A válaszfal tetejénél vakard le a glettet és a kitöltő vakolatot (cementhabarcsot) szerintem lesz ott egy ujjnyi vastag alig valami misunggal levegősen betaknyold rés, vagyis gyakorlatilag még csak hozzá sem ér a födémhez. De ha megütöd a falat, akkor az is kong mint állat, pontosan amiatt, hogy nincs kötésben, és leng.
Én vágattam válaszfalat panelban, nem tartófalat. Biztos, ami biztos kértem statikusi véleményt is, de ahogy ki lettek véve a falak látszott, hogy semmi, de semmi tartószerepük nem volt, így szerkezeti veszélyt a házra nem jelentettek, mert a födémek közé voltak beékelve fülekkel.
A statikus papírja inkább arra kellett, hogy ránk ne dőljön a fal, miközben ott vagyunk.
Továbbá én is Toldi úrékkal csináltattam meg, és maximálisan meg voltam velük elégedve, csak ajánlani tudom őket. Pontosak, korrektek és szépen dolgoznak jó áron.
Azért előtte kihívunk egy statikust és megnézetjük vele,nehogy valami rosszat csináljunk,de ha azt mondja hogy lehet,akkor valószínű nekiállunk és nem kérdezgetjük a kképviselőt,reméljük,hogy nem a házban lakik:)
Valszeg tele lehet a hócipője az örökös falfúrástól, ezt akarják minimumra redukálni. Egyébként mégis mi a fenét tudna tenni, ha 2 ember nekiesik, és 1 óra alatt kiveri a falat, ha dörömböl a muksó az ajtón nem foglalkozva vele. Semmit. Utána meg már úgyis mindegy, nem?
A közös képviselőtől azt a tájékoztatást kaptam,hogy nem nem engedélyezi a falvágást még akkor sem,ha válaszfalat szeretnék vágatni.Most akarja megszavaztatni a lakókkal ,hogy semmit ne lehessen csináltatni belül a falakkal.A neten meg mindenhol azt olvasom,hogy nem kell engedély a válaszfal kivágáshoz,ill én csak szélesíteni szeretném a konyha bejáratát,mert sötét és hátha több fény jönne be rajta,ha kiszélesíteném.Van valami jogszabály erre vonatkozólag?Hova fordulhatok ezzel a problémával?
Megkerdezhetem, hogy mit alakitottatok at a lakasban? Teljes valaszfal (hany cm vastag) kibontasa volt vagy csak atado/ajtonyilas? Mennyibe kerult az egesz munka? Elore is koszi a valaszt!
Vállaljuk minden falazó elem vágását,fúrását...legyen akár beton, vasbeton, tégla, ytong!
Panel lakásban átadó, ajtó szélesítése, akár teljesen új nyilás kialakítása, komplett válaszfal eltávolítása. Ránk számíthat számíthat teljes lebonyolításban!
Köszönöm a sok jó és hasznos hozzászólást!Nagyon megkönnyitette a dolgom ez a fórum.
Panellakásunk átalakitása előtt nagyon tartottam a falvágástól de szerencsére az itt olvasotak alapján találtam falvágós céget és nagyon flottul ment minden!!! Mégegyszer köszi a sok jótanácsot! Tengernyi hála nektek!
Köszönöm szépen minden fórumozónak a segítséget! Nagyrészt az itt olvasottak alapján döntöttem Toldi úr és a csapata mellett és most, hogy már túl vagyunk a munkán, tudom, jól döntöttem!
Szerintem csak irányadóként kell tekinteni. Nálam például olcsóbb volt mint a kalkulátor szerinti összeg. Érdemes árajánlatot kérni, hátha még szűkebb lesz a vége. További kellemes estét!
Elkészült a nagy meló.... ÁLLAT LETT!!! Nagyon tetszik és nem csak nekem. Profi a csapat és tényleg bevált! Ajánlom hát én is őket: www.falvagas.eu nálam 5-ösre vizsgáztak! Köszönöm!
Na ez nagyon komoly!Megnéztem, ugyan az a cég lesz. Ez hihetetlen!!! Vip partners néven futnak és a honlapja az amit írtál. Ez akkor most remélem azt jelenti, hogy megnyugodhatok... ???
Anno írtam is itt az oldalon, a cégnevet nem tudom de a falkivagas.5mp.eu oldalon találtam rájuk. Toldi Miklós volt a szaki: viccelődtem is vele (!) ezen. Nálam beváltak, mondjuk kisebb nyílást csináltak valamivel drágábban.
Jó forma volt a fickó akivel beszéltem és elég megnyerő volt.... remélem nem lesz gond!Amúgy meg valami akció van náluk falvágásra márciusig.Ha nem vagyok túl indiszkrét - Nálad melyik cég dolgozott?
Ha figyelmes vállalkozót fogsz ki akkor minden rendben lesz! :) Kosz az van arra azért készülj de nem veszélyes. A zaj tűrhető és elviselhető - kb. mint egy sikító ala flex menne a lakásban. Ki kell írni a többi lakónak és elviselik. Gyorsan megy és ha profi a brigád akkor minimális felfordulással. Nálam mindent lefóliáztak és rendet hagytak maguk után. Az ár nagyon jó!!! Meg is lepődtem rajta! Szerintem vágj bele!!! Nagyon feldobja a lakást!!!
Panellakásunk vásárlásakor határoztuk el párommal, hogy a lakásunkat hangulatosabbá tesszük, illetve az elrendezés miatt is döntöttünk a falvágás mellett, így találtam rá nagyon könnyen a szakemberekre a neten: www.falvagas.com
Elképzelésünk az volt, hogy a konyha szoba közötti falon, átadóval tesszük közvetlenebbé a két helység kapcsolatát, illetve a régi ajtónyílás befalazása után új ajtónyílást vágatunk egy praktikusabb helyen az érintett szobai válaszfalon.
A konyhai fal, bár nekünk nem tűnt olyan vastagnak, mégis a vágása statikai engedélyköteles volt, ennek megszerzésében is segítettek a statikusuk közreműködésével. A munkát precízen, megbeszélt módon a panelházban lakók nyugalmára odafigyelve végezték el.
A betonfal vágás minimális kosszal járt, bár ez a teljes felújítás miatt számunkra nem volt érdekes.
A fórumon és oldalukon olvasott pozitív véleményt osztva ajánlom én is őket, és kedvező árú munkájukat,mindenkinek aki falkivágásban töri a fejét és megbízható embereket keres.
Tisztelt fórumozók! 6. emeleti panellakásom konyha és nappali közötti falát szeretném kivágatni. Az árakkal és a vállalkozók elmondásaival már tisztában vagyok de érdekelne, hogy akinél már végeztek ilyen átalakítást mi a tapasztalata. 13.cm vastag a fal és 160x210 lesz a nyílás mérete. Mekkora zajjal jár? Mennyi kosz lesz? Sajnos lakjuk a pecót így nagyon fontos az is, hogy meddig tart vajon egy ilyen? 83.000.- ft reális ár ezért a nyílásért és a sitt elszállításáért? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv: Laca
Rengeteg keresgélés és árajánlat után a Vip partners Kft-t választottam. Itt a fórumban is sokan ajánlották a csapatot - meg is vagyok elégedve a munkájukkal - ez úton is köszönöm mindenkinek aki megosztotta!Beáálok és is a sorba és ajánlom őket. Mindent ügyesen megoldottak! Köszönöm a munkát!