hogy ebben a vallásban nem találkozhatunk a más vallásokra jellemző nyáj szelemmel, hanem inkább önálló egyéniségek kapcsolódási pontja.
Előzmény: Törölt nick (725)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 722
Einstein vallomásai:

"Én egy mélyen vallásos hitetlen vagyok"


"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben , s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.


"A hajszából az első kivezető utat a vallás mutatta, melyet a hagyományos nevelő-oktató gépezet minden gyermekbe beleplántált. Így lettem én is - noha vallástalan (zsidó) szülők gyermeke voltam - mélyen vallásos, ez azonban 12 éves koromban hirtelen véget ért. A népszerű tudományos művek olvasása során hamarosan meggyőződtem arról, hogy a bibliai történetek jó része nem lehet igaz. Ennek következményeként szinte fanatikus szabadgondolkodóvá váltam, amihez az az érzés társult, hogy az állam szántszándékkal hazudik az ifjúságnak. Ennek az élménynek az lett a következménye, hogy bizalmatlan lettem minden tekintéllyel szemben, szkeptikussá lettem a mindenkori társadalmi környezetben élő meggyőződésekkel szemben
...
ott állt előttem a tőlünk függetlenül létező külső világ, amely nagy és örök rejtély ugyan számunkra, de legalább részben hozzáférhetô szemléletünk és gondolkodásunk számára. Szemlélése szabadulásként hatott rám ... félig tudatosan, félig tudattalanul az a legfôbb cél lebegett előttem, hogy ezt a személyünkön kívüli világot a lehetőségek keretén belül megértsem ... az e paradicsomba vezető út nem volt olyan kényelmes és csábító, mint a vallási paradicsomba vivő, de megbízhatónak bizonyult, s sohasem bántam meg, hogy ezt az utat választottam."
[...]

Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély., "„Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése
és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye. Ezen számomra a legkifinomultabb értelmezés sem fog változtatni.”... „Számomra a zsidó vallás – mint minden más vallás – a lehető leggyermekdedebb babonák megtestesülése. És a zsidó nép, amelyhez boldogan tartozom, és amelynek mentalitásához erősen kötődöm, semmiben nem különbözik a többi néptől. Tapasztalataim szerint nem jobbak, mint más embercsoport, bár a legrosszabbtól megvédi őket a hatalom hiánya. Ettől eltekintve semmilyen szempontból nem «kiválasztott nép»”. (saját kézzel írt levél 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak)Előzmény: Törölt nick (720)
szegyenloske Creative Commons License 2008.09.13 0 0 721

 

 Vagyis Marhaság-tudó vagy.

 

 Ki tudsz találni Marhaságot, és ezt elnevezed P-dox vallásnak.

Előzmény: Iván Gábor (718)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 718
Ha az összetett dolgokat nehezen érted mag akkor leegyszerűsítem.

A Pédox vallás vallásalaptója vagyok és az ott leírtak a világnézetem. AZ adott vallás se nem ateista, se nem dogmatikus istehívő vallás, hanem egy istentudó vallás.Előzmény: Törölt nick (715)
Ananda. Creative Commons License 2008.09.13 0 0 716
Előzmény: Iván Gábor (714)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 714
Hát ezt jól benyaltad haver:-)


nyalóka
Előzmény: Ananda. (705)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 713
Válaszoltam, neked nincs inkább elég memóriád és logikai érzéked, hogy felfogd.

Előzmény: Törölt nick (712)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 711

Lényegében Einsten és Buddha nézeteivel egyenlő:

"Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle."

Albert Einstein


Buddha [Siddhartha Gautama] (?563-?483 B.C.E.) indiai misztikus és a buddhizmus alapítója mondta: "Ne higyjetek semmiben barátok, csakis azért, mert monták nektek... vagy mert hagyomány, vagy mert magatok úgy képzelitek. Ne higyjétek, amit a tanítótok mond nektek csupán a tanár iránti tiszteletből. Azonban kellő vizsgálat és analízis után eljutsz mindenek javához, hasznához és jólétéhez - ebben az állításban higyjél, és ragaszkodj hozzá, és fogadd vezetődül."

Előzmény: Törölt nick (710)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 708

Hát annak az a lényege, hogy benne sem szabad hinni:-)

megszegted a legfontosabb szabályt, amiért automatikus kizárás és kirekesztés jár:-)

Előzmény: Törölt nick (703)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 707
Vallási és világnézeti portfolióim vannak.

Ebben a csomagban van számos magam által alapított valás is, mint például a P-DOX, de éppen a napokban jegyeztek be egyházat a biróságon, amelynek szintén alapító tagja vagyok és a sajtószóvívője is leszek.

Előzmény: Törölt nick (702)
Ananda. Creative Commons License 2008.09.13 0 0 705
Kereszténynek lenni tök jó!!!
szeminarista Creative Commons License 2008.09.13 0 0 704

Na, figyu, megsúgok valamit, de pssszt...

Nem Jehova vót, hanem Karakutty... aztán a hívei megpróbálták Jehovára kenni, oszt most mossák ezerrel a Karakuttyot! Ez benne van amúgy a Nagy Apokrif Anyakönyvben, ami a saslinuxi Kuttyogtató Imaház romjainak feltárásakor került elő, csak a cezaromániás karakuttyista szenátorok elsumákolták a hívek elől.

Előzmény: Törölt nick (700)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 701
Pedig vallást alapítani Yooooóóóóó

Itt sokáig népszerű volt a Hiszek a Napfaló Kockás Krokodilban vallás is.

Előzmény: Törölt nick (696)
szeminarista Creative Commons License 2008.09.13 0 0 699

Na, szép, mondhatom!

Oszt még te macerálod Jehovát!!!

:)))

Előzmény: Törölt nick (698)
szeminarista Creative Commons License 2008.09.13 0 0 697

Mééér?

Ott a Saint-Exupery, kicsit átcicomázod, oszt má kész is.

Asszed a többi itteni reformer meg alapító atya másképp csinálja? :))))))))

Előzmény: Törölt nick (696)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 695

A hit nem vallás.

Ahhoz, hogy vallást alapíts le minimum meg kell hirdetned, publikálnod kell egy rendezett erkölcsi és világnézeti rendszert.

Előzmény: Törölt nick (693)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 694

Nagyon sok pédox tag van, csak a vallásunk tiltja, hogy dicsekedjünk vele.

Előzmény: szegyenloske (692)
szegyenloske Creative Commons License 2008.09.13 0 0 692

 

 Vagyis a P-dox szerint, égőnek lenni, nem égő !! Nem érted miért vagy magányos??

Előzmény: Iván Gábor (688)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 689

Ahoz alapítanod kell legalább egy vallást.

Előzmény: Törölt nick (685)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 688
Bennünket nyugodtan ki lehet nevetni.

Nekünk a kinevetés és az égősség nem égő, hanem, tanitási módszer.

Előzmény: szegyenloske (684)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.09.13 0 0 687

Keresztény cenzurázó moderátornak lenni is égő.

Van erről egy nyilt levelem, amit érdemes elolvasnod.

Írd be a goggle keresőbe a következőt:

nyilt levél az indexnek
Előzmény: Törölt nick (683)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 686
"Volt pár topikom amelyekh hasonlók voltak, mégis törölték őket, pl. a "Miért mulyák a keresztények".

LOL, egyes moderátorok mocskos szemét módon igazságtalanok velem..."

Gabi ilyen topikjai tán azért nem tűnnek el, mert beveti befolyását a moderaturánál.
Neked nincs ilyen csókod, hát törölnek a sunyiba... ;)
Előzmény: Törölt nick (683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!