Alig találni a hegyeinkben IRÁNYJELZŐ TÁBLÁKAT, ha mégis akad, akkor csak
kilométerben írja a távolságot, percben nem. Azt sem írja, hol állsz éppen. A kiépített forrásoknak általában a nincs feltüntetve a nevük,
az pedig igen ritkán, hogy iható-e a vízük. Soroljuk fel a gondjainkat!
Biztosan ki tudunk küzdeni megoldásokat is!
Vagy, jó ez így, ahogy most van?
Tájékoztatásul közlöm, hogy a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület(BTHE) ismét turistajelzés felújítást végez szombaton(04.11)a Börzsönyben.
Felújításra kerül: a Királyháza - Pénzásás közötti K 4zet (Wenckheim út), a S 4zet Királyháza és Diósjenő között, ill. a Diósjenő belterületén lévő jelzések.(Z sáv,P X)
Az esetleges kellemetlenségekért minden túrázótól elnézést és megértést kérünk!!!
Köszönjük!!!
Mindennemű információ a terepen a "munkásoktól", vagy a www.bthe.hu weboldalon szerezhető...
Tájékoztatásul közlöm,hogy a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület(BTHE) ismét turistajelzés felújítást végez szombaton(08.30)a Börzsönyben, Lapos és Csánki-kert között, a S sáv(Tótok útja) ill. a P sáv Királyháza és Lapos közötti útvonalán. Vasárnap(08.31) ismét, a "Tótok-útja" (S sáv) kerül felújítás alá,Csánki-kert és Diósjenő között...Az esetleges kellemetlenségekért minden túrázótól elnézést és megértést kérünk!!!
Köszönjük!!!
Minden nemű információ a terepen a "munkásoktól", vagy a www.bthe.hu weboldalon szerezhető...
Úgy látszik, nem készült el a közösségi oldala. Ehhez képest először kb. 5 topikba tette be a linkjét, amin az összes használható anyag egy 10 képes képtár volt, csapnivaló minőségben fotózva. Töröltem a hozzászólásait a Természetjáró klubból.
A legjobb buli ismeretlen helyeket felfedezni. Mindíg erre vágytam fiatal koromban - de "csak" a számomra ismeretlen helyekre jutottam el. Biztos sokan vannak akik több és érdekesebb helyeken jártak, nekem ezek a felejthetetlen élmények.
Jó 10 évvel ezelőtt még az 50 km-es bicikli túrában is benne voltam, ma viszont csak az egyszerűbb (lsd lejjebb) túrákra merek vállalkozni.
Úgy gondolom azonban, amíg nincs baj, amíg el tudok indulni. ;)
Találtam egy könnyű 7 km-es túrát a budai hegyekben két hét múlva. Remélem az időjárás is kegyes lesz. Többnyire középkorúakból álló társaság. Lehet csatlakozni, ha valakit érdekel. :)
GPS! Azt ma még kevesen engedhetik meg maguknak - az ilyen "koca" túrázók meg főleg nem.
Attól függ hol laksz, de pl. ha a Budai hegységben kezded (újra) a kirándulást, ott nem igazán lehet eltévedni. Sajnos annyi a ház már mindenhol. Ráadásul egy szebb szombati napon tele van az egész turistákkal :) Egy sima iránytű is sokat segít, de ha van esetleg egy GPS-ed (ami azért ma még picit drága móka), azzal már igazán művészet eltévedni :)
Eszembe jutott egy majdnem rosszul elsült kirándulásunk a fiammal. Lehetett olyan 10-12 éves amikor a Bükkbe mentünk. Csak egy "picit" tértünk le az útról, mert nagyon vágytunk az erdei illatokra és addig bóklásztunk, amíg nem találtuk a visszafele utat. Szerencsére aztán nem túl messze jött egy hangos társaság és sikerült kijutni az erdőből.
Nem kell megijedni! Mondom, egy 20 km körüli, nem túl nagy sizntemelkedésű (~500 m) túrát simán be lehet vállalni. Persze függ az életkortól, konditól, ilyesmi.
Másérszt persze az is jó, ha az ember csak kiszúr valami szép helyet, odamegy, ott meguzsizik és hazamegy :) Egy ilyen pár órás sétán viszont nem nagyon van mit szervezni, hacsak a kaját nem :) Egy térkép azért legyen, és indulajtok el időben, mostanság korán sötétedik, meg egy lámpa sem árt, ha mégis rátok sötétedne, de ennyi.
Ne várj a tél végére! Szúrj ki egy 25 km és 6-800 m szint alatti túrát, aztán nyomás :) Itt a naptár: http://ttt.tr.hu/naptar/ A hideg nem gond, csak eső ne essen.
De van erre egy másik topik, asszem Topikos Túrázó Bolondok vagy ilyesmi neve van. Ott sokkal nagyobb a hozzászólás-forgalom.
Hát én ugyan nem értek hozzá, de valami azt súgja, hogy ezek szép eredmények! :))
Nem látom, hogy tolonganának itt a kiváncsiskodók, akiknek minden vágya, hogy tavaszra egy jó kis csapat összeálljon... de talán ne legyek türelmetlen, majd ha vége a télnek?