Biztosan nagyon király dolog ez az útvonaltervezés, minden elismerésem a Garmin gyártóinak! Egy bajom van csak ezzel, nincs igényem rá, nem erre használom a GPS-em. Nem sokfelé voltam külföldön, de be mertem menni pl Zágrábba GPS nélkül, simán megtaláltam amit kerestem, és nem az autópályán mentem be, és még sorolhatnám. Eddigi két nagyobb autós túrámon/2x 1950km körül/ soha nem volt problémám. :-) Akkor biztosan lenne útvonaltervezős kütyüm, ha gondjaim lennének.
Útvonaltervezés ösvényen? Mi élvezet van abban? Hol van a keresés öröme? Biztosan nagy királyság, de nekem ez nem jön be.
Túristautautak térkép: egyszerű a képlet, ne használd. Nem vagyunk egyformák, mások az igényeik.
Tegnap kíváncsiságból felraktam a Meridianomba a turistautas térképet, mennyire részletes. Eddig a 103 településes Mo térkép volt a "detailed map". Hát... Utcaszinten nem tud a turistautas térkép annyit, mint a régi Magyarország, így eldöntöttem, vátogatva fogom használni. Már amikor használni fogom, mert amióta a konkurencia készülékét megvettem, azóta szegény Magellan csak porosodik a polcon.
Viszont abban bíztam, hogy a turistatérképen majd útvonalat is tud majd tervezni, mert állítólag a Meridianok tudnak azt is, egy arra alkalmas térképen. Sajnos csak légvonalba volt hajlandó tervezni. Elég szomorú, mert a Garminok simán terveznek a turistaösvényeken is...
Az Exploristok terveznek útvonalat a turistaösvényeken?
Lehet konvertálni. Lejebb leirtam pár linket ott megtalálod a módját, ha végignézed a linkek tartalmát.
Engem érdekel az US. topo map. S ami téged érdekel az is megvan... Ha gondolod folytassuk e-mail ben.
Én egy térképkonvertáló gurut ismerek, egy ismerősöm, aki átkonvertálta a www.turistautak.hu térképet /ami igencsak részletes/ explorist-ra ő az igazi guru.
Én tesztelgetem ezt a konvertált térképet és igencsak jónak bizonyul...
Én most vettem pl egy explorist 400-ast Kanadában...kemény 31 ezer ft -ért. Ajándékba adtak mellé (na jó nem ajcsiba hanem kemény 1000 ft nek megfelelő kanadai dollárért) egy teljes USA Topomap-ot. Ezt nagyon szívesen elcsereberélném akárkivel vagy megosztom vele ha óhajtja. Nekem Magyarország térképek illetve Budapest térkép kéne:)
Ezenkívül van egy Garmin NaviGuide Magyarországom is ha valakit érdekel. Garminra van egy rahedli térképem...nem tudjátoklehet -e ezeket konvertálni az exploristra? Mert a waypointokat láttam...meg egyebek a GPS Babellel, de a többit? Bizonyosan van nálam nagyobb guru itt:)
Egy ismerősöm most dolgozik a turistautak.hu térkép explorist-ra való konvertálásán. Nekem megadatott az a lehetőség hogy tesztelhetem a térképet az 500-asomon. Most hétvégén is 3db geoládát találtam meg, elautóztam Siklós környékére ezen térkép alapján, és bizton mondhatom sokkal, de sokkal részletesebb mint az alaptérkép. :-) Nemsokára ingyen ki lesz téve a www.turistautak.hu oldalára de még dolgoznak rajta. Egyenlőre azonban nem naponta, hanem kb. havonta lesz frissitve a térkép. Az 500-asomon meg is tudom mutatni ha érdekel.
Most tervezzük, hogy a kicsi 100-asunkat "upgrade"-eljük egy 500-asra.
Nézegettem mindenfele, de itthon 100pénz alatt nemigen lehet kapni.
Ellenben Németországban kb. 50-60 ezerért, Amerikában pedig már 30-40 ezerért hozzá lehet jutni vadzsiúj példányokhoz. Persze így nem lesz meg a magyar áttekintő térkép hozzá.
Kérdésem, hogy Te hogyan jutottál hozzá?
A kicsi 100-asunk tud magyarul, az 500-ashoz van magyar nyelv?
Jó hir a Magellan Explorist 500, 600-as tulajdonosoknak, a Thales kiadta a firmware upgrade ét.
Én már fel is tettem az 500-asomra, és egyrészt jól működik, másrészt tetszik. És bizony, "meghallgattatott" ama wishlist ami a valamelyik Magellan-os fórumon leiródott, mert elég sok módositás történt. Hacsak arra gondolok, hogy eddig összesen négy képernyő volt, most lett nyolc. És rendesen custom izálhatóak mint a Garmin képernyői.
Ime a feature list: http://www.magellangps.com/support/softwareupdates/500_600_4257_rn.asp