Köszönjük a beszámolót, jó volt nosztalgiázni. Madrid nem tett ránk túl mély benyomást, de Toledót imádtuk. A másik ilyen kirándulásunk Segovia volt, amit legközelebbre szívesen ajánlok.
Idén márciusban végre sikerült eljutnunk Madridba.
Nettó két nap alatt bejártuk a spanyol főváros legérdekesebb részeit, majd egy egynapos kirándulás keretében ellátogattunk a közeli Toledo városába is.
Akit érdekelni az utazásról írt részletes beszámoló, megosztom szívesen:
Szia. Megkapod a jegyet a vásárláskor egyböl amit aztán ki is tudsz egyböl nyomtatni. A jegynekvan egy kôdja es ha esetleg nincs lehetoseged kinyomtatni a vásárláskor, akkor ezzel a kóddal ki tudod nyomtatni késöbb ha belépsz a renfe. com oldalra, illetve a pályaudvaron az automatakbol. Le is tudod tölteni a jegyet a mobilodra mint a repjegyet.
Mindenkepp vedd meg elöre, minél kesobb vasarolsz annál drágàbb. Érdemes hétköznap utazni illetve hajnalban vagy késö este, akkor olcsobb a jegy.
Madridból Valenciába tervezek utazni a nagysebességű AVE vonattal. Gondolom érdemes előre, interneten megvenni a jegyet. Hogyan zajlik ez? A jegyet kapom meg e-mail-en egy vonalkóddal, ahogy a repülős beszállókártyáknál van, vagy egy kódot, aminek segítségével esetleg nyomtatnom kell a madridi pályaudvaron? Segítenétek ebben? Előre is köszönöm!
Egy időben külön volt a kripta. Arra is emlékszem, hogy csak az mehetett be, akinek volt audioguideja. De legutóbb már nem így volt, nem volt a kriptánál már semmilyen ellenőrzés
Los miércoles y jueves de 15 a 18 h. (octubre a marzo) y de 17 a 20 h. (abril a septiembre), entrada gratuita para ciudadanos de la Unión Europea, residentes y portadores permiso de trabajo en dicho ámbito y ciudadanos iberoamericanos, previa acreditación nacionalidad (carné de identidad nacional, pasaporte o carné de conducir) o permiso residencia o trabajo. La oferta de gratuidad se limitará a la visita libre.
Nem ir semmit a kriptarol de az szerintem nincs elkülönitve, ugyhogy biztos ingyenes
szia. Gondolom már késön irok , de a 2-es terminálra érkezik ahonnan 24 órán keresztul kozlekedik egy transzfer busz a Cibelles terig. Ami a belvaros szíve
Mardidban hemzsegnek az emberek mint mindig. A piacra szó szerint be se tudtam préselődni. De rengeteg jó kajalda van a környeken. Minden pénztárcának van megfelelő. Az archeológiai múzeum nagyon jó. Rengeteg látnivaló van benne. Érdemes megnézni. A Thyssen Bornemissaba meg kígyózó sor vart az ingyenes hétfői napon. Már le is mondtam róla de befert a tömeg es szepen besetaltam. Nem álltam sorba.
Kedves Cristina 980, megnéztem az ajánlott honlapot, tetszik a szállás, esetleg szívesen laknánk ott. Kérdés, hogy jól elérhető-e onnan a Real Madrid Stadionja, illetve a vonatok az Escorial, illetve Toledo felé. Előre is köszönöm a választ.
Sajnos úgy hozta az élet hogy meghiúsul a madridi utazásunk. A szállásfoglalásunkat szeretném átadni féláron, ha valakit érdekel!
Dec 15-17-ig két személynek egy két ágyas szoba, két éjszaka 60 euro, aminek a felét állom, tehát 30 euro. (További egy pótágy kérhető a szobába, ami 25 euro, de ez saját költség, mert opcionális.)
Itt a soha vissza nem térő alkalom! Éjszakánként 7,5 euroért alhatsz a csodás spanyol fővárosban! :)
Erről a 8-asra értékelt booking-os szálláshelyről van szó:
Szia! Mi szilveszterkor szeretnénk menni Madridba (12. 28 - 01. 01. között), lenne szabad hely 2 fő részére? Privát szoba, saját fürdőszobával érdekelne. Esetleg írnál egy email-címet, hogy privát írhassak? Köszönöm!
keresgélek róla infot spanyolul de azt nem látom hogy a turista buszra adna kedvezményt vagy jobb esetben ingyen használható a kártyával. ha nektek magyarul ez jön le akkor lehet hogy igy van, végülis ezt a kártyát inkább külföldiek használják mint spanyolok. az éttermekben való kedvezmény az a drágább éttermekre vonatkozik, szerintem oda nem menne be senki amugy ha nem adnának kedvezményt. :) kajálni ugyis ott fogtok majd ahol megéheztek, kb 5 méterenként van egy bár illetve étterem.
A Prado és a Királyi Palota minden este 6 és 8 között ingyenes. 6-ra odamentek, 6.20-ra bent vagytok. Két este alatt a fontos képeket megnézitek. A palotában egyszer másfél óra elég. Thyssen Bormneissza hétfőn 12 és 4 között ingyenes, aznap csak akkor van nyitva. Szerdán ingyenes a Descalzas Reales és az Akadémia képtára. Szombaton és vasárnap ingyenes Regina Sofia, vasárnap a Lazzaro Galdiano és az Amerika Múzeum. A Régészeti szombat délután és vasárnap délelőtt.
íA bevárosban sok helyszín között gyalog a leggyorsabb, a metro gyors, a megállók közel vannak egymáshoz. Az éttermi kedvezmények olyan éttermekben érvényesek, ahova egyébként nem mennél, a kedvezményekkel is drága.
Köszönöm a välaszod! Pär dolgot meg kerdeznek! Jol tudom, hogy a kärtyäval az ältalad is emlitett muzeumokba, es programokra ingyen lehet bemenni? Kedvezmenyeket ettermekben olvastam rola. Valamint a värosnezö busz is ingyenes vele. Ez tenyleg igy van? Mert akkor kis matekozäs utän, lehet megerne:-) Tudom,hogy vannak ingyenes idöpontok, csak fel napokat sorbanällässal sem szeretnenk tölteni.