Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 2007.01.22 0 0 176
Leleplező hangfelvétel? Te is csak a zombiknak készült verziót hallottad?

Akkor elárulom, az egész arról szól, hogy meg kell csinálni a reformokat. Azért valamiben igazad van, ez tényleg leleplező, mert hiszen van olyan politikai erő, amelyik ezt egészen mostaniági tagadni próbálta; persze, csak populista politikai szándékkal.

"...aminek már a negyede miatt is lemondott volna..."

A 26 percből 58 másodperc még jobb, azzal tényleg megpróbálták lemondatni. Azért nem árt az eégszet meghallgatni és megérteni. Te nyilván nem akarod, mert tönkretenné az önbecsülésedet. Szíved joga.

Előzmény: Törölt nick (174)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.19 0 0 172
:)))
Előzmény: Wendelbacsi (170)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.19 0 0 171

"Csak hajszálon múlt, hogy nem a Horn kormány folytatta.
Magát akarta volna szívatni? Nevetséges vagy."

Hazudtak volna valami kényelmeset és vagy kényszerültek volna leporolni a Bokros II. csomagot. De mondok egy kíváló példát amin keresztül megérted a mondanivalómban lévő igazságot. A négyes metró alagútjainak megfúrása műszaki szempontokból vizsgálva 2 évbe bőven belefér. A Hornék úgy léptek le hogy bevállalták erre a beruházásra az állami garanciákat. A FIDESZ-nek források híjján esélye sem volt arra hogy ezt a beruházást megfinanszírozza és ezért azt törölte. Persze a baloldal folyamatosan verte orbánék kormányzati ciklusa alatt a mellét, hogy ez mekkora mocsokság aztán buktak Orbánék és mégsem készült el az előző szoci ciklusban a négyes metró és lassan lefut a szocik II. ciklusának első éve és ha méterben kellene kifejezni a fúrópajzsok mögötti eredményeket, akkor az a nemiszervemnél nem sokkal hosszabnak ítélhető. Szóval valahogy így csinálták volna.

A nyugdíj rendszer finanszírozása lehetetlen feladattá fog válni 2012-re, mert fogyó nemzet vagyunk egy elcseszett rokkantnyugdijas rendszerrel. A társadalomban nincsenek olyan gazdasági tartalékok, amelyekből finanszírozni lehetne az egyre emelkedő járulékokon keresztül ezt a dolgot. Ezt kell minden nyugdijasnak tudnia és nem azt hogy az "ojbány hujigány" + a "gyujcsány hazudik és vagy nem".

Előzmény: forintocska (164)
Wendelbacsi Creative Commons License 2007.01.19 0 0 170

Nagy megdöbbenéssel olvastam tartalmas hozzászólásaidat! Megdöbbentem, hogy ez az embertípus (juj, lehet, hogy kicsit eltúloztam, mármint azt, hogy ember, de mindegy, ennyit én is tévedhetek!! :)) még létezik!

Kizárólag szoci (neokomcsi, szoclib, ahogy tetszik!) szemüvegen keresztül képes látni és láttatni az elmúlt évek eseményeit! Tegyük félre azt a hibás feltételezést, hogy az egyik oldal csupa jó, a másik pedig csupa rossz döntést hozott. Tegyük félre azt is, hogy melyik oldal lop, mert mindkettő lop, csak nem mindegy, hogy mennyit. A maszop kormányzás ével alatt napi 1 milliárd folyt el különböző csatornákon, a Fidesz idején ez havi egy milliárd! A különbséget tessék kiszámolni!

Az Antall-kormány nagy hibájának azt tartom, hogy nem tett semmit a komcsik hatalomba visszaszivárgása ellen, nem számoltatták el a régi rendszer képviselőit, és nem takarították el őket a húsosfazék közeléből!

A Fidesz-kormány valóban nem fogott a reformokhoz, pedig a gazdság akkor stabil volt. Az tévhit, hogy a Horn kormány intézkedéseinek a hatása lett volna, hiszen a Gyurcsány-csomag 2006 szeptemberében bevezetett intézkedései már októberben éreztették hatásukat!!

De nem baj, neobolsi elbutított barátom, csak nyugodtan gondold azt, amit a pártod akar! Az ébredés számodra még nagyon messze van!

Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 162
Persze hogy én sem erre gondoltam, de mindegy.
Előzmény: Törölt nick (156)
BoRó Creative Commons License 2007.01.18 0 0 161
Vazzeg, sumani, a másik agyműtétes gazdaságpolitikai magyarázatot ad. Hova szarjak? :-)
Előzmény: Törölt nick (144)
BoRó Creative Commons License 2007.01.18 0 0 160
Ez a kisgyerek már tolobán is túltesz, komolyan mondom.
Előzmény: Ponta Zire (158)
BoRó Creative Commons License 2007.01.18 0 0 159
Hát, mégiscsak van élet a lobotómia után... Azért én a biztonság kedvéért tarkón lőnélek egy vizipisztollyal. Hülyébb már nem lennél tőle, az biztos.
Előzmény: forintocska (138)
Ponta Zire Creative Commons License 2007.01.18 0 0 158
Tényleg ennyi szemellenzős agyamputáltnak van internetje? Ma a hüjébbnél hüjébb topikokat nyitják a maszopos hívők.
grugy Creative Commons License 2007.01.18 0 0 157
Ez igaz okfejtés, de csak féligazság. A másik legnagyobb probléma, hogy ez a fehérgalléros banda lenyúl minden lóvét, pláne a legnagyobb kasszakulcs is a kezükbe került.
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 156
Szóval sem mondtam, hogy adócsaló vagy, az APEH az illetékes.
Előzmény: Alex Raps (155)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 155
Na ugye hogy nem értesz Te lófaxt sem ebből az egészből!
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 154

Ha a nyugdíjasok ingyenélők, akkor azért azok, mert az aktívak nem fizetik a járulékokat, csalnak, valós jövedelmüket eltitkolják. Ezért hiányos a nyugdíjkassza.

Szíveskedjetek épp úgy befizetni amit kell, mint annak idején a mostani nyugdíjasok is megtették. A legnagyobb pofátlanság a csalás és aztán ennek folyomány miatt a másikra mutogatni.....

Előzmény: Alex Raps (153)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 153

Onnantól fogva hogy a befizetéseid és annak hozadékai nem fedezik a havonta megkapott nyugdijadat, költségvetési szempontból sajnos ingyenélőnek minősülsz, mert nekem ill. a többi adózó által megfizetett járulékokból kell fedezni a különbözetet. Miután erről Te(Ti) nyugdijasok tehettek a legkevésbé, ezért kérlek ne vedd szó szerinti értelmezésként magát az "ingyenélő" kifejezést, mert nem a megtaposásotok volt a célom. :-) Ez egy igen kényes helyzet, amelyre forrásokat már csak úgy tud teremteni a mindenkori kormány, hogy égbe-világba emeli az adózók közterheit. Azzal meg az a baj hogy csökken a versenyképesség az az kinyírjuk vele hosszútávon a nemzetgazdaságot és így a gyermekeink jövőjét is.

Nem kell háború ahhoz, hogy gyarmattá váljon egy ország. Elég ha kreálunk egy nyilvánvalóan szar nyugdijrendszert és azon 15-20 évig nem változtatunk semmit, majd az ennek okán létrejött és széles társadalmi rétegeket magába foglaló nyomorban élő - önállóságtól teljességgel mentes és nemzetnek nevezett - droidokkal már bárki azt csinálja amit akar. :(

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 152

"Társadalmilag abszolute inproduktiv nyugdijas"

A nyugdij nem adomány, szerzett jog.

Inprodiktivok vagyunk, de nem ingyenélők.

Előzmény: Alex Raps (147)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 151

Miért nem beszélgetünk inkább a járulékalapról? Azt is az orbánék találták ki? Tudom hogy nem kötelező, de nem én kacsintottam huncut módon oda a lakótelepieknek amikor vagyongyarapodási vizsgálatokat emlegettem azokra akik mégsem emelik a jövedelmeiket erre a szintre.

Erre miért nem anyáztok?

Előzmény: Törölt nick (149)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 150

" törvény a nyugdíjasoknak kifizetett nyugdíjak értékállóságát garantalta az évenkénti fix emeléssel."

Azzal az ordas hibával, hogy nem írta meg hozzá működő formájában a nyugdij reformot ugyanis a nyugdijrendszernek saját lábon kell állnia ahhoz, hogy ne terhelje a költségvetést. A féllábas lépések meg retorziókkall járnak, így törölték a törvényt. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a dolog szándékosan került a törvénybe csak azért hogy szívassák a következő kormányt.

Előzmény: forintocska (146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 149
DE ő ostobán megemelte. Addig az ember csak hallott arról hogy létezik, akkor meg a fél ország belecsúszott.

Én pl 33e-t kerestem, ami jó fizunak tűnt, aztán meg ugyanannyi maradt és már minimálbérnek hívták.
OV mesterien tud rossz érzéseket kelteni.

A lakáshitelek 6 %-os kamata akkoriban ajándék volt. A főnököm 3lakást is vett a gyerekeinek, meg a nejének, csak úgy , mert különben magánházba laktak.
A kereslet miatt az ingatlanára megdupllázódott, és a minimábéresnek még kilátástalanabb az önálló lakásvásárlás, mint előtte.

De a bankok jól jártak. Kivéve az egyszem állami tulajdonú postabankot, mert az képes volt csődbemenni...:)))
Előzmény: Alex Raps (147)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 148

"Az sem igaz, hogy nem kezdték el a nyugdíjreformot. "

Elkezdeni elkezdték még a Bokros I. csomagban, de befejezve sosem lett. Ez utóbbi áldatlan állapot felelőssége éppen úgy terheli a szocikat mint ahogyan a FIDESZ-t is.

"Emlékszel az önkéntes magánbiztosítások létrehozására?
Nos, ezt az orbán kormány sietve sútba dobta.
Még az a szerencse, hogy most újra van. "

ÉN EMLÉKSZEM. És Te? Szerintem a tájékozatlanságod rendkívüli mértéket mutat. Olyan hogy "önkéntes magánbiztosítások" sosem volt. Az önkéntes és kölcsönös nyugdijpénztár ill. a magánnyugdíjpénztár intézményének működése ezzel szemben Hornék óta biztosított és aki fizeti (én is ilyen állatfaj vagyok) annak lesz is ilyen megtakarítása öregségére.

Előzmény: forintocska (146)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 147

"És ki volt aki kezdte az adakozást a minimálbér többszöri felemelésével, és a lakáshitelek eszméletlen támogatásával, meg a felsóoktatás ingyenessé tételével, és a keretszám megnövelésével?"

A minimálbér évről évre történő emelgetése amióta kitalálták magát a minimálbért mint fogalmat van. Ez nem csak a FIDESZ-re jellemző magatartás.

A lakáshitelek támogatása koránt sem annyira defficites tevékenység, mint amennyire azt vetíteni próbálják sokan. Például "valamiért" olcsóbb a nem támogatott viszont a lakáshitelezésben piacinak nevezett euró és vagy svájci frank alapú hitel. Ha a külföldieknek olcsóbban is megéri, akkor nem gondolom hogy a "támogatás" nem műmájerkedést jelent. Amúgy a hitel nevében is benne van hogy vissza köll fizetni. Ha meg vissza köll fizetni akkor megközelítőleg sem olyan mint a szociálkodás.

Amúgy egyetértek. Az államnak nem szabad ezen a területen sem szerepet vállalnia. Nem ezért tarjuk.

A felsőoktatás ingyenessé tétele a nemzet biztosabb jövőjének ígéretét is jelenti. Ebbe szívesebben invesztálok adót, mint a társadalmilag abszolute inproduktív nyugdijasokba.

"Megyónak azt kellett korrigálni , hogy a min bér emeléssel igazságtalanul összetorlódtak a bérek, és a ....."

Én úgy gondolom hogy eleve hiba amikor ebbe a piaci folyamatba* belenyúl a mindenkori kormány. A Megyó meg osztogatta volna el inkább a saját vagyonát, ha már annyira mindenáron osztogatni akart.  

*munkaerő piac árai

Előzmény: Törölt nick (144)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 145

Ha a törvény garantálta az értékállóságot, akkor mért nem fektették olyasmibe a meglévő vagyont Hornék ami értékálló? Mondjuk vehettek volna aranyat is és abba rakhatták volna a nyugdijfedezetet. A legkönnyebb olyan jogszabályi helyet alkotni, amelyel sakkban tartható a következő kormány. A nyugdíj reform Hornék alatt elmaradt, amelynek helyből feladata lett volna a helyzet kezelése. El kell mondanom hogy ez kicsit sem mentesíti FIDESZ-éket az alól, hogy nem lépték meg ezt a reform dolgot, de hogy "elvették" volna az értékállóságot azt egy pillanatig sem gondolom.

"Ez nem komcsi duma."

De. :-)

Előzmény: forintocska (142)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 144
"...Még az a komcsi duma! :))))))))) Honnajdt gyött maga? Az állam nem egy végtelenül gazdag nagybácsi, akinek az a feladata, hogy adjon! Az állam feladata a feltételek biztosítása, de több semmi....."

És ki volt aki kezdte az adakozást a minimálbér többszöri felemelésével, és a lakáshitelek eszméletlen támogatásával, meg a felsóoktatás ingyenessé tételével, és a keretszám megnövelésével?

Megyónak azt kellett korrigálni , hogy a min bér emeléssel igazságtalanul összetorlódtak a bérek, és a hiteladással támogatott kölcsönt kapott olyan aki nem volt rászorulva.
Előzmény: Alex Raps (135)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 143

"Aranyosan hazug vagy"

Figyelj szőke! Biztosan benne voltál és láttad amit kellett. Láttad a vagonokat megérkezni ukrajnából olyan nevű dunántúli állomások mellékvágányaira, amelyekről azok sem tudnak a mai napig akik éppen nyomoztak utánuk, és ismerted az összes simlist aki ebből zsírosan szedte meg magát. Nahát!

Előzmény: forintocska (141)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 139

Az olajszőkítési ügyek balos bulik voltak. Ha nem hiszed akkor nézd meg hogy kiknek van a kezében most az olaj és a gáz szakma.

"Tájékozódj. Az a drágaság amelyet a Gyurcsány autópályáinál kifogásolsz azok az orbán alatt készült szerződések alapján lettek finanszírozva. Amit már ez a kormány kötött az már feleannyiba kerül, ill. fog kerülni"

Forrás?

Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 137

"bár ez az állam adjon most nem balról jön :D"

Dehogynem! Amikor az EVÁ-s kulákot (most kisvállakozó a neve) jelöli meg ellenségként gyurcsány, hogy a lakótelepeken lakók és a kisnyugdíjas szavazói szimpátiáját ezzel megszerezze, akkor bizony balról jön, hiszen bújtatottan azt mondja hogy a "minimálbéres vállakozó" adócsaló és Ti azért éltek szarul mert ez így van. Közben mi az igazság? Azért éltek szarul, mert azt is "elkúrta" az utóbbi 4-5 évet a szoci kormány, amit a FIDESZ-nek sem sikerült 2002-ig.

Egyébként ha nincsen kulák akkor nincsen középosztály, nincsenek olyan 2-3 főt foglakoztató kisvállakozások sem ahol gyakorlatilag tevékenykedik az ország majd fele, meg még igen sok minden nincsen de ezzel most nem terhelnélek. Én a foglakozásom folytán is statisztikákból dolgozom így azok a droidok akik zabálják a királyiból és a másik két - most hagy ne mondjam ki hogy kiknek az érdekeiben megnyilatkozó tévéből - feléjük áramló politikai maszlagot, annak szerintem ez a KSH-s adat igencsak megdöbbentő lesz:

defficit
Előzmény: macmester (136)
macmester Creative Commons License 2007.01.18 0 0 136

egyetértek...

bár ez az állam adjon most nem balról jön :D

Előzmény: Alex Raps (135)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 135

"Lehet így is mondani, de a valóság, hogy amit a szemére hánynak, az a társadalomnak juttatott jogos adósága volt az előző kormánynak.
Amit a Megyó kormány egyenlített ki. "

Még az a komcsi duma! :))))))))) Honnajdt gyött maga? Az állam nem egy végtelenül gazdag nagybácsi, akinek az a feladata, hogy adjon! Az állam feladata a feltételek biztosítása, de több semmi.

Előzmény: forintocska (45)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 134

Én csak annyit mondok neked, hogy a nemzetgazdaság igen hasonló a cégek működéséhez és van rálátásom néhány cég működésére 1993-óta. Szóval aranyszabály hogy a cégek a költségeiken élnek. Ebből következik, hogy amikor szar idők jönnek akkor előszőr a költségoldalt kell meghúzni (ezek a gyors intézkedések és vagy válságkezelés), majd törekedni kell arra hogy a meghúzott költségoldalt megtartva növeljük a bevételeket.

Ha a gyurcsányék nem lúzerek lennének akkor a 2007. évi költségvetésnek a költségoldala nem lenne sokkal magasabb az előző évinél. Sőt! Sokkal alacsonyabb lenne. Ezzel szemben csak a bevételoldalt növelték az adókkal és megy egy kis himihumizás is a minisztériumok költségoldala körül, majd a tervezhető többletbevételhez rekord nagyságú költségoldalt kreáltak. Ez nem reform, hanem csak egy kalap szar. 

Előzmény: grempli (43)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 133
A reformkényszer már a Horn kormányzat alatt is fentállt csak a Bokros csomag I. és a privatizáció igen nagy pénzt borított egyszerre a kölcségvetésbe ahhoz, hogy félretolhassák Bokros Lajossal együtt a II. csomagot is. Ezek annak a problémának a gyökerei amelyek aztán azzal folytatódtak, hogy a hatalomra kerülő Fidesz szart erre a nyilvánvaló tényre. Tehát ha az igazi hibást akarjuk mindenáron megkeresni akkor azt éppenséggel Horn Gyulának hívják, hiszen Ő mondatta le a Bokrost és valószínűleg csak azért, hogy jó gyerek lehessen a tömegek szemében (rendőrök esetében is van jó fiú + rossz fiú amikor vallatják a delikvenst). Persze a politika színpadán ez úgy zajlott, hogy a Bokros Lajos lemondott a Horn meg elfogadta a droidok meg azt mondták a tévé előtt ülve hogy hurrá.
Előzmény: marmota (35)
Alex Raps Creative Commons License 2007.01.18 0 0 132

Azt sem lehet mondani hogy semmit nem csináltak Viktorék, mert a Széchenyi-kártya és a támogatott lakáshitel nem éppen a semmi kategória, de tény hogy a Bokros nevével fémjelzett reformok elakadtak a második lépcső* híjján.

Persze ne feledjük, hogy sem Megyót sem pedig gyurcsányt a kutya nem akadályozta abban, hogy ott folytassa ahol az elvtijei 98-ban abbahagyták, dehát nem így lett és most négy-öt év távlatából mutogat a sok droid a zorbánra.

*államigazgatás szerkezetének, a társadalombiztosítási-egészségbiztosítási rendszer korszerűsítése és a nyugdijbiztosítás rendszerének teljes átalakítása

Előzmény: Aragorn (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!