Most érdemes nyelvet tanulni!
Válassz gyorsan, egyszerűen nyelviskolát, Külföldi és belföldi nyelvtanfolyamokat, Tankönyveket, Nyelvtanító programokat, számítógépes szótárakat
Egyszerre válogathatsz a legjobb ajánlatok között.
Gyere el a Nyelvtudás Pláza Országos kiállítás és vásárra augusztus 30-tól szeptember 2-ig.
A rendezvényt 14 városban tartjuk
A rendezvény 4 napja alatt kedvedre böngészhetsz:
- a helyi nyelviskolák,
- tankönyvkiadók,
- külföldi-és belföldi utazási irodák, nyelvi utaztató cégek,
- távoktató és internetes nyelvoktató cégek,
- nyelvvizsgaközpontok,
- idegen nyelvű- és tankönyvkiadók,
- multimédiás oktatószoftverek gyártói és forgalmazói
- oktatási segédeszközök gyártói és forgalmazói ajánlatai között.
3 ok amiért most érdemes elkezdeni nyelvet tanulni!
1. A rendezvényen minden jelentős nyelviskola kint lesz.
2. A kiállítók a rendezvény alatt rendkívüli kedvezményeket biztosítanak
3. ha részt vesz játékos programjainkon, kis szerencsével még több kedvezményt, ajándékokat nyerhet!
A rendezvény ingyenes! Minden látogatót szeretettel várunk!
Néhányan egy nyelviskola-alapításon gondolkodunk (vidéken, ahol egyelőre nulla nyelviskola van, úgyhogy Nektek nem leszünk konkurencia)
:)
Mivel itt olvastam, hogy tapasztaltak vagytok ez ügyben, szeretnék kérdezni néhány dolgot: egyrészt, sehol sem tudunk utanajárni annak, hogy a tanításnak pontosan mik a feltételei, konkrétan hogy kell-e az alapítóknak tanári végzettségűeknek lenni, vagy elég csak a nyelvi diploma, tanári képesítés nélkül, tehát itt mennyire szőrszálhasogató a rendszer. Másrészt egy régebbi hozzászólásban olvastam, hogy kötelező az akkreditáció, nos, ez mit jelent? Hol tudnék ennek bővebben utánajárni? Köszi.
Orvosok, mi? Aha (vagy inkább haha). Ja, persze, rendbejöttek. Kb. mint a ráolvasástól (fényadás, Bach-virágterápia, homeopátia, asztrológia stb., mind behelyettesíthető). Hány kineziológusnak van orvosi végzettsége? Nulla? Érdekes, nem? Ugyanaz a kategória a kettő. Átverés. Humbug. Kuruzslás. Babona.
Akkor biztos azok az orvosok is tudománytalan marhák voltak, akik kidolgozták a kineziológiát... Azok szerencséjére, akik rezzel endbejöttek olyan problémákból, amiket a hagyományos orvoslás gyógyíthattalannak nevez.
Egyik óra után négyszemközt próbálnám meg vele tisztázni a problémát (miért kételkedik abban, amit mondok / miért nem azt csinálja, amit kérek stb. és felállítanám a játékszabályokat.
Elképzelhető, hogy tanulási problémája van, mondjuk dyslexiás... Csak esetleg nem tud róla, 20 éve francot se érdekelte ilyesmi. Ez magyarázat lenne arra, miért nem tudja leírni helyesen a szavakat és miért nem halad a sok tanulás ellenére.
Adnék neki tanulási tippeket. Lehet, hogy nem a saját típusának megfelelő módszerekkel tanul. (én pl. auditív tipus vagyok. ha nem mondom fel magamnak az anyagot hangosan, akkor szinte semmi nem marad a fejemben belőle - de erre rá kellett jönnöm!! Nem minden tanuló ismeri magát annyira. )
Esetleg íratnék az EGÉSZ csoporttal valamiféle egyszerű kérdőívet, hogy kiderüljön, csak neki vannak gondjai, vagy a többinek is, csak azok nem mondják.... (volt már ilyen a világtörténelemben....)
1. Kirakatnám a csoportból. 2. Tojnék rá magasról. 3. Elküldeném kineziológushoz. 4. Dialógusokat magoltatnék vele. 5. Angolról magyarra fordíttatnék vele rengeteget. 6. Angol regényekből íratnék olvasónaplót vele. 7. Másik csoportot kérnék.
Egy angoltanár ismerősöm nemrégiben azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy mit kezdenék egy olyan diákkal, aki bár rengeteget készül az órákra (céges tanfolyamról, 4-6 fős csoportokról beszélünk), a teljesítményében ez nem annyira látszik meg, még úgy sem, hogy a csoport többi tagja jellemzően nem is túl szorgalmas...
A probléma a beszámoló szerint abban manifesztálódik, hogy az illető diák - a tanár minden ellenkezése és erőfeszítése ellenére - mindent erőnek erejével szó szerint a magyarból fordít, ami miatt egy épkézláb angol tőmondatot nem képes összehozni (pl. Az "Itt tilos dohányozni." nála úgy hangzik, hogy "Here mustn't to smoke.", már amennyiben sikerül helyesen leírnia a szavakat...), cserébe a magyarázatokat egyszerűen nem fogadja el, sőt gyakran vitába száll a tanárral még nyilvánvaló kérdésekben is.
Nekem az első reakcióm az volt, hogy búcsúzzon el tőle kedvesen... :) Ami nem megy, azt kár erőltetni. Ha a többiek tényleg elégedettek a tanárral és nekik még úgy is aránylag jól megy az angol, hogy alig készülnek, akkor vélhetőleg nem az ismerősömmel van a baj. (Az illető egy ifjú hölgy, aki 6+ év tapasztalattal rendelkezik, továbbá végtelenül kedves és türelmes, nem mellesleg pedig nagyon szépen beszél angolul.)
Tehát a kérdés, kedves hozzáértő kollégák: ti mit kezdenétek egy ilyen "ellenálló" diákkal?
Van olyan, hogy valaki valami miatt távozni akar a fórumról, és törölteti az összes hozzászólását, meg persze az is előfordul, hogy kihúzza a gyufát, és a moderátorok végeznek vele. Na meg az is feltétele ennek, hogy nem sok vizet zavart, csak keveset írt, azaz nem topikok százai omlanak össze a hozzászólásai nélkül.
Az utolsó megjegyzéshez egy gondolat.... Néha lehet mázlid is a nyelvvizsgán. Volt is, ahogy nézem, a 60,8% az mázli. És egy tanár, aki a szintfelmérőn lát először nem a mázli-faktorra saccol. Úgyhogy az a tény, hogy neked azt mondták, nincs esélyed a sikeres vizsgára, önmagában sem sokat mond a nyelvsuliról. Nekem is volt olyan sikeresen nyelvvizsgázó tanítványom, akinél eléggé aggódtam és én még nem mertem volna elküldeni. Ő is 60% körüli írásbelivel csúszott át, elég necces volt.