Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2006.12.30 0 0 26

Szia!

Remélem, nem az elvált férjed...

 Vagy egy szegény ember egy bizonyos csendes helyen...

 Ne vedd a szívedre, így szilveszter előtt!
Alapvetően nagyon vicces ember vagyok ám, de valahogyan nincsenek vicces idők manapság.

Pedig elterveztem, hogy a következő könyvem rekeszizomrepesztő lesz...

Egyébként pedig boldogan veszem minden ember gondolatait. Kevesen hajlandók gondolkodni. Minél előbb talál meg annál jobb. Volt egy-két kedves ismerősöm itt is. Nem mindenki kíván a pokolba... 

Előzmény: Hajnesz3 (25)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 25
Stonner. Van egy ismerősöm. Azt hiszem jól megértenétek egymást. Majd szólok neki.
Stoner Creative Commons License 2006.12.30 -1 0 24

Egyáltalán nem álítottam, hogy az emberek attól rosszabbak, hogy rosszat tesznek magukkal. Sokáig tartott felfognom, hogy az embernek nem önmagával kell küzdenie a céljaiért, hanem a démonaival. Ezek a szellemek a közszellem ostobaságából, sőt, amint mondtam, cinizmusából fakadnak. Ezért Te egyáltalán nem vagy hibáztatható. Sőt, ez a szörnyű, hogy senki sem. Bűnös lény, bűnös nemzet stb. nincs. Csak bűnöző folyamatok, szervezetek, szellemek vannak, melyek időről-időre megkísértenek embereket..

A reflex hozza magával, hogy mindenki, aki rest önmagával többet foglalkozni az átlagosnál, rögtön ezeket a sztereotip mentségeket hozza fel. Tekintsd úgy, hogy én most veled filozofálgatok egy kérdésről, de semmiképp  nem akarlak semmiben befolyásolni.

Amikor feltetted a kezdeti kérdést, akkor én felvettem veled a beszélgetés fonalát. Érdekes, hogy ugyanazokat az ellenérveket fogalmazod meg te, és mások, akikre egyformán az a jellemző, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak változtatni.

 

Lehet mondani, hogy én azért folytatom még ezt az internetes vitát az emberek többségével, mert következtetéseket akarok levonni az emberi jellem, lélek, mai állapotáról.

 Ugyanakkor sokaknak előbb vagy utóbb beugranak azok az információk, amiket tőlem kapnak, még  ha nem is rögtön tudták, vagy akarták megvalósítani az abban foglaltakat.

" Állandóan sanyargatni magam"?

Megint csak azt mondhatom, hogy ebben nem adhatok neked igazat. Az ember akkor sanyargatja magát, ha a testét rongálja, még, ha tudatlanul is. A sanyarúság, a betegségeknél és a betegségekben jelentkezik, nem pedig azonnal, a fogyasztás alkalmával. Azt sem vesszük észre, mikor, milyen étel okozott rossz érzéseket, mert megszoktuk, hogy rossz érzéseinket elnyomjuk "jó" ételekkel, pl csokival, cukorral, alkohollal, vagyis drogokkal.

Szerinted sanyrgatás, annyit tesz, mint a természetes érzéseinket érzékelni?

A szabadság érzése mindenki leghőbb vágya. Ezért nem hagysz te se beavatkozni a jelenlegi életstílusodba. De a betegség, ami miatt itt vagy, igencsak beavatkozik. Ez a beavatkozás arra szolgál, hogy tanulj belőle. A megoldás nem a gyógyszertárban és nem odaát van.

El se hiszed, hogy én milyen szabadnak érzem magam. Ez a szabadáság nem függ semmilyen hivataltól. Saját magam által választott és mások számára is választható szabadság. Nem függni a betegségektől. Az a legjobb érzés, ha úgy izlik valami, hogy azt is tudod, semmiféle büntetés nem jár érte. Ezt egyáltalán nem lehet mondani azokról, melyeket te normálisnak, élvezetesnek tartasz.

Előzmény: Hajnesz3 (23)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 23
Én egyáltalán nem gondolok sem cinizmussal sem indulattal az általad elémtárt világnézeteiddel szemben. Ez neked igy jó akkor te így vagy boldog és akkor hol itt a baj. Én tudom, hogy nem tudnék élni így, és nincs kedvem állandóan sanyargatni magam, közben arra gondolva, - egészséges vagyok, - jaj de jól érzem magam.- stb. Neked is el kell fogadni, hogy vannak és lesznek olyan emberek akiknek méskén élnek, attól még nem rosszak. De ha neked, ez jobban hangzik, lehet, hogy még nem vagyunk felnőve ehez a feladathoz.
Előzmény: Stoner (22)
Stoner Creative Commons License 2006.12.28 0 0 22
Statisztikailag megjósolható életprogram. A "de élek", azt sejteti, hogy tévesen abban a hiszemben vagy, én nem élek. EL tudod képzelni, hogy én élvezem az életet? Tudod, ezt a cinizmust nem tanítják az iskolában, mégis mindenki kórusban tudja a verset. Az élet nem a malacka italban van. Abban halál van, azért élsz tőle kevesebbet. De az az élet a tested minden porcikája számára szenvedés. Egyedül az érzékeid bódultsága hiteti el veled, hogy jó. Egy cseppet se ítéllek el érte. A " nem akarok 100 évig élni" sztereotip mondat az élet, a valóságos élet mélységes megvetéséből fakad. Ezzel van átitatva a konzumvilág. Ezt sugározza minden kulissza, ami csillogva hazudja, hogy élsz. Ha  majd szeretettel és nem indulatosan gondolsz a szavaimra, túl leszel az illúzión, talán még ebben az életben, akkor szomorúan nézel vissza majd a mostani énedre és ezekre a gondolatokra.
Előzmény: Hajnesz3 (21)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 21
Ezért mondtam, hogy erre az életvitelre születni kell. Erre nem képes mindenki. Én nem kábitószerezek, nem alkoholizálok, nem dohányozok, de igenis szeretem az uborkasalátát ECET-te. az asztali só helyett tengeri sót használok. És igen is néha napján megiszom egy pohár Cólát is, ha jól esik. Nem akarok 100 évig élni úgy, hogy közben mindent megvonok magamtól. Inkább élek 30 évvel kevesebbet, de élek.
Stoner Creative Commons License 2006.12.28 0 0 20

Bárkivel beszélek, csak ezeket az érveket hallom vissza. Nem lehetne valami újat kitalálni? A világ már régen másról szól. Arról, hogy a régi ostobaságainkat el kell felejteni.A dohányosok arra hivatkoznak, hogy minek dobják el a bagót, hiszen az utcán füstfellegek közt közlekedünk. Ha megmérné a beszívott füst méreganyagainak mennyiségét, megszorozná a naponta elszívott szigaretták számával, és megmérné az utcai levegőt, beszorozná az utcán eltöltött idővel, nagyon elcsodálkozna, a mérgek mennyiségét illetően. Néha nem árt gondolkozni is egy kicsit. Ha nem használsz otthon semmi vegyszert, tisztító-mosószert és a konyhában se főzöl olyan fűszernek titulált mérgekkel, mint nátrium-glutamát, só, ecet, alkohol stb; sem olyan bútort nem vásárolsz és nem laksz benne, ami párolog évekig, a padlószőnyeget és a parkettát is beleértve, egyáltalán semmi vegyszer nem bűzölög a lakásodban, pláne az ételedet is természetesen fogyasztod, akkor jóval többet tettél, mint ami el tudsz képzelni. Ezzel most még ki tudod magad húzni a bajból. Ezen kívül mindent meg kell tenni, itt a neten is, hogy foglalkozzunk a föld megtisztításával. Ez egy komplex gondolkodás, amit minden ember fiának el kell kezdeni, ha még nem állt neki! Nem csak az étkezést kell normálissá tenni!

 Nekem ez a normális. És az az ostoba, aki ezt nem kezdi el. Mindegy, hogy hány ostoba van és hány értelmes. Nem az ostobák száma szerint vonjuk meg a normális és a hülye közti határvonalat... Ez nem demokrácia, hogy a többség mondja meg, mi a frankó. Az ember vagy törődik magával, vagy másra hárítja a saját gyengeségét és restségét.

Előzmény: Hajnesz3 (19)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 19
Hiába akarná magát a civilizáció ártalmai alól kivonni az ember, mert akkor már csak gázálarcban léphetnénk az utcára. Ez egy folyamat amit egy-két ember nem tud megállítani, maximum azt mondják rá: nem normális.
Előzmény: Stoner (18)
Stoner Creative Commons License 2006.12.27 -1 0 18

Nem értem. Szerintem a gondolkozást nem egyformán kezdtük. Csak ez a dolog veleje. Aki a civilizációt egy óvó-védő atyának érzi, aki boztosan fog majd valami mentséget találni, mikor a legnagyobb a baj, az nem kezdi magát kirángatni a bajból.

 Az ember önmagáról alkotott hamis véleménye, amiben valamiféle "isteni" lényt, a többi élőtől eltérő jogokkal és lehetőségekkel bíró földi helytartót lát. Álet-halál urát. Ehelyett az emberiség sorsát pár család hatalmas vagyona irányítja. Ugyanezek manipulálják a gondolkodást, kényszerítik az embereket be ebbe az irracionális és senkinek sem jó zsákutcába. Bármennyit is kísérletezel szerekkel, vagyis mérgekkel, annál lejjebb és lejjebb jutsz és juttatod azokat, akik benned bíznak. Mikor az orvosok már minden rosszat kipróbáltak, azt mondják: "Mi  már megtettünk mindent, amit megtehettünk..." Ebben teljesen igazuk lesz.

 Mindenki maga választja meg a szenvedései módját. A fejünk azért van, hogy használjuk. Ebben különbözünk az állatvilágtól.

Előzmény: Hajnesz3 (17)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 17
Azt hiszerm erre az életmódra születni kell.
Előzmény: Stoner (16)
Stoner Creative Commons License 2006.12.26 -1 0 16

Köszönöm a megértésedet!

Ismerős ellenvetések ezek, amiket mindenki megfogalmaz ilyen esetben. Most a cél a fontos, ami valóban látványos eredményre vezet, ha elérjük. A relatív lúgos szervezet külső megjelenésében is egészséget sugárzó. Az egészséges, nyers ételek, olajos magok, csírák elsőben a bőr állapotának javulásában mutatkoznak meg. Minden út ide vezet, mert van egy szlogen: " Nincs még egy olyan lény a földön, aki elrontja az ételét, mielőtt elfogyasztaná, csak az ember..." Ebbe érdemes belegondolni, minden megszokott ellenérven túl. Ennél evidensebb megközelítés nem létezik.

A homeopátiás gyógyszerek kevésbé tudnak ártani, mint bármileyne méreg a szokványos mennyiségben. A "végső megoldás" mégiscsak a természet vállalása.

Előzmény: Hajnesz3 (15)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15
Komolyan mondtam, hogy tiszteletre méltó, hogy így kiállsz a nézeteid mellett. Ez az a terület, ahol nehéz "normális embernek" maradni a külvilág számára. Nekem is van rokonom aki csak vegetariánus és mégis ő a csodabogár a családban. Én messze vagyok ezektől az elvektől, de tiszteletben tartom másét így a tiédet is. A gyerekeket már rizikósabb kirántani az általános társadalmi életből, mert lehet, hogy fizikailag egészségesebbek, ellenállóbbak lesznek a társaiknál, de lelkileg ki vannak téve a piszkálásnak, kirekesztésnek és mit ér az egészséges test, egészséges lélek nélkül. Márpedig az ember társas lény. Szüksége van a társaságra és ez nem csak a családra terjed ki. Persze az ember próbálkozik a keretek között a kevésbé rosszat választani, mi is olyan tisztálkodó-, mosó szereket használunk ami a környezetben lebomlanak, ha még nem vagyunk nagyon betegek először a homeopátás készítményekkel próbálkozunk, de nézd csak meg a homeopátiás topikon mennyi negatív kritikát kaptam, ahelyett, hogy megértő, esetleg segítő hozzászólásokat kapjak.
Előzmény: Stoner (14)
Stoner Creative Commons License 2006.12.23 -1 0 14

Remélem, hogy szívből jöttek a mondataid!

 Van két szép nagy fiam. Végigéltem mindent, ami ezzel kapcsolatban történhet. Sajnos, kiskorukban nagyonis szokványosan táplálkoztunk. Ők maguk képtelenek következetes, fegylemezett életvitelre, mivel a külvilág sokkal nagyobb csábítást jelent, mint az apu lelkifröccsei. A helyedben, csak azt tenném, amit meg lehet tenni: saját kompetenciám körébe tartozó ügyekben a lehető letisztábban tartanám a kicsinyeimet, vagy több, felvilágosult anya összefogásával "vetésforgó-ovit" működtetnék. A gyerekorvost az utcán melegen üdvözölném. Az iskola már rágósabb falat. Egyre rosszabb a helyzet, de vannak kedvező jelek is.

Előzmény: Hajnesz3 (13)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 13
Kellemesen csalódtam benned. Szép, hogy mindezt elmondtad és meg tudod valósítani. Én azért nem kockáztatnám, hogy összeütközésbe kerüljek a gyermekorvossal, védőnővel, óvodával, bölcsödével. Ugyanis van két szép gyerekem, akinek ott nem én mondom meg hogy étkezzenek. Nem tudom van e gyereked, de kiváncsi lennék ezt, hogyan küszöbölnéd ki.
Előzmény: Stoner (12)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 -1 0 12

Képzeld el, hogy az ember egy tőle idegen közegben, testével ellentétes ételeken, természetellenes hőviszonyok mellett, számára egészségtelen tevékenységek közepette él. Valahol fel kell lázadnia a testének. Nem? Ezért vissza kell következtetni az összes tőle idegen forrásra. Ez vezetett engem a nyerskosztos étkezéshez. A növények között is különbséget teszek, és a fogyasztás módját, idejét szabályossá tettem.

Nem használunk mosogatószert, mivel nem sütünk-főzünk zsiradékokkal (sem). Az evőeszközöket langyos vízzel tisztítjuk. Soha nem fertőződünk meg az evőeszközöktől (sem). Egyetlen mosószerünk a mosószóda. Ezt használjuk az automata mosógépben is. A legjobban ápolja a bőrt a szóda. Ezért, a nyersétkezéssel párhuzamosan, a szódás fürdők biztosan használnak. A klóros csapvíz minden bizonnyal irritálja a bőrt. Desztillált vízzel is ajánlatos kezelni. Pálmavaj tisztán, (kapható a bioboltokban 250 gr-os kiszerelésben) jó lehet bőrápolásra a kiszáradás megakadályozására. A vazelin nem megfelelő. A teljes, vércsoportdiétával kiegészített nyersevés, léivás, 1 hónap múltán lényegesen enyhíti a bőrtüneteket, ha ugyan nem szünteti meg teljesen. Nem kerül semmibe.

Alapvetően a kiválasztást kell javítani. A bélműködés szabályossága, és a tartalom állaga, mutatja a teljes egészség állapotát is. Ami bekerül, annak, normális felszívódás és méregtelenítés után minél előbb el kell távoznia.

Előzmény: Hajnesz3 (10)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 0 0 11
Hit alatt sokan csupán a saját misztikus hitüket értik. Mint mondtam, a hit nem előzi meg a bizonyosságot nálam. De azért van.
Előzmény: Hajnesz3 (9)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 10

Elhiheted, hogy egyre több ember fog allergiában, és mindenféle bőrproblémákkal születni, mert amilyen a levegő állapota és az ételek minősége, kihatással van a szervezetünkre, amit próbáld meg megváltoztatni. Én sokáig kezeltem steroid tartalmú szerekkel, aztán olvasd el a mellékhatásait. Abbahagytuk, és homeopatiás orvos javaslatára egy olyan szín és illatanyagmentes füdetővel fürdünk, ami nagy mértékben javít a helyzeten. De megszűntetni nem fogja. Ha tudsz valamit ami tuti biztos, majd tudasd velem. Köszi.

Előzmény: Stoner (8)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 9

Hit nélkül próbálj meg élni. Nagyon sajnállak. Hogy orvos nem vagy, az biztos.

Előzmény: Stoner (8)
Stoner Creative Commons License 2006.12.22 -1 0 8

Az egészség nem vallás, hanem tudomány. Persze, nem a könyvek mélyén, hanem a való életben. Ha kipróbálod, megtalálod az igazságot. Hihetsz te bármiben, de mi a valóság? Próbáld ki! Nem halsz bele. Azt hiszem, Te is könnyebben beletörődsz, hogy ezzel kell élned, de azért tovább mérgezed magad, mindenféle szerrel, minthogy a meggyőződésed ellenére új utakat keress.

Gratulálok a családodnak! Ez egy jó alap arra, hogy elkezdjünk gondolkodni és saját kútfőnkből megkeresni a kilábalás módját. Nem kell mindent elhinni a genetikusoknak. Lehet javítani a gépezeten. Ha kérdezel, választ kapsz.

Előzmény: Hajnesz3 (7)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 7

Biztosan nagyon otthon vagy a táplálkozási szokásaimban. Jó neked hogy így bele látsz mások életébe, de ki kell ábrándítsalak, nálunk nem divat a dohányzás és más mérgező anyag bevitele nemhogy terhesség alatt, de a mindennapjainkban sem, - már amennyire ez a magyar élelmiszer-piacon  kivédhető. Ha egy családban több Ős is szenved valamilyen allergiában ( a veleszületett ekcéma is genetikailag kórolt ) akkor még ha a bio-élelmiszerekkel tömöd magad és a fejed tetejére állsz is átöröklődik, akár a színvakság vagy bármi más.

Előzmény: Stoner (6)
Stoner Creative Commons License 2006.12.19 0 0 6
Szerintem, semmivel se kell megtanulni együtt élni. A születéskori ekcéma, minden bizonnyal a mama szervezetének elmérgeződéséből adódott. Ha a szülők egészségesen táplálkoztak volna, akkor ennek kisebb lett volna az esélye. Még így is lehet enyhíteni a tüneteken, és hosszú idő alatt, teljesen el is múlhat ez a mérgezésből adódó tünetegyüttes. Az pedig semmiképp sem árthat, ha egészségesen étkeznek a ksigyermekek.
Előzmény: Hajnesz3 (5)
Hajnesz3 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 5

6 éves kisfiamnak már a születése második napján kijött az ekcémája a felkarján és a combján, nem kapott semmi mesterséges tápot, csak kizárólag anyatejet 7 hónapig majd 3 éves korában vált le teljesen. Fél évesen elvittük bőrgyógyászhoz, ott adtak neki szteroid tartalmú krémeket, amik csak a tüneteket enyhítik. Közölték, hogy a gyerek kisiskolás korára 50%, hogy légúti alergiában fog szenvedni. Ma 6 éves és asztmás. Homeophatias alkati szerét is ennek megfelelően kapja, de az ekcéma hol szebb, hol rosszabb állapotba kerül. Ezzel meg kell tanúlni együtt élni.

Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 4

Egyébként annyit biztosan megér, hogy meglásd: nem kamuzok. Tényleg megváltozik a bőröd színe, és ha nem is azonnal szűnik meg a betegség, de a tünetek enyhülnek, és végül huss...

 Még azt is tudom ajánlani, hogy két  púpozott evőkanál mosószódát, vagy, ami sokkal drágább, orvosi szódabikarbónát tégy a fürdővízbe, egy kávéskanálnyi sóval, aztán 1-2 órát ázzál a kádban kellemes meleg vízben. Remélhetően a tüneteid hamarosan megszűnnek. De a zöldevés lényeges része a gyógyulásnak. Ez a fürdő a "bázikus" fürdő nevet viseli és a Teljes megtisztulás c. könyben olvashatsz róla. Kimossa a savakat a testedből.

Előzmény: Pellegrin (2)
Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 3
Ha csak a vércsoport-diétára kattintasz, szerintem kijön a diéta is. Ez csak annyiban fontos, hogy mindenféle irritáló és gyulladásokozó faktort ki kell zárni, ha meg akarod tudni, milyen egyészséget kaptál a  szüleidtől. De ezzel még javíthatsz is a dolgon, mint ahogyan egy ízben személyesen Czeizel dr. mondta nekem. Csak akkor és csak erre a mondatra találkoztunk regényes körülmények közepette. Ma is az ő ablakain nézek ki a kis patakomra...
Előzmény: Pellegrin (2)
Pellegrin Creative Commons License 2006.12.08 0 0 2

Szia!

 

Köszi a tippet. Utánanézünk ennek a vércsoport-szerinti szétválasztásnak. Esetleg tudsz irodalmat is ajánlani? (Esetleg az interneten?)

Előzmény: Stoner (1)
Stoner Creative Commons License 2006.12.08 -1 0 1

Szia!

A legjobb időben, a legjobb helyen... Egyszer egy fiatal hölgy mutatta a kezeit, amik a főtt rákra hasonlítottak. Neki sem tudtam mást mondani, mint bárkinek: Próbálja meg egy hétig a teljes nyerskosztot, vércsoportdiétával. Tehát, zöldek, de vércsoport szerint. Általában egyszer találkozom az emberekkel és csak ritkán adok tanácsot. Egy idő mulva valaki más mondta el a folytatást. A kis hölgy nagyon rendbe akart jönni és megcsinálta, amit ajánlottam. Nem csak egy hétig, de több héten keresztül. Visszajött és mutatta a kezeit az illetőnek:" Mint a baba bőre"

Én magam 18 éve élek kizárólag növényeken, mindössze 2x3x- csúszott be csekély állati. Az utóbbi 10 évben semmi. A legutóbbi 8 hónapban teljes nyerskoszton vagyok. A bőröm nekem is rózsaszínű. A babák bőre nem véletlenül olyan. Ők még lúgosak. Mikor a kis testük elsavasodik ők is sápadttá válnak. Egyébként sok baba már ekcémával születik. Az édesanyja mérgeit kapja. A zöldevésnél tökéletesebb gyógymód nincsen. De mondhatom: semmire.

Előzmény: Pellegrin (-)
[virgo] Creative Commons License 2006.10.31 0 0 0
0 ekcémám van(biztos hogy így kell írni?).
Előzmény: Pellegrin (-)
Pellegrin Creative Commons License 2006.10.31 0 0 topiknyitó

Valaki hallot már arról, hogy (krónikus) ekcémás bőrt lehet-e valamilyen természetgyógyászati módszerrel kezelni/gyógítani?

 

Esetleg személyes tapasztalatok, ötletek?

 

Ismertek olyan természetgyógyászt akit tudnátok ajánlani?

 

("Hagyományos" kezelések (lásd: krémek) csak a tüneteket csillapítják...)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!