segitsetek lécci a fb-on a hasonlo nevü csoportban nem vagyok már,talán ott láttam egy képet: a gőzfürdő fele volt fotozva atemető felől,és látszik ahogy az út felett átmegy a csillepálya....valaki be tudná tenni ide ezt a képet ha megtalálja?köszönöm.
Nemo Identitas Aquarius akarta tudni, mikori a Rozmaring (ma Kocsiforduló) vendéglő. Nos, Ocskay József kocsmája néven épült a negyvenes évek elején, még nyitott emeleti terasszal. A háború után MHS Repülőklub lett belőle, majd 1955-től, mások szerint a 60-as évektől lett Rozmaring.
Igen nem volt gond,kb egy évvel ezelőttig,együtt csináltuk fb-on a csoportot,aztán korlátozott,nem csinálhattunk semmit a többi moderátorral az ő engedélye nélkül,személyeskedett....ez nem tetszett igy kiléptem,azóta nem tudom mi van vele.
újra itt,látom azért megy a fórum.FB-on az egyik hasonlo nevü csoport letiltott mert reklamáltam ott is hogy felhasználták a képeimet,ráadásul modositva,meg sem jelölve hogy hol találták(tudom igy jártam,ilyen az internet) a másik csoportbol én léptem ki,miután nem viseltem el tovább Apsitos István személyeskedését,és egyeduralmát.
A nyár mozgalmas lesz,de ha tudok segitek....(mi nyertük meg ugyanis a városi vetélkedőt,így utazok a csoporttal Krakkóba:)) )
"Kati Verbo:28 ház 4 utcából állt és 1 utcában 7 ház állt, tehát 7x4 az 28 ház!!! Utcanevek, Gólya, Fecske, Holló, Rigó. A fákról elnevezett utcák, Akácfa, Diófa, Bükkfa, Nyárfa, Cserfa, Tölgyfa,Hársfa, az már 33(!) volt, azt a részt soha nem emlegettük 28 ház részeként!"
A térképet még nem sikerült értelmeznem de ez a mondat mindent beigazol: "a VlII-as telepi 28. ház" tehát az említett madarakról elnevezett utcák voltak a 28 ház.
Egyszer mesélte egy hölgy, hogy a gyerekkorát a "XI. aknai telepen" (az ő szavaival élve) töltötte amit lebontottak a VII. teleppel együtt mert süllyedtek a házak. Sokszor érezték a detonációt is amikor robbantottak a bányában. Talán az lehetett a 28ház.
Azért jó, hogy néha keresgélünk, mert határozottan haladunk. :)
KOMÁROM MEGYE FÖLDRAJZI NEVEI - 1985
"598. Huszonnyóc ház S, k. 28 házból állt, bányaművelés miatt lebontották."
Valamint:
Tatabánya a II. világháborúban - OSZK 2006
"Mint a társaság alkalmazottja, házasságkötése után családjával a VlII-as telepi 28. ház, Gólya utca 348-3 számú szolgálati lakásába költözött, ide küldte bevonulása után feleségének és kislányának a frontról a leveleket, képeslapokat, innen várta az otthoni híreket."
Érdekes, hogy a google térképen még Szigeti dűlő néven szerepel.
Visszatérve a lényegre: ha az adatok stimmelnek a "Huszonnyolcház" a XI. lejtősakna közelében a mai szeméttelep bejárata környékén lehetett? (Az 1964-es térképen jelölt Gólya, Fecske, Holló utcák?)
Sajnos én sem tudom, hogy hol lehet beszerezni a legújabb utca elnevezéseket (esetleg csak pénzért?).
De valószínűsítem, hogy a Szigeti dűlő, mint egy pókháló rendszere (gmapon még az van, mert nem követi a változást) miatt el lettek nevezve az utcái. Gondolom, mivel valamikortól elismerte a város a területet és kimegy talán már a postás is.
Ezeket madár nevekkel jelölték meg.
Mivel a Bartók Béla utca alatti rész már valószínűleg nincs meg, így a Gólya utca is megszűnhetett.
Így talán nem volt gátja az ismételt felhasználásának.
Ja, az OpSt meg követi, hiszen sokan szeretnék, ha a környéke rendben lenne megjelölve.
Akkor valószínűleg az openstreetmap -on jelölte valaki helytelenül ezt az utcát mert a nyomtatott térkép biztos, hogy jó az openstreetmap pedig egy szabadon szerkeszthető térkép.