Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.05.19 0 0 952
Az utobbi napok esemenyei fuggvenyeben meg aktualisabb a kommandosok kituntetese!

Vegre egy kommandos(rendor) azt teszi ami a kotelessege es feladatra!

írok Creative Commons License 2007.05.17 0 0 951
A nemrég elkészült szakértői vélemény szerint nemcsak alkoholt, de kábítószert is fogyaszthatott a túszejtő.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 950

Én az ilyen lábbeli vagy kenyérféléket inkább egy gyakorlati kiképzésre kötelezném.

Aztán lehetne nagy a lepénylesőjük.

Előzmény: Voice24 (949)
Voice24 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 949

Egyeseket nem lehet meggyőzni, ez egyértelmű. Kár fecsérelni rájuk az időt. Az ő szemükben - bármi lett is volna a vége a történetnek - a rendőrök mindeképpen elbaltázták volna. Ha egy lövéssel leterítik az illetőt, brutál kivégzés, ha nem lőnek rá, pancserok, beszariak.

A főokosokat pedig javasolni kellene a TESZ-hez kiképző tisztnek, persze szigorúan csak elméleti síkon, mert a valósághoz, realitáshoz semmi közük.

 

Gróf Úr Creative Commons License 2007.05.14 0 0 946
Édes Istenem, azt kellene megérteni, h a fegyver, ami tüzel és a lőszer/lövedék, amit tüzel két különböző dolog. Azonos kaliberen belül is (pl. 9x19 mm) vagy kétszáz féle lőszer van, mind másra és másra alkalmas. A paletta a sörétes! (aka. kígyóölő) lőszertől a kevesebb lőportartalmú (kisebb visszarúgás, pontosabb ismétlés) lőszeren át a deformálódó lövedékekig terjed és még tovább.

Az MP5 kiváló eszköz, akinek volt már a kezében, sőt, lőtt is vele, az tudja. Nekem volt szerencsém :-D De nem mindegy, mit tárazunk bele. Például lehet neked 450 lóerős sportkocsid ezer úttartó, fékező, engedő, kanyarodó, sodródásgátló elektronikával, ha tükörradiálra koptatott gumikat raksz rá, életveszélyes; és lehet diffis négykerekes felezős terepjáród, amire ha városi gumikat raksz úgy otthagy az első vizes füves! (aka. zöld jég) emelkedőn, h csak na.
Előzmény: Törölt nick (945)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 945

Milyen fegyvert tartana alkalmasnak az ügyvédkém,mondjuk épületharcászatra?Nevetséges,komolyan mondom....A világ terrorelhárító egységei 90%-nál rendszeresitett fegyver.Nekünk nem jó...De mégis?22-es sportpisztollyal kellene felszerelni a TESZ-t,az összes többi nem spec. állománynál pedig legyen légpisztoly,az biztos tetszene a sok,könyvből okos,seggmeresztő,dagadt,életből felmentett,soha egy pofont nem kapott,kötekedő elméleti "szakembernek".

 

 

Előzmény: prérikutya (943)
Gróf Úr Creative Commons License 2007.05.14 0 0 944
zárt térben, túszok jelenlétében értelmes ember nem kezd akár négy emberen is áthatoló lőszerrel lövöldözni

Ebben speciel igaza van. Számtalan más, alkalmas lőszerfajta létezik, mai nem hatol át. Lásd lentebb kitárgyalva. Ez komoly hiba volt a rendőrök részéről.
Előzmény: prérikutya (943)
prérikutya Creative Commons License 2007.05.14 0 0 943

És sérelmezem a nyilvánvaló aránytalanságot, ami pl. a móri eset és a Széna téri között megnyilvánult.

 

Bocs, de a móri esetben nem történt rendőri intézkedés a bankrablás során. Tehát kár aránytalanságot keresni a Széna térivel kapcsolatosan.

 

Ezért is hibáztatom a parancs-kiadó főtökfejet, mert zárt térben, túszok jelenlétében értelmes ember nem kezd akár négy emberen is áthatoló lőszerrel lövöldözni.

 

Te nagyon okos lehetsz. Szerinted mit kellene csinálnia a rendőrnek, ha a fegyveres bankrabló éppen ráfogja a fegyverét és miután az rálőtt a férgre, még a túszok ellen fordul.

 

Ki védhetné meg a túszok életét, testi épségét, a rendőrön kívül? Vagy a te szabályaid szerint a rendőröknek meg kellett volna adniuk magukat???

 

Ráadásul az az idióta Magyar György is arról pofázik, hogy miért használ ekkora tűzerejű fegyvereket a rendőrség. Az MP 5-ös nemzetközileg elterjedt fegyver a kommandósoknál, éppen a kis mérete és a nagy tűzereje miatt.

 

Amerikában egy-egy ilyen akció után, annak ellenére, hogy a tűzharc során egy-két túsz sajnos meghalt, sikeresnek minősítették a beavatkozást.

 

 

Előzmény: mydear (937)
elefantkillah Creative Commons License 2007.05.14 0 0 941
az nem baj hogy kisebbségben van, inkább az hogy az ilyen fajankóknak lehetősége van internetezni :(( hát hova fajul így a világ??
Előzmény: Törölt nick (930)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.14 0 0 939
Nem olvasok sem Kacsa magazint, sem Népszavát, de úgy látom te egyedül a kuruc.inforól tájékozódsz. Egyfelől eddig az összes hírforrás azt írta, hogy a férfi sebesültet Cs. I. lövése sebesítette meg a kezén (mutass egy olyat, ami ennek az ellenkezőjét állítja), másfelől az áldozat egy ismerősöm testvére. Szóval kár az erőlködésért, egyedül eddig te állítottad, hogy kommandósok lőtték meg mindkét áldozatot, és ennek bizony nem az az oka, hogy mindenki mást becsaptak rajtad kívül. Ami Cs.I. korábbi súlyos bűncselekményeit illeti, egy gyors keresés, és kiderül, hogy többek között írt erről a ma.hu, origo.hu, hirszerzo.hu, lanchidradio.hu, observer.hu, metro.hu, hvg.hu, bankweb.hu, hirado.hu, fn.hu, echotv.hu és dunatv.hu weboldal is. Gondolom szerinted ezek többsége vérkommunista fertő, de talán akad közte egy-kettő olyan is, amelyik nem.
Előzmény: mydear (937)
mydear Creative Commons License 2007.05.14 0 0 937

 

Úgy gondolom, hogy nagyon félreértettetek valamit, és ebben nyilván én is hibás vagyok. Feltehetően nem fejeztem ki magam elég egyértelműen.

Nem a bankrabló mellett, a bűnözés mellett foglalok állást. Csupán azt itélem el, hogy ezt az embert, szigorúan, mint embert  -kivégezték. És sérelmezem a nyilvánvaló aránytalanságot, ami pl. a móri eset és a Széna téri között megnyilvánult. De említhettem volna a fehérgalléros bűnözés merőben más társadalmi megítélését, mint pl. Kulcsárt, aki több nagyságrenddel nagyobb összeget lopott el és vígan éli világát.

Egyébként rosszul vagy informálva : Cs. I. nem lőtt senkire, nem is sebesített meg senkit. A kéz-sérülést is egy kommandós lövése okozta. Nem az áldozat ügyességén múlott a dolog, ahogy te állítod, hanem a vakvéletlenen. Ezért is hibáztatom a parancs-kiadó főtökfejet, mert zárt térben, túszok jelenlétében értelmes ember nem kezd akár négy emberen is áthatoló lőszerrel lövöldözni.

Végül azt írod, hogy Cs.I. már korábban is más, erőszakos bűncselekményeket követett el. Ez számomra új. Te honnan tudsz ilyesmit? Írta a Kacsa Magazin, vagy a Népszava?

Írták már azt is a pletykalapok, hogy Boszniában volt zsoldos, meg Furkó speciális alakulatában kapott kiképzést, épp csak azt nem írták eddig, hogy Orbán Viktor megbízásából próbált bankot rabolni...a nagyérdemű nem is jelentéktelen része mohón falja az ilyen mazsolákat.

Előzmény: nomad von Fblodilovich (936)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.13 0 0 936
Te tudod rosszul, egyáltalán nem fikció a párhuzam. Egy megtört, kivégzésre váró ember messze nem ugyanaz, mint egy adrenalinnal teli, begőzölt vagy drogos ámokfutó. Nem kevés példa van rá, hogy több halálos lövést (akár 20-at is!) is kapott bűnöző még simán nyomul előre és lövöldözik tovább. A szívlövés sem jelent azonnali halált. Ami pedig azt a kijelentésedet illeti, hogy Cs. István senkire nem lőtt rá. Mintha valakit kézen lőtt volna, és csak az áldozat ügyességén múlt, hogy nem kapott halálos lövést. Azért az már tényleg abszurd, hogy beteges politikai fanatizmusból egy korábban már más erőszakos bűncselekményt is elkövető, túszra lövöldöző bankrablót ártatlan áldozatnak vagy képes beállítani.
Előzmény: mydear (925)
prérikutya Creative Commons License 2007.05.13 0 0 935

A valóságban szitává lőtték. Esélye sem volt.

 

Saját maga döntött így. Olvasd el a túsztárgyalóval készült interjút.

 

Amikor lerohanják, és kap egy lövést, akkor a fegyverét ne a túszra szegezze, meg a rendőrre, hanem dobja el. Ellenkező esetben ne csodálkozzon, ha kap még egy kis ólmot....

 

A TESZ van annyira profi, hogy nem öli meg, ha látják, hogy megadja magát. Ha kétségeid vannak efelől, akkor elmondom, hogy minden éveben résztvesznek az USA-ban tartott versenyeken, ahonnan nem egyszer dobogós hellyel tértek haza. Pedig a fizetésük nem annyi mint egy amerikai S.W.A.T. tagnak....

 

http://www.youtube.com/watch?v=1kHkzY6FMKA

 

Szóval Cs.I. saját maga döntött úgy, hogy eldobja az életét. Katona múltjából és piaszagából (az egyik túsz szerint) nem is lehetett másra következtetni....

 

Jó tanács kezdő bankrablóknak: ha lerohannak, dobd el a fegyvert és feküdj a földre-persze csak akkor, ha nem zsákban akarsz kimenni az épületből....

 

 

Előzmény: mydear (925)
Degeczi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 931
"aki egy célszemélyt egy, max. két lövéssel nem tud harcképtelenné tenni (nem megölni!!!) az adja vissza a papírjait és kezdje újra a kiképzést"

és vajon így a monitor mögül tényleg az a valószínűbb, h célozni sem tudó, ügyetlen kommandósaink vannak, semmint az, h kezdetben nem megölni akarták?
ilyen elvakult rosszindulatot már kommentálni sem lehet...
Előzmény: mydear (927)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 930
Erre Te vagy a legjobb bizonyíték.Amúgy gondolom cseppet sem zavar,hogy enyhén szólva kisebbségben vagy az álláspontoddal.
Előzmény: mydear (929)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 929

 

Kösz.

Meggyőztél.

Arról, hogy a hülyeség határtalan.   :(((

Előzmény: Törölt nick (928)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 928

Te már csak tudod,milyennek kell lenni egy "kommandósnak".Szerencsére mit sem számít a véleményed.De tudod mit szerintem írj egy levelet a REBISZ parancsnokának,mennyire fel vagy háborodva.Biztos jót röhögnének rajtad.

 

Az,hogy egy veszélyes bűnözőt sajnálsz...az kizárólag téged minősít.

 

Mórnak semmi köze a Széna téri ügyhöz.Ja,de..mindekettő egy bankban történt.Hülye rendőrfobiád pedig kezeltesd.

Előzmény: mydear (927)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 927

 

Sajnálom is, ha tudni akarod.

 

Gondolj csak bele: Móron kíméletlenül lemészárolnak nyolc embert a rohadt gazemberek. Most, hogy -felehetően, mert állítólag elkezdődtek a beismerések-

azt hiszed, bármelyiket felkötik, vagy lelövik?

Nem. Fizethetjük életük végéig a kosztot és kvártéjukat. Ráadásul elöttük már négy embert megvádoltak azzal, hogy ők az elkövetők. A második garnitúra meg is kapta az életfogytot. Móri ügyben ártatlanul.

 

Magyarul: valami nagyon nincs rendben ebben az országban.

 

Ami pedig a kommandós urak technikai felkészítettségét illeti : az a kommandós, aki egy célszemélyt egy, max. két lövéssel nem tud harcképtelenné tenni (nem megölni!!!) az adja vissza a papírjait és kezdje újra a kiképzést.

Előzmény: Törölt nick (923)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 926

Nem kell lövöldözni.

Miért nem adta meg magát?

Miért kell bankot rabolni?

Miért kell sajnálni egy ilyen senkiházit?Mert csikos zászló volt a házán?Vagy csak simán rendőrutálatból?

Előzmény: mydear (925)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 925

 

Nézd, amit mesélsz, az egy szörnyű rémtörténet. Még igaz is lehet, mint ahogy néha valaki túléli a saját kivégzését, erre is volt példa.

De amint legutóbb a szerbek boszniai tömegmészárlásairól készített és bemutatott videón láttuk, azért száz esetből kilencven-kilencszer egy-egy lövés után az emberek csendben meghalnak, belehullva a maguk ásta gödörbe. Iszonyat.

 

Szóval a történeted és Cs. I. közötti párhuzam csak fikció, feltételezés.

A valóságban szitává lőtték. Esélye sem volt.

Előzmény: Törölt nick (920)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 924
:)
Előzmény: Törölt nick (922)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 923

Gyászold csak Cseh Istvánodat nyugodtan.Szerencsére az emberek többsége nem annyira korlátolt mint Te.Semmilyen anyagi körülmény,politikai meggyőződés,sérelem nem ad alapot semmilyen bűncselekmény elkövetésére.

 

Előzmény: mydear (919)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 921

Egyet soha nem szabad lőni.Duplázni kell.Mindíg.

Előzmény: mydear (919)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 919

 

Picikém, Cseh István senkire sem lőtt rá. Sem egy, sem két kézzel, sem sem a jobbal, sem a ballal. A mennyezetbe lőtt, meg a vagyonőr mellé, hogy átadja a fegyverét.

Az első mondatodban említett történetet nyilván egy akciófilmben láttad, mert a valóságban egy kommandós által szíven lőtt ember nem hadonászik baltával.

Ez most nem matiné, mint a társad is akciófilmektől és vígjátékoktól okos.

Tudod, itt az történt, hogy Cs. I.-t valaki halálra ítélte és kivégeztette.

Kár a próbálkozásokért, mert ez történt. Legjobb esetben is csak azzal menthető az akció, hogy a fickó öngyilkos akart lenni, bár erre nem volt bizonyíthatóan alapos oka. Sokan élnek olyan elkeserítő és reménytelen helyzetben, mint ő élt. Sőt, még nehezebb körülmények között.

Egyébként te mit gondolsz, egy valaki lőtt bele hatot, vagy aki csak belépett, az lőtt egyet, merthogy állítólag egyetlen életfontosságú szerve sem maradt éppen?

Ezt azért volna fontos tudni, mert lehet, hogy csak egy ember feje borult el...de ha haté, akkor ugyanaz történt, mint a Madách térnél és másutt is: amelyik kékruhás terrorlegény a földön fekvő mellett elment, az vagy ütött egyet rá, vagy belerúgott.

Ha ez utóbbi történt a bankban, akkor nagyon nagy a baj. Mert akkor ez az egész banda, ahogy van, alkalmatlan.

Előzmény: Törölt nick (917)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 918

Bunkó?A zasszonynak ilyet nem mondanék.Ő nem sérült,ráadásul hülyeégeket sem beszél.Rendes nő.

 

Amúgy láttad az Éretlenek c. filmet?

Előzmény: mydear (916)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 916

 

Hé, bunkó!

Nem a feleségeddel beszélsz !!!  :(((

Előzmény: Törölt nick (914)
mydear Creative Commons License 2007.05.13 0 0 915

 

Lőjenek téged vállon az izület és a kulccsont tövében! Kíváncsi lennék, hogy harcolsz, demagóg barátom !!!

Előzmény: Törölt nick (913)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 914
Okos vagy!Nyalhatsz!
Előzmény: mydear (912)
mydear Creative Commons License 2007.05.12 0 0 912

 

Ha már a képzett kommandósok nem tudták egy vállövéssel harcképtelenné tenni a "veszélyes" bankrablót, már csak azt szeretném tudni, hogy vajjon egy szakképzett kivégző lőtt-e bele hatot, vagy minden kommandós, aki belépett a helyiségbe, az lőtt egyet bele, ha már ott volt!? Mit mond a vizsgálat?

Mint október 23-án, amikor a földön fekvő emberekbe amelyik kék-véglény csak arra járt, az rúgott bele egyet, vagy vert rá a gumibottal...

gumimacy67 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 911
Mindenki hozzászólása értelmetlen a témában :)))
Előzmény: mydear (910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!