Úgy érzékelem, hogy igazából nem vagy kíváncsi az én elméletem lényegére, mert én nem hiszek a "diszkrét téridőben" de még a "téridőben" sem.
Te már diszkrét téridős elképzeléseden nem fogsz változtatni.
Ugyanúgy, ahogyan a régi fizika hívei sem fogják megtagadni a relativitás gondolatát.
Csak olyan embereknek érdemes bemutatni az elméletem lényegét, akik feltételezhetően megértik, és valamilyen szinten magukévá is teszik a gondolataimat.
Nem is téved is senki, szuperfizikus. Pontosan tudni, és pontosan tudod te is, hogy mi a helyzet veled.
Sokszor ki is mondod, leírod, egyenesen arra hegyezed a mondataidat, valamiféle torz, önkifejező motivációval. A pszichiátriában egy címszó van erre, gondolom. A diagnózisok körében talán ritka, de nem túl különleges az eseted.
Azt tapasztaltam, hogy még egy 150 oldalas könyvet is nehezen olvasnak el az emberek.
Ezért a fény természetéről szóló könyvnek elkészítettem a rövidebb változatát, ami mindössze 38 oldal. Ebben kevesebb a magyarázat, és nem olyan részletes, de a lényeg benne van.
Odaadtam egy fizikusként végzett ismerősömnek, azzal a megjegyzéssel, hogy van egy hosszabb, részletesebb változat is, ha érdekli.
A rövid változatot gyorsan elolvasta, és mivel felkeltette az érdeklődését kíváncsi volt a részletes magyarázatokra is. Így elkérte a teljes könyvet is.
Ez jó módszernek tűnik. Azon gondolkozom, hogy készíteni kellene még rövidebb változatokat is, ami kb. egy újságcikknek felelne meg. Aki a rövid cikkeket elolvassa (erre nagyobb az esély), az talán a hosszabbat is el fogja.
A téridő görbítgetése nem lehet oka a gravitációnak, mert téridő a valóságban nem létezik.
Az idős Einstein véleménye:
„…Meg akartam mutatni, hogy a tér-idő nem olyan valami, aminek önálló létet lehet tulajdonítani, függetlenül a tényleges fizikai tárgyaktól. „
"Nincs olyan, hogy üres tér, azaz mező nélküli tér. A téridő önmagában nem tarthat igényt a létezésre..."
Ha viszont téridő önmagában nem létezik, akkor az égitestek nem is görbíthetik meg. Így a nemlétező téridő görbesége nyilván nem lehet a gravitáció oka.
Az idős Einstein szavai valójában az általános relativitáselmélet megtagadását jelentik.
Jól látod, nem értem. Bizonyára többszöri nekirugaszkodás után majd átjön belőle valami, de nekem sok időre van szükségem ahhoz, hogy megemésszem az ilyesmit.;-)