Keresés

Részletes keresés

Kamukáze Creative Commons License 2007.06.21 0 0 77
"Szerintem nem kell itt 1 méterekkel szórakozni. Tartsa be a motoros is a KRESZ-t, és közlekedjen úgy, mint egy normális jármű. Ennyi."

Igy van. Vegyuk el mindenkitol az elonyoket! Nehogy ma' valakinek jobb legyen, mint nekem.
Előzmény: BENTA (66)
Derek Creative Commons License 2007.06.21 0 0 76
Gyenge riposzt ez ocsike,de talan a temahoz is hozzaszolhatnal. Vagy csak a fika jut mara?
Előzmény: Törölt nick (75)
Kamukáze Creative Commons License 2007.06.21 0 0 73
Sokat kell meg fejlodni a hazai kozlekedesi kulturanak, hogy ez ne kampany legyen, hanem teljesen termeszetes dolog. Addig lehet hisztizni, meg toporzekolni, hogy "ugysem engedem el!".
Ami meg furcsa az ugyben, hogy a valo vilagban az autosok tobbsege lathatoan szivesen segiti ilyen helyzetben a motorost. Persze boven eleg husz normalis kozlekedo kozzott egy segg, aki legszivesebben keresztbe allna a savban, csak nehogy valaki elmehessen mellette, vagy egy masik, aki ugy gondolja, hogy a szabadon hagyott folyoson 80 alatt gurulni lamasag.

U.i.: A jelenlegi KRESZ szerint egy nyomon haladot lehet savon belul elozni autoval. Forditva nem.
Előzmény: Triumphator (58)
Derek Creative Commons License 2007.06.21 0 0 72
Szerencsere mivel te  nem vagy itt igy eggyel kevesebb
Előzmény: Törölt nick (70)
Derek Creative Commons License 2007.06.21 0 0 71

"Menj el europaba francia olasz spanyol portugal anglia es nezd meg ott,hogy közlekednek."

Es az jo ugye? Azert a hulyeseggel talan nem kene dicsekedni.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 69

Én leszarom a motorosokat, zömük idióta (a normálisoktól bocsi)

Nem tartják be a sebesség határokat, én sem mindig, de ők qrvára nem. Bár ezen csak röhögök, ha nagy sebességgel ütköznek, legalább kinyúvadnak, aki hülye haljon meg. :-(

Tehát leszarom őket van Casco-m, ha ütközünk ők szívják meg nem én. Láttam már pár kocsi alá szorult idiótát, hát nem tudtam sajnálni őket.

Derek Creative Commons License 2007.06.21 0 0 68
Ha nem erdekel akkor minek ugatsz bele
Előzmény: Törölt nick (67)
BENTA Creative Commons License 2007.06.21 0 0 66

Én múltkor nagyon megijedtem. Hajszálon múlt, hogy nem nyírtam ki egy srácot a robogójával. Álltam Pécsett a Zipinél a kereszteződésben, jobbra kanyarodtam volna. Első autó volta, amint megjött a zöld indultam. Ma sem tudom, milyen hetedik érzékem riadóztatott, de hárra néztem. Ekkor láttam meg a kölyköt, közvetlenül az autómra ragadva, jobbról beelőzött, és elpöfögött. Ez akkor volt, amikor azt a kosaras lányt lökte fel hasonlóképpen  a robogójával egy kamion.

Engem lever a víz, a srác, mint aki jól végezte a dolgát, továbbpöfögött.

Szerintem nem kell itt 1 méterekkel szórakozni. Tartsa be a motoros is a KRESZ-t, és közlekedjen úgy, mint egy normális jármű. Ennyi.

sukinic Creative Commons License 2007.06.21 0 0 65

Igazad van, ezért van más színnel az 1 pont. 

És ezért nem megy motoros, bringás a szélen. Mert nekik még veszélyesebb mint egy autónak.

Előzmény: Skipi (63)
Skipi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 64
Milyen motorod is van?Mert én a gyorsaságiakról beszéltem,akik 120-180-al elözgetnek itt nálunk a mecseken-ez szerinted elfogadható és nem állat módjára való közlekedés??
A másik a robogosok,amit a belvárosi közlekedés közben müvelnek az kész életveszély-ezt nem tapasztaltad?
Előzmény: sukinic (62)
Skipi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 63
Nos ez a kresz szabály..de ha sokáig akarsz élni,akkor jobb ha nem a padkán haladsz,mert a jelen utvisznyok közepette hamar az árokban találod magad.+összeszedsz pár gyalogost..föképp éjjel+pár kerékpárost-szintén főképp éjjel.
Előzmény: sukinic (59)
sukinic Creative Commons License 2007.06.21 0 0 62

Már hogyne lenne! Pl. Én!

Mondanám inkább úgy, hogy vannak motorosok akik állat mód mennek.

(hétvégén motor, hétközben autó és látom minkét mód előnyit, hátrányait)

Előzmény: Skipi (57)
Cs. András Creative Commons License 2007.06.21 0 0 61
Biciklisekkel, na...
Előzmény: Cs. András (60)
Cs. András Creative Commons License 2007.06.21 0 0 60
Ja, és mi lesz a biklisekkel, ha az autók jobbra kényszerülnek? Az autós arra is figylejen, hogy mi húz el a bal oldalán, meg hogy el ne csapjon jobbról egy bringást? Ha egyszerre jön a kettő, akkor az autós húzza össze magát? Ezt jól kitalálták.
sukinic Creative Commons License 2007.06.21 0 0 59

25. § (1) Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.
(2) Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, kerékpárral, állati erővel vont járművel, kézi kocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.

remélem sikerült a most érvényes szakaszt kimásolnom.

Előzmény: Speedy González (50)
Triumphator Creative Commons License 2007.06.21 0 0 58
mecsoda egy baromság. egy forgalmi sávban egy jármű + jobbratartás = no problem.
Skipi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 57
nos van itt közületek valaki,aki szerint a motorosok nem állat módjára furikáznak??
Itt pécsen állatmódjára-itt a mecsekben állat módjára.
Akik életveszélyesen közlekednek-robogósok+gyorsasági motorral közlekedők.
És ha kapnának is egy métert-attol még ugyanugy csesznének a kreszre,csak sokkal több lenne a balesetek száma..
mindig az 1 méterre hivatkoznának...na ezt azért ne már!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 56

Egyébként egy másik statisztika azt mondja - a párhuzamos topicban be is linkelték- hogy a motoros balesetek 60%-ában a motorosok a vétkesek.

( Valszeg a félreértés a motoros - bármi, motoros - autós megkülönböztetésben van.)

Az itt idézett statisztikának több baja is van:

- nem itt készült

- kiragadott részleteket tartlamaz.

Például idézi, hogy az autósok által okozott balesetek közül kinek van csak autós és kinek motoros jogsija is. De ugyanezt a statisztikát nem hozza le a jogosítvánnyal rendelkezők összességére.

Előzmény: picibogar (52)
Skipi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 55
Lehet az lesz a következő igényük..ennyi erővel:-)
Előzmény: Törölt nick (53)
Skipi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 54
:-)
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 53
A topic cimben feltett kérdésre válaszolva kérdés: hát a f@szom nemkéne?
picibogar Creative Commons License 2007.06.21 0 0 52
És az miért jó, hogy az autós motorozik két hetet forgalomban? Jobb sofőr lesz tőle? Én is tudok vezetni, méghozzá kifejezetten jól, sosem gázoltam se motorost, se gyalogost, se biciklistát, mégse motoroztam soha egy percet sem, félnék is felülni rá. És akkor én nem vezethetnék ezen az alapon sosem autót, mert félek motort vezetni? S akkor miért nem kell a forgalomban kipróbálni, hogy milyen egy biciklistának, mielőtt jogosítványt kaphatnál? Ez szerintem úgy állatság, ahogy van.

Az meg, hogy minden az autós hibája, szintén hülyeség. Ezzel csak azt lehet elérni, hogy a motoros akármennyire szabálytalan, sosem lesz megbüntetve érte, mindig csak az autóst izélgetik, míg a motoros bátorítást kap a szabálytalankodásra. A motorosok sem angyalok ám, sőt.

Az idézett statisztika meg, amennyiben igaz, csak annyit mond, hogy a balesetek nagyjából felét okozzák a motorosok, felét meg az autósok. A 60-40 az majdnem fele-fele, ugye tudod?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 51
Speedy González Creative Commons License 2007.06.21 0 0 50
Na, erre nézvést kérjük szépen a jogszabályi helyet idézni, mert engem még úgy tanított az oktatóm, hogy "Speedy, kérem, igyekezzék a sáv közepén autózni".
Előzmény: Sch.Lacika (49)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.06.21 0 0 49
Mintha létezne valami jobbratartási kötelezettség, sávon belül is.
lesifotos Creative Commons License 2007.06.21 0 0 48
Az autók jobbszélre kényszerítésével csak a gyalogoselütések száma növekedne.
Nem véletlenül tartanak a tapasztalt sofőrök inkább a felezővonalhoz. Onnan ugyanis még jobbra és balra is lehet "menekülni" adott esetben.
Derek Creative Commons License 2007.06.21 0 0 47
33 es? Nem kene mar minden tehetetlenseget megideologiozalni es mindenre a lehetom legbonyolultabb es legszarabb m,egoldast keresni.Ha a kresz igy irja elo akkor be kell tartatni, ha esz a magyar hatosagoknak magas akkor mit varjunk el toled pl
Előzmény: Speedy González (45)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.06.21 0 0 46
szövegértésed?
Előzmény: n0ri (44)
Speedy González Creative Commons License 2007.06.21 0 0 45
Nálatok hány fok van napközben?
Előzmény: Derek (43)
n0ri Creative Commons License 2007.06.21 0 0 44
Lehet, de most a motorosokról van szó. A legócskább trükk arra hívatkozni, hogy de más is.
Előzmény: matej nyikolajevics (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!