na erre adjatok magyarázatot: minden hjnalban, amikor 5-6 körül mamahoz veszem Dinát etetni két dolog történhet: a; úgy dönt, vége az éjszakának, b; és ez a gyakoribb, átkapcsol cséphadaró üzemmódra, rángat, ugrál, nyög, szóval csinálja a fesztivált. ha lerakom, akkor mindehhez üvölt is. és alszik eközben!!!!!!!!!!! kb 2-3órán át. most is itt alszik a kezemben, mert meguntam, gondoltam egy pelenka cserétől magához tér. hát nem, alig bírtam visszacsomagolni, úgy kalimpált, és most alszik tovább. lehet, hogy ilyenkor az éjszakai mozdulatlanságot hozza be?
2kismanótól kaptam e-mailt néhány napja, de eddig nem volt erőm beírni. Sajnos 4 hete, 23+4-nél megszülettek a babái, a kisfiú 2 napig, a kislány egy hétig élt.
Ami pláne tragikussá teszi ezt a hírt, az az, hogy ez már a harmadik terhessége volt, és harmadjára ismétlődött meg ez a 20. hét körüli szülés.
Itt is őszinte részvétemet küldöm neki.
Lappa, majd vedd ki, légy szíves, őket a táblából.
OFF SubwayZ - hitteritokhoz: Nalunk nem igazan hatarolodik el a hetkoznap/hetvege, tehat az mindegy. Viszont a ferjem ejjel dolgozik, 12 elott nem kel. En 9-10-kor kelek.
Egyik reggel 7(!) korul valaki rafekudt a csengore konkretan. Megbokodtem az uram, hogy valamit csinaljon, csongetnek (jooofajta regi berregos csongo). O aszonta, hogy majd ahogy jottek, ugy el is mennek (jogos..). Igazabol en az ilyenen ugy felhuzom magam, hogy inkabb hajlando vagyok felkelni, es jol beolvasni, ami ugyebar jobb, mintha magamban puffognek... Kontos, kimegyek (elol az oriaspocak, aztan a balna...) es ott all egy cigany ficko az ajtoban, hogy "csokolom, van vas elado?" Eloszor veszjosloan megkerdeztem, hogy "Tesseeek?" Majd amikor megismetelte a kerdest - mar lathatoan riadtan - elkezdtem vele uvolteni, hogy ugye ezt nem gondolja komolyan, hogy _ezert_ rafekszik a csongore hajnalok hajnalan? A vegen gonoszan meg azt is mondtam, hogy ha lenne vas elado (bauxitbanya a kerben, vagy mi?), akkor sem adnam el neki...
Az ilyen sztoriknak koszonheto, hogy asszem a vedonot nem engedtem be valamelyik delelott... De ha tenyleg o volt, nem tudom miert nem tudott a masodik csongetes utan meg egy kicsit varni, nem vagyok en gyorsvonat... Persze nem nagy veszteseg (c: ON
hát... igen... (bár Lilla pl. elég sokáig csak evett és aludt, nem izgatta semmi zaj így aludni is simán tudott akár ágyudörgés mellett is... ami kb. egy hónapos korára elmúlt)
(egyébként a mai napig nem értem miért jobb babakocsizni a gyerekkel egy esküvőn... mármint a ruha az OK, tényleg nem lehet akármit felvenni mellé - na jó, semmi elegánsat... - ... viszont a nagy zajban ha felriad a baba és egyedül van a babakocsiban akkor 100%, hogy félni fog és üvölt... és a vége az lesz, hogy az anyja vagy az apja kénytelen lesz hazamenekülni vele... míg szerintem a kengurus/kendős baba nagyobb valószínűséggel fogja jól érezni magát mert ha meg is ijed, akkor ott az anyja, a megnyugtató anyaszag, szívdobogás, meleg és a biztonság... )
bár Dina is kiszolgálná magát-de ha mellettem alszik, és igényei vannak, akkor addig ugrál, rángat, amíg fel nem kelek és a szájába nem dugom. Nem megy neki egyedül:s
höhö :) az önkiszolgálós sztorit ismerem :)))) Lillát pont ezért vettem magam mellé mindig hajnalban... így nem kellett annyiszor ébrednem :)))))
(csak nálam az a necces, hogy az ágy közepére nem rakom a férjem miatt -nehogy ráfeküdjön- a másik oldalamon viszont csak a jobb mellemből tudom kényelmesen szoptatni, a balból csak kicsavart pózban így az összes hajnali etetést úgy kellett időzítenem, hogy a jobb mellemre essenek:))))
2 etetős sztori, aztán megyek aludni: 1. Büfiztetem a fiamat, félálomban, hajnali fél 4-kor. Érzem, hogy ficánkol, mozgolódik, hagyom, hátha talál egy kényelmes büfipózt. Aztán arra riadok fel, hogy újra a mellemen van :-) Csóri gyerek, anyja elaludt, ő meg önkiszolgált :-))) 2. Büfiztetném a fiamat, de hiába, mert nem engedi el a mellem, viszont ehelyett két szopi között kinyomott egy büfit, szájában a cicivel :-)))) Na jóéjt.
ő... találka? Izé... asszem hülye vagyok mert fogalmam sincs milyen találka... megbeszéltem valakivel valamit? (fú... az ciki... ennyire hülye lennék? bár bevallom arra sem emlékszem mikorra kellene Lillát UH-ra vinnem...)
ja skacok... és szoptatott már valaki eperszedés közben az eperföldön gyereket?:)))) Én sem hittem, hogy lehet, de Lilla éhes volt, én meg eprészni akartam és gyönyörűek voltak az eprek... úgyhogy kipróbáltam a kenguru szoptatós funkcióját :)))) (ld. pánt leenged, derékszíj csípőre enged, baba feje mell irányába irányít...) Mondjuk csaltam, mert a legközelebbi eprésző ember is kb. 15 méterre volt tőlünk úgyhogy nem látta mit művelek :)))) (nem volt kedvem visszamenni a kocsihoz)
(ja... és Lillának semmi baja nem lett az epertől pedig 2 pofára zabáltam...)
de, el tudom képzelni, hogy ez az oka, na meg ma gyes-t intéztünk, ott is kapott az új infokból bőven, szerintem kicsit sok volt neki. Szegénykém. Most meg kidőlve alszik, mikor 11-kor szopiznia kéne...
aha, mióta 9-kor apa megjött, olyan kis cukin viselkedik, semmi sírás, semmi nyüszi, apja nem is érti mit panaszkodom én folyton... még az szerencse, hogy van mobiltelefon, és napközben azért kapott képet róla, mi megy itthon, 3 hívásból mindháromszor vissza kellett hívnom később, mert a Csimota épp üvöltött
off
na hát ezen a Várkonyin én az agyamat eldobom...ezt a kamugépet, kamuműsorral, aztaqrva!!!! :o(((((