Keresés

Részletes keresés

IDKFA Creative Commons License 2007.02.21 0 0 20

Mikor szüntetik meg az NNI-t vagy váltják le a fönökét? :P

Előzmény: A falu Bikája (-)
geszthi Creative Commons License 2007.02.21 0 0 19
tamogatom...
Előzmény: A falu Bikája (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 18
Hat igen,


azert kivancsi lennek hany kepviselö tudna ezt nyugodt lelkiismerettel megszavazni... Szerintem ezt meg egy ügyetlen aztalos is megszamolna 1 kezen :-)
es akkor nem beszeltünk helyi politikusokrol, önkorm. kepviselökröl, polgarmesterekröl etc.
Azert ha lenne olyan lehetöseg hogy valaki elkialtsa magat, hogy lopott vagyon utanam indulas, eleg sok lakopark sivatagossa valna :-))
Szoval ez a ateljesen halva született 5let :-((
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (14)
ex_lx Creative Commons License 2007.02.21 0 0 17
Visszavonom! Mégis nagy különbség van: előbbi mindenképpen sújtatik.
Előzmény: ex_lx (16)
ex_lx Creative Commons License 2007.02.21 0 0 16
"A jelenlegi törvények szerint is ki lehet vetni a fedezet nélküli vagyonra a TB járulékot, SZJA-t késedelmi kamatot, büntetést - ami ek után marad, azzal nem éri meg foglalkozni."


Hmmm... nem nagy különbség van a tiszta jövedelem és a barbatrükkös vagyon sújtása között. Tán ezért nem is foglalkoznak túl sokan az előbbivel.
Előzmény: pert1 (15)
pert1 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 15

A jelenlegi törvények szerint is ki lehet vetni a fedezet nélküli vagyonra a TB járulékot, SZJA-t késedelmi kamatot, büntetést - ami ek után marad, azzal nem éri meg foglalkozni.

Előzmény: A falu Bikája (-)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.02.21 0 0 14
Akkor lenne nagy jövője ha azt javasolta volna hogy bárkitől, kivéve a parlamenti képviselőket.
Dehát rendőr a szentem, nem csoda ha nem jutott az eszibe.
Előzmény: Lámer (9)
ex_lx Creative Commons License 2007.02.21 0 0 13
Akinek ez problémát okozna, kezdje el gyakorolni, hogy élesben majd pókerarccal tudja mondani: visszavittem az üres üvegeket.

De a mi az hogy, nagyon is is megfelelő lehet, ha éppen miniszterelnöki székben érnek minket a kínos kérdések.

Válasszunk helyzetünknek megfelelően!
Előzmény: A falu Bikája (-)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.21 0 0 12

szar a keresőjük. próbált más szavakra kerestetni, ha elsőre nem sikerül.

 

Előzmény: méregkeverő (11)
méregkeverő Creative Commons License 2007.02.21 0 0 11
Kösz, a NOL keresője azt nekem nem dobta ki, amikor "Bolcsik Zoltán"-ra kerestem...
Előzmény: A falu Bikája (10)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.21 0 0 10

http://www.nol.hu/cikk/435970/

 

A fedezet nélküli vagyon elkobzását javasolja a főnyomozó

 

Külföldön is keresik a magyar bűnözőket - Bolcsik Zoltán szerint kemény feladat ma a tanúvédelem

 

Népszabadság • Fekete Gy. Attila   • 2007. február 19.

Aki néhány hét alatt nem tudja igazolni vagyona eredetét, attól a jövőben kobozhassák azt el - a külföldi tapasztalatok alapján ilyen tartalmú jogszabály-módosítást kezdeményez a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

Mintegy 130 kiló heroint és több mint félmillió ecstasy tabletta lefoglalása mellett tavaly a bűnügyek tanúinak védelme, az eljárások törvénytelen befolyásolásának megakadályozása a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) legfontosabb feladata - nyilatkozta a Népszabadságnak Bolcsik Zoltán dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója.

Emlékeztetőül elmondta: a kecskeméti maffiaperben és az ehhez fogható esetekben jellemző, hogy a fogvatartottak "jóakarói" mindent megtesznek annak érdekében, hogy befolyásolják az eljárás végkifejletét. Kezdve azzal, hogy a tárgyalás előtti napokban nagydarab emberek jelentek meg fekete Mercedesekkel a tanúk lakása előtt, egészen a nyílt fenyegetésekig.

A tábornok elmondta: az NNI nyomozóinak egyes maffiaügyekben igen keményen meg kellett dolgozniuk azért, hogy a legjobb tanúikat ne "semlegesíthessék" azután sem, hogy vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást. Munkájuk mind nagyobb részét teszi ki "az ügyek törvényes menetének biztosítása".

 

Tavaly az NNI nyomozói "szerezték vissza" a pannonhalmi apátságból ellopott felbecsülhetetlen értékű könyvritkaságokat és okleveleket. Elfogták a Baranya megyei APEH egyik vezetőjének zsarolóit, akik a szakember gyermekének elrablásával akarták rákényszeríteni több százmilliós jogtalan áfa-visszaigénylésük kifizetését.

 

Bolcsik tábornok K. Péter elfogását tartja az NNI legnagyobb sikerének.

K. Péter - azaz Krausz Péter -, miként arról korábban a Népszabadság beszámolt, a rendszerváltozást követő első nagy fegyveres bankrablás elkövetője: 1993-ban támadta meg társaival a Budapest Bankot. A börtönben a fegyveres bankrablások professzoraként emlegették rabtársai. Szabadulása után négy hónappal egy vietnami kereskedő kirablása után fogták el az NNI nyomozói. Bolcsik csak annyit mond az akcióról: semmi sem történt véletlenül.

A két és fél éve megalapított Nemzeti Nyomozó Iroda évente mintegy 1300 kiemelt bűnügyben nyomoz. Nemzetközi drog- és emberkereskedő szervezetek után, fehérgalléros bűnözők milliárdos gazdasági bűnügyeiben. Heti négy-öt alkalommal egyeztetnek más országok rendőrségeivel: egyrészt például Magyarországra szánt kábítószer-szállítmányok ügyében, másrészt magyarok külföldön elkövetett bűncselekményei miatt.

 

Magyar bűnözők elsősorban a bankkártyacsalásokkal okoznak kellemetlenségeket Európában. Az NNI nyomozóinak közreműködésével az elmúlt években több olyan csoportot lepleztek le Nyugat-Európában, melyek tagjai itthon nem követtek el bűncselekményt.

"Magas árfolyamon jegyzik" nemzetközi szinten a magyarokat a számítástechnikai bűnözésben. Erre való tekintettel, február 15-én az NNI keretében megalakult a Hitech bűnözés elleni osztály. Korábban egy háromfős "figyelőcsoport" jelentette a magyar internetrendőrséget. Az új egységben már tizenhárom specialista dolgozik, szükség esetén az egész bűnügyi főosztály, sőt az NNI teljes létszáma őket segíti.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda 40-50 országos jelentőségű bűnszervezetet tart számon. Ezekben 300-500 bűnöző "dolgozik". Ők a kemény mag. A bűnszervezetek holdudvara lényegesen nagyobb. A szervezetek száma és összetétele naponta változik, hangsúlyozta Bolcsik tábornok. Ha felbomlasztanak, felszámolnak egy csoportot, tagjai szétszélednek, néhányan önálló szervezetet próbálnak alakítani, mások más csoportokhoz csapódnak.

A hazai alvilágban magyar keresztapák töltik be a vezető pozíciókat: a 90-es években tapasztalt orosz és ukrán dominancia a múlté. A bűnszervezetek - amelyek tevékenysége az NNI hatáskörébe tartozik - klasszikus alvilági bűncselekményekkel: drog- és emberkereskedelemmel, védelmi zsarolással és hasonlókkal foglalkoznak. Új "iparágként" jelent meg az utóbbi években az illegális élelmiszer-kereskedelem és hulladékelhelyezés.

 

Az idén bűncselekmények elkövetését tervező, törvénytelen akciókat végrehajtó szélsőségesek és az extremista csoportosulások elleni fellépés mellett a bűnszervezetek és általában a bűnözők vagyonának eddiginél nagyobb arányú felderítését és elkobzását tartja fő feladatának az NNI. Bolcsik elmondta: külföldi tapasztalatok alapján jogszabály-módosítást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda. Azt szeretnék, hogy elkobozhassák a tisztázatlan eredetű vagyont azoktól, akiknek a legális jövedelme nem fedezi a nevükön lévő ingatlan, cég, műtárgy és egyéb javak értékét, és a hatóság felszólítására három-négy héten belül nem tudják igazolni annak törvényes eredetét. Ezt a módszert több uniós tagállamban sikerrel alkalmazzák a hatóságok a szervezett bűnözés pénzügyi hátterének felszámolására.

Előzmény: méregkeverő (8)
Lámer Creative Commons License 2007.02.21 0 0 9

Tiszteletem!

 

No, ezen ötletnek se' jósolok nagy jövőt......

 

Csak még azt nem lehet tudni egyelőre, hogy az ötlet felvetője kannibál, fasiszta, pedofil, vagy nekrofil-e,.......de minimum lőtte a Teve utcát, és résztvett a móri balhéban két kordon/épités/bontás között!!

 

Üdv Lámer

 

méregkeverő Creative Commons License 2007.02.21 0 0 8

Esetleg egy pontosabb link?

 

mert én csak ezt találtam...

http://www.nol.hu/cikk/435997/

Előzmény: A falu Bikája (-)
RAMBO Creative Commons License 2007.02.21 0 0 7
LOL

És mit üzent még Hófehérke?
mac.m Creative Commons License 2007.02.21 0 0 6
Amennyiben ez itt az utolsó fityingig megvalósulna, azonnal szufficitessé válna a költségvetés.
Ezt pedig egy vérbeli ballib nem akarhatja.
Előzmény: A falu Bikája (-)
marmota Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5

szegény Flet0...

Előzmény: A falu Bikája (-)
halfsinger Creative Commons License 2007.02.21 0 0 4
Fletó tudná igazolni: az állam megkárosításával, adócsalással szerezte.
Előzmény: A falu Bikája (-)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.21 0 0 3
:o)
Előzmény: Törölt nick (0)
halfsinger Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2
Flet0
mac.m Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1
k0bzás
Előzmény: A falu Bikája (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.21 0 0 0
Pavek ur 0
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.21 0 0 topiknyitó

2007-02-19 10:53


Aki nem tudja igazolni vagyona eredetét, attól elkoboznák

 

Aki néhány hét alatt nem tudja igazolni vagyona eredetét, attól a jövőben kobozhassák azt el - a külföldi tapasztalatok alapján ilyen tartalmú jogszabály-módosítást kezdeményez a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Bolcsik Zoltán dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója elmondta: külföldi tapasztalatok alapján jogszabály-módosítást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Azt szeretnék, hogy elkobozhassák a tisztázatlan eredetű vagyont azoktól, akiknek a legális jövedelme nem fedezi a nevükön lévő ingatlan, cég, műtárgy és egyéb javak értékét, és a hatóság felszólítására három-négy héten belül nem tudják igazolni annak törvényes eredetét. Ezt a módszert több uniós tagállamban sikerrel alkalmazzák a hatóságok a szervezett bűnözés pénzügyi hátterének felszámolására.

nol.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!