Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6386

Amúgy ugyanazok a folyamatok zajlanak az országban, amelyek az USA-ban a 60-as évek végén és a 70-es évek elején....

Ezt majd kifejtem bővebben délután most mennem kell.

 

Nyugodjon békében... :-((

 

Üdv

Előzmény: Törölt nick (6385)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6385

Olvastam és beszéltem is egy sráccal onnan. :-((((

 

Két kisgyereke van....

Előzmény: prérikutya (6384)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6384
Előzmény: Törölt nick (6382)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6383

De a rendôrök tavalyelôtt szeptemberben már mindenkit potenciális autófelgyújtónak láttak,

Szeptemberben csak erőszakos balhék voltak, majdnem 3 napon keresztül, ott jogos volt az alkalmazott (jogszerű) erőszak...

 

Az egyetlen eset, amit ki lehet vesézni, az okt. 23.

 

Vagyis nekem ne mondja senki, hogy ha egy fiatal ember csúnyákat kiabál és beszól egy rendôrnek, akkor arról azonnal lehet tudni, hogy rohadt bűnöző,

Nem. Egy primitív paraszt! De ha mástól kapná ezért a pofont, akkor azt mondanád, megérdemelte. Ha a rendőrtől, akkor Ő a sértett.

Előzmény: Barátocska :) (6378)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6382

Én téged nagyon csíplek Yan, de mostanában valami álomvilág* félében élsz.Majd ha eltöltesz egy pár évet az utcán, mint járőr akkor rájössz egy csomó mindenre....

 

*szerelmes vagy, vazze? :-))

Előzmény: Törölt nick (6377)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6381
Jó, ebből a szempontból tényleg fontos, hogy mit csinált előtte.
Előzmény: prérikutya (6380)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6380

Ergó, ha azt látom, hogy egy rendőr akárcsak egyszer is belerúg egy földönfekvő, megkötözött emberbe, ott már szvsz. nem nagyon számít, hogy az illető előtte tankot kötött el, vagy csak egy gumicukrot dobott felétek. :-)

 

Na persze. Csak lehet, hogy ez a verés nagyobb büntetés lesz neki, mintha bíróság elé kerülne, ahol jön a duma, hogy a barátnőjét kísérte haza. Ráadásul legközelebb kétszer meggondolja, hogy érdemes e ilyen balhéba keveredni...

 

Sajnos még itt tart a magyar igazságszolgáltatás. Ha mindegyik "forradalmár" kapott volna 1-2 év letöltendőt, biztosan nem kellene ilyennel foglalkozni...

Előzmény: Törölt nick (6377)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6379
Közben rájöttem, hogy ezzel nem tudok vitázni. Csak tudod, ha legalább annyit lehetne tudni, hogy házon belül ezek az emberek felelôsségre lettek vonva, az marha jó lenne. Nekem eszem ágában sincs ôket ellehetetleníteni, vagy ilyesmi. Csak nem tetszik, hogy látszólag semmi sem történt, legalábbis én nem tudok róla. A változást azért én is látom, és örülök neki. Csak éppen továbbra sem bízom abban, hogy nem lesz néhány olyan köztük, aki megint, ugyanúgy el fogja veszteni a fejét, mint ahogy már egyszer megtette.
Előzmény: Törölt nick (6372)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6378
Teljesen más a fekvése a dolognak, ha egy követ dobáló, autót gyujtógató férget vágnak a falhoz, mint amikor egy békés tüntető látja kárát a dolognak.

Egyetértek, teljesen más. De a rendôrök tavalyelôtt szeptemberben már mindenkit potenciális autófelgyújtónak láttak, még azt is, aki csak nyelvet nyújtott. Októberben dettó. Vagyis nekem ne mondja senki, hogy ha egy fiatal ember csúnyákat kiabál és beszól egy rendôrnek, akkor arról azonnal lehet tudni, hogy rohadt bűnöző, aki előző nap autókat gyújtott fel, ezért joggal megérdemli a rugdosást és az agyba-főbe verést. Ugyanmár, ne hülyéskedj :(((
Előzmény: prérikutya (6374)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6377
Az attól függ, mit értesz "legépelés" alatt. :-)

Le a földig, igen, onnantól meg már nem számít, hogy mit csinált előtte. Főleg, ha már megvan kötözve. Ergó, ha azt látom, hogy egy rendőr akárcsak egyszer is belerúg egy földönfekvő, megkötözött emberbe, ott már szvsz. nem nagyon számít, hogy az illető előtte tankot kötött el, vagy csak egy gumicukrot dobott felétek. :-)
Előzmény: prérikutya (6374)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6376
Szia! :-)
Előzmény: Barátocska :) (6375)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6375
Ritkán jutunk el idáig a vitában, ez tetszik :) Itt már kezdünk közös nevezôre jutni. Talán holnap ki tudom fejteni. Yóéjt :)
Előzmény: Törölt nick (6372)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6374

Nekem eddig is csak a "nyilvánvaló esetekkel" volt gondom.

Igen. Például láttál egy videót, amin éppen legépelnek egy embert. De azt nem láttad, hogy az illető pár perccel korábban mit csinált. Bár lehet, hogy a média látta, de az az érdeke, hogy Te ezt ne tudd meg soha. És kész a befolyásoló videó.

 

Teljesen más a fekvése a dolognak, ha egy követ dobáló, autót gyujtógató férget vágnak a falhoz, mint amikor egy békés tüntető látja kárát a dolognak.

Előzmény: Barátocska :) (6370)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6373
Hát pedig sajnos tényleg ennyire befolyásolta őket. Én is sajnálom. Sőt! Még annál is jobban. Nagyon szeretem a Rendőrséget és a rendőri hivatást, de ilyenkor muszáj lekűzdenem az elfogultágomat. Eleinte nekem se ment.

Előzmény: Barátocska :) (6371)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6372
Zavarni, engem is zavar. Ez téged ne zavarjon! :-) Húú, ez de szép volt. :-)))
Persze azért ne felejtsük el azt is megnézni, hogy amúgy milyen rendőr az illető. Mert szvsz. még arra sem feltétlen lehet egyértelműen rásütni, hogy nem oda való barom, aki esetleg belerúgott egy földönfekvő, megbilincselt emberbe. Súlyos hibát követtek el, valóban. De kérdés, mivel segítünk jobban. Ha odadobjuk őket az igazságszolgáltatásnak, hogy széttépjék őket (meg azok a bizonyos körök, akik előszeretettel teszik közzé - törvénytelenül - bizonyos emberek személyes adatait), vagy megpróbálunk tenni az ellen, hogy legközelebb is előforduljon. Az előbbi szvsz. tüneti kezelés, aminek hosszú távon semmi haszna. Mert jönnek majd más alkalmatlan, nem oda való barmok. Utóbbival az okot szüntethetjük meg. Csak sajnos ez nem érdeke a törvényhozóknak. :-(
Én egyébként azt a megoldást tartanám a legelfogadhatóbbnak, ha egyértelműen kifejtenék ezeknek az embereknek, hogy elkövettek egy súlyos hibát, amit se el nem felejtünk, se meg nem bocsájtunk. Ergó ha csak a legkisebb szabályszegést is elköveti, páros lábbal lesz kib@szva a "cégtől", és csúnyán felelni fog.
Persze ez most így elég tömör írás volt, hosszan el lehetne erről beszélgetni. Tudod!? :-)))
Előzmény: Barátocska :) (6370)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6371
Nagyjából egyetértek ezzel, amiket írsz, de nekem mindig is az a hülye elképzelésem volt a rendôrségrôl, hogy valamiképpen ki kell vonnia a személyes érzelmeit az intézkedéseibôl. El tudom képzelni, hogy hihetetlen sok személyes indulat gyült föl a rendôrökben az ôszi események kapcsán, és soha nem vitattam, hogy ez ne lenne érthetô. Csak valamiért nehezen tudom elfogadni, hogy ez olyan szinten befolyásolni tudja a korrekt rendôri intézkedést, mint ahogyan ez látszik. :(
Előzmény: Törölt nick (6368)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6370
Nekem eddig is csak a "nyilvánvaló esetekkel" volt gondom. Eszem ágában sincs a részletkérdések szakmai megvitatásába belemenni. Ettôl függetlenül tény, hogy a földön fekvô és megbilincselt embereket rugdosó és bántalmazó rendôrök még mindig a szerv kötelékében vannak, ami engem marhára nem nyugtat meg, ha nem haragszol. És bocsánat, ha ez engem zavar, én ilyen kis béna vagyok, tudod? :(
Előzmény: prérikutya (6367)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6369
"A Rendőrség megfelelő irányultsága tapasztalatainak hiányossága"

Pontosan:

A Rendőrség megfelelő irányultságú tapasztalatainak hiányossága
Előzmény: Törölt nick (6368)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6368
Nézd, mondani könnyű, hogy "ne fedezzék", de én életszerűtlennek tartom. Teszem azt, ha a te rokonod valami bűnt követ el, azonnal rohansz feljelenteni?

Tudom, tudom, a rendőr az rendőr. Igazad is van. De ember is. Én mindig azt mondom, hogy a rendőr az egy ember, aki felhúz egy egyenruhát. De attól még ember marad, annak minden hibájával együtt. Ilyenformán ugyanúgy nem lehet semmit a tanúvallomásaikra alapozni, mint senki más esetében. El lehet ezért őket ítélni, mert tényleg nem szép egy ponton túl védeni a mundért. De! Egyrészt azért van az Ügyészség, hogy kivizsgálja az ügyet, bármilyen - törvényes! - módon. Továbbá éppen ezért kellene elszakítani a "köldökzsinórt", mely a Rendőrséget a politikához köti. De elég szorosan. Mert.

Ha már a topic címe "Rendőri brutalitás", elmondom, hogy az én "elméletem" szerint mi vezetett az októberi tragédiához.


- A Rendőrség megfelelő irányultsága tapasztalatainak hiányossága
Értsd, focihuligánokkal szemben fellépni teljesen más, mint politikailag "feltüzelt", elégedetlen, kétségbeesett (de amúgy tisztességes) emberekkel szemben. Utóbbi sokkal kényesebb, amit nem tudtak megfelelően kezelni a szakmai tapasztalat hiányában.

- Egyszerű pszichológia. Ha az ember valamiből hiányt szenved, mással próbálja ellensúlyozni.
Értsd, a szakmai tapasztalat hiánya miatt tudatosan vagy tudattalanul, de sokkal "keményebben" léptek fel, amellyel "leplezhették" bizonytalanságukat. Ennek meg az lett az eredménye, hogy egyesek túllőttek a célon.

- Kudarc élmény
Értsd, a Rendőrség 2006. szeptember 19-én kudarcot vallott. Nem volt felkészülve arra, ami történt. Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte őket az az este. És mivel amúgy is híjján voltak a megfelelő ismereteknek, így szinte kizárt volt, hogy abban a helyzetben, rohamtempóban megfelelő metódust határozzanak meg az incidens kezelésére. Kommunikációs hiányosságok, a jelenlévő erők nem ismerete stb.

- Támadás több fronton
Értsd, a Rendőrséget három oldalról érte támadás. Egyrészt szeptember 19-én az emberek részéről. És itt nem csak az számít, hogy hányan dobálták őket, hanem az is, hogy egy-két ezren ezt végignézték. Végignézték, ahogy ronggyá verik őket.
Aztán jött a politikai támadás. Az egyik oldal álnok módon a védelmükre kelt, hogy megóvja őket a "támadásoktól", holott épp nekik (is) köszönhető a Rendőrség csapnivaló állapota. Ezzel gyakorlatilag rácsapták a Rendőrségre az ÁVH bélyegét. Aztán meg jött a másik fél, az összeesküvés-elméleteivel, a felelősségre vonási mániájával, és a "párthadsereg" vizionálásával.

Szerinted? Csak ennyit kérdezek. Gondolkozz el rajta!

Ezt meg csak úgy, hogy vizuálisan is el tudd képzelni:

Szia! :-)

mtv
Előzmény: Barátocska :) (6362)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6367

Jó, és azért az emberek beleugathatnak?

 

Ha valaki veszi a fáradtságot, és megszólja, kritizálja a rendőr munkáját, akkor tegye meg, hogy a rendőri munkához kapcsolódó jogszabályokat legalább valamelyest ismerje (vagy nézzen utána mielőtt véleményt formál), ne hasból mondja azt, hogy valami jogszerű, vagy sem....

 

Nyilván vannak olyan esetek, amelyek megítéléséhez nem kell ilyen széles mértékű ismeret, pl. a földön fekvő rugdosása esetében...

Előzmény: Barátocska :) (6366)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6366
Jó, és azért az emberek beleugathatnak? Csak úgy, az emberek. Érted? Mármint az olyanok, mint én. Hm?
Előzmény: prérikutya (6365)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6365

Szerinted középrôl nem lehet megvilágítani?

 

Az a baj, hogy még azok az emberek is, akik alapesetben képesek lennének helyesen ítélni, annyi információt kaptak mindkét oldalról, hogy sajnos képtelenek jól dönteni, és megfogalmazni egy helyes véleményt.....

 

Nem kellett volna egyik oldalnak sem beleugatni, hanem hagynia kellett volna a rendőrséget, hogy maga másszon ki ebből....

Előzmény: Barátocska :) (6363)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6364

Az egyik ellehetetleníti a munkátokat, a másik meg állandóan célkeresztbe állít. Ennyi. :-/

 

Igen. És a fenti szerepkörök attól függően változnak, hogy ki van hatalmon és ki ellenzékben....

Előzmény: Törölt nick (6361)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6363
Csak attól függ, hogy jobb, vagy bal oldalról világítjuk meg a tényeket....

Szerinted középrôl nem lehet megvilágítani?
Előzmény: prérikutya (6360)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6362
Amióta csak felmerült a rendôrség felelôssége az utcai helyzet kapcsán, azóta egyfolytában a személyes felelôsséget piszkálom, ami valahol igenis a rendôrség egészének a felelôssége mégiscsak: nem lehet mindenkit rendôrnek nevezni és fedezni csak azért, mert egyszer felesküdött. Ha hibázott, akkor menjen a fenébe onnan, de tüstént, és ne fedezzük csak azért, mert "tag". Ennyi az egész, és ezt rohadtul nem kéne ezt megpróbálni elkenni. Ennyi a bajom, semmi más.
Előzmény: Törölt nick (6359)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6361
"Csak attól függ, hogy jobb, vagy bal oldalról világítjuk meg a tényeket...."

Csapd ki mindkét világítást, gyújts egy gyertyát és megleled az igazságot! :-)))


Amúgy meg értelmetlen a "bal" meg "jobb" szavakkal játszadozni, egyik se jobb. Az egyik így tesz keresztbe, a másik úgy. Az egyik ellehetetleníti a munkátokat, a másik meg állandóan célkeresztbe állít. Ennyi. :-/
Előzmény: prérikutya (6360)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6360

Nem biztos, hogy azok a korrekt vélemények, amik a politkával összemossák a dolgokat.

Sőt, biztos, hogy nem azok. Az ellenzék mindíg ugat amiatt, hogy a politikát ne keverjék bele a rendőrségbe. Aztán pont ők okádnak, amikor a rendőrség kordont állít a parlament, és az abban lévő képviselők védelme érdekében.

 

Hagyni kellene végre, hogy a rendőrség a dolgát tegye, és holmi szíjjrágók, meg egyéb szakmai analfabéták ne ugassanak bele abba, hogy mit hogyan hajtanak végre. Ez csak arra jó, hogy egyes embereket befolyásoljanak.

 

A tények attól még tények maradnak,

 

Csak attól függ, hogy jobb, vagy bal oldalról világítjuk meg a tényeket....

Előzmény: Barátocska :) (6358)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6359
Szia!


Igazad van. :-) Tényleg nem lehet (nem szabad) egy kalap alá venni az embereket. Bár igaza van prérikutyának is, vannak bőven, akik úgymond elvakult küldetéstudatból mocskolódnak, de olykor előfordulnak higgadtabb, "korrektebb" kritikák is. Én például a mai napig nem hiszek a tudatos politikai utasításban, a szándékos Astoriához terelésben (egész egyszerűen azért, mert még senki nem volt képes elfogadható bizonyítékkal előállni). Ugyanakkor, illetve éppen ezért magam is szoktam "kritizálni" a Rendőrséget, amiért nem voltak képesek megakadályozni a két tömeg egyesülését. Mert meg lehetett volna. Csak elb@szták. :-)

Ugyanakkor a mostani helyzetet is megint kicsit túlreagáltnak érzem, amellyel akár céltáblát is festhettek volna magukra, mert most megint középpontba fognak kerülni. Talán az illetékes Úr elmagyarázza nekem, miért nem lehetett csak azt a tucat barmot előállítani, és hagyni a normális tüntetőket?
Előzmény: Barátocska :) (6358)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6358
Nem biztos, hogy azok a korrekt vélemények, amik a politkával összemossák a dolgokat. Nem biztos, hogy egy kalap alá kell venni a rendôrséget kritizáló összes embert, csak azért, mert a helyzet összefüggésbe hozható néhány olyan eseménnyel, ami lovat adhat a politikailag elkötelezett emberek véleménye alá. A tények attól még tények maradnak, sajnos :(
Előzmény: prérikutya (6357)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6357

mintha valami olyasmi történt volna, ami bagatell, ami szóra sem érdemes,

 

Ezt sohasem állítotam. De egyes (politikailag elfogult) hülyék sajnos tényleg annyit, és úgy foglalkoznak a dologgal, hogy lassan már bagatellnek tűnhet.....

Előzmény: Barátocska :) (6356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!