Keresés

Részletes keresés

ATAMAN01 Creative Commons License 2017.09.28 0 1 786

Gondolom, aki Fejér megyei, az a helyileg illetékes kapitányságon tehet feljelentést.

A feleségem, és én is hajlandók vagyunk poligráfos hazugságvizsgálatnak alávetni magunkat, illetve azt szeretném, ha a tigázos szekértőt, és tigázos illetékest is alávetnék, hogy válaszoljanak az alábbi kérdésekre is: 
1. Mekkora pénzösszeget kaptak a gázszerelők ilyen esetekért? (30-50ezer a közszájon forgó)

2. Tud a gázszerelők pénzjutalom miatti szándékos rongálásairól?

Előzmény: Vörösvár (785)
Vörösvár Creative Commons License 2017.09.20 0 1 785

Sziasztok!

 

Mi is ugyanabban a cipőben járunk a blombán lévő betük eltérőek a mintától.

 

540.000.ft-ot kötbér kiróva. Rendörségi feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.A Budaörsi rendörkapitányság nyomoz. Akiket ilyen és hasonló ügyben meggyanusitottak gáz lopásssal és ,kötbért szabtak ki tegyen feljelentést a Budaörsi Kapitányágon,ne várjatok. Ha tudok segiteni ez ügyben akkor irjatok nekem

az mferika@ciromail.hu  email cimre Fontos lenne, hogy mennél többen tegyetek feljelentést.Erika

Előzmény: Nkatika (783)
ButaIrodista Creative Commons License 2017.08.23 0 0 784

Szia!

Ritkán nézek ide, ezért csak most válaszolok. Remélem, még időben és van módotok felülvizsgáltatni a döntést.

Az alaphelyzetünk ugyanaz, van egy plomba, amit valamikor ráraktak valakik a gázórára, valószínűleg jegyzőkönyvféle is készült a kiszálláskor és abból kaptunk egy részben olvashatatlan, átírópapíros másolatot. (Nekem nincs meg sajnos.)

Most meg jönnek azzal, hogy nem stimmel a mostani rajzaikkal az anno fölrakott plomba mintája.

 

Nálam 540 ezerről indult volna a lehúzás (bírság), ha nem kapok a fejemhez és nem képviseltetem magam MÁR AZ ELSŐ!!! szakértői vizsgálaton. Ennek díját fizettem ki a képviseletemet ellátó ügyvédi irodának. Konkrét összeget nem írnék, mert lehetnek eltérések az ügyekben, de nyugodtan kérdezz rá a megadott telefonszámon, korrekt választ fogsz kapni. Előre és  nem utólag, így el tudod dönteni, hogyan tovább.

 

Konkrétabb személyes részleteket ide nem írnék, de a butairodista@gmail.com címen fel tudjuk venni a kapcsolatot.

 

Hajrá mindenkinek és ne hagyjátok magatokat!

 

 

 

Előzmény: Mártikn (780)
Nkatika Creative Commons License 2017.07.21 0 0 783

Kedves Mártkin!

 

Mi is ugyanebben a cipőben járunk. Azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok is a gázmérőben lévő plombát találták hamisnak? Mert nálunk azt. Azt se tudtam előtte, hogy belül is van plomba! 

 

üdv

Kati

Előzmény: Mártikn (782)
Mártikn Creative Commons License 2017.07.19 0 0 782

Kedves Adrienn!

Milyen ítéletet kaptatok? Mi is ugyanebben a cipőben járunk. Egyenlőre pert vesztettünk, de nem voltunk ott a tàrgyalàson, nem értesített az ügyvéd a tàrgyalàsról. Nem tudom ilyenkor mi van?!

Előzmény: Adrienn Bognár-Nebusz (770)
Mártikn Creative Commons License 2017.07.13 0 0 781

Kedves Mària!

Tőled is szívesen fogadnék hozzászólást, tanàcsot az àltalam leírtakhoz. Köszönöm!

Előzmény: Mária Szánthó (779)
Mártikn Creative Commons License 2017.07.13 0 0 780

Kedves B!

Elkeseredésemben talàltam ebben a pillanatban ezt a fórumot és megdöbbenve olvasom a tartalmilag teljesen megegyező eseteket. 2 éve kezdődött a rémàlmunk. A szakértői vizsgálat is megàllapította a szabàlytalan gàzvételezésünket. Persze sokkolt minket, becsületes fogyasztók lévén! Ügyvédet fogadtunk, de első fokon buktuk a pert, ami a papírok alapjàn, személyes megjelenésünk nélkül zajlott. 24.000,-ft illeték és 40.000.-ft perköltséget róttak eddig rànk (ezt épp ma kaptuk meg). Ettől estem még jobban kétségbe. 

Megkérdezhetem, hogy mennyi ügyvédi költséggel úsztàtok meg? Lehet, hogy vàltanunk kell ügyvédet?

Nekünk a plomba mintàja nem stimmelt. Persze az eredeti mintàról soha nem làttunk és írtunk alà papírt, ezért nem is értem a bíróság döntését. 

Tudnàl valamit tanácsolni az àltalad tapasztaltak alapjàn? 

Előzmény: ButaIrodista (777)
Mária Szánthó Creative Commons License 2017.07.09 0 0 779

Kedves Mindenki! A gázszolgáltató értesítése alapján egy hete a gázmérőm igazságügyi szakértői vizsgálatát végezték  el, amihez  Dr. Szabó Zoltán jogász, mérnök, szakértő segítségét kértem. A gázmérő szakértői vizsgálata után Dr. Szabó Zoltán Úr boldogan tájékoztatott, hogy lezárult az ügy, nem lesz bírósági folytatás. Közel 3 hónapos idegeskedésemnek, nyugtalan alvásomnak lett vége. Megmenekültem a több évig tartó pereskedéstől, s mindezt Dr. Szabó Zoltán Úrnak köszönhetem.

Szeretném ajánlani szakértői vizsgálathoz és bírósági eljárásokban Dr. Szabó Zoltán Úr segítségét mindazoknak, akiket a gázszolgáltató szabálytalan gázvételezéssel megvádolt és ködbérrel fenyeget. A jogi képviseletemet a meghatalmazásom alapján a Kun és Varga Ügyvédi Irodán keresztül Dr. Szabó Zoltán Úr látta el. Telefonszáma: 06-20/56-34-480, címe: 1026 Budapest, Balogh Ádám utca 26/B szám fszt. 1.

 

ButaIrodista Creative Commons License 2017.06.08 0 0 778

Előző hozzászólásom kiegészítem az ügyvédi iroda pontos megnevezésével:

a TIGÁZ gázmérő igazságügyi szakértői vizsgálatnál jogi képviseletemet a KUN ÉS VARGA ÜGYVÉDI IRODA látta el, elérhetőségei 1026 Budapest, Balogh Ádám utca 26/B. szám fszt./1, 06-20/56-34-480.

 

ButaIrodista Creative Commons License 2017.05.28 0 0 777

Sziasztok! 
Úgy látszik, a rémálom folytatódik. Engem is elért ez év március végén, amikor is megjelent nálam két szerelő és közölték, hogy matricát kell ragasztaniuk az órára. Merthogy ettől lesz ezután hiteles... vagy nem.
Leginkább utóbbi, ugyanis közölték, hogy nem az a plomba van az óra alján, mint ami az ő füzetükbe oda van rajzolva, szóval nem egyezik, viszik az órát és majd jó függetlenül jól megszakértik.

 

Egy darabig nyugodt voltam, mert párom is velem volt, aláírtuk a lezárt dobozt, meg ami ilyenkor sablonblabla, jegyzőkönyvben természetesen nem ismertem el, hogy hozzányúltam volna, hiszen nem történt ilyen.

A baj az utánakérdezősködéskor kezdődött. Ember nem volt, aki nem azzal kezdte, hogy nagyon vigyázzak, mert ezek még a saját anyjuknak is megállapítanák a szabálytalan vételezést...

Egyre több ismerőstől kaptam a megerősítést, így elkezdtem komolyan utánajárni, hogyan védhetném meg magam, hisz eszembe nem jutott nézegetni, miféle plomba van odaragasztva. Abszolút fölöslegesen, mert nem csináltam semmit, de ez a kutyát nem érdekli jelen állapotban, szóval az utolsó utána pillanatban találtam meg ezt a fórumot és a segítő tanácsokat, hozzászólásokat.

Csak megerősíteni tudom az előző oldalon talált jó véleményt Dr. Szabó Zoltán ügyvédről, aki - mint utóbb kiderült - egyben szakértő is. Telefonszáma: +36-20/563-4480.

 

Sajnos nem tudtam az előírt időben megjelenni személyesen az óra szakértői vizsgálatán, de ügyvéd úr az utolsó pillanatban is készségesen ugrott és segített.

Személyes tapasztalatból csak megerősíteni tudom, hogy akinek a gödöllői TIGÁZ-zal akad "elszámolnivalója", annak Dr. Szabó Zoltán ügyvéd és szakértő úr hathatós segítség lesz.

 

Sajnos kisemberként, egymagukban sokan elvéreztek, akik nem szerelkeztek fel már jó előre jogi pajzzsal, utólag több ismerősöm számolt be hasonlóról. Nekem is mondták, hogy ágyúval minek menni verébre, hisz tisztességes összegű gázszámlát fizetek alternatív energiaforrás megléte mellett, de utólag derült ki, hogy bizony érdemes volt beruházni a (jogi) ágyúra, különben most fizethetném a súlyos többszörösét igazságtalanul.


Mert Mari nénit Dagasztófalváról, meg Pista bácsit Nógrádfröccsöntúlról gyerekjáték zaklatni, lehúzni. Ugyanezt érdekes módon nagyfogyasztókkal, komolyabb cégekkel még sosem hallottam eljátszani.

 

Ismétlem, csak ajánlani tudom az ügyvéd urat műszaki és jogi szakértelmével együtt mindenkinek, aki hasonló csúnya helyzetbe került önhibáján kívül.

ErkölcsTan Creative Commons License 2017.04.03 0 0 776

 

A gázelosztó és gázszolgáltató cégekbe épült "szervezett bűnözői csoportok" egy ideig az úgynevezett önmágnesezési trükkel tettek szert eléggé jelentős plusz jövedelemre és amikor az lebukott és már a bírók előtt is ellehetetlenült, áttértek a gázóra mérésügyi plombájának önrongálásának, meg nem egyforma trükkjére. ... de már ez is lebukóban van. Mi lesz a következő trükk?

 

bővebben:

 

https://www.facebook.com/BiroiOnkenyEllen/posts/1378285182264211

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2017.03.29 0 0 775

 

 

GÁZÓRA PLOMBA PROBLÉMÁK TÖBBSÉGÉRE EZ A BÍRÓSÁGI HATÁROZAT RÉSZLET A MEGOLDÁS, mert fura módon nagyon sok ezzel ellentétes jogtalan és önkényes határozat is születik.:

 

"Ebből következően a fent hivatkozott GESZ 18.5 pontjában foglaltak nem teljesültek. A plomba sérülésére az engedélyes csak abban az esetben hivatkozhat, ha azt a felhasználó dokumentáltan, azonosítható módon, sérülésmentes állapotban vette át a földgázelosztótól. A plombák számára, azonosítójára és sérülésmentes külsejére vonatkozóan a felhasználót írásban tájékoztatni kell. A munkautalványt a felperes felesége aláírta, mely szerint „ A fogyasztó elismeri, hogy a ... Zrt. képviselője jelenlétében a mai napon felszerelésre került plombákat, azok számát és sértetlenségét leellenőrizte." A Munkautalvány csupán a két műanyagplomba készülékadatát jelöli meg, a perbeli ügyben jogilag releváns fémplomba a fent ismertetettek alapján nem szerepel rajta, tehát azt a felperes dokumentáltan, azonosítható módon nem vette át. Ezen okból nem foghatott helyt az alperes azon érvelése, mely szerint a Hitelesítési bizonyítvány igazolja a gázmérő sértetlenségét, mivel ezen tényt a felperes nem ellenőrizhette annak szabályszerű átvétele hiányában. Az alperes nem kérheti számon egy olyan plomba rendelkezésre állását, amelyről a felperesnek nem volt tudomása.


A gázmérő megrongálása miatti méretlen gáz vételezése nem bizonyított."

 

Tigáz és más gázos cégek által megkárosítottak jogaiért zárt facebook csoportban már ezzel azonosan érvelek már több éve. Most hogy már van egy, de lehet, hogy több jogkövető bírósági határozat is az ügyben, ami teljes egészében fel is van töltve a csoport oldalán fáljként, csak ütni kell a vasat azon önkényeskedő bíróknál, akik ezt nem akarják betartani.

 

Minden érintetnek javaslom, akik esetei még bírósági tárgyalás előtti időpontban vannak, hogy: Tegye fel az ügyvéded a gázos ügyvédnek kérdésként: 1. Mekkora pénzösszeget kaptak a gázszerelők ilyen esetekért? (30-50ezer a közszájon forgó) 2. Tud a gázszerelők pénzjutalom miatti szándékos rongálásairól? ( sok volt kandi kamerás is)

man311 Creative Commons License 2017.02.26 0 0 774

A mérőt elvihetik előtted dobozolva, mert az övék.

A golyóscsapot nem, mert nem az övék. Akkor zárod-nyitod, amikor és ahányszor akarod.

Előzmény: diszk (771)
cmlHunter Creative Commons License 2017.02.23 0 0 773

Előzmény: cmlHunter (772)
cmlHunter Creative Commons License 2017.02.23 0 0 772

Üdv!

 

Nem tudom kinek milyen képei vannak, vagy mivel akarták csőbe húzni, de rakok fel két képet. Szerintetek ez tényleg hamis plomba és tényleg csavarhúzó nyom a belső szerkezetben, miszerint át lett állítva a számláló?

Egyáltalán csavarhúzóval kell piszkálni, hogy átállítsák a számlálót? Ha lenne egy szétszedhető gázórám, kipróbálnám... hogy is működik ez, de egyenlőre csak annyit tudok hogy a Tigáz szerint ez piszkálva volt.

 

 

diszk Creative Commons License 2017.02.18 0 0 771

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy köteles vagyok-e megengedni a tigáz/főgáz óraellenőrzésre kiküldött szakembereinek, hogy a mérőóra előtti golyós csapot leszereljék és elvigyék? Esetleg volt-e már valakinél hasonló kérés.

 

Tulajdonképpen egy szúrópróba szerű ellenőrzéssel kezdődött a dolog. Éppen a kazánházat festettük, ezért minden le volt takarva. Padló, kazán, csövek, óra. Persze mondtam, hogy jöjjenek máskor, de fenyegettek, hogy ez azt jelenti akadályozom őket a munkában és ... Ok! Beengedtem őket és nagy csodálkozásuk közepette - hogy nem hazudtam és tényleg festés van - jól megnéztek a letakart csövezést a kazánt és mérőórát is. A golyós csapon nagyokat hümmögtek és törték a fejüket. Valamit magyaráztak, hogy el kellene vinniük, de akkor már mindannyian csúnyán néztünk rájuk a festés kellős közepén, szóval beérték azzal, hogy képeket készítsenek róla. Talán, ha legközelebb nem festékfoltosan és festéktől csöpögő hengerrel a kezemben várom őket többet is akarnak. De megtehetik-e?

 

 

Adrienn Bognár-Nebusz Creative Commons License 2017.01.18 0 0 770

Kedves Mindenki!

 

Sajnos ugyan ebben a szituációban vagyunk, mint itt legtöbben. Lassan 2 éve (áprilisban) jött egy telefonhívás édesapámnak, hogy jönnének ellenőrizni. (már így utólag itt volt furcsa a dolog, mert soha nem telefonon értesítenek, ha jönnek leolvasni). Édesapám jelezte, hogy külföldön tartózkodik, de édesanyám otthon lesz menjenek. 2 ember jött leolvasni (ez is elég furcsa mert általában egyedül szoktak) és mikor bementek az egyikőjük anyukámnak tett fel pár kérdés még a másik bement a spejzba, ami elég kis helyiség és pár pillanat múlva mondta, hogy szabálytalan vételezésről van szó, mert a plomba nem az eredeti. Ezt nem tudjuk mi alapján mondta, hisz a védő burok alatt található a plomba és az nem látható, csak akkor, ha le van véve. Leszedték az órát, az egyikőjük ugyan úgy kérdezte anyukámat, a másik kivitte a teraszra (nem volt jelen édesanyám). pár kérdés után mondja a benti úr, hogy menjenek ki legyen jelen édesanyám, hogy minden rendben van. Szóval felvették a jegyzőkönyvet. Mentünk rendőrségre feljelentést tenni, akik az ügyben nem tettek semmit és azzal lezárták a dolog, hogy nem megállapítható, hogy ki tette így felfüggesztik 5 évre az ügyet. Egyszer nem jöttek ki és nem nézték meg a helyszínt. Energetikai hivatalhoz is elküldünk mindent, mellette a sok levelezést, amit a Tigázzal váltottunk, miszerint ők is követelik az 540.000 ft-ot. Mi ugye állítottuk a mi igazunkat, hogy nem mi tettük. 2016 őszén már közjegyzői fizetési meghagyást küldtek, mi arra úgy válaszoltunk, hogy megyünk bíróságra. Meg is jött a határozat, hogy a mai napon lesz a tárgyalás. 3 órás cincálás után a bírónő és a tigáz ügyvédje, csak azt fújták, hogy a plomba és a gázóra nem volt jó, a körülményeket pedig egyenlőre nem vizsgálták. Nagyon el vagyok keseredve, mert igazságtalanul és átverve érzem/érezzük magunkat és ha az ő javukra dönt a bíróság, akkor valószínűleg dupla pénzt kell fizetnünk :(

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 769

Amúgy ....a szolgáltatók csak azokat szivatják akik szivathatók. Családok, nyugdíjasok ilyesmi. Ha gengszter vagy be se mernek menni hozzád. Én ismerek olyan bűnözőt akinek 2-3 milliós gáztartozása van és nem merik kikapcsolni , mert felhívta az illetékes tigázost a fickó hogy megkeresi ha kikötik a gázt. Hát igy nem kötötték ki :)

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 768

Nekünk anno az e-onnal volt ilyen ügy. plomba nem stimmelt szerintük. 150.000 ft kötbért követeltek. pár levélváltás, általuk fenyegetőzés, mi meg válaszban megírtuk , hogy ha lopással vagy rongálással vádolnak, akkor jelentsenek fel. harmadik levél után elnézést kértek és törölték a kötbért. Ámen

Előzmény: Nyurga Nyúl (762)
Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 767

Akit a szolgáltatók jogosulatlan vételezéssel, plomba rongálással vádolnak, javaslom, jelentse fel a szolgáltatót a rendőrségen. Mivel lopás, rongálás felderítése a nyomozóhatóság feladata. Akinek nincs vaj a füle mögött, az nyugodtan mehet a rendőrségre. Több nyomozót is megakart már szivatni tudtommal több szolgáltató, úgyhogy jó eséllyel segítenek a fogyasztóknak.

Melinda Kovács Creative Commons License 2017.01.16 0 0 766

Tegyél feljelentést a rendőrségen, mivel téged lopással vádol a Tigáz. Ha nem vagy bűnös, akkor majd a nyomozóhatóság eldönti. A Tigáz nem nyomozóhatóság. Ha bűnös vagy bűnhődj, ha ártatlan vagy akkor perelj rágalmazásért és rosszhírkeltésért valamint hamis váddal pereled be a Tigázt. Ne hagyd magad. Tapasztalat. És nyertesként mondom

Előzmény: Zsuzsanna Cselőtei (764)
nixon70 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 765

A 735. hozzászólásban van pár elèrhetősèg.

Előzmény: Zsuzsanna Cselőtei (764)
Zsuzsanna Cselőtei Creative Commons License 2017.01.15 0 0 764

Üdvözletem!

Családom is a Tigáz maffia áldozatául esett. A korholt vád: nem megfelelő OMH plomba, illegális gázvételezés, melyet a Tigáz "független" igazságügyi szakértője a szakvéleményében megfogalmazott. A tarifa a szokásos, 540.000 Ft. Természetesen a rágalomiratban megállapított cselekmények elkövetésére nem került sor. Az általunk felkeresett jogász 10 % esélyt se adott igazunk és becsületünk bizonyítására. Első lépésként a Tigáz panaszirodájának küldtük meg észrevételeinket. Olyan embertől szeretnék tanácsot kérni, akik hasonló ügyben "szereztek" tapasztalatot és a problémájuk végül sikeresen megoldódott,  mert számomra nem elfogadható, hogy a XXI. század korrupt rendszerében egy tisztességes család ne tudja igazát bizonyítani. Érdekelne, hogy kihez lehet fordulni, mit célszerű tenni? Hálásan megköszönöm a tanácsokat!

dr.Stefan76 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 763

NE fizessetek semmi szin alatt ! !

Előzmény: Nyurga Nyúl (762)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2016.12.29 0 0 762

Üdvözletem! Keresem, de a választ nem találom arra, hogy ha valaki szembeszáll a szolgáltatóval, és a pert megnyeri, akkor mi az ő költsége? Tegnap tudtam meg, hogy egy kedves ismerősöm került abba a kétségbeejtő helyzetbe 2 éve, hogy a gázszolgáltató (Főgáz) kirótta rá a félmilliós kötbért. Azóta ő is próbálkozott itt-ott ( (ingyenes ügyvédi tanácsadás, fogyasztóvédelem -a pontos részleteket nem tudom), de beszélgetésünkkor azt mondta, hogy annak sincs sok értelme, hogy pereljen, mert ha nyer, akkor meg a perköltség ( ill. ami ilyenkor fizetendő) terheli őt, ami tulképp annyi, mint maga a kötbér. Az ügye 2 éve húzódik, és most novemberben kapta meg a követelésre a végrehajtási végzést. Budapestről van szó. Kérem, ha valaki esetleg tudja, hogy még lenne visszaút, és az mi, segítsen! Tényleg ártatlan, bepalizták (összetörték a plombákat levételkor), de ott tart, hogy részletfizetést kér a sarcra, és majd valahogy fizeti (egyedül él és egy ideje munkanélküli). Elhatároztam, hogy ha lehet, segítek neki, és őszintén szólva jó lenne, ha valaki irányt mutatna, illetve megmondaná, hogy mit érdemes tenni, illetve, mit nem. Előre is köszönöm, ha valaki tanácsot ad!

farkzoli Creative Commons License 2016.12.28 0 0 761

Az ünnep alatt félszemmel láttam egy riportot erről az esetről, ott meg is nevezték a lelkiismeretes gázost, Dekmár György, nyilván a cikkbeli "bizonyos D. Gy. Csongrádról". Van is ilyen:

http://fegkazan.hu/orszagos-szervizhalozat/orlangos-keszulekek-vizmelegitok-turbos-gazkeszulekek/csongrad

Az egész riport abban a szellemben készült, hogy a gázos tényleg az életüket mentette meg, lófaszt volt ott kipécézés, meg csőbe húzás. Legyenek inkább hálásak, hogy életben maradtak a hibátlan gázberendezésük mellett.

(én már hallottam villanyszerőt is azt mondani, hogy ő tulajdonképp az emberek életéért küzd)

Előzmény: farkzoli (758)
nixon70 Creative Commons License 2016.12.25 0 0 760

Tuti, hogy lenyúlás, de több hunyó is van a történetben. :-(

Előzmény: reimre (759)
reimre Creative Commons License 2016.12.23 0 0 759

Ez inkább tűnik "helyi jelenség"-nek. Bár ha az üzlet beindul akkor országos is lehet, elég sokan vannak akik csakazértsem költöttek el ~1 millió (nagyjából soha meg nem térülő) forintot kondenzációs kazánra, elképzelhető, hogy ezt a tömeget óhajtják rendszabályozni és egyben komoly pénzeket keresni egyesek.

Előzmény: farkzoli (758)
farkzoli Creative Commons License 2016.12.22 0 0 758

Új, szintén hatósági hátszeles maffia lépett színre?

http://index.hu/gazdasag/energia/2016/12/22/gaz_futes_kikapcsolas_szerelo/

ErkölcsTan Creative Commons License 2016.12.06 0 0 757

Aki meg akarja előzni az esetleges gázóra plomba és méretlen vételezési eljárást, amelyeknél sorozatos bírói visszaélések is megtörténnek, annak javaslom, írjon az adott gázszolgáltatójának, hogy ennek megelőzése céljából kéri ellenőrizzék le jelenlegi plombákat és helyezzenek a gázórára a plombánál biztosabb ellenőrző matricát. Mert az elavult plombázás annyi hibalehetőséget hordoz magában, hogy emiatt ártatlanul is meggyanúsíthatják. Jogilag ezt majd köztünk lévő jogász, vagy ügyvéd tudja kiegészíteni, de úgy tudom, hogy a bejelentési és vizsgálati kérelem kizárja az esetleges későbbi gyanúsítgatás jogi lehetőségét, még akkor is, ha ezt nem teljesítik.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!