Keresés

Részletes keresés

taormina001 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 42

Asszem én is közéjük tartozom...

Nekem Amorphophallus bulbifer nevü van, azt hittem az csodagumó. Rokona a Sauromatumnak.

Nekem nagyon sok van, szívesen adok belöle rászorulóknak.

Előzmény: Lora1213 (38)
Lora1213 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 41

Küld egy képet a gumódról, ha lehet. 

Előzmény: zildi (40)
zildi Creative Commons License 2015.04.19 0 0 40

Tanácsot kérek ismét, gumócskáim meg sem mozdulnak, amikor kérdeztelek, meleg helyre tettem őket, semmi nem történik. Lehet, hogy nogyn kiszáradtak? Mindkettő kemény, de nem akarnak beindulni. Várjak még, majd elkezd fejlődni? vagy ültessem el? Mit tanácsolsz?

Segítségedet köszönöm

Előzmény: Lora1213 (37)
zildi Creative Commons License 2015.02.14 0 0 39

ilyenek az én gumóim is, egy hete van a szobában, kb 20 fok van, eddig a spájzban voltak, remélem felélednek ezek is.

jó éjszakát

Előzmény: Lora1213 (37)
Lora1213 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 38

Sokan keverik ezeket a gumókat, ezért beteszem ide a képét.Sauromatum Venosum

Lora1213 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 37

Az én gumóm most így néz ki.

Kb 3 hete hoztam be 10°C-ról 20°C-ra. 

Előző évben ilyenkor már virágzott, biztosan akkor korábban tettem meleg helyre.

Amelyik a kertbe van ültetve, az csak májusban szokott virágozni.

Előzmény: zildi (36)
zildi Creative Commons License 2015.01.13 0 0 36

Két csodagumót vettem ősszel, papír dobozban van hűvös helyen és arra várok, hogy valami történjen. Úgy olvastam, hogy tél végén beindul!????

Előzmény: F. István (33)
alené Creative Commons License 2015.01.11 0 0 35

Sziasztok! Engem csodagumó érdekelne,ha valakinek van cserélni.Rengeteg virágom van amit tudnék érte küldeni.Pl:Amarílisz,kardvirág,Leander,banán törpe csíkos,többfajta Aloé főleg nagy,rengeteg kaktusz és pozsga,Afrikaibolya 10-színben.levéldíszek,csavartpálma csíkos,meg még sok más.Várom azt akinek felesleges gumója van!Előre is köszönöm!Zsuzsa

lujzacica33 Creative Commons License 2013.09.10 0 0 34
Sziasztok!

Ha volna v.kinek csodagumoja amit elcserelne velem,az legyszi irjon pu-et. Koszonom
F. István Creative Commons License 2013.08.22 0 0 33

Igen, ez az ami középről hozza ki a leveleit. :)

Nagyon szép! Kb 4 évesnek saccolom, de majd korrigálod az életkorát.

Nem fogod megbánni a látvány miatt, ha majd virágot bont! :)

Előzmény: Gy.Ibi (32)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.08.18 0 0 32

Az enyém ilyen,estefelé kicsit összecsukja a levelét.Tavasszal kipróbálom egy gumóval.

Előzmény: F. István (31)
F. István Creative Commons License 2013.08.17 0 0 31

Ne legyél meg a virág nélkül!!

Mindegyik virágzik, csak nem kell kiültetni hamar, hanem "szárazon" egy tányérkán kell világos helyen megvárni, míg virágot bont.

Lehet erkélyen, vagy akárhol, ha zavarna valakit a szaga, ami csak közelről.... nos, valóban csalogató a legyek számára.

De mint mondjuk sokan, a virága nagyon egyedi és nagyon szép!

Ahogy elvirágzik, lehet kiültetni a kertbe, vagy cserépbe. Évről-évre erősebb, nagyobb lesz a gumó, majd fiókákat is sarjaszt. :)

Jaaa és évről-évre nagyobb a virág is. :)

Előzmény: Gy.Ibi (30)
Gy.Ibi Creative Commons License 2013.08.17 0 0 30

Nekem is van évek óta,eddig azt sem tudtam,hogy van virágzó fajtája.Azt szeretem benne,hogy ősszel kidől,akkor megy a kamrába a polc alá cserepestől.Májusban előveszem,szétültetem a kicsi új gumókat,nyáron szép pálmává fejlődnek.Az "illatos" virág nélkül elvagyok.

Előzmény: F. István (29)
F. István Creative Commons License 2013.08.17 0 0 29

Üdv!

Kis infó: A csodagumónak eddig 2 fajtájával találkoztam. A leveleiben különböznek.

Az egyik a szár közepéből sugárirányban szétfelé hozza a leveleit, a másik a szárból kétfelé indúlva karélyban növeszti leveleit, mint egy babérkoszorú.

Mindkettőnél a szárak foltosak, mint a párduc :)

Color My Rainbow Creative Commons License 2012.11.07 0 0 28

A nem virágzóképes csodagumót most ki kell szedni a földből? Pár hete kezdtek visszahúzódni a levelek. Már a fele részük leszáradt.

ancsitibi Creative Commons License 2012.05.21 0 0 27

Sziasztok!

Én még soha nem vittem be télre az enyémet és idáig még nem lett baja kb.4-5 éve.

Miden évben virágzik. Így néz ki:

Nem tudom pontosan milyen fajta.

ancsitibi Creative Commons License 2012.05.21 0 0 26

Szia steelhand!

Engem érdekelne kancsóka virág és banán sarj. Milyen növényért tudnánk cserélni? Mit szeretnél?

Előzmény: steelhaand (14)
Zotyi75 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 25

Kedves Maszatka!

Nekem most hozzák a virágukat a vizágzóképes csodagumók, és elvirágzás után szoktam kiültetni szabadföldbe őket, cserépbe is lehet ültetni de cserlépbe nem növekedik  jóval nagyobbra, nekem a kis gumók őszre olyan nagyok szoktak lenni, hogy következő évbe már virágoznak.

Üdvözlettel: Zotyi

Előzmény: Maszatka55 (24)
Maszatka55 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 24

A csodagumóim mikor tegyem cserépbe?

taormina1 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 23
Csupaszon szokták virágoztatni.
Előzmény: CBNora (22)
CBNora Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22
Bőven elég, ha májusban virágzik, legalább nem fagy le. Nálunk már szeptember végén szokott jönni az első fagy, visszahúzódik addigra?
Most hagyjam csupaszon virágozni, ne ültessem inkább el? Csak egy kb. 1 centis rügy van rajta, egyelőre hűvösre tettem a kamrába.
Előzmény: szaguaro (21)
szaguaro Creative Commons License 2009.03.10 0 0 21
Ha elvirágzott, ultesd ki olyan 20 cm mélyre, és nyugodtan kint hagyhatod. Egy idő után kiirtani sem lehet. Persze kint csak májusban virágzik, de ezt pótolja az, h. nem bent a lakásban illatozik.
Előzmény: CBNora (19)
taormina1 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 20
Úgy tudom ezeken az a "csoda", hogy föld és cserép nélkül is kihajtanak, és virágoznak. Ezt megvárnám, és a fagyok múltán ültetném ki, szerintem hónapokig tartó benti lét után túl nagy sokk volna neki a fagyos föld. Aztán ha a nyarat kibírta, és összel a fokozatos lehülést is végigcsinálta, megpróbálhatod kint hagyni.
Előzmény: CBNora (19)
CBNora Creative Commons License 2009.03.09 0 0 19
Kaptam nőnapra egy Sauromatum venosum gumót. Olvastam, hogy szabadban is megmarad. Ha kint hagyom, mikor kezd hajtani, nem károsítják a tavaszi fagyok? Mikor húzódik vissza?
Vagy nem érdemes kint hagyni, tegyem inkább cserépbe? Mekkorába, milyen mélyre? Szép nagy gumó, egy sarj is van rajta.
Kiültetni és ősszel kiásni nem szeretném, ilyesmiből elég a dália.
steelhaand Creative Commons License 2008.04.18 0 0 18

Szia Túravezér!

Köszi, küldök címet, de hadd álljam a postaköltséget én.  Vagy egy pár sört cserébe:)))

Előzmény: turavezeto (16)
steelhaand Creative Commons License 2008.04.18 0 0 17

Zotyi, semmi gond, már 2 felajánlás is jött:)

Majd legközelebb:)) 

Előzmény: Zotyi75 (15)
turavezeto Creative Commons License 2008.04.17 0 0 16

Hello steel !

Figyu, küldjél egy címet, és kapsz pár gumót régi barátságunkra tekintettel ajándékba! :)))))

Mizu orchideáéknál ?

üdv

túravezető

Zotyi75 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 15

Szia!

Sajna egyik növényed se érdekel ne haragudj.

Üdv: Zotyi

steelhaand Creative Commons License 2008.04.16 0 0 14

Szia Zotyi!

Az alábbi gazokból tudok levállasztani:

Banán, bár olvastam, hogy most 2 fajtát szereztél és f..gom sincs milyen az enyém, de most fogom átültetni és lehet belőle sarjat szedni.

Alapjában véve mindegyik növényről le kell sarjat választani.

Egy viaszvirágom van, évek óta pár levéllel tengődik, gyökeres, de nálam nem akar növekedni. Holnapra lefotozom ha gondolod. Jah és még vitorlavirágból tudok gyökeres tövet levállasztani. Szal nagyjából ez a felhozatal. Ha valamelyik érint szolj.

üdv

Aztán kancsóka, ebből is tudok belőle dugványozni

Citrom illatú muskátli, ebből is tudok dugványozni.

Kétfajta télálló kaktusz, szintén dugizni kell.

Valamilyen bromélia féle:

Euphorbia féle, sajna az anyanövély megfagyott a télen, de ezek a sarjak (kb 40-50 cm hosszúak) le lettek választva szaporítás céljából

Előzmény: Zotyi75 (11)
Szoszii Creative Commons License 2008.04.14 0 0 13
Köszönöm a javítást!
Lehetséges, hogy igazad van!
Biztosan rokonságban van a kontyvirág félékkel, ez a virágon látszik leginkább, de a megtermékenyülést és beporzást döglegyek végzik és segítik.
Köszi még1szer a helyreigazítást!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!