És ennek mi köze Róna Péter közgazdászhoz BoRókám? Téged is ismerünk,egy szemét vállalkozó vagy,aki ebben a mocskos ősidőben gyarapodott,ezért itt hazudozik mindenfélét,elterelve a figyelmet arról,hogy valójában ő is lehet,hogy csak egy köztörvényes mandarin a sok közül.
Amúgy a Bokros-csomag, mint csodafegyver értékét erősen rontja két tényező:
1. az AB az intézkedések jelentős részét megsemmisítette, így messze nem volt akkora hatása, mint utólag belemagyaráznak.
2. A stabilizáció érdekében minden addigi és utána következő kormányhoz képest is óriási mértékben támaszkodtak a nemzeti vagyon kiárusítására. Eladni (áron alul főleg) meg nem kunszt:
Mandlikova kisfijam. Volt egyszer errefelé egy töketlen balfasz, aki először fegyverkovács, majd Vasmadár nicken szórta a hülyeséget. Annyira buta volt a szerencsétlen, hogy sokadik nekifutásra sem volt képes megérteni a gazdasági alapfogalmakat. Székesfehérváron működött tanárként a szerencsétlen és azzal dicsekedett, hogy ő szakszervezeti vezető, majd elkezdett dörgölőzni az MDF-hez is. Annyira buta volt, hogy még azt sem volt képes megjegyezni, hogy az írásjelek után szóközt szokás ütni. Erről aztán - gyakori nickváltásai ellenére - könnyű volt felismerni. :-))))
A spontán privatizáció a Németh kormány idején hozott, nem tudom hányas számú törvény alapján történt, amit az Antall kormány még 1990-ben eltörölt. Célul tűzték ki ennek a privatizációnak a jogi felülvizsgálatát, de erre már nem futotta a politikai erőből. Természetesen volt olyan hivatal, amit írtál, de ez az Antall kormány idején hozott privatizációs törvény alapján alakult és működött.
Te meg a saját szavaiddal lehetnél tisztában:D)))) Nem te mondtad,hogy Antall hatalomra kerülése előtt megkezdődött a privatizáció? Vagy ennyire feledékeny vagy?:))
Szamarsag a spontan privatizacio azt jelentette ,hogy nem az apv bonylitotta a kormany neveben,hanem a vallalati vezerek,ilyenek meg 90 utan nem voltak.
Nem volt spontan privatizacio Antall idejen. Volt privatizacios kormanyhivatal,vagy mi a fene volt a neve mar nem emlekszem es azok bonyolitottak.
Hogy hogyan es mikent azt lehet kritizalni ahogy a Suchmann fele idok privatizacios ugyeit is.
A lenyeg az volt hogy ezek a privatizacios bevetelek leginkabb akkor a koltsegvetes lukainak betomesere kellettek, es emiatt sokszor eleg vacak dolgok tortentek,mert kellett a penz az allamkasszaba,abbamost ne menjunk bele,hogy voltak-e kenesek, biztos voltak,par millio ide vagy oda kenocepenznek a nagy multik szamara filler
A spontan privatizacio Nemeth Miklos idejen kb a magyar cegek 3 szazalekat erintette .
Bocs. Én csak kijavítottam "tévedéseidet", amit önként és dalolva írtál. Ha a privatizációról akarsz társalogni, akkor ne kövessél akkora bakikat, amiket voltál szíves megtenni.
Hát mi történt? Leállt? Ellenőrzött privatizáció volt? A spontán privatizáció,az azt jelenti,hogy aki kapja,marja-aki a tűz közelében volt.az melegedett.Vagy volt ellenőrzés?Nem!
Valóban 88-ban megkezdődött. És folytatódott az Antall-kormány idején. Mi az ellenőrzött privatizáció hívei voltunk igen sokan,ezért már az első szakadás a párttá váláskor bekövetkezett. Én már be sem léptem a pártba,amit én is alapítottam,mert látható volt a következmény,már akkor.