Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.12.03 -2 1 13411

Undor feladta az undormány pontozási módszerét? Erről lemaradtam.

 

DE akkor meg jól ki...szott Oszvald Marikával, akinek a 4 pontos vacsorájára 1 pontot "sorsolt ki".

 

És így kialakult az a röhejes helyzet, hogy Marika és Undor egyaránt 13-13 ponttal állnak, köszönhetően annak, hogy Marika teljesen inkorrekt módon 1 pontot kapott a Schmucktól, ő viszont - nem teljesen értem miért - 4 pontot adott Schmuck 0 pontos vacsorájára.....

Előzmény: Ilhilla (13409)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.12.03 -2 1 13410

Nekem abban a részben tűnt fel a piálás mennyisége, amelyikben Nyertes főzött.

 

Egyfolytában ment a töltögetés, már volt olyan is, hogy a vendég mondta, hogy nem kér többet.

Előzmény: Ilhilla (13409)
Ilhilla Creative Commons License 2021.12.03 -2 1 13409

Elámultam, hogy "ezek a celebek" mennyire bírják a piát! Szerintem Andor kivételével 60-on túliak és már étkezés előtt  betolnak 2-3-4 rövidet, majd jön a pezsgő és a bor, sőt tegnap a kaját is pálinkákkal "csapatták szét"!

Sőt! Cukorbetegként Andor is szeszelt, legalábbis úgy csinált mintha inna. Még jó, hogy feladta a pontozási módszerét!

 

Érdekes, amikor Éva bevásárolni ment (gondolom kocsival) teljesen normális (józan?) volt!

Ilhilla Creative Commons License 2021.12.02 -2 1 13408

Szerintem is nagyon "fura" ez az Éva. Legutóbb, amikor utaztak a buszban, nagyon észre lehetett venni ezeket a "felesleges mimikákat", holott éppen semmiről nem volt szó, tehát nem a hallottakat reagálta le így. Van erre szakkifejezés, de most nem jut eszembe. Mindentől függetlenül meglepően jól  néz ki a korához, fogyott és a frizurája is jól van levágva, szárítva!

 

Természetesen az alkohol szeretete is megvan, már fiatal korában is előfordult, hogy úgy konferálta a műsort (akkoriban még bemondó volt a műsorok között és nem reklám), hogy közben cuppogott, csettegett a nyelvével, mint aki piás. Ez rá is ragadt, nem is szerepeltették évtizedekig, most "fedezte fel" ismét a TV2 (illetve volt a Life TV-n is Esztergályos Cecília és Karda Bea társaságában, egy adást tudtam csak végig nézni).

 

A tegnapi rész humor szempontjából nem volt rossz (talán a legjobb), Polgár Árpád beszólásai, megjegyzései nagyon ültek! :-)

 

Azon a fekvőtámaszos módszeren pedig, ahogy Évike próbálta a félrenyelt babapiskóta morzsát "felköhögni", jót mulattam! Ahogy hasra vágta magát...! :D

Előzmény: Yaara (13407)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13407

Hét, nem tudom, próbált a mostani adásban is bemondóskodni, amikor a régi híreket olvasták fel a tálcaalátétről, de ott is annyira mű volt és modoros. Talán tényleg spicces, ahogy mondod, nem kizárt, de a farmon is spicces lett volna,  folyamatosan..? Persze lehet, de nekem olyannal tűnik inkább, mint aki átesett egy agyi sztrókon, és azóta gond van a beszédközpontjával, és még ki tudja, mivel, mert a mimikája is igen fura, azok a folyamatos pofavágások.... nem gondolnám szándékosnak őket, ahhoz túl gyakran csinálja, és többnyire teljesen indokolatlanul.

Előzmény: Kr.Kr. (13406)
Kr.Kr. Creative Commons License 2021.12.02 -1 0 13406

Amikor tévé bemondóként láttuk fiatalon, akkor még nem voltak ilyen főzős műsorok, ahol más minőségében is megismerhettük volna.

 

Sokszor olyan, mintha spicces volna. Lehet a habitusa teszi, de tényleg fura.

Előzmény: Yaara (13405)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13405

Önmagában az életkorával nekem sem lenne problémám, ha  pl a Farmról beszélünk, ott van Athina, ő is benne van rendesen, mégsem húzza ki magát semmiből, sőt, komoly húzóerő a csapatában.

Ha a vacsorás műsor a téma, ott pláne nem hátrány az életkor, akár előny is lehet, mondjuk főzési, vendéglátási tapasztalat okán.

Én csak próbálok magyarázatot találni a minimum fura viselkedésére - mintha nem lenne nála minden rendben mentálisan -, és ezt próbáltam a korára fogni, mert nem emlékszem rá, hogy fiatalon is ilyen "fura" lett volna... de aztán simán lehet, hogy igen.

Előzmény: Kr.Kr. (13402)
Kr.Kr. Creative Commons License 2021.12.02 -1 1 13404

Bea szerepeltetése a boltban teljesen felesleges. Látszik, hogy saját kútfőből fogalma sincs, hogy milyen hasznos tanácsokat adjon a házigazdáknak. Azok az előre megírt ostoba párbeszédek is feleslegesek. Ennél még az is jobb volt, amikor az éppen főző celebke járta a piacot és jópofizott minden hentessel és zöldségessel.

Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13403

Maximálisan egyet értek veled, mindenben. Árpád Schmuck-értékelése a vacsora alatt korrekt volt végig, ugyanezeket gondoltam közben én is. Azt a roppant trükkös alapanyag-eltüntetést pedig már láttuk előző héten a Babettnél, ugyanígy egy kislánytól - Babett lányától -, gondolom, ő se magáról találta ki, hogy a kötelező elem polipot csak úgy kidobja a kutyaszőr-gyűjtő szemetesbe... Mert ha igen  akkor az a nevelés csődje az anyja részéről. Schmuckot meg minek hívják főzős műsorba újra és újra, ha nem hajlandó főzni? Annyira nem poén. Max egynek elmegy, de ennyiszer? 

Előzmény: Ilhilla (13393)
Kr.Kr. Creative Commons License 2021.12.02 -1 1 13402

Nekem nem az életkorával van gondom, mert a régebbi arcokról legalább tudom, hogy ki-kicsoda :)

Viszont borzasztó irritáló, ahogy mindent is jobban tud, mint a többiek, mindent kommentál. A tv2-nek volt valami főzős vip műsora, az volt a csúcs nála a szó rossz értelmében. 

Előzmény: Yaara (13399)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13401

Nyomorult autocorrect, már megint önálló életet élt! Bocsánat,  javítok megint: "számolnia" helyett: számomra; és minden "ami" helyett: "aki"...

Előzmény: Yaara (13400)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 1 13400

*jav.: egy "nem" kimaradt: nem emlékszem - így akartam. 

Egyébként számolnia egy újabb vacsoracsatázós műsornak így lenne kizárólag értelme, ha olyanokat szerepeltetnének, amik még nem elhasznált arcok, mint pl Oszvald Marika, ami egyszer-párszor elment cuki idős sztárocskának, de más annyiszor láttuk őt mindkét csatornán, hogy a hiperaktív jelenléte sokkal inkább zavaró, mint kellemes, legalábbis számomra. És akkor a Gáspár familyről még sőt sem ejtettünk... ugyanazok a sokezerszer elsütött uncsi klisék, már hosszú évek óta! Rettenetes. És még vannak egy páran. Nem értem, hogy jó pénzért (az én pénzemen!) hogy nem találnak frissebb, érdekesebb arcokat?

Előzmény: Yaara (13399)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13399

Én Bay Éva szerepeltetését önmagában képtelen vagyok megérteni, már a Farmban sem értettem. Eleve az életkora és a fizikai állapota miatt semmi keresnivalója nem volt ott (ahogy Andor bá'nak sem), kb minden egyes csapatjátékból önkényesen kihúzta magát, de ennél nagyobb gáz a szellemi állapota. Én nem tudom, mi van vele, vagy mindig is ilyen volt-e, de mostanában teljesen úgyy viselkedik, mint egy mentális beteg. Azok az arckifejezések, amiket vág, csak úgy magában pl... szinte ijesztőek, és egyáltalán nem kameraképes ezektől. Rossz ránézni, a hangja pedig, mint aki héliumot szívott; én emlékszem rá, hogy ennyire irritáló lett volna "fénykorában"... Egy szó mint száz, valami rettenetes jelenség, zavaró egy az egyben, el nem tudom képzelni, miért erőltetik a szerepeltetését.

Előzmény: Kr.Kr. (13397)
Yaara Creative Commons License 2021.12.02 -3 0 13398

Nincs ebben semmi meglepő, a Life a tv2 csoporthoz tartozik, mondhatnám, ner-asset.

Előzmény: Ilhilla (13391)
Kr.Kr. Creative Commons License 2021.12.02 -1 0 13397

Bay Éva már kellemetlen volt, ahogy Nyertes Zsuzsánál minden fogást az egekig magasztalt. Közben mutatta a kamera Oszvald Marika arcát, aki viszont annyira nem volt elájulva a kajától, sőt. Meg szerintem unta is már Bay Évát :)

 

Azt néztem, hogy a babapiskótát Marika és Nyertes Zsuzsa is annyira eláztatta a kávéban, hogy az mire tányérra került, már nagyon papis lett. Én legalábbis nem szeretem, ha ennyire átázik. Mert még a mascarponét is magába szívja, attól is puhul. 

Előzmény: Ilhilla (13396)
Ilhilla Creative Commons License 2021.12.02 -2 0 13396

Nekem tetszett az "öregek produkciója", jól mosolyogtam rajta, hogy a vendégek szinte mindegyike idősebb volt némelyiküknél (csak nem látszott rajtuk) és nagyon ötletes volt az átírt mozgalmi dal is.

 

Az tetszett még, ahogy Bay Éva folyton a száját nyalja és csettintget, amikor előkerül a pálinka, a vodka, vagy bármi más, ami "a"-val kezdődik és ahogy kacsintgat....! :D

Előzmény: Ilhilla (13394)
Ilhilla Creative Commons License 2021.12.02 -2 0 13395

...és a választ is, hátha mások is szeretnének kommentelni a másorról: :-)

 

Kr.Kr.

 

Én akkor kapcsoltam el, amikor a gyerek "eldugta" a műanyag székbe a húst, amíg Schmuck elment műbevásárolni a sarki közértbe, miután "bevásárolt" Bejjja asszonynál. 

 

Ezt a hetet egyébként is csak hébe-hóba nézem, főleg Schmuck miatt, én nagyon nehezen viselem ezt a prosztóságot, meg ahogy cuppogva, "sisegve" beszél. Talán egy új feleséget ajánlottak neki, ha elvállalja ezeket a műsorokat? 

 

A múlt heti jó volt, főleg mikor Keleti Andi beszólt, hogy Demcsákkal hogyan tud valaki jóban tud lenni :) Az legalább őszinte volt, főleg a többiek reakciója miatt, ahogy azonnal elkezdtek mutogatni a kamerára, hogy ezt is veszi :)))

 

 

Előzmény: Ilhilla (13394)
Ilhilla Creative Commons License 2021.12.02 -2 1 13394

Engedelmeddel "áthoztam" ide! :-)

 

MAZSOLA:

 

Na tegnap volt Schmuck nagy "főzésének" (vagy inkább monjuk, hogy trollkodásának) napja.

 

Egy totál leröttyent (mostanában ezeket retro-nak szokás hívni) helyre hívta a vendégeit, és a szó szoros értelmében nem főzött nekik semmit.

 

Egy főzni szintén nem tudó 12 éves kislányt hívott segítségül, akinek az összes "segítsége" az volt, hogy a Gáspár Béjjától kapott alapanyagokat (az volt a terv, hogy tatárbifsztek és rántott csirkemell készül, bár nem tudom, ezeket ki készítette volna el) eldugta, hogy Schmuck se tudjon főzni (szerintem egyébként esze ágában sem volt.)

 

Úgyhogy Schmuck hozatott a sarki közértből májkrémkonzervet, és a legtrébb májas kenyérrel várta a vendégeit....

 

Akkor kapcsoltam el, amikor a vendégeket egy csomó 60-70 körüli, úttörőegyenruhába öltöztetett idős ember gyűrűjében várta, akik úttörődallal fogadták a vendégeket......

 

Lehet, hogy Schmuck (és a készítők) szerint mindez valami elképesztően eredeti és vicces volt, szerintem meg csak prosztóság, a vendégek semmibe vétele. 

 

Aztán nem tudom mi lett, Oszvald állítólag vitt valami maradékot az előző napi vacsoráról, lehet, hogy azt ették, de aztán persze, hogy lehet, hogy volt a vendégek között olyan is, aki imádta a májkrémkonzerves kenyeret....

 

Egyébként nem tudom, ez a Schmuck miből él, a Farmban azt írták ki neki foglalkozásként, hogy "közéleti személyiség", az olyan jól fizet?

Ilhilla Creative Commons License 2021.12.02 -2 1 13393

Tegnap én is fel voltam háborodva!

Schmuck Andor ámokfutása felháborító! Elviszi a boltból (nyilván ingyen) a sok finom marhahúst, csirkemellet és szűzpecsenyét, erre az történt vele, amit láthattunk! Tuti tudott róla, hogy a lányka eldugja és direkt volt az a vacsora, amit végül feltálalt.

A retró környezetben legalább volt valami ötlet, tetszett a "mozgó protkó" együttes közreműködése is. Gondolom Andorka nem akarta megmutatni, milyen körülmények között él, mert egy hatalmas sznob, de szerintem olyan "öreges", nem véletlenül választotta a nyugdíjas egyesület valami "főmuftinak. 

 

Mondjuk Nyertes Zsuzsa is megérte a pénzét (az 5.5 pontokat nem) azzal a kis mennyiségű főétellel, az "ugorj a számba" ételt én nem ilyennek ismerem. A levese meg tele volt nyomva sűrített paradicsomkonzervvel, lehetett látni rajta! Ősszel már nincs ilyen "befőzésre alkalmas" lédús, húsos paradicsom, amiből ennyire sűrű folyadék nyerhető.

...és a főzés közbeni "humorkodásuk" Straub Dezsővel nem vicces volt, hanem kínos!

Elhaym1 Creative Commons License 2021.10.11 0 0 13392

Life tv-n simán szerepelhet bárki az RTL-től, TV2-től, így ez fordítva is lehet. Sőt a Life tv-n a másik csatorna műsorait is simán kimondhatják, beszélhetnek róla. Még Survivor részlet is volt, amikor Máté és Bálint volt ott vendég. 

Előzmény: Ilhilla (13391)
Ilhilla Creative Commons License 2021.10.03 -5 0 13391

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/hal-a-tortan-tv2-gaspar-bea-visszateres-szereplok/w4fyc3t?sl_ps=d_4

 

A megnevezettek mind főztek a Life tv-n a Vacsorakirály c. műsorban, tehát nincs új a Nap alatt, csak valami "titkos átjáró" a két csatorna között? :D

Tulipántoss Creative Commons License 2020.12.02 0 1 13390

"...... Farkas Alexa sem volt ismerős, aztán a neten való keresgélés után kiderült......."


Ó pedig hogy akartam írni Alexáról is!  El is kezdtem összegyűjteni róla pár dolgot, de végül mégsem írtam le, mert  azt hittem, hogy a Konyhafőnök 1 (2017) műsorban történt egész jó szereplése miatt, itt is ismeritek.  ( Igaz, hogy anno Koholák Alexandra (ÉNB Alexa) néven szerepelt. A férjhez menetele is igen "hangzatos" volt anno, ha már én is hallottam róla, és nem vagyok  annyira jártas bulvártémában?! :DD)


(Egyébként ahogy előzőleg "nyomozgattam" Alexa után, belefutottam a Viasat új relityjében a  " Celebcella " c. műsorba. Alexa ebben a műsorban is szerepel. Még ilyen hüle műsort! Te jóisten! Ismert emberek költöznek egy konténerbe öt napra. Ahová mindenki három személyes tárgyat vihet magával. Alexa edzőeszközt, férjéről fotót és egy különeges ingát vitt be. Odakint Papp Gergő, mint műsprvezető (narrátor?) és egy szakértő (pszichológus) kommentálja a látottakat. Papp Gergő hangja, mint narrátor igen rossz választás. Röviden ennyi, de nagyon jó kritikát kapott Alexa a cellában töltött viselkedéséért?! )

Érdekes, hogy itt a főzőműsorban, mintha nem kapott volna különösebb elismerést a főzőtudományáért?! Szerintem.

(Valahogy többet vártam tőle én is, nem is tudom miért, talán mert olyan magabiztos volt a Könyhafőnökben is anno.)

Előzmény: Mazsola0070 (13389)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.12.02 0 1 13389

Nekem Szunai Linda (a heti aktuális széplány) mellett Farkas Alexa sem volt ismerős, aztán a neten való keresgélés után kiderült, hogy korábban Koholák Alexandrának hívták és egy olyan sorozatban szerepelt, amelyet sosem néztem.

 

A google által felhozott cikkek alapján jelenleg arról híres, hogy egy 26 évvel idősebb csávóhoz ment hozzá.

Előzmény: Tulipántoss (13388)
Tulipántoss Creative Commons License 2020.12.01 0 2 13388

Ezen a héten a Vacsorakirály  szereplői: Varga Győző, Szunai Linda, Farkas Alexa, Tornóczky Anita, Tóth Szabi.

 

Elkezdtem nézni az e heti műsort ,  de nem tetszik. Nem tetszik a hangulat, habár igaz, hogy Varga Győző próbál humoros lenni, de a banda olyan, mintha karónyeltek volna. Nem tetszik a bevezetett újítás sem. Ugyanis a vendégek nem együtt érkeznek a vacsorára, hanem a nap folyamán bármikor megjérkezhetnek. Szinte meglepetésszerűen. És a vendéglátó előttük készíti el az ételt.   (Amit én nem tudnék elviselni adott esetben!)

 

Szunai Linda modeltv(volt szépségkirálynő ) nem volt ismerős számomra. Viszont elég válogatósnak, kritikusnak tűnik. Ezért az ő főzésére kiváncsi leszek. Hogy a szájához mérten, lesz-e tehetsége is?!

Tornóczky Anitát pedig régeb láttam és alig ismertem meg. Arcra volt igen furcsa. Több műsorban láttam már az évek alatt, de főzni még nem láttam.

Én látatlanban is Varga Győzőnek drukkolok! :D

Tulipántoss Creative Commons License 2020.12.01 0 0 13387

" Először is bocsánat, mert rosszul írtam a nevet........."

Ugyan már, ha négy "s"-sel lett volna írva, akkor sem ismertem volna! :D

Egyébként meg köszönöm a tájékoztatást  az "ételbíróról!" 

Előzmény: Mazsola0070 (13386)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.11.29 0 0 13386

Először is bocsánat, mert rosszul írtam a nevét, ő nem Sas (mint József), hanem Sass.

 

Wossalához hasonlóan ő is a Konyhafőnökban tűnt fel, ott lett ismert, és szintén Wossalához hasonlóan ő is második lett.

 

A Konyhafőnök szereplők között kettejüknél működött igazán a "Majka-effektus", azaz nem nyerték meg a műsort, de lényegesen nagyobbat nyertek, mint az évad győztese: ismertek lettek és befutottak a médiában is (hirtelen más ilyen Konyhafőnök versenyzőt nem is tudok mondani.)

 

Sass is több műsorban szerepelt azóta (pl. az Idesüss-ben), és elég korrekt csávónak tűnt, ezért is volt nagy csalódás, hogy most teljesen igazságtalanul Zalatnayt hozta ki győztesnek.

 

És ahogy Ilhilla írta, Zalatnaynak ezen a szeme sem rebbent, azon a héten, amikor a Béci nevű jóember (biztos ő is egy világsztár, de én még sose hallottam róla) korrekt "nullázása" miatt Sipos Tomi a jobb vacsorát készítő Horváth Éva előtt végzett, Tomiban legalább volt annyi, hogy odaadta Évának a díjat, mert ő is tudta, hogy jobb volt a vacsorája.  

Előzmény: Tulipántoss (13385)
Tulipántoss Creative Commons License 2020.11.28 0 1 13385

" Érthetetlen Sas döntése, mert Gréta vacsorája, vendéglátása ..........."


Húúú, a "Sassal" elment egy csomó  időm! :) Nem tudtam, hogy ki az a Sas?!  Nem tudtam, hogy Sas, mint madár van jelen a heti műsorba, vagy, mint szereplő?!  Vissza is olvastam a fórumon jó hosszan és még jó, hogy felsoroltam lentebb a résztvevők nevét, és  ugye nem szerepelt Sas nevű játékos a héten.

Aztán kis idő elteltével esett le, hogy ki is az illető. Node  a "bíró srácot" nem ismertem. : D 

De! Körül kellett járnom a témát, mert nem akartam melléfogni és úgy járni, mint a múlt héten Schmuck répájával! :))))))

Előzmény: Mazsola0070 (13383)
Tulipántoss Creative Commons License 2020.11.28 0 1 13384

Én külön köszönöm a tájékoztatást, mert így nem kell visszanézni a kimaradt adásokat, egyébként sem volt hozzá kedvem.

Én azt hittem még az elején, hogy Lajcsi fog győzni. Tévedtem, mint mindig.

Cinit láttam talán egyedül, a többiek főzését csak itt-ott. Cininél az volt bajom, hogy szimpátia ide- vagy oda, de amikor "nyalt egyet, majd kevert, tüsszentett és kevert" mozdulatsor nem jött be nekem, mintahogy erről írtam is lentebb.


Egyetértek, hogy nem egy igazságos döntés született.

Az jobban tetszett volna, ha végül "megrebben" Cini szeme és kicsit szerényebbre vette volna a figurát, vagy azt a kis "teflon pikszist"! (Még jó, hogy nem tüsszentett bele?! :)))))))))

Előzmény: Ilhilla (13382)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.11.28 0 1 13383

Én a tegnapit nem láttam, de ezek után nem is fogom megnézni.

 

Érthetetlen Sas döntése, mert Gréta vacsorája, vendéglátása minden elemében jobb volt, mint Zalatnayé.

 

Eddig én is azt tapasztaltam, és a kritikákban is azt lehetett olvasni, hogy egyes szereplők nem veszik komolyan sem magukat, sem a műsort (a taktikai össze-vissza pontozások, nullázások, trollkodások), de eddig azt hittem, hogy Sas igen.

 

Ezek szerint ő sem veszi komolyan a saját műsorát, és leszarja azt amit a szereplőknek mindig mondogat: kizárólag az ételeket kell pontozni.

 

Előzmény: Ilhilla (13382)
Ilhilla Creative Commons License 2020.11.28 -1 1 13382

https://lifetv.hu/cikkek/2020/11/27/zalatnay-cini-felt-elvallalni-a-musort-de-vegul-vacsorakiraly-no-lett

 

Ez egy igazságtalan és elfogult döntés volt! ...és Cininek a szeme sem rebbent! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!