Keresés

Részletes keresés

sajtika81 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 186

Sziasztok!

Néhányan egy nyelviskola-alapításon gondolkodunk (vidéken, ahol egyelőre nulla nyelviskola van, úgyhogy Nektek nem leszünk konkurencia)

:)

Mivel itt olvastam, hogy tapasztaltak vagytok ez ügyben, szeretnék kérdezni néhány dolgot: egyrészt, sehol sem tudunk utanajárni annak, hogy a tanításnak pontosan mik a feltételei, konkrétan hogy kell-e az alapítóknak tanári végzettségűeknek lenni, vagy elég csak a nyelvi diploma, tanári képesítés nélkül, tehát itt mennyire szőrszálhasogató a rendszer. Másrészt egy régebbi hozzászólásban olvastam, hogy kötelező az akkreditáció, nos, ez mit jelent? Hol tudnék ennek bővebben utánajárni? Köszi. 

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 185
Bár igazad lehet, h a katéter helyett inkább megtanul angolul... :-DDD
Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 184
Az nem jó: ahhoz itatni kell, drága az ásványvíz :-)
Előzmény: Hosszu_eso (183)
Hosszu_eso Creative Commons License 2008.07.01 0 0 183
Kineziológushoz küldeni? Ugyamár! Küldjük inkább urológushoz.:D
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 182
Nem baj, Lóci, akkor is szeressünk :-)
Előzmény: Géniusz Lóci (181)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.01 0 0 181
Remek indoklás.
Mondjuk nem is vártam mást.
Ahhoz túl sokat forogtam ilyen körökben.
Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 180
Hogy te mijjen buta vagy, Lóci... na de hát ezért szeressünk már évek óta. Mert képes vagy még a csillagokat is lehazudni az égről... :-))))
Előzmény: Géniusz Lóci (179)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.01 0 0 179
Orvosok, mi? Aha (vagy inkább haha).
Ja, persze, rendbejöttek. Kb. mint a ráolvasástól (fényadás, Bach-virágterápia, homeopátia, asztrológia stb., mind behelyettesíthető). Hány kineziológusnak van orvosi végzettsége? Nulla? Érdekes, nem?
Ugyanaz a kategória a kettő. Átverés. Humbug. Kuruzslás. Babona.
Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 178
Akkor biztos azok az orvosok is tudománytalan marhák voltak, akik kidolgozták a kineziológiát...
Azok szerencséjére, akik rezzel endbejöttek olyan problémákból, amiket a hagyományos orvoslás gyógyíthattalannak nevez.
Előzmény: Géniusz Lóci (175)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.01 0 0 177
Nem is tőlem fél, hanem az igazságtól :-))))
De ezt máe évek óta tudjuk, és Lócit ezért imádjuk ;-)
Előzmény: Shalina (176)
Shalina Creative Commons License 2008.07.01 0 0 176

Szerintem nem fél tőled. :D

Shal

Előzmény: Törölt nick (174)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.07.01 0 0 175
Ne röhögtess, mert az még jobban fáj...
A kineziológia meg a többi tudománytalan hasbaakasztó marhaság, az nagyon gáz.
Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.30 0 0 174
Na ja, a gyáváknak az igazság, az szok...
Előzmény: Géniusz Lóci (173)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 173
Ez a kineziológus, ez azért fájt...
Előzmény: Törölt nick (171)
Frouwe Creative Commons License 2008.06.30 0 0 172
Egyik óra után négyszemközt próbálnám meg vele tisztázni a problémát (miért kételkedik abban, amit mondok / miért nem azt csinálja, amit kérek stb. és felállítanám a játékszabályokat.

Elképzelhető, hogy tanulási problémája van, mondjuk dyslexiás... Csak esetleg nem tud róla, 20 éve francot se érdekelte ilyesmi. Ez magyarázat lenne arra, miért nem tudja leírni helyesen a szavakat és miért nem halad a sok tanulás ellenére.

Adnék neki tanulási tippeket. Lehet, hogy nem a saját típusának megfelelő módszerekkel tanul. (én pl. auditív tipus vagyok. ha nem mondom fel magamnak az anyagot hangosan, akkor szinte semmi nem marad a fejemben belőle - de erre rá kellett jönnöm!! Nem minden tanuló ismeri magát annyira. )

Esetleg íratnék az EGÉSZ csoporttal valamiféle egyszerű kérdőívet, hogy kiderüljön, csak neki vannak gondjai, vagy a többinek is, csak azok nem mondják.... (volt már ilyen a világtörténelemben....)
Előzmény: loop1o (169)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.30 0 0 171
1. Kirakatnám a csoportból.
2. Tojnék rá magasról.
3. Elküldeném kineziológushoz.
4. Dialógusokat magoltatnék vele.
5. Angolról magyarra fordíttatnék vele rengeteget.
6. Angol regényekből íratnék olvasónaplót vele.
7. Másik csoportot kérnék.
Géniusz Lóci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 170
Lelövés vagy börtön?
Az ellenállókkal ilyeneket szoktak.
loop1o Creative Commons License 2008.06.30 0 0 169

Akkor felvetek egy témát:

Egy angoltanár ismerősöm nemrégiben azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy mit kezdenék egy olyan diákkal, aki bár rengeteget készül az órákra (céges tanfolyamról, 4-6 fős csoportokról beszélünk), a teljesítményében ez nem annyira látszik meg, még úgy sem, hogy a csoport többi tagja jellemzően nem is túl szorgalmas...

A probléma a beszámoló szerint abban manifesztálódik, hogy az illető diák - a tanár minden ellenkezése és erőfeszítése ellenére - mindent erőnek erejével szó szerint a magyarból fordít, ami miatt egy épkézláb angol tőmondatot nem képes összehozni (pl. Az "Itt tilos dohányozni." nála úgy hangzik, hogy "Here mustn't to smoke.", már amennyiben sikerül helyesen leírnia a szavakat...), cserébe a magyarázatokat egyszerűen nem fogadja el, sőt gyakran vitába száll a tanárral még nyilvánvaló kérdésekben is.

Nekem az első reakcióm az volt, hogy búcsúzzon el tőle kedvesen... :) Ami nem megy, azt kár erőltetni. Ha a többiek tényleg elégedettek a tanárral és nekik még úgy is aránylag jól megy az angol, hogy alig készülnek, akkor vélhetőleg nem az ismerősömmel van a baj. (Az illető egy ifjú hölgy, aki 6+ év tapasztalattal rendelkezik, továbbá végtelenül kedves és türelmes, nem mellesleg pedig nagyon szépen beszél angolul.)

Tehát a kérdés, kedves hozzáértő kollégák: ti mit kezdenétek egy ilyen "ellenálló" diákkal?

freyya Creative Commons License 2008.06.11 0 0 168
Van olyan, hogy valaki valami miatt távozni akar a fórumról, és törölteti az összes hozzászólását, meg persze az is előfordul, hogy kihúzza a gyufát, és a moderátorok végeznek vele. Na meg az is feltétele ennek, hogy nem sok vizet zavart, csak keveset írt, azaz nem topikok százai omlanak össze a hozzászólásai nélkül.
Előzmény: loop1o (167)
loop1o Creative Commons License 2008.06.11 0 0 167
Hová tűnnek el bizonyos hozzászólások? Innen is hiányzik a 164-es...
Frouwe Creative Commons License 2008.02.16 0 0 165
Az utolsó megjegyzéshez egy gondolat.... Néha lehet mázlid is a nyelvvizsgán. Volt is, ahogy nézem, a 60,8% az mázli. És egy tanár, aki a szintfelmérőn lát először nem a mázli-faktorra saccol. Úgyhogy az a tény, hogy neked azt mondták, nincs esélyed a sikeres vizsgára, önmagában sem sokat mond a nyelvsuliról. Nekem is volt olyan sikeresen nyelvvizsgázó tanítványom, akinél eléggé aggódtam és én még nem mertem volna elküldeni. Ő is 60% körüli írásbelivel csúszott át, elég necces volt.

Egyébként gratulálok! ;)
Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 163
Vagy vigyorogtatni :-)))
Előzmény: Angel DC (162)
Angel DC Creative Commons License 2008.01.22 0 0 162
:)))))))))))))))

bizonyára:)
van ahová tanulni járok, van ahová vigyorogni:))
Előzmény: loop1o (161)
loop1o Creative Commons License 2008.01.22 0 0 161
Akkor egész biztosan valamelyik autós topic köt le ennyire... ;)
Előzmény: Angel DC (160)
Angel DC Creative Commons License 2008.01.21 0 0 160
nem azon múlik, hogy hova írok, hogy kié a topik:))
amúgy is közös, nem?:)
Előzmény: loop1o (158)
loop1o Creative Commons License 2008.01.21 0 0 159
Mellesleg nekem is 3 gyermekem van, és mégis láthatod, mennyit szólok hozzá... ;)
Előzmény: Angel DC (157)
loop1o Creative Commons License 2008.01.21 0 0 158
Ugyancsak elfoglalt lehetsz, ha már a saját topic-odba sem írsz... :P
Előzmény: Angel DC (157)
Angel DC Creative Commons License 2008.01.18 0 0 157
:))

tudod, van amihez csend és nyugalom kell és azt egy háromgyerekes, halmozottan hátrányos anyuka késő este tudja csinálni:))
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.17 0 0 156
Ilyenkor aludni kell, nem dógozni, különben Te is goats-ot fogsz olvasni.... :-)
Előzmény: Angel DC (155)
Angel DC Creative Commons License 2008.01.17 0 0 155
got loads of work to do
Előzmény: loop1o (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!