Folytatódik a Minolta Dynax9 öröksége az Alpha 900 Sony DSLR rendszerében!
Legyen ez a topik ennek a váznak és hozzá kapcsolódó fotótechnikai kérdéseknek fóruma! Végre MA bajonettel is 36x24 felület érzékelőben!
Én szeretem a képeidet, de nekem pont az balak és indirekt azonos keverési aránya miatt kcsit lapos portré. Azonos egyenletességgel van fénylés több helyen az arcon. Én az indirekt fényt 1 EV-el alá lőttem volna.
A képkivágás tetszik a fényekkel nem vagyok kibékülve fentiek okán :-)
Kell majd egy FF gép is, nem a plakátnyomtatás miatt, hanem a crop faktor kizárására.
Ahogy írtad a múltkor, az A900-as támogatottsága megszűnik, így az kilőve, E mount pedig nem az amire vágyom, pedig gondolom az a jövő.
A99 ára kezdődött négyessel is pár hétig a nagy akcióban valamikor tavasszal, de az A77mkII mellett döntöttem végül a fícsörök miatt (azt is akcióban, szerintem elég jó áron).
Az 5 éves (esetemben extraként megvásárolható) garancia sokat számít, remélem marad ez a trend. Sajnos már most küldhetném az új vázat, de kiküldik - Bréma, vagy Lengyelország - külföldre, legalább 1 hónapig távol lenne, a hibát meg csak hébe-hóba produkálja (fotózás közben lefagy úgy, hogy semmi nem segít csak akku ki és be legalább 2x). Elég gáz, de nem tudom nélkülözni a vázat. Az A700-hoz pedig alig nyúlok már, de emiatt mindig velem van.
Szóval vagy egy A99II, vagy egy jópár év garis I-es, mert szerencsére a zárra is vonatkozik a gari exposzámtól függetlenül. Még úgy is megéri, ha én terjesztem ki vétel után 5 évre ha sikerül egy éven belüli darabot kifogni.
Az A7s csak akkor az igazi, ha 80%-ban ISO sok tizenezer felett használod, vagy videózol vele. Felbontásban igen jelentős a különbség a többi vázhoz képest.
1x én is azt hittem, de amikor az akksit vettem Tőled, akkor elkezdtem filózni, hogy ha kiszállok a DSLR-ből, akkor mire váltsak. MFT-re nem akartam a szenzorméret miatt, az A7 szériához pedig nem akartam feltekerni a böszme (de egyébként kiváló) lencséimet, mert elveszítem a váz méretéből fakadó előnyöket, adaptert meg nem akartam használni, mert az is növeli a méretet, így körbenéztem/kipróbáltam és maradt a Fuji.
1986 óta használok MInolta rendszert, ez okból manapság Sony alphat.
Nem bánom,mert mint Minolta korában, most Sony korában is a leg innovatívabb gyakorlati új dolgok ebbe a rendszerben debütálnak javarészt.
Egy A bajonettes vagy hibrid A-E MILC gép Z-shift FF szenzorral nagy mérföldkő lehet a fotó tech. fejlődésben.
A micro 4/3 bekorlátozta magát jó időre az adott apró szenzor mérettel, a többi gyártó C/N/P szórja évenként az új DSLR-ket de semmi érdemleges előrelépést nem mutatnak már vagy 5-6 éve.
A két nagy védi piacát és a tradíciót pro vonalat lovagolja meg, de előbb utóbb be kell adniuk a derekukat.
Én értem a Sony új elég agresszív reklámját a szétrobbanó tükörrel (vége nincs hova fejlődnie).
Az A99 felvarrás tuti MILC lesz már. Az SLT tükör is befejezte az A77II-el pályafutását.
Az új promó hadjárat ennek szól.
Magyarán akár apró kiránduló gépet A5000, A6000 akár FF napi felhasználást szeretnék ez a termékvonal ami messze a legtöbbet nyújtja számomra mint bármelyik másik.
Én tuti nem váltok, csak házon belül MILC-re. A marad egyenlőre, hisz most upgradelik az összes prémium A obit. Objektív parkom teljes, de úgy tűnik még mindig lesz mire felcsavarni, pl. MILC-re.
Kiránduláshoz szemezek egy A5000-el, amire feltenném régi apró de fényerős Minolta MD-és obijaimat. Egy kabátzsebben elfét és kiállítás képeket készíthetek vele. Az APS kompromisszumot a hétköznapokban még benyelem. A 4/3 főlegy nayglátó vonalon visszataszít egyenesen.
Egy közönséges 20-as látószöghöz iszonyat drága és borzasztó torzítású 10mm-es obikat kéne vennem. Baromság. És egy Fuji csúcs MILC még nagyobb méretben mint az A7 sorozat.
És 16-os vagy 14-es halszemnek megfelelő 4/3-os obit azonos képminőséggel még nem nagyon láttam. Kompromisszum a fizika miatt, ennyi.
C/N alszik és védi a DSLR elvet csökönyösen a piacukkal, ami állóvíz.
Én nem váltok :-) Minek is? Van vagy 11 A-s 5db MD-és obim remek rajzolattal. És mostanában elég izgalmas vázakra lehet felcsavarni őket.
A régi termékek támogatásának csökkentését ilyen durván egy új irányvonal miatt felháborítónak tartom viszont!
De a hétköznapokban is szembesülök sok felháborító űjabb törvénnyel és intézkedéssel az ember fia meg alkalmazkodik. A900-am akkor hajtom széthullásig és polcra kerül. Alapvetően lessan 7 éve tngernyi dolgot valósítottam meg vele ára x-er megtérült. Sajnálom új zárral nem lehet majd már életbentartani.
De a világ nem áll meg, a tükör és prízma üveg szétrobban 100 éves használata után :-)
hajszál híja, hogy nem ezen a vonalon maradtam és mentem tovább (ugye tervben volt az a99-es is), de látva a mostani váz és az a900 különbségét sok szempontból nem bánom a váltást.
kicsit fáj a szívem, hogy cca 15 év után elhagytam a sonyt, mint felhasználó, de az vígasztal, hogy a családban marad egy nex-5n, amit nem használunk ugyan. :-)