Keresés

Részletes keresés

Bajai Lokálpatrióta Creative Commons License 2007.12.26 0 0 29

Lajosunk akármelyik teremben is lehet. Furfangos dolog 1-2 termet bérelni aztán kinevezni magam elövételi joggal rendelkezőnek. Erre mondják hogy ügyes. lehet tippelni ki mennyit kaszál majd az üzleten .

 

Előzmény: turistvan (27)
zvajda Creative Commons License 2007.12.26 0 0 28
Na mellikben szerinted? :):)
turistvan Creative Commons License 2007.12.26 0 0 27
A Lajosunk melyik teremben van?
Előzmény: zvajda (26)
zvajda Creative Commons License 2007.12.25 0 0 26
A próféta meg a hosszú kanalak

Egy igazhitű Illés próféta elé járult. A pokolról meg a mennyről szerette volna kifaggatni, hogy életútját ahhoz igazítsa. "Hol van a pokol - és hol van a menny?" - tette fel a kérdést a prófétának, de az nem felelt. Válasz helyett kézen fogta a kérdezőt, és sötét utcákon át egy palotába vitte. Egy vaskapun át nagy terembe léptek. Odabenn sok ember tolongott, szegények és gazdagok, rongyokba takartak és drágakövekkel ékesek. A terem közepén, nyílt tűz fölött egy nagy üstben leves főtt, aminek Keleten ash a neve. A bogrács kellemes illattal töltötte meg a termet, körötte pedig beesett arcú, beesett szemű emberek lökdösődtek, és mindenki azon igyekezett, hogy a maga adagját megszerezze. Illés próféta kísérője elámult, mert mindegyikük kezében akkora kanál volt, mint az emberek maguk. De a kanalak nyele csak a legvégén volt fából: a többi - amelynek tartalmával egy egész ember jóllakhatott volna - vasból volt, s a levestől egészen átforrósodott. Az éhezők mohón mártogatták kanalukat a levesbe. Mind a maga részét akarta, de egy se kaphatta meg. Nehéz kanalukat üggyel-bajjal kiemelték a levesből, de mert a kanál túl hosszú volt, a legerősebb se bírta a szájába venni. A legtolakodóbbak összeégették karjukat, arcukat, vagy mohó igyekezetükben szomszédjuk vállára borították a levest. Szitkozódva estek egymásnak, és a kanállal, amellyel pedig éhüket csillapíthatták volna, ütni kezdték egymást. Illés próféta karon fogta kísérőjét, és így szólt: "Ez itt a pokol!" Azzal kimentek a teremből, és hamarosan elhalt a pokoli üvöltözés. Sokáig bolyongtak sötét folyosókon át, míg végre egy újabb terembe értek. Itt is sok ember üldögélt. A terem közepén itt is leves főtt egy üstben. A teremben lévők kezében egy-egy éppolyan hatalmas kanál volt, amilyet Illés és kísérője már a pokolban is láttak. De az emberek itt jól tápláltak voltak, és nem hallatszott más, mint halk, elégedett mormogás meg a merülő kanalak zaja. Az emberek kettesével összeálltak: az egyik telemerte a kanalat, és enni adott a másiknak. Ha valakinek túl nehéz lett a kanál, két másik segítette a maga evőeszközével, úgy hogy mindenki nyugodtan ehetett. Ha valaki jóllakott, a következő került sorra. "Ez itt a mennyország!" - mondta kísérőjének Illés próféta.

turistvan Creative Commons License 2007.12.23 0 0 25
A Hírtér.hu bajai hírportálként üzemel. Todomásom szerint Ön által üzemelteti. Javaslom, hogy a politikai részét töröljék, mert mi BAJAI HÍREKET szeretnénk olvasni.
turistvan Creative Commons License 2007.12.21 0 0 24
Mennyit fizet az alpolgármester cégének a hulladékos cég. 10 milliós nagyságrendről beszélnek éves szinten. Számomra ez hihetetlen, vagy tud valaki valamit?
davodi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 23

Különböző internetes fórumokat olvasgatva tűnt fel, hogy egyik-másik helyen írják a bajai alpolgármesterről, hogy ő a Törpe Diktátor. Nem igazán értem, hogy miért, de ez nem is az én dolgom kideríteni ezt, majd elmagyarázzák a nálam jobban informáltak. Nyilván nem a vele rokonszenvezők, hanem inkább az őt kevésbé kedvelők ajándékozták meg ezzel a nicknévvel.

Amikor kitalálták ezt a törpe diktátoros dolgot, akkor Búcsú Lajos termetére, emberi tulajdonságaira gondoltak, vagy csak nettó rosszindulatról volt szó? Esetleg valamiféle kapcsolatot gyanítanak Baja alpolgármestere és Horn Gyula, Orbán Viktor vagy Nicolae Ceausescu között?

Tényleg: Búcsú Lajos miért Törpe Diktátor?

FORRÁS

 

 

turistvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 22

Nagy a csend. A választókra nem tartozik a kötvénykibocsátás? Mi csak szavazni megyünk 2010-ben.

Előzmény: sugo-vica (12)
sugo-vica Creative Commons License 2007.08.22 0 0 21
Csak hiteles vezető tud nagydolgokat véghezvinni

 

Augusztus 20-án, Szent István király és az államalapítás ünnepén hagyományosan Bajaszentistvánon tartották a városi megemlékezést hétfőn délelőtt. Az ünnepség 9 órakor szentmisével kezdődött, melynek keretében dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke beiktatta hivatalába Kiss István atyát, az új plébánost, és letette esküjét az egyházközség új képviselőtestülete

is. A szentmisén jelen volt többek között Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője és dr. Révfy Zoltán polgármester is. Az istentiszteletet követően az iskola mellett, Szent István király szobra előtt tartották az ünnepi műsort, melyben közreműködtek a Szentistváni ÁMK diákjai, valamint a Danubia Néptáncegyüttes a Bácska Banda zenei kíséretében. A megemlékezés szónoka ezúttal Búcsú Lajos alpolgármester, a városrészhez tartozó 2. sz. önkormányzati választókerület képviselője volt. Beszéde elején úgy vélekedett, hogy az államalapítás a magyar nép talán legnagyobb döntése volt történelme során. Szent királyunk olyan döntést hozott, amely gyökeresen átalakította népe addigi mindennapjait, szokásait. Milyen hatalmas személyiség az, aki tudja, meri vállalni ezt a hatalmas döntést? István rendkívüli képességekkel rendelkezhetett, de talán önmagában még ez is kevésnek bizonyult volna történelmi tettének megvalósításához. Döntésének meghozatalához szilárd alapja volt, ami eltökéltté és magabiztossá tette: a kereszténység erkölcsi ereje. Szent István királyunk számára ez volt az elvi alapvetés, ami az országépítést lehetővé tette. Vajon napjainkban döntéseinket mi alapozza meg? – tette fel később a kérdést Búcsú Lajos. Hozhat-e akár mindennapi döntéseket egy államelnök, egy miniszterelnök, egy városvezető, vagy bármilyen ember úgy, hogy nem vesz figyelembe alapvető erkölcsi normákat? Lehet-e hazugságra, erkölcsi káoszra építeni mindennapjainkat, vagy egy ország életét? Éppen István király élete és államalapítása mutatja meg, hogy nem. Csak hiteles vezető tud nagy dolgokat véghezvinni, hazugságra nem lehet hosszú távon államot, országot építeni.(…) (…)Ha lesz hitünk, elszántak leszünk és összefogunk, jöhet tatár, török, vagy bármilyen rossz központi kormányzás, a bajaiak együtt felvirágoztatják városukat!”

A megemlékezés végén megkoszorúzták Szent István király szobrát.

Z. L.

 

Forrás-Lényeg

 

Lajoskám!

 

A magyar nép vagy "szent" királyunk döntött az államalapításról?

 

A korrupció.

 

Városvezető - hozhat - 3.2 milliárd - Kommunális Kht. Kórház igazgató.

 

Lajoskám! Ti nem vagytok hitelesek. Nagyon hamar elvesztettéket a bizalmunkat. Kapkodás, káosz, szervezetlenség.

 

Bajaikak! - A testület nagy részének nincs bajai kötödése. Jöttek, győztek, de távoznak.

sugo-vica Creative Commons License 2007.08.22 0 0 20

 

Elmaradt a játékok, padok fertőtlenítése!

sugo-vica Creative Commons License 2007.08.12 0 0 19

Déri-kert - eső után

 

Re: mi értelme volt e kertet alagcsövezni? (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 09. 12:01

A jelenlegi alpolgármester úr a választási kampányban azt az igéretett tette, hogy a Déri kert beruházását felülvizsgáltatja, a talajt kicserélteti. Mi történt? Semmi. A komcsik mentek, az új komcsik jöttek. Igértek, de semmit nem tettek csak a saját embereiket helyezték megfelelő beosztásba. Jegyző lenyomva, aljegyző szintén, kórházigazgató jön? és utána? A város belvízelvezetése nincs megoldva. Egy előnye van az esőzésnek, hogy a gumicsizmák, vízhatlan kabátokat felvásároltak.
HAJRÁ MSZP - HAJRÁ FIDESZ= KOMCSIK. 
,

 

Re: Déri-kert - eső után (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 05. 16:45

Remélem, hogy Velekei Bálint és Goda Zoltán felvételei megmaradnak az utókornak. Képzeljük el, hogy milyen érdekes lesz ezeket a kitűnő felvételeket látni a következő nemzedékeknek úgy két-háromszáz esztendő múltán. Vannak feljegyzések a régi időkből, hihetetlenül olvasmányosak számunkra. Például Réthly Antal könyvére gondolok, "Időjárási események és elemi csapások Magyarországon 1701-1800-ig" vagy akár a bajai ferences barátok Historia domusára, azaz Háztörténetére. (Az Időjárási eseményekben négy Bajáról szóló feljegyzés van, a Háztörténetben számtalan.)

Gál Zoltán

Re: mi értelme volt e kertet alagcsövezni? (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 06. 08:20

... évtizedek óta alagcsövezést fontolgatnak a Déri kertbe. Első hallomásom a 70es évek derekára nyúlik vissza. Ámde míg a környéken az alagcsövezést elterjesztő rómaiak - bár ily messzi távolból nehezen érezhető meddig, hány évtizedig fontolgatták - értettek az alagcsövezéshez, addig most csak reméljük, hogy a Déri kertre sokunk s (üres közös-)zsebünk szerint indokolatlanul elköltött tízmilliókba nem fért bele az alagcsövezés, mert az most jól látszik nem működött, s valljuk be a környezetétől lejebb süllyesztett térre nem is működhet, hisz ha azt a városi közös szenny-és esővízcsatornára kötik, az bizony a legbugyutább humán műveltségű szemlélő szerint is visszaduzzasztva még jobban feltöltené a kertet. Mivel is? Kakival! Na akkor lenne mit sz@roznia a köjál utódjának, s nem jutna ideje a kisboltosok molesztálására... Csak reméljük, hogy a képeken látható csemeték gumi/műanyag csizmái nem esőhigította szennyvízben tocsogott...

Re: eső utáni szenny az utakon... (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 09. 12:11

ÁNTSZ ilyenkor hol van? Az önkormányzat miért nem fertőtleníti a rendszert? Zolikám - Lajoskám - Robikám - Sanyikám - ilynkor hol vagytok? Egy vezető sem jelent meg az esőzés idején az utcákban. Biztosan létszámátszervezést terveztek. Vízügyi Biztos kell. Valamelyik Fideszes fiatal csak elvégezte a főiskolát, bár a taxis Király is megfelel. Ő ismeri a bajai utcákat Dunafalviként. A betelepóült bácsalmási csapat most ismerkedik Bajával. A WC papírt a polgármester asztalára kell tenni! 

Re: eső utáni szenny az utakon... (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 06. 08:45 Az esőben kibukott szennyvíz egyébként legfrappánsabb példája a pesti úton a vasúti felüljáró utáni kereszteződés. Az hagyján, hogy az utóbbi évek - korántsem mindenidők - legnagyobb esői rendre eldugítják malomtól fölvégi temetőig minden alkalommal a közutat! De a legkisebb esőben is a körforgalom Agip melletti sarkánál nem csak az elváltozott színű, de egyértelmű szagú bélsár mellett minden alkalommal a még nagyon foszlásnak sem indult WC papírok is a csatorna akna fedelén felöklendezve a járdát vastagon fedik.

A vasúti felüljáró körforgalmához még annyit... (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 06. 09:02

Nos az már hab a tortán, hogy esővizet szennyel higítanak, hisz az esővíz - miképp évtizedekig a sokat szidott, vagy elhúzott szájszélel emlegetett horthy rendszer közútépítései óta rendben történt, aképpen most is - a közeli cigánystrandon a kanálisba vezethető volna. Nyilván nem engednék, mondván nem tisztított - hagyjuk inkább a kakát az útra kifolyatni!


Vajon mikor hozzák a következő sorokban nyilvánosságra kik voltak a tervezői, jóváhagyói, kivitelezői és műszaki ellenőrei a Szentistvánt Bajától elválasztó újszegedi út körforgalom körüli közútátépítéseknek?!!! Mert egészen útnak néz ki, de mégsem az. Az ördög a részletekben meg a közpénzfelhasználásban van!


Kedves önkormányzati képviselők, a labdát fel-feldobja a mostanitól kisebb eső is, mikor csapják azt le?

Re: Déri-kert - eső után (Értékelés: 0)
Szerző: Vendég Dátum: 2007. 06 11. 18:54

Azért csak maradjunk annyiban, hogy a mértékadót meghaladó intenzítású csapadék hullott, tehát olyan ami meghaladta a vízelvezető rendszer vízelvezető képességét. De az már jó kérdés lenne, hogy a meglévő nyíltárkos vízelvezetők miért nincsenek rendszeresen kotorva?!
Jel-ki

sugo-vica Creative Commons License 2007.08.12 0 0 18

Halló! Törpe Diktátor!

 

Magasabb a belvíz mint Te. Intézkedjetek. Nem tanultatok az elöző esőzés által okozott károkból.

sugo-vica Creative Commons License 2007.07.07 0 0 16
A FÓRUM tényleg nem működik. Nehezen viselik el a kritikai észrevételeket.
Előzmény: becenevem (9)
sugo-vica Creative Commons License 2007.07.07 0 0 15

A közemberek szemében a 152cm=TÖRPE - a választások óta a tevékenysége DIKTATORIKUS, de nem szakmai. Az alacsony emberek az emberi hiányosságukat, a hatalommal próbálják pótolni. Mosolygó Halál is remek "dakota" név. Talán a "Gazdasági Zseni - Pénzügyi Csoda" is remek dakata név lenne számára.

Vajon ki a következő áldozata?  

Előzmény: zvajda (14)
zvajda Creative Commons License 2007.07.07 0 0 14
Nevezik őt "mosolygó halál"nak is.Mindenesetre fura,hogy ilyen gyorsan sikerült gúnynévként ezt a titulust elnyerni.Bár lehet,hogy csak a leépítettek haragja teszi mind ezt
Előzmény: sugo-vica (12)
zvajda Creative Commons License 2007.07.07 0 0 13
A FIDESZ ben a "D"már régen nem demokratát jelenti nemtudtad?
Előzmény: becenevem (-)
sugo-vica Creative Commons License 2007.07.06 0 0 12

Az alpolgármester (Törpe Diktátor) nagy számolóművész. A cellában számolhatja majd a hátralévő napokat.

Előzmény: turistvan (11)
turistvan Creative Commons License 2007.07.06 0 0 11

Számolgatják a százmilliós mínuszokat

 

A bizonytalanság biztos, a számok még változhatnak. Holnap tárgyalnak a városatyák az intézmény sorsáról. Talán csak a napsütéstõl lehetünk vidámabbak – fogalmazott Búcsú Lajos alpolgármester vasárnap a Bajai Kórház Semmelweis-napi rendezvényén. 
rendhagyó módon, juliálissá alakított Petõfi-szigeti ünnepnapon Sziegl Zsuzsanna fõigazgató-fõorvos az ilyenkor szokásos elismerések, elõléptetések átadása után hangsúlyozta: az egészségügyben dolgozók számára fontos a csapatépítés és az erőgyűjtés, hiszen nem könynyû feladatok állnak előttük.
Hogy merre induljon a bajai kórház, azt az önkormányzat is tudni szeretné. Ezért a képviselő-testület a lehetséges irányok felvázolására kérte az intézmény vezetését, a dokumentumról holnapi ülésükön tárgyalhatnak a városatyák.
Még nagyon sok nyitott kérdés van, amikre sem az intézmény, sem a fenntartó önkormányzat nem tud egzakt válaszokat adni. Valószínûleg most még nem születik végleges döntés, talán egy-két hónap múlva már tisztább helyezetben határozhatunk – fogalmazott Búcsú Lajos. A kórház számításai szerint idén 210 millió forint hiányzik a mûködtetéshez. Ezt a városi költségvetésnek kellene pótolnia. A modellezést azonban nehezíti, hogy az utóbbi hetekben kétszer is módosult a finanszírozási helyzet, ami jelentõsen befolyásolta a kórház gazdálkodását. A ma ismert feltételek alapján jövõre, változatlan teljesítménnyel és saját bevétellel számolva 160 millió forintos mínusz terhelné az intézményt. Ez ismét működési támogatást, illetve hitelt igényelne.
Amennyiben gazdasági társasággá alakítanák a kórházat, akkor rugalmasabbá válhatna a szervezet, ám valószínûleg nem oldódnának meg a jelenlegi gondok – olvasható az elõterjesztésben. Romlana a pénzügyi helyzet is, ha csak az alapszakmákat – a belgyógyászatot, sebészetet, szülészet-nõgyógyászatot, gyermekgyógyászatot, sürgõsségi és intenzív osztályt, diagnosztikát és a jelenleg is mûködõ járóbeteg szakellátási struktúrát – mûködtetnék tovább. A kiadások viszont 900 millió forinttal haladnák meg a bevételeket, a fekvõbeteg ellátás teljes megszüntetése esetén 200 millió körüli hiány keletkezne. Amennyiben a fekvőbeteg osztályok sorsáról kizárólag gazdaságossági alapon döntenének, akkor sem javulna a helyzet: a kalkulált eredmény mínusz 468 millió forint. Ekkor már nem kórházként, hanem gyógyintézményként termelhetnék a veszteséget.

davodi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 10

A bajai honlap "áll". Nincsenek napi aktuális hírek, események? 

 

Előzmény: becenevem (9)
becenevem Creative Commons License 2006.12.30 0 0 9
Lajos!

Megnéztem a www.bajavaros.hu-t ismét. A legjobb a fórum rész. Ugyanis nem működik. Nem ez a baj, hanem, hogy semmi nem mondja ezt.
Kb ilyen figyelmességre lehet számítani a lakosság részéről a munkátok során a későbbiekben?
becenevem Creative Commons License 2006.12.28 0 0 8
Ne légy oly pesszimista. Egy igazi városi vezető megtalálja módját, hogy oldja meg a felmerült problémákat. A kérdés, vannak-e látható problémák a városban?
Előzmény: Törölt nick (7)
Thernitibi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 6
"A 2 milliárdos bajai "hitelt" milyen gazdasági ötlettel kivánja lenullázni?"

Na erre sokan kíváncsiak.
Thernitibi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 5
Mondhat ki mit akar.

Most 4 évig bennük kell bízni a bajaiaknak, hogy rendbeszedik a város pénzügyi helyzetét.
De azt már az első fél év után látni fogjuk, hogy folytatódik a mismásolás, visszamutogatás (ami persze a legkönnyebb megoldás, és még a pénzügyi sumákságokról is el lehet terelni egy ideig a figyelmet), vagy "belecsapnak a lecsóba".

csicsi
Előzmény: turistvan (4)
turistvan Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4
Személyesen nem ismerem, de több barátom szerint nem egy komoly a vállalkozása. Akkor milyen gazdasági tapasztalatokkal rendelkezik? A 2 milliárdos bajai "hitelt" milyen gazdasági ötlettel kivánja lenullázni? Szerintem Bajának nincs egy komoly önkormányzati vezetője. Megélhetési "politikusok".
Előzmény: becenevem (3)
becenevem Creative Commons License 2006.12.25 0 0 3
Tudod, ami engem meglep a Lajos esetében, hogy ő mindig elkötelezett hive volt a nyílvánosságnak. Most mi a helyzet. Eltünt, nem mond semmit, már nem fontos a demokrácia. Mi változott meg? Talán semmi más mint a poziciója.
Úgy tünik a szék határozza meg a tudatot.
Ez lenne a FIDESZ nyiltsága, demokráciája?
Előzmény: turistvan (2)
turistvan Creative Commons License 2006.12.25 0 0 2

A városért semmit. Önmagáért és a vállalkozásáért igen.

 

Szerintem "bukta" lesz a jelenlegi bajai "gazdasági zseniknek".

Előzmény: becenevem (-)
Tombolda Creative Commons License 2006.12.24 0 0 1
0
Előzmény: becenevem (-)
becenevem Creative Commons License 2006.12.24 0 0 topiknyitó
Igazából fogalmam sincs, hogy az egykoron tanár ember, ma főállású FIDESZ politikus, mit csinál, mit tesz a városért.
Ha valakinek van információja, kérem ossza meg velünk.

Lajoska!
Ha erre jársz és nem lealacsonyłtó számodra, hogy megírd elképzeléseidet, akkor nagy tisztelettel kérlek, Te mint felkent demokrata, tedd ezt meg!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!