Múlt héten voltam gyógyszertárban. Pusztán egy Augmentinre lett volna szükségem a fiam részére. Előttem egy fiatalasszony, és két néni állt. Kis falusi gyógyszertár. A hőmérséklet odakinn fagypont körül, havaseső, fújó szél. Bent 25-26 fok körüli hőmérsékletet mutat a hőmérő. A patikus hölgy gondosan tupírozott frizurája betonra lakkozva, rövid ujjú köpenyben dolgozik.
Megadja a módját. Nem kapkod, mindent kétszer ellenőriz, majd elsétál a bolt legtávolabbi sarkába, leveszi a gyógyszert, visszasétál, gondosan megnézi elől, majd hátul, újra a receptre pillant, ráírja az adagolást.
Újra a receptre pillant, visszasétál ugyanabba a távoli sarokba, kinyitja ugynazt a szekrénykét, és az előbbi mellett lévő fiókból kiveszi a másik gyógyszert.
És így ment ez akkurátusan, megfontoltan 20 percen keresztül.
Előbb a sálam vettem le, majd kigombolkozta, aztán le a kabáttal. A végén még így is mindenemen folyt a víz, mire fizethettem. Bár szükségem lett volna számlára, de azt már képtelen lettem volna kivárni. Közben a patika megtelt köhögő emberekkel, nyűgös gyerekekkel.
Aztán ki a szakadó havsesőbe. A lázcsillapítómat másnap már nem ott vettem meg.:((
Azt se felejtsük el, hogy azért is inkább a benzinkútra megyek fájdalomcsillapítót vásárolni, mert nem szívesen állok fél órákat sorban a patikában, ahol közben az arcomba köhögnek a fertőző betegek.
Azt értem, hogy ha benzinkútnál is árulnak alapgyógyszereket, ez bevételkiesés a patikusnak, tehát ezért ellenzi. De a vevőnek, ha tud olvasni, miért nem sakálmindegy, hogy a patikus adja a kezébe az aszpirint, vagy leveszi a polcról a kútnál?
Tehát ennyit az országról hogy bemész egy benzinkútra és már ott is átba***ak,
akkor mégis mit kell it csinálni ???
Hát ha magasnak találod az árat, előveszel egy szál gyufát és lassan húzni kezded a doboz oldalán. Elhiszed, hogy a benzinkutas megenyhül irányodban és rögtön megérti a gondjaid? :)
Az, hogy a szupi diplomás patikus eddig is cseszett tájékoztatni engen.
ennél még röhelyesebb az, hogy a gyógykenőcsőm összetételét/arányát is gyakran elbaltázák és arra is vállvongatás a válasz, pedig nem is olcsó (200g 150Ft anygadíj+700ft munka díj).
A hab a tortán, hogy a többdiplomájával kiszolgálni meg tetű tempóban bír pedig több évtizede nyomja az ipart.
Ennél már csak az a kis(haver)királyság volt rosszabb amit eddig belterjesen fentartottak.
a benzinkút töltőfeje maximum 1%-ot tévedhet. (erre van valami jogszabály)
Csakhogy ennél már jóval pontosabb szerkezetek vannak, ezért a kutasok megtehetik, hogy maxra veszik a "tévedést". Vagyis minden autóson nyernek majdnem 1%-ot.
ez tavaly volt téma, amikor az ellenőrök felfigyeltek arra, hogy az 1%-os hibahatáron belül vannak a kutak, de érdekes módon szinte mindegyik pozitívban "téved", a kiadott mennyiséggel kapcsolatban.
Az ügy további érdekessége, hogy amikor a kút tartályában lévő benzint is megmérték, sehol nem találták az elvileg megmaradt benzint. Nahát... :-))
Azt nem is mondtam, hogy egyszer feleslegesen álltam sorban, mert Strephen nem volt a Nagyvárad téri patikában. Mintha valami különlegeset kértem volna. De helyette sem ajánlottak mást, csak annyit böktek, hogy: "Nincs." :-)
Benzinkútnál csak olyan dolgokat vehetsz, amihez nem kell gyógyszerész.
A kis falvakban élőknek lehet ez kellemetlen, hisz most egy ideig örülnek majd, hogy nem kell a naponta csak pár órára, vagy kétnaponta nyitva tartó patikában sorban állni, ugyanakkor ha kikerülnek ezek a nyereséges termékek a benzinkutakhoz, akkor a komolyabb gyógyszerekért majd biciklizhetnek a szomszéd faluba vagy városba, mert az ő patikájuk le fogja húzni a rolót.
Hát nem tudom, ha kapható is lenne a patikában benzin, én akkor is a benzikutakhoz járnék tankolni, akar a franc 20 perceket ott sorban állni, mint az nekem a múlt héten 2-szer is sikerült.
Ne értem, miért nem nyitnak legalább a nagyobb patikákban olyan sort, ahol csak a vény nélküli szerekkel foglalkoznának, akkor nem kellene kivárnom az 5-6 recepttel sorban állókat, mikor én mondjuk csak Strephent, vagy Elevit-et szeretnék venni...
Nem tudom, hogy meglepetést okozok-e ezzel, de a benzint eredetileg a patikákban árulták. Amikor megjelentek az első automobilok, természetesen még sehol sem voltak a töltőállomások, azaz a benzinkutak. Akinek ilyen szörnyűséges durrogó masinája volt, az időnként elment a patikába egy kanna benzinért, oszt' megtankolta a gépkocsiját.
Én örülök, hogy a benzinkútnál is lehet gyógyszert venni. Csak az nem örül neki, akinek az anyagi haszna bánja majd, vagyis a gyógyszerészek.
Diploma pedig nem kell hozzá, mert nem fognak helyben keverhető gyógyszereket árulni. És ha éjjel autózok és veszek a benzinkúton egy fájdalomcsillapítót, fejbe is csapnám az eladót, ha a mellékhatásokról akarna nekem kiselőadást tartani. Amit egyébként a gyógyszertárakban sem tesznek meg.
Tudod még mi a röhej? Az, hogy a fájdalomcsillapító és a sebtapasz ugyanúgy el fogja látni a rendeltetését akkor is, ha a benzikúton veszed meg a motorolaj mellől.
Mert ezeknél komolyabb szereket nem fognak a patikákon kívül forgalmazni.
röhej, hogy a patikus, aki majdnem orvos, annyi energiát fektet az én kiszolgálásomba, amikor bemegyek Aszpirint, vagy Demalgont venni. Az elmúlt egy-két évben a patikus "tudására" akkor volt utoljára szükségem, amikor egy recepten olyan csomagolású gyógyszer - 12 db-os - volt felírva, ami már "régóta" (kb. 2 hónapja) nem forgalmazott, helyette volt 10 db-os csomagolású, és a patikus "magyarázta", hogy miért volt hülye az orvos aki felírta és egyúttal az egészségügyi miniszter is, bár az már nem a témához tartozott, de ha már lendületben volt ...
Szerintem a virtuális csodák világában élünk, hol már semmi sem lehetetlen. Mi vagyunk azok hogy még mindig nem szoktuk meg, sem a csodákat, sem a benzinszagú leheletfrissitőt, sem a táplálkozást dögtemetőkből.
De ezt honnan tudod?Szerinted az lehetetlen hogy a megsemmisitendö lejárt szavatosságu törökbálinti élelmiszereket majd ujra átcimkézze példaul a Tesco?Vagy a Profi? És továbbra is mérgeznek bennüket?
tudjátok mi a öhej az egészben és egyben szomoru is ,a gyógyszerész mint szakma csak egy kicsivel kevesebb mint az orvosi diploma. Tehát egy majdnem orvos.No most a benzinkutasnak milyen egésszégügyi egyeteme boccs illetve föiskolája van, és menyit ért a gyógyszerekhez és azzal való bánásokkal.Ha a szakmákat igy lejáratjuk mint a gyógyszerész szakmát, akkor a házakat tervezzék a cukrászok. és Munkavédelemmel pedig megbizzuk a takaritónöket például. Liberálisoknál ez mindegy, Csak ugye egy orvosnak csufolható egésszégugyi miniszter rendelkezett ilyen csufosan.Szóval én lehet hogy gorcsös vagyok de cipöt a ciöboltból és nem a sertéshizlaldából .És még valami most aztán megoldódik a gyógyszerellátottság? És nem lesznek a benzinkutnál mondjuk rég lejárt gyógyszerek?És remélem az aszpirint a motorolaj mellöl veszem el,vagy a desszert mellól.MIvelhogy az élelmiszer nem keverhető a gyógyszereel még tárolva sem.De ez egy banánköztársaságbaaan mindegy.Én meg aazt mondom ,Molnárt a malomba , hát nem od vaéaaaaó ,vagy nem mindegy??