Keresés

Részletes keresés

DIE_ROBOTER Creative Commons License 2006.10.24 0 0 7
Most nem csak azért említem meg, mert olyan tudományosan hangzik, de profi munkához figyelembe lehetne venni a keresztpolarizációs technológiát.

Valahol van a neten egy PDF erre. Két stúdiólámpa a két oldalon, mindkettő függőleges síkja 45 fokos szöget zár be a festmény síkjával. A lámpák előtt polárfólia, az objektíven polárszűrő.

Szerintem ez adja a legjobb minőséget, tükröződés, fénylés kizárva.
gondok Creative Commons License 2006.10.24 0 0 6
Hát az az igazság, hogy a festőnek magának jó a szeme, nehéz becsapni. Amúgy analóg gépem van, ha esetleg filmet meg normális kidolgozást tudnátok ajánlani az is segítene. A naptár meg az a szokásos tájkép vagy valami sorozat, alatta a számokkal típusú dolog lenne, A4-ben vagy akörül, esetleg A3, ha megoldható, bár az asztali A5 is tervben van. Szóval igazából szeretnénk pár nagy reprót - falra, meg több kisebb képet is naptárba, meg csak archiválni is. Eredetileg laminált valamire gondoltunk van hozzá ilyen majdnem profi fűző meg lamináló meg hasonlók, de valószínűleg itt tudnak jobb ötletet is, mint a 10ezer forintos 5 éves nyomtató.
(mellékesen a plafonra akartam volna vakuzni, vagy derítőzni, szembe semmiképp)
Azért köszi, már eddig is segítettetek!
Előzmény: fi-fica (3)
fi-fica Creative Commons License 2006.10.20 0 0 5
Ez valóban remek és egyszerű megoldás. Ha a körülmények lehetővé teszik az utánzását, próbáld ki. Digi gépnél meg úgy sincs „eselék”.
Előzmény: eke (4)
eke Creative Commons License 2006.10.20 0 0 4
a legutóbb egy barátom kérésére egy falon lévő nagyméretű képet kellett reprózni azért hogy "színhelyesen" tudják kiprintelni. A szoba kicsi volt és színes falakkal.
Azt választottam hogy a fehérhez közeli szníű függönyön átszűrűdő fényben amikor a nap a ház túloldalán sütött, állványról automatikus fehérbalanszal, és egy color csekker és egy szürke ék bekomponálásával kattinottam.

Aztán a monitoron a színhelyesség helyre lett rakva, és a megrendelő szerint kifogástalan nyomat készült. Nos ezt még nem láttam.

Jelzem nem a stúdióvakuk hiánya miatt, hanem az egyszerűség miatt oldottam meg így.
Előzmény: gondok (-)
fi-fica Creative Commons License 2006.10.20 0 0 3
Ha nem valamiféle kontár munkát akarsz, akkor nem könnyű a dolgod. A „megcélzott műfaj” a reprodukciós fényképezés. (Ennek nyomdai szakterülete az eredeti foglalkozásom, amelyet szobányi gépekkel végeztem.)
A vakut felejtsd el, ha az nem professzionális stúdió-berendezés. Ha egy vakuval villantasz, a kép közepe túlexponált lesz a szélek felé sötétedik. Az olaj csillog is. Talán talán derítővel meg lehetne próbálni.
Járhatóbb út lenne, ha két oldalt egy-egy, nagyobbacska képeknél kettő-kettő darab repró-lámpával világítanád meg. A fény beesési szöge 45° legyen. Természetesen a fényképezőgépet és a lámpákat is álványra kell rögzíteni. Digitális gépnél a fehéregyensúly beállítására kell odafigyelni, filmes gépnél színmérés és megfelelő szűrőzés után készüljön a felvétel.
Az album vagy naptár készítését milyen módszerrel gondolod megoldani?
Házilagos előállítása, vagy amatőrök számára dolgozó fotókereskedés szolgáltatása jöhet szerintem szóba.
fi-fica Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2
Nem múzeumban, hanem lakásban van.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.19 0 0 1
Ha múzeumban van akkor használj analóg gépet és Fuji 64TII diát+valami nagyon jó objektívet+állványt.
procaliber Creative Commons License 2006.10.19 0 0 0

0 ilyen f0tóm van

gondok Creative Commons License 2006.10.19 0 0 topiknyitó
No tehát van egy tucat festmény, főként csendélet és tájkép, ezekből szeretnénk karácsonyi ajándékot csinálni, fényképalbum vagy naptár formájában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!