Igen.Elnézést elutaztunk.Mobilnet meg nem az erősségem.Legtöbbször elszáll amit írok...
Af be volt kapcsolva,az objektíven is.Nikon aksit cseréltem feltöltött utángyártottra és mintha nem is lett volna baj.Nem tudom mi ragadt be.Mindenesetre jópárszor leizzadtam miatta...
Külföldi oldalakon másnak írták hogy kapcsolják ki mindkét zajszűtőt ès kevesebb a valószínűségr higy megint előjön a hiba.
sajnos így sem működik.a fókuszpontok porosak egy pillanatra de nem élesít semmit és a zöld élességjelző pötty is csak felvillan,elkattintani nem tudom a gépet és fóluszmotor hang sincs.obi nélkül sincs.ez az aku lemerülőben.otthon próbálom a teljesen töltöztel is majd.menü sem jelenik meg a nagy lcd-n.kártyát formatáltam.próbáltam s/m/c módban is a fókuszt de ugyanaz..:(
köszönöm,de most bajban vagyok,ebben is tudnál segíteni?
Megállt a d200-am:(
fényképetem egyik fotónál ok,a másiknál már nem fókuszált.bekapcsolni be lehet,fényképezési módot tudok váltani de egyebet nem,fókusszal kapcsolatos beállításokra meg se nyekken.ha lenyomom az expo gombot,r11-et ír a fenti lcd (lehet hogy ennél a rekesznél beragadt a gép?) kártya szerint még van rajta 371képnek hely,max. 40-60képet ha lőhettem vele..szerintetek zárcsere? kikapcsolom,bekapcsolom,kárytát/akkut kiveszem,beteszem,ugyanez:(
Azt elfelejtettem írni hogy max.ovis/bölcsis korosztály,szóval a ne gyere közelebb,maradj ott és hasonló "utasítások" nem működnek:) így talán egy zoom-mal többre mennék.
Tudnátok segíteni?Vettem egy d200 vázat és egy 18-70mm dx objektívet. Leginkább gyerekeket szeretnék fényképezni,portré és rohangálós felvételek is,leginkább beltérben,lámpafénynél (de más helyszíneken is). Ajánlanátok nekem beállítást/objektívet/vakut?
Szegény ember vízzel főz,de azért ez mégsem az igazi.Olvastam hogy sokan filmes objektívet használnak/tok részben ezért is esett a választásom a d200-ra.Nem műtermi minőségű képekre vágyom,de a véletlenszerű kattintgatásnál többet szeretnék...
A legtobb leirasban az szerepel, hogy a rekeszgyuru kb egy hatodat ki kell reszelni, pontos tol-ig hatarokkal, hogy ugyanugy lehessen hasznalni, mint az ujabb AI obikat. Ez igaz is meg nem is.
A kepen az en obim atalakitas utan. En nem reszeltem ki a teljes javasolt ivet, csak annyit, hogy legszukebb rekeszen az AI gyuru beakadjon a kireszelt reszbe. Ez azt jelenti, hogy fel es leszedesnel az obit a legszukebb rekeszre kell allitani. De ez nem zavaro egyaltalan, mivel az ezust resznel forgatva, leszedesnel automatikusan a vegallasba forog a rekeszgyuru.
A nyusziful alatt latszik a kireszeles.
1.Nyusziful le.
2.Pontosan megneztem, hogy felrakasnal hova esik az AI gyuru pocke.
3.A bajonett es rekeszgyuri kozti rest leragasztottam, hogy reszelek ne menjen a mechanikaba.
4.Oldalra forditottam es egy pici lapos reszelovel kireszeltem a melyedest. Asszonyt megkertem, hogy tartsa a porszivo csovet, hogy a reszelek jo iranyba menjen.
5.Ragasztoszalag le.
6.Nyusziful vissza.
Az egesz 15 perc.
Ennek a megoldasnak az elonye, hogy ranezesre az obin nem latszik az atalakitas. Nincs sorja es festeni sem kell a kireszelt reszt. Plusz szetszedni sem kell.
Persze, ha a hosszabb utad valasztod, szetszedheted a veget. Bajonett le, rekeszgyuru le. Utana legozas, hogy minden a helyere keruljon.
Köszönöm szépen a választ! Ha tényleg olyan fantasztikusan rajzol, akkor megéri a 250dollárt. Bár most rákerestem és a szebb kinézetű darabok inkább 350dollártól indulnak felfelé. De légyszíves tennél be róla egy képet mert lehet nem is jót néztem, a sima Pre Al az mit takar. A régebbi típusokban nem vagyok otthon. Digitális vázzal használtad ez az obit?
en kezbol vettem. A (rem)hirek szerint az lehet a gond vele, ha megkoccan a tubus es a fokusz nehezebben jar. Ezert sokan az 50-es verziot favorizaljak.
Az enyem tokeletes. Filmes fekete feher geppel csinaltab tobb portret f1.2 rekeszen is. Fantasztikusan jo objektiv.