A félpályás útlezárás miatt feltorlódott kocsisorba belerohant egy terepjáró pénteken Kópházánál a 85-ös főúton. Egy ember súlyosan, többen könnyebben megsérültek.
Megszállottak demonstrálnak az utakon, nem pedig józanul gondolkodó, a demokrácia alapelveit tiszteletben tartó polgárok.
A fényképezés és rendszám felírás nyilvánvalóan félelemkeltő szándékkal történt, legalábbis nem valószínű, hogy ajándékot szeretnének küldeni a "másként gondolkodónak". Ez akár egy illegális terrorszervezet létrehozását is jelentheti, ha - amint látjuk - megszállottakról van szó.
Nem csodálkoznék, ha a mások alkotmányos jogait önkényesen csorbító megszállottak között esetleg - akár illegálisan szerveződő - "rendteremtő" csoportok teremtenének rendet, hogy az alkotmányos jogokkal ne lehessen mások kárára gátlástalanul visszaélni.
Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos lenne, hogy a rendőrség tegyen meg mindent az éppen nem demostrálók alkotmányos jogainak védelméért is, ugyanis mi vagyunk többen!
Nekem mondjuk mondták itt 2000 körül a fórumon, hogy "megtalálunk". Pedig mindig kerültem a személyeskedést, még ha provokáltak is... Akkor én is rém összeszartam magam. :-)
Vazze, jön a sanyi bőrkabátban... Most magam elé képzeltem, és minnyá becsinálok a félelemtől... Kinn meg áll a fekete autó... Lesz itt még bazmeg! :-)
Sokan gondolták közel, s távol, hogy nem... Mármint bevallani. Ma már tudják, hogy lehet. Elég kockázatos megpróbálni, mert az emberek többsége szereti azt álmodni, hogy nem hazudnak. Eddig azt hitték, csak hazudni lehet, bevallani, és abbahagyni nem. Szakállas mondás, de igaz: A politikusról ugye úgy ismerszik meg, hogy hazudik, ha mozog a szája... És ha Te azt gondolod, hogy a többiek nem hazudnak, akkor azt kell mondanom: buta vagy :-)
"...és akkor majd elő lehet szedni a nép ellenségeit, az ellenforradalmárokat, a setétben bújkálókat..."
Szerintem ez a balkáni realitás.
Én például fel vagyok készülve arra, hogy a forradalom után, egyszercsak a csintalan sándor fog dörömbölni az ajtómon, azért mert itt a fórumon gyakran beszólok neki.
"Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
Ez nagy kérdés, de nyilván elteszi majd arra az időre, mikor ő lesz a belügyminiszter, maj satuval megegyeznek valahogy, és akkor majd elő lehet szedni a nép ellenségeit, az ellenforradalmárokat, a setétben bújkálókat. Amúgy sejtésem nincs. Nyilván félelmet akarnak kelteni. Nyalják ki. Azért ezt Európa közepén talán nem lehet...