Csak abban az esetben foglalkoznak a problémával, ha a lakhatást veszélyezteti, különben csak tavasszal nézik át az egész házat és korrigálják a hibákat. És talán a Tószegi úr foglalkozik az üggyel, de ebben nem vagyok biztos.
Sziasztok!
A mi lakásunk falai hasonlóak, vagyis probléma a repedések. Kinek kell, vagy lehet szólni a javítás miatt. Egyáltalán érdemes-e ha egy hónap után ugyanúgy néz ki?
Sajnos amíg fizetett embereink ilyen szoros kapcsolatban vannak a Mártonffy-val, addig ezek a problémák szerintem megoldatlanok maradnak. Azért ilyenkor minden illetékes lapít mint sz.r a fűben, pedig olvassák a fórumot. Lehet szervezni kellene egy olyan közgyűlést ahol csak a lakók vannak jelen.
Mostmár akkora repedések vannak a lépcsőházban, hogy hamarosan lesz C lépcsőház is...Milyen jó hogy minden garanciális 2 évig csak éppen semmi nem kerül kijavításra...
"Szóval a garázskapu:feljavításért még nem fizettünk,de nem is fogunk,hogy mi lesz a sorsa nem tudom..."
„A közgyűlés 1500 Ft hozzájárulásról döntött a garázs ajtózárásának kialakulási költségeiről. Az összeg ezen hozzájárulást tartalmazza!”
A két idézett mondatban ugyanarról van szó? Ha igen, akkor vmit nem értek…
Magáért a garázskapu megfelelő működéséért a garancia lejáratáig egy fillért sem szabad fizetni! Ha nem jó, szólni kell a beruházónak. Akár minden nap. Ha nem tesz semmit, akkor az asztalra csapni vagy vmilyen hatóságnál panaszt tenni, vagy akármi. De fizetni semmiképp sem. Ha nem tudja megjavíttatni, akkor állítasson őrt oda. De nehogy már mi fizessünk egy garanciális probléma miatt! Garancia… Ugyanaz a cég nyúlt hozzá, mint aki felszerelte? Ha nem, akkor már nincs garancia!
Garázs világítás: szinte állandóan fel van kapcsolva vhol a kocsisor felett a lámpa. Vagy a kukatárolóban. Ma reggel három helyen kapcsoltam le. 5-6000 forintért lehet úgynevezett lépcsőházi automata kapcsolót venni (pl.: http://www.elektroaruhaz.hu/node/28). Szerintem beszereléssel együtt pár hónap alatt visszahozná az árát.
Remélem kapunk részletes elszámolást a társasház kiadásairól és bevételeiről a közeljövőben…
2 napja hajnalban egyik lakótársunk kocsiját feltörték a teremgarázsban. Borzasztó, hogy az utcán biztonságosabb parkolni, mint a saját teremgarázsunkban! A garázs mindkét kapuja este a korom sötétben nyitva állt! Nem ismerem a kapu működését, de minél előbb kezdeni kell vele valamit, mert ez egy bejárati lehetőség (illetéktelenek számára) a lakásokhoz is.
Garázs: Tényleg felháborító, hogy minden héten van valami azzal a rohadt ajtóval. Nevetséges, hogy az ember kénytelen a fél kocsit felhordni a lakásba ha azt akarja, hogy reggel még a garázs területén legyen a kocsija... Egyébként most is mindkét ajtó fent van.
Lakás: A használati útmutatóban asszem benne is van, hogy a szellőztetés nagyon fontos. (ezt el is mondták az átvételnél) Én nem bírok csukott ablakokkal lenni, így nálunk nyáron teljesen míg ilyenkor bukón van legalább 2 ablak.
Nekünk 3-4 hónapja az önkormányzatnál azt mondták, hogy a Méta utca felőli oldalon a Spar már megvette a ház bal oldalán lévő parcellát, oda zaj védő falat fognak felhúzni és egy nagy parkoló lesz + a SPAR. A ház előtti területen még akkor folyt a vita, mert a környék lakói kutyafuttatót akartak, a garázssor szélénél pedig egy üzletsort terveztek. Ezek persze 4 hónappal korábbi adatok, nem tudom most mi a helyzet. Sajnos az ablak nagyon párásodik nálunk is, de én úgy tudom ez nem az ablak hibája, hőhíd címszó alatt találtok erről pár érdekes dolgot. Szellőztetni kell folyamatosan, de nem elég bukóra nyitni az ablakot, hanem ki kell nyitni teljesen naponta többször pár percre. Nálunk a fő gond az, hogy a falak felső sarkában a vakolat körben hártyaszerűen leválik. Szóltunk, jöttek is pár nap múlva javítani, de már eltelt 1 hónap és minden ugyanúgy néz ki, ja és a szegők is a fal szélénél leváltak úgy 40%-ban, a parketta pedig itt-ott recseg. Tavasszal majd kijavítunk mindent, hátha akkorra már beáll a ház is. Üdv mindenkinek!
Azt hittem oda nem fognak építkezni a magasfeszültségű vezetékek miatt. Ha jól emlékszem a garázssor mögött van pont, olyan 10-15 méterre a leendő épületektől. Nem lesz könnyű így eladni. Legalábbis az a felét.
Annyira örülnék ha a garázsajtó, legalább egy hétig jól működne... :-)
Fél év alatt legalább 5-ször javították, egyszer cserélték, de még mindig probléma van vele.
Az egyik oldal a napokban se fel, se le. Most ez megváltozott szerencsére, mert jól működik. A másik oldal éjjel nappal fent van... És persze se fel, se le...
Mert hogy a beruházó berakta a legsza****, legolcsóbb típust amit hetente javítani kellett az egy dolog. Utána a mi pénzünkön(!) beraktak egy "ipari" garázsajtót, ami 3 hét alatt 2X szarakodik... Tudom az elsőnél egy ügyes lakónak nem sikerült eltalálnia a helyes irányt... :-)
Na mindegy, csak bosszant.
U.I: A lépcsőházban, olyan repedések vannak a falon, hogy lassan egy statikussal is megnézetném...
Érdekelne, hogy van-e valakinek problémája az ablakokkal/nyílászárókkal?
Sajnos kivétel nélkül az összes ablakunk párásodik, ami tudomésom szerint egy termo ablaknál nem normális. A jótállási szabályzatban feltűntetett Dobos Hubert ajtókért-ablakokért felelős személyt nem lehet elérni a megadott 0630 9627117-es telefonszámon.
Ha van valakinek aktuális elérhetősége, kérném szépen tegye közzé.
Kedves lakótársak!
Valamelyik lakótárs fórumon történt bejegyzéséből olvastam, hogy mit kell tennünk, ha a lakásunk garanciális javításra szorul pl. falak repedései, padlózatnál keletkezett hibák stb. de ezt a bejegyzést sajnos nem találom. Ha jól emlékszem internet cím is volt feltüntetve. Vajon ezzel a témával hogy állunk? Kíváncsi lennék véleményetekre, annál is inkább, mivel nyakunkon a Glóriaház születésének (műszaki átadásának) egyéves évfordulója. Hogyan fogunk ünnepelni? Ki mivel fog kirukkolni?
Igen. De erre alkalmas lenne mondjuk egy-egy megfelelő helyre kirakott sárga fényű veszélyt jelző forgólámpa. Akár minden emeleten a folyosón. Talán arra nem ébrednék fel délután a legszebb álmomból. Ennyi erővel akár egy templom mellett is lehetne a ház....Bim-bam.......Legalább az pontos időben harangozna, nem össze vissza rendszertelenül.