Keresés

Részletes keresés

.kikelet Creative Commons License 2007.03.30 0 0 15

 

 Sziasztok!

 

 Itt egy szintén zenész.:( Ma látom a honlapon, hogy az átadást még tovább tolták. Úgy döntöttem, elállok a szerződéstől.

chrissty Creative Commons License 2007.03.28 0 0 14

ezt komolyan nem hiszem el hogy még nekik áll feljebb.... ők nem készülnek el időben, ők nem adnak korrekt tájékoztatást, ők nem építik a lakásokat, ők nézik semmibe az ügyfeleket, a vásárlókat akaikből ÉLNEK!!! és még ők vannak felháborodva és nevezik az embert hazugnak?????? csak azt kívánom nekik hogy a felét kapják egyszer vissza annak a sok kellemetlenségnek, bánásmódnak, aggódásnak amit ők okoztak/okoznak annyi embernek. az anyagi károkról nem is beszélve, merthogy aki ugye nem tud beköltözni a sajnát lakásába annak valahol laknia kell ami pénzbe kerül és amire több mint valószínű hogy a kötbér nem elég...

komolyan mondom botrány hogy egy ilyen cég így működhet Magyarországon...

 

ha pedig még nekik van vélt/jogos sérelmük, nosza rajta, fórum nem kerül semmibe, lehet válaszolni a kedves "hazudozó" vásárlóknak és ügyfeleknek...

Kobzar Creative Commons License 2007.03.12 0 0 13
"Tegnap a Fellerer egyik értékesítője felhívott, hogy miért írogatok már megint a fórumba."

:o
Hoppá-hoppá, a Nagy Testvér.

"Azt mondták a fórumosok hazudnak, egyáltalán nem úgy vannak a dolgok, ahogy itt írják."

Gondolom semmibe se kerülne nekik megcáfolni a sok hazugságot.
Az ő érdekük.
Ha nem teszik, és csak a fórumozókat terrorizálják, az önmagáért beszél.
Előzmény: eowoniel (11)
famacska Creative Commons License 2007.03.11 0 0 12

Nekünk is a késés a legfőbb problémánk, az, hogy lassan 2 év várakozás után sem tudjuk pontosan, hogy mikor lesz végre lakásunk. Én úgy gondolom, hogy a vásárlók nagy része, ahogy mi is, saját használatra , és nem befektetési célra vett  lakást. Ha előre tudtuk volna, akkor valószínű kilépünk mi is, de mindig csak negyedéves csúszásról tudtunk ( voltunk tájékoztatva?).

A fórum lehet, hogy nem erre való, de mivel a tapasztalatokat valahogy meg kell osztani a tájékoztatás hiánya miatt, ez a legegyszerűbb módja.  És szerintem kiegyensúlyozottak a fórumok, mert ha pozitív dolog történik, akkor az is megjelenik ( a napokban a kötbérfizetés teljesítése). Jó lenne, ezen a fórumon is ilyen pozitív dolgokról lehetne már írni. Egyszerűen azt kellene a fellerernek tudomásul venni, hogy ezek a lakások a vevőknek nem csupán árucikkek.

 

eowoniel Creative Commons License 2007.03.10 0 0 11
Tegnap a Fellerer egyik értékesítője felhívott, hogy miért írogatok már megint a fórumba. Nem először fordul elő, hogy felhívnak. Mikor még a lakásunkra vártunk, megírtam a Palóc u. 5. fórumba a történetet, de ők elkezdtek perrel fenyegetőzni. Végül leszedettem a hozzászólásomat, mert szerettem volna megkapni a lakást minél hamarabb.
Ezek szerint a Fellerer rendszeresen olvassa ezt a fórumot. Mikor rákérdeztem, hogy miért nem írnak bele ők is, akkor azt a választ kaptam, hogy szerintük a fórum egyáltalán nem erre való.
Ehhe hozzá tartozik, hogy mikor én megtaláltam ezt a fórumot, megkérdeztem mi a véleményük róla. Azt mondták a fórumosok hazudnak, egyáltalán nem úgy vannak a dolgok, ahogy itt írják.
Minden egyes alkalommal, mikor szóba kerül a dolog, azzal jönnek, hogy én igen is jól jártam ezzel a lakással. Igaz, hogy rá kellett fizetnem, de nagyobb is. Nem az fő problémám, hogy másik lakást kaptam, még csak nem is az, hogy rá kellett fizetni, hanem az, hogy 9 hónap késéssel tudtam csak beköltözni, a költözés előtti egy évben folyamatosan tologatták az átadás időpontját. Ahányszor arra mentem, sosem láttam, hogy dolgoznának rajta. Ha szerettem volna valami konkrétumot megtudni, még ők voltak felháborodva, és persze az értékesítők minősíthetetlen hozzáállása miatt, amit a telefonbeszélgetések is jól példáznak.
eowoniel Creative Commons License 2007.03.06 0 0 10
Eredetileg mi is a Mór u. 14-ben vettünk lakást, és mikor aláírtuk a szerződést 2005. július 30. volt az átadási határidő. 2006. januárban lett elegünk a várakozásból és időpont tologatásból. Ekkor cseréltettük ki egy Palóc u. 5-i lakásra (ráfizetéssel). Azthiszem nekem ezzel nagyon nagy szerencsém volt. Így is rengeteget idegeskedtünk és veszekedtünk a Fellereresekkel, de végül 2006. áprilisában beköltözhettem. Ha jól látom a Mór u. 14-re még mindig várhatnék.
Kobzar utóbbi linkje az én történetem első fele. Így visszaolvasva még akkor is túl optimista voltam...
Annyit még hozzátennék, hogy mikor aláírtuk az adás-vételit (2005. február), akkor az építkezés teljesen jól állt, és reális dátumnak tűnt a július 30. Majd egy idő után teljesen leálltak, és akár hányszor arra sétáltam, egyetlen munkás sem volt ott. Most mellettünk (Kerekes u. 21/b) szintén a Fellerer épít egy újabb házat. Gőzerővel haladnak, még szombaton is dologznak. Gondolom az a taktika, hogy addig építik, míg a lakások nagy része el nem kel. Beszedik az első részleteket, és aztán leállnak.
chrissty Creative Commons License 2007.03.02 0 0 9

na igen... nálam tényleg ott szakadt el a cérna ahogyan beszéltek velünk...

amit írt a szerződésmódosítással kapcsolatban - beszélhetnénk kicsit részletesebben erről? (e-mailben) az enyém publikus, arra lehet küldeni nyugodtan. Előre is köszönöm!

Előzmény: famacska (8)
famacska Creative Commons License 2007.02.27 0 0 8
Nekünk is ugyanilyen tapasztalataink vannak a Fellererrel kapcsolatban. Konkrét időpontot az átadásról még ennyi késés után sem tudnak mondani, és úgy tűnik, ahogy írta, mintha ők tennenék szívességet a vevőknek. Ilyen feltételek mellett egyáltalán nem lehet előre tervezni, csak várni, hátha egyszer készen lesznek a lakások.
chrissty Creative Commons License 2007.02.27 0 0 7
ismerős a dolog, csak nekem a Mimóza Házzal van hasonló gondom... a legbosszantóbb az egészben az, hogy a vevők teljesítik a kötelezettségüket, fizetnek, ŐK késhetnek, magyarázkodhatnak, és olyan stílusban beszélnek az emberrel mintha még hálásnak kéne lenni azért hogy fizethet valaki... ilyet én még nem láttam... Még nekik áll feljebb ha az ember meg meri kérdezni mi a helyzet... de értelmes magyarázattal nem tudnak szolgálni.
famacska Creative Commons License 2007.02.22 0 0 6

Igen, mostmár mi sem választanánk ezt a céget, de akkor, 2003-ban, amikor a szerződést megkötöttük, még úgy tűnt nincs semmi probléma. Azt hiszem, sajnos ennél a háznál lesz a késés a leghosszabb. A kötbérrel kapcsolatban olvastam a Kerekes és Palóc utcai fórumon többféle tapasztalatot, gondolom ott volt probléma, ahol már a teljes vételárat kifizették már, és a Fellerernek kellene fizetni. Mi úgy egyeztünk meg, hogy az utolsó részlet  kötbérrel csökkentett lesz. Majd meglátjuk.

Remélem idetalál a fórumra a többi leendő lakástulajdonos is, hogy  a közös problémákat, az esetleges fejleményeket itt tudjuk megbeszélni.

Skri Creative Commons License 2007.02.22 0 0 5

Sok szerencsét hozzájuk!:(((((((((((

Mi a Kerekesben vettünk tőlük lakást, az első ígért határidő 2004. december 31. volt, mire aláírtuk a szerződést már 2005. március 31. lett belőle és végül 2006. februárjában tudtunk beköltözni!

A kötbért azóta sem kaptuk meg!!!

Ha valaki most még csak gondolkodik, akkor TŐLÜK NE!!!! vegyen lakást!!!!!!!!!!

Kobzar Creative Commons License 2007.02.22 0 0 4
Hat felépített ház se garancia az építettőnek (Fellerer Kft.)
2005.10.21.
http://velemenyemvan.freeblog.hu/archives/2005/10/21/Hat_felptett_hz_se_garancia_az_ptettnek_Fellerer_Kft/

(az előző link olvasói levelének dátuma 2006.02.04.)
Kobzar Creative Commons License 2007.02.22 0 0 3
Huhh, a honlapjukon lévő kép dátuma szerint, 2005. augusztusában még tényleg nem volt átadva ...



Azt írják, hogy "Átadás: 2007. I. negyedév" ...
Előzmény: famacska (1)
Kobzar Creative Commons License 2007.02.22 0 0 2
famacska Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1
A topik azoknak szól, akik a Fellerer kft.-től vettek lakást a Mór u. 14-ben.
Az átadás 2005. júliusa lett volna, de még most, 2007. februárjában is csak várjuk a lakásunk elkészültét.
Dumás Sanyi Creative Commons License 2007.02.17 0 0 0
vi0la ház? Minek?
szanzaveronika Creative Commons License 2007.02.17 0 0 topiknyitó
-

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!