Fajta kedvelők! Írjatok, és tegyetek fel minnél több olyan képet, ami az Amerikai Staffordshire Terrier-rel kapcsolatos. Remélem, egymás ismereteit, és baráti köreit növelhetjük ezzel a topikkal. Mindenkinek kellemes időtöltést a fórumon.
A kölykök véleményem szerint ígéretes, stabil, masszív izomzatú, és előreláthatólag jó idegrendszerűek lesznek. Megnéztem a tervet, miszerint a T.T. WASCO lesz a következő apa. Mivel vágottfülű nem tudhatjuk mit örökít majd? Semmi probléma vele, de a jelenlegi kölykök is úgy tűnik nem lesznek rózsafülűek. Azt hiszem a vérvonalukban vannak X-PERT -es kutyák, mivel az is kitűnő vonal volt, de a régi csíkos RINGO kutyámnak is nagy füle volt és vágni kellett.Ráérzésem alapján, én a helyedben a hosszú távú terveimben megpróbálnák a rózsafülre is tenyészteni, és a szukára érdemes lenne ÁLLÓ fülű stafft, mint a mi ARCHY , vagy garantáltan rózsafülűt mint a LUPY kutyám. Utóbbi kültenyésztett, és a génjei maguk alá gyűrik a szukáét, persze ez eddig volt így, de mindenképpen egy alomban várhatóan lesz legalább 4 rózsafülű kölyök, és színből is szinte minden van az alomban.Nem ezekre a kutyákra akarlak rábeszélni, mert ha Wasco rózsafülű eredetileg akkor már tárgytalan az írásom.De bárhogy is nézzük nagyon a 24 órában vagyunk, hogy elkezdődjön érdemben a FÜLRE való tenyésztés is.
Hosszú távon a fehér szukára is telitalálat lenne BRAXTON TEX ARNOLD - LUPY, mert
nagyon jó színűek lennének az utódok, és garantáltan új vér kerülne beléjük.
Mindez a véleményem, és nem sértésnek szántam, de szerintem egy normális FÓRUMON öszintén kell beszélni, véleményt mondani, és az érintett a világért ne vegye személyes sértésnek. Amúgy én is tévedhetek.
Persze oda viszitek ahova akarjátok, itt makón az ár olyan 12000Ft körüli, és ez a doki vágta több magyar tulaj kutyájának a fülét, akik az USA-ban CH címet szereztek.mint dafraptors, kmv kutyájának is.
Ti messze laktok Makótól? Mert hidd el, a legjobb orvost ajánlom. A kutya füle penge egyenes lesz miután nagyon szorosan összevarrja, és utókezelés sem kell. Viszont ne várjatok egy percet sem, a vágás nincs összefüggésben a védőoltásokkal. A lényeg, minél fiatalabb korban, és akkor fog beállni a legjobban.Már a 6 hetes kor is jó a vágásra.Ha érdekel a doki az emailedre megadom a címét és a telefonszámát.
Nem akarok beleszólni a nyisz nyiszbe, ha fülhibás, feltétlenül csak az a megoldás, akkor hozd le Makóra.Mert lehetséges a szabályozás is, de ha vágás, kis pénzből komplikációmentes, utókezelésmentes profi amerikai kiállítási fület vág a dokil.A referencia munkát megnézheted Sbigstaff kutyáján.A térítési díj is bagatell, jócskán fedezi a benzinköltséget.
Az Amstaff jövője szempontjából, hosszú távon mit lehet tenni a fajta javítása, stabilizálása szempontjából? Fel kell-e majd használni a Pit Bull Terriert?Ugyanis van egy érzésem, hogy Amerikában már megtették. AKC- körlevélből idézek:
"Az amstaffnak van egy meglepő identitás problémája. ugyanaz a kutya regisztrálható, az UKC -nél és /vagy / az ADBA szövetségnél, mint amerikai pit bull terrier, és ha a szülei regisztrálva voltak az AKC-nál akkor az AKC is regisztrálja mint amstaff. .....Az egyetlen igazi különbség e kutyák között a nevük, és a bejegyzésük helye. Nem volt semmilyen másfajta kutya hozzáadva a vérvonalhoz,hogy amerikai staffordshire terrier keletkezzék."
"Ezek a kutyák , már a halál összes formájával szembenéztek, és már nagyon régóta kitenyésztették belőlük a félelmet.felsőbbrendűen magabiztosaknak kell lenniük minden helyzetben.Annak a példánynak nincs mentség, amelyből hiányzik ez a tulajdonság.Olyan kutyával nem érdemes foglalkozni,amelyből hiányzik ez a tulajdonság".
Mindezeket : Egy fajtatanulmány a Staffordshire Terrier of America INC szemszögéből- című cikkből idéztem.Szóval OTT egész biztosan mindhárom szövetség egybe dolgozik, miután már láttam a törzskönyveiken a másik kutyát bejegyezve, de az nem kap számot. A kölyök viszont már rendesen lajstromba van véve, az ADBA, UKC, AKC szövetségeknél.Nálunk sok esetben az egyetlen követelmény a kutyával szemben, hogy CAC és CACIB címeket halmozzon, és a pudding magatartás az nem baj, sőt jó, mert nem feszeng a kiállítási ringben.Normális körülmények között a Pit Bull nem is lett volna betiltva és most ezekkel lehetne feljavítani a jó felépítésű de kissé félszeg amstaffokat. Mint a síma szőrű vizslába is beletették a drótszőrüt a szőrzet feljavítása érdekében.
hát itt nem merném leírni,mert ugye sok mindent a nyomdafestékek sem bírnak....
no jó vicceltem! nálunk inkább hasznos ajándékok kerültek előtérbe,néhány apró örömszerző dolog képében.nekem a legnagyobb ajándék ilyenkor,hogy nem kell melózni és így a lizyvel tölthetek minden percet ,no persze a család körében.igaz a hétköznapok is hasonlóan telnek nálunk csak ott a napi munkában eltöltött idő szakítja meg az együttlétet.ilyenkor a mi "kislányunkkal " is sokkal engedékenyebbek vagyunk és sokkal több nasit kaphat(persze mértékkel)mint az egyszerű hétköznapokkor. nem tudom de jobban szereti a sütit ,gyümölcsöt és egyéb földi jókat mint a neki rendelt "szent étkeket",de talán nem okozok neki nagy bajt ha ilyenkor, engedek azoknak az igéző szemeknek. nálunk ilyen egyszerűen a béke és szeretet töltötte ki ezt a pár napot.
Nekem nagyon sok mindent hozott a Jézuska. Aminek én persze nagyon örültem.
Kaptam egy DKNY órát, gyűrűt,parfümöt és még sok mást. Imádok kicsomagolni. :)))
És persze Amon és Desy is kapott egy-egy marhalábszár csontott. Több dobozba csomagoltam. Egy darabig játszadoztak a dobozzal, de utána jöhetett a takarítás.
Mindent tiszta papír lett. :))
Jól kicsesztem magammal. De nagyon sokat nevettem. A mi karink ilyen volt.
A Karácsony szokásosan telt el, a kutyám napi mozgatása a tervek szerint történt, mind a mai napig.mivel a hideg miatt a "vasárnapi " kutyások nem jöttek, így nagyon könnyen, probléma mentesen tudta lefutni a napi 15 km-ert persze reggel hosszú séta, és délután a futás.Minden nap többlet jutalom kaját kapott, ma délben egy adag töltött káposztát szármával, jó tejfölösen - ez a kedvence. És a délutáni futás elmaradt a vendégeink miatt - Zsolték voltak nálunk ARCHY gazdája. Érdeklődött miért döglött be a másik fórum, mondtam már működik csak sokan elhagyták, vagy kettős tagságot folytatnak.
Nemrég vittem újra jutalom falatot LUPY-nak, pick szalámis szendvicset, és aludni tért. Egyszer van Karácsony , hát ünnepeljenek a KUTYÁK,a STAFFOK is. Most majd a
szia!szerintem még mindenki a fáradalmait piheni.ha meg nem akkor sokan a kutyaharapást szőrével típusú derék magyar elfoglaltsággal küzdenek.persze én nem csak a többiek. előbb utóbb talán "észhez tér"már a tömeg,addig is további szép napot. a karácsony???hát én kipukkadok meg kajára sem tudok lassan nézni,de azért jól esik a lazítás ezeken a szép napokon.lizy is nagyon élvezi,hogy mindenki körülötte forog,gondolom nem érti,hogy miért nem megy senki dolgozni és mitől van mindenki itthon.neked mit hozott jézusunk???
Illetve ha valakinek van egy kicsi ideje - segíthetne ez a nagyfiút hirdetni, mert én nem vagyok járatos ezeken az oldalakon - csak Őt a Budaörsi menhelyen leltem - ahol befogadták az előző kislányt - tudjátok akinek meg lett a gazdija! És megszakad a szívem ezért a kutty-ért!
Szia Zsolti! Örülök, hogy idetaláltál! Remélem itt ebben a társaságban jól fogod érezni magad. Újdonsült gazdi vagy az igaz, de lelkes és szereted a kutyádat. Biztos vagyok benne, hogy Jenny jó kezekben van. Üdv itt! Számítok rád máshol is! ;-)