Keresés

Részletes keresés

capricorn18 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 316
ismerőws szitu
kaptam már meg hogy kiváncsi volt mennyire tud felhúzni és milyen vagyok ha ideges vagyok...
Előzmény: Feketemarcsi (315)
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 315
Kibékültünk, úgyhogy megyünk Monorra. A kis piszok még azt is mondta, hogy ő élvezte a vitát...
Előzmény: capricorn18 (313)
baksus Creative Commons License 2009.07.19 0 0 314
ma vettem 4 japán fürjet. 1+3 felállásban. kiraktam őket a kertbe, a nagy kalitkába, aminek kivettem az alját. a dobozon amiben hoztam őket, vágtam egy lyukat, és megvártam amig maguktól elöjönnek. azota ott heverésznek a füben, esznek, isznak , napoznak, és az egyik még kiabál is. elég szép hangja van. remélem ez annak a jele, hogy tetszik neki a hely. az eladó azt mondta, 1-2 hét mulva már tojhatnak is.
capricorn18 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 313
hátha sikerül.
Előzmény: Feketemarcsi (312)
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 312
Remélem sikerül találni valakit, akivel el tudunk menni.
Előzmény: capricorn18 (311)
capricorn18 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 311
én Békés megyei vagyok Békésszentandráson lakom.
nem tudom hogy lehetne megoldani
Előzmény: Feketemarcsi (310)
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 310

Igen. Bár egyenlőre úgy tűnik veszélybe került a monori utunk, mert a srác, aki állítólag a barátom és megígérte, hogy elvisz bennünket, most kibökte, hogy a nagynénémet nem akarja vinni, ezen jól összebalhéztunk.

Merre laksz?

Ha minden kötél szakad, esetleg Pestre a barátnőmmel el tudom juttatni neked a madarakat...

Most próbálok keríteni valaki mást, valami normális embert, aki be is tartja, amit megígér.

Előzmény: capricorn18 (309)
capricorn18 Creative Commons License 2009.07.17 0 0 309
vagyis az enyéim is alapba kézből etethetők meg megfoghatók bármi stressz nélkül:)
Előzmény: Feketemarcsi (308)
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 308
A többiben benne van a vadmadarak ösztönös tartózkodása és félelme az emberi kéztől, a japik meg genetikailag szelídek, nem kell őket szelidíteni, megszelidülnek maguktól.
Előzmény: baksus (307)
baksus Creative Commons License 2009.07.16 0 0 307

a többi fajtát nehéz szeliditeni? eelöször inkább ilyet veszek, hamár tudunk vele bánni akkor veszünk bobitásat. kiváncsi vagyok vasárnap lesz-e a börzén valamilyen.

üdv.

Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 306
Ha szelídet szeretnél, akkor japánt.
Előzmény: baksus (305)
baksus Creative Commons License 2009.07.14 0 0 305

bocs, nem akartam ezt a macska- nem macska vitát generálni. ha ezt tudom nem irom le, de nem ezért irtam, csak bosszant, hogy ha az én kutyám átmegy a más kertjébe, akkor sintérért kiáltanak, a macska meg nyugidtan gyilkolászhatja a kertemben a bejáró énekesmadarakat, amiket etetek, beszoktatok. az nem előirás, hogy mindenki tartsa otthon a saját állatát?

de minegy, ez egy másik topikban megbeszélhető, és én erről a macsek témáról többet itt nem irok.

most azon gondolkodom, hogy a lányomnak milyen fürjet vegyek elöször? sima japán vagy valamilyen diszesebbet? mondjuk olyan bobitásat? mert később veszek fogjot is, de most a fürj tetszett meg. helye lesz, most még egy régi papagály kalitka, 100*50*40-es, később, ha a csibéim kijöttek mennek a helyükre, az nagyobb kifutós, 300*200 cm-es , azt fedem le, ott csak harcimacska, vagy terminátorpatkány fér hozzájuk ( he-he). még a kutyák sem tudnak bejut, tudom, mert kaptak rá egy napot, a keneljük ott van melette, eddig látták öket, tegnap vaslappal elválasztottam a két rész, igy már nem látják egymást.

üdv.

Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 304

Senki nem mondta, hogy rakd be barátkozni!

Arra nem gondolsz, hogy lehet, hogy másik két kislány meg a kedvenc cicáját siratja, amit te pusztítottál el? Te aki ember vagy, nem ösztönből cselekszel, hanem előre megfontolt, aljas, önző szándékból!

A madarat úgy kell tartani, hogy az se jusson ki és más állat se férjen hozzá. Nem a macska hibája, hanem a felelőtlen madártartóé!

Előzmény: Bernát79 (303)
Bernát79 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 303

Ma várok a soromra a díszmadarasnál, és 2 síró kislány jön be.

Valami macska elvitte a kedvenc kanárijukat.:(

Öröm ezt nézni???

Ma fogtam egy jó kövér patkányt.Lehet,hogy inkább bekellett volna raknom a fürjcsibékhez barátkozni????

Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 302
Nálam az előző kandúr, a szemét hátsószomszéd megmérgezte őket, mert állítólag letaposták a füvét, bent is aludt a madaraknál, a mostaniakat még nem merem egyedül bent hagyni, de velem bejönnek.
Előzmény: capricorn18 (301)
capricorn18 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 301
nekünk 3 macskánk van meg egy spánielünk ami vadászkutya és nem bántja egyik sem a baromfikat.
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 300
Meg is érdemelted! Kultúrember nem gyilkolászik semmilyen állatot! Egyébként is 3 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatsz érte.
Előzmény: Texas Chris (296)
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.13 0 0 299
Tartsál saját macskát, amelyiket összeszoktatsz a baromfiakkal, ivartalanított nőstény a legjobb, az aztán elüldöz minden idegen macskát. A kotlós egyébként meg lerendezi a cicusokat, úgyhogy nem probléma. Viszont a macskák elkapják a patkányokat.
Előzmény: baksus (295)
baksus Creative Commons License 2009.07.13 0 0 298
szentesen a hétvégén lesz dízállat börze, és igértem a lányomnak egy madárkát ajándékba. ha lesz fürj, akkor kap pár darabot. a csibéket már szépen gondozza, igy remélem öket is ellátja.
Texas Chris Creative Commons License 2009.07.12 0 0 297
Sajnos a nagy rendezkedésben, pakolásban elrepült a vadas tojóm. Nagyon szomorú vagyok!
Texas Chris Creative Commons License 2009.07.10 0 0 296
Ezt ne igazán reklámozd, mivel másokat megbotránkoztatsz és van állatvédelmi törvény is. Más fórumon engem is megköveztek érte.
Előzmény: baksus (295)
baksus Creative Commons License 2009.07.10 0 0 295
valoszinülegezt teszem, de azért megritkitom a környék macskaállományát is, mert jövöre már kotlossal akarok csibéket keltetni, és azért nem lehet mindent lehállozni.
Texas Chris Creative Commons License 2009.07.10 0 0 294
Nagyon szép, dekoratív kerti voliereket lehet építeni, amik nem rontják a kert képét, amik szökés és ragadozó biztosak.
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.10 0 0 293

Minden fürjnek olyan hely kell, ahonnan nem jut ki, tehát felül is fedett, azért repülnek a kis husi japán fürjek is 3-4, néha 5m magasra is, a másik fontos szempont, hogy a ragadozók ne jussanak be, ugyanis a macska, kutya, görény, patkány stb. megfogja őket.

Esetleg copfost is választhatsz, azok szeretnek felmenni a fára, de mindenképpen szökésbiztos és ragadozóbiztos helyre van szükség.

Előzmény: baksus (292)
baksus Creative Commons License 2009.07.09 0 0 292

sziasztok.

most olvastam végig a forumot, sok érdekes dolgot megtudtam. decemberben költöztünk a családdal a saját kertes házunkba, és itt már én redezem be a kertet. berendezek a családnak egy pihenőrészt, ami körben bokrokkal és fákkal lesz beültetve( galagonya , kökény, tüztövis, bodza, berkenye stb. ), honos növények, mivel szeretném a kertbe csalogatni a madarakat , lepkéket, bogarakat, békákat.

ez a bevezető, amiért leirtam, hogy ide szeretnék fürjet ( és mellé fogjot is), hogy a tél kivételével a kertben legyenek. a kérdésem, milyen magas legyen a kerités, hogy ne repüljenek ki? nem törpe fürjet akarok, valami nagyobb testüt, amit meg is tudok szeliditeni. a bokrok alatt biztonságban lehet a gyerekektől ha nyugalomra vágyik( persze télire és rossz időre lesz házikó külön.)nem gazdasági állatnak kell, és nem is akarok sokat, csak annyit, hogy jól érezzék magukat. ezz mennyi legyen? 10-20 darab?

köszönöm a választ, és még azt is kérdezném, hogy külön nekik valamilyen növényt ültessek-e? amit szeret, ahová elbujni szeret stb.

üdv. baksus.

Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.06 0 0 291
Á, ők ott tojnak, ahol eszükbe jut, pl. evés közben a kajás tálcába, meg menet közben megáll, és potty.
Előzmény: capricorn18 (290)
capricorn18 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 290
de tök helyes olyan mint egy miniatürizált kis tyúk, vagy gyöngyös:)
újra elkezdett tojni a fűrjem tegnap már volt egy tojása. ez végülis annak a jele hogy jól érzi magát nem? vagyis hogy nem strasszel meg ilyenek

neked a nagy fűrjeknél is van bent odu vagy azok oda tojnak ahova akarnak aketrecben össze vissza??
Feketemarcsi Creative Commons License 2009.07.06 0 0 289

Semmi különös nincs a kotlásban, egy madár, amelyik nyugodtan ül a fészkén.

Előzmény: capricorn18 (287)
Bernát79 Creative Commons License 2009.07.05 0 0 288

Kotlás. :)

videó;

http://www.youtube.com/watch?v=UJ6yCIkqOlI

capricorn18 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 287
kárünk majd kéepeket a kotlásról:) én még nem láttam képen
Előzmény: Texas Chris (286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!