Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 3

"bár határozottan szemfüles vagy..."

Mondták már.

Előzmény: cili111 (1)
exmv Creative Commons License 2007.11.22 0 0 2
Nullázni akart, de a 0 helyett az O -t nyomta...
Előzmény: cili111 (1)
cili111 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1
Kedves EC24, bár határozottan szemfüles vagy, azonban nem vagy túl jó próféta...
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.15 0 0 0

LátOm a topic jövöjét.

cili111 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 topiknyitó

Gyerekkorom óta kísért a vasútmodellezés. Sajnos, hol pénzem, hol időm, hol helyem nem volt a megvalósításra - egy rövid időszaktól eltekintve. Volt pár méter sín, egy csomó váltó és kereszteződés, néhány mozdony - s ezekkel nagyon jókat játszottunk néhány barátommal. Nem volt módunk terepasztalt építeni, de nem is hiányzott: inkább a vezérlés, szabályozás, irányítás voltak a fontosak. Hogy a vonatok karambol nélkül minél tovább futhassanak.

Az idő elszállt. Most - immár nyugdíjasként - ismét dédelgetem a régi álmot: csak most már virtuális vasutazásban gondolkodom. Nem olyan költséges, nem olyan helyigényes - persze, mondjátok, nem is olyan élvezetes - de hát az élet csupa kompromisszum.

Kipróbáltam néhány mozdonyszimulátor programot, jót is, rosszat is. Megnéztem néhány pályaépítő programot. Nem ezekre gondoltam.

Remélem, hogy segítségetekkel sikerül olyan szoftvert találni, amely megfelel az alábbi kívánalmaknak:

- Pályaépítési funkció: rendelkezzen olyan sínválasztékkal, amely lehetővé teszi bonyolultabb pályák építését is (tartalmaz váltókat, kereszteződéseket, Y elágazást; szakaszolható síndarabokat, érzékelőket stb. a biztonsági rendszerhez, esetleg jelzőket).

- Programozhatóság: legyen alkalmas arra, hogy akár több vonat egyidőben megfelelő biztonsággal közlekedhessen, az üzem automatizálható legyen, de legyen lehetőség kézi irányításra is.

- Elegendő a 2D megjelenítés, és akkora léptékű legyen, hogy pl. 1280×1024-es képernyőn elegendő játékélményt nyújtson.

A Train Trek Layout Simulation nevű (Tayden) programban fellelhető néhány az elvárt tulajdonságokból, de nem az igazi.

Egyelőre ennyi jutott eszembe. Mivel nem vagyok a téma avatott szakértője, az esetleges hibás terminusokért elnézést kérek - majd a jövőben megtanulom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!