Keresés

Részletes keresés

Balogh Tímea Creative Commons License 2010.01.22 0 0 2334
Üdv Mindenkinek!

Mi is jártunk pár hete a virágvölgy lakóparkban, a következő a tapasztalat:

Ha jól emlékszem Andrea volt aki azt írta, hogy a legolcsóbb kazán került beépítésre, de ez aligha igaz, mert minden lakásban immergas kazánok vannak, aki kérte és kifizette a különbözetet annak tárolós kazán került be. Személyesen beszéltünk a generálkivitelezővel, és az építésvezetővel ( aki nem portás volt, hanem regisztrált felelős építésvezető ), és korrektek voltak, elmondták, hogy sajnos az első épületeknél volt csúszás, és ennek két oka van: 1, az első beruházó aki őket megbízta más építkezéseken megcsúszott, és ebből ki kellett szállniuk, de azóta átvette egy másik beruházó, és az átadás idejére (2hónap) gyakorlatilag leállt a munka, de amint rendeződtek a dolgok folytattak mindent tovább. 2, a terület egy teljesen új parcella volt utcák és közművek nélkül, és a házak már hónapok óta készen voltak, mire a gázt be vezették (ezt mi is ellenőriztük, illetve már ott lakók is megerősítették) . Az, hogy hány darab ház van megépítve, az attól függ, hogy mennyit adnak el, ahogy van szerződés egy házra és az időjárás engedi már csinálják is. Mindent rugalmasan intéznek, azt mondod, hogy ide kéred a falat, erre nyíljon az ajtó, itt legyen a konnektor, akkor ott lesz, nem problémáznak rajta. A szerelvényekre vonatkozó kérdést én is feltettem, azt válaszolták választhatod azt amit ők adnak, választhatsz olyat amit amit te szeretnél, és akkor te veszed meg, és viszed oda a szerelőnek, és a be nem épített szerelvény árát levonják az árból. Akár úgy is megveheted a házat, hogy teljesen üres, és akkor te csináltatsz meg mindent a saját szakembereiddel. Normálisak voltak, nem dicsérték magukat halára, és azt is elmondták, (mert megkérdeztük) hogy sajnos a közmű és egyéb csuszások miatt az alvállalkozóknak is csúsztak a kifizetések de hamarosan utolérik magukat, a következő házakon már nem is lesznek csúszások, hiszen a közművek már elkészültek.

Szerintem az elkészült házak jó színvonalúak, és jó elrendezésük. A környék és a közlekedés is jó, legfeljebb a szomszédokat kell megválogatni:)
Előzmény: gagarin111 (2328)
gagarin111 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 2332

Ti melyik MB projektben vagytok érintettek?

 

(ha esetleg nem akarod a fórumon megírni, esetleg írhatsz magánban. köszi.)

 

gagarin

Előzmény: Törölt nick (2331)
deresedő Creative Commons License 2010.01.04 0 0 2330
Úgy tűnik, az MB Enteriőr és Marosán Andrea egyre inkább csak a folyamatos csalások irányába mozdul el. Szakszerűség már nincs a kivitelezésekben, súlyos, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, összedobált fércmunkákat adnak ki a kezükből, akiknek pedig ez nem tetszik, azt terrorizálják.

A vezetőjének (Tóth Barnabásnak) az előző cége, a Kulcsrakész Kft, a vége felé ugyanígy tevékenykedett, nemrégiben pedig a garanciális kötelezettségeket is lemondta (miután többéves csúszással sem volt képes azokat teljesíteni, sem pedig a kivitelezési hátralékokat), mert megszüntetik a céget. Az MB Enteriőr-el is várhatóan ezt fogják csinálni, miután már nem lesz esélyes a pénzszivattyú további működtetése.

MINDENKIT ÓVUNK ATTÓL, HOGY AZ MB ENTERIŐR-EL KÖSSÖN SZERZŐDÉST!
gagarin111 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2328

Kedves Gyöngyi!

 

Ez elég rossz hír... Mi még nem vágtunk bele, de eddig a Virágvölgy a szóba jöhető lehetőségek között a favorit volt (főleg a lakás alaprajza miatt). Pár hónapja jártam arra utoljára, akkor úgy tűnt, a közműveket csinálják, de még csak három ház állt, a többit nem is kezdték el, pedig már jóval többet eladtak. Reméltem, hogy nem pénzhiány az oka...

Ti is Virágvölgyben vagytok érintettek, vagy más MBM érdekeltségben?

A szanitereket, mivel magatoknak kellett megvenni, levonták a vételárból?

Milyen átadási határidővel szerződtetek? Nagy a csúszás?

 

Köszi az infokat.

 

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel,

gagarin  

Előzmény: kerekesgyongyi (2327)
kerekesgyongyi Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2327
Szeretném tájékoztatni a Virágvölgy-ben lakást vásárolni szándékozókat, hogy az MB Enteriőr Kft (és eszerint az MBM csoport) jelenleg IGEN komoly fizetési nehézségekkel küzd. Nekünk már magunknak kellett megvásárolnunk a szanitereket, ha szeretnénk belátható időn belül beköltözni. Az alvállalkozóknak sem fizetnek, nekünk meg egy olyan kazánt tettek be, ami a legolcsóbb a kategóriájában, pedig tudták, hogy nem olyat szeretnénk, csak azért mert nem akarták megfinanszírozni.
Egyszóval én nagyon megbántam, hogy ezzel a céggel valaha is szóba álltam, abszolút szavahihetetlenek (mi Marosán Andrea-val próbáltunk szót érteni), és a korrektségnek nyomát sem lehet felfedezni. Még építésvezetőre sem telik nekik, gyakorlatilag a biztonsági ember / portás az építésvezető.
Nagyon gondoljátok meg! Ha már beleugrottatok, akkor javaslom, hogy mindenről írásos nyom maradjon, anélkül simán letagadnak mindent.

Üdv: Gyöngyi
deresedő Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2326
"átvonultunk a belső fórumra, ha azt olvasnád, sikítva menekülnél"

Ezt arra értettem, hogy a Redom-Kulcsrakész-MB féle társaságtól, nem tőlünk :)
deresedő Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2325
Szia!

Igen, átvonultunk a belső fórumra, ha azt olvasnád, sikítva menekülnél.

Szélesebb repedések (legalábbis nálunk) nem jellemzőek. Mi 2 éve vettük át, azóta csak a ház "elhelyezkedéséből" fakadó, néhány vékony hajszálrepedést találtunk, igaz, az egyik végigmegy egy teljes falon a ház egész hosszanti keresztmetszetében.

Mindemellett én nem ajánlom őket. Évről évre gyatrább munkát végeznek, egyre erőszakosabbak, egyre kevésbé adnak valamit a pénzedért, s egyre nehezebb belőlük bármit kikövetelni, amiért fizettél. Mindez párosul a munkát irányítók elképesztő dilettantizmusával, hanyagságával, felelőtlenségével és erőszakosságával, időnként pedig a hatályos jogszabályok és rendeletek következetes és nemtörődöm áthágásával. Ezek némelyike veszélyezteti az élet- és vagyonbiztonságot is.

Ha ott vagy minden percben (szó szerint!) az építkezésen (nekem még nagyjából sikerült 2007-ben), akkor is a nyakadba sóznak "ésszerű takarékosság" címén lehúzásokat, de nem lehetsz ott, mert már nem engedik, így a kivitelezés a nem látható (később bevakolt, burkolt, stb) részeken néha súrolja a büntethető kategória határát. S azon kívül is. Mi, akik már itt lakunk, s látjuk a következő ütemeket, el vagyunk borzadva. Meg azok is, akik alaposabb kijárnak megnézni, mit adnak majd a pénzükért.

Az egy dolog, hogy 2-3 éve tartoznak kivitelezési hiányosságok bepótlásával az átadott ingatlanok kb. 70%-nál (és itt a Kulcsrakész, a Redom és az MB gyakorlatilag ugyanaz), de egyre emelkedik azon tulajdonos száma, akik ezért-azért perlik őket. Van, hogy 11 lakás perli őket egyszerre, közösen. De korábbi ütemekből is van példa csoportos perre.

S ez már a válság előtt elkezdődött, azóta pedig fokozódott.

Én most már, a mai állapotukban biztos nem szerződnék velük, inkább egy korábbi 1,5-2 évvel ezelőtt átadott eladó lakást keresnék (ami itt is akad, hisz van némi fluktuáció, s nálunk előfordul nem általuk épített, sokkal jobb kivitelezésű ház is).

Hacsak nem akarod a következő 2 évedet harcban tölteni, állandóan műszaki szakértőkkel kijárni, ügyvédet fogadni, stb.

Ha gondolod, az epv631@freemail.hu címen elérsz.

Sok szerencsét és alaposan gondold át!
Előzmény: gagarin111 (2324)
gagarin111 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 2324

Sziasztok!

 

Mi is Virágvölgyben szeretnénk házat venni, s nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. (Virágvölgynek tudtom szerint még nincs, de nagyon jó lenne)

Az elmúlt hét során sikerült végigolvasnom a topikot, s rengeteg hasznos tippet találtam a szerződéskötéstől a burkolásig. Köszi! Nem is maradt nagyon kérdésem, csak az, hogy a beköltözés óta eltelt 1-2 év során (azaz mostanáig) előjöttek-e komolyabb építési problémák (falrepedés, süllyedés stb)?

Úgy tűnik, hogy ez a fórum most már nem nagyon él, gondolom a belsőt használjátok, de azért remélem van, aki olvassa és tud válaszolni.

Köszönettel

gagarin

GT650R Creative Commons License 2009.07.15 0 0 2323
Kedves Lakótársak!

Próbálom türtőztetni magam, mert majd szét robbanok a dühtől. Most nem minőségi problémáról van szó, hanem az emberi aljasság egy igen mély fokáról. Ma este úgy fél tíz felé valaki szándékosan(!!!) elütötte kapu előtt, az út szélétől kb fél méterre a padkán (tehát nem az úttesten!) fekvő 4 hónapos macskánkat. A szomszédé kb 2 hete hasonlóan járt. Egyszer még lehet véletlen, kétszer már nem! A nyomokból világosan látszik, hogy a gazember a parkoló autók mögött szándékosan lehajtott a padkára, ahol a macska feküdt, és szándékosan átment a szerencsétlen jószágon.
Mit ártott annak a szemétnek az cica? És ha egy gyerek van ott?! Hány kisebb-nagyobb gyerek van az utcán, a környéken. Bicikliznek, játszanak stb. Mi a garancia, hogy ez a mocsok következő áldozatnak nem egy gyereket akar elütni?! Minek a 30-s tábla, ha úgy száguldoznak egyes taplók, mintha ez környék lenne az M5-s.
Ha egyszer megtudom, hogy ki volt, amit az kapni fog, azt megemlegeti , az biztos!
Addig is vigyázzatok magatokra, családotokra, és házi kedvenceitekre!
utas953 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 2322

Nem csalódtam a Kulcsrakész Kft.-ben: ugyan úgy hazudnak és próbálnak átejteni a garanciális javításoknál, mint az építés folyamán végig!

Tóth Barnabás, Tóth Gábor, Wimmer Szilvia - a cég felelős képviselői arra sem méltatnak, hogy válaszoljanak a megkereséseimre, pedig sajnos volna mit tenniük.

Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, aki akár a Kulcsrakész Kft-től, vagy a Redom Invest Kft-től (vagy ezek bármilyen új névvel ellátott társaságától) akar lakást venni: nem csak kétszer, de legalább hússzor gondolja meg, és készüljön fel egy jó ügyvéd és műszaki ellenőr biztosítására.

Ezekkel másképpen nem lehet "nyerő", a csillagokat lehazudják az égről!

ati-szaki Creative Commons License 2009.03.27 0 0 2321

Kedves Imreiek!

 

Egy névjegyet szeretnék átadni Nektek.
Helyi ingatlanközvetítő vagyok. Ha eladásra, vagy kiadásra kerül a sor, akkor érdemes rám csörögni.
web: http://ok.ingatlan.hu

tel: 20/241-0000

Üdvözlettel, Kiss Attila

 

 

ok
deresedő Creative Commons License 2009.03.19 0 0 2319
Tigger, az ilyesmit tedd fel a belső fórumra is, most ismét átadási időszak van, úgyhogy elég aktuális.
Előzmény: tiggersoft (2318)
tiggersoft Creative Commons License 2009.03.17 0 0 2318
Sziasztok!

Akit érint, annak mindenképpen ajánlással tudom továbbadni műszaki ellenőrünk elérhetőségeit - aki hozzájárult, hogy a fórumon közzétegyem.

Rendkívül meg voltunk vele elégedve: alapos, precíz munkát végzett, nagyon segítőkész volt, és konstruktív a feltárt hibák elhárításában. Ez utóbbi azt is jelentette, hogy nagyon jól tudja, hogy mi az, amiért érdemes / szükséges kiállni, mi az, amiben lehet engedni. Jól megtalálta a hangot a kivitelezővel is. Számos olyan hibát vett észre, aminek a javításával komoly későbbi károktól menekültünk meg!

Egyszóval őszintén (és mielőtt bárki továbbgondolná: minden érdek nélkül) tudom őt ajánlani, ha bárkinek szüksége van a munkájára:
Szlávik Róbert
Mobil: 20/965 2630
E-mail: szlavik [pont] robert [kukac] chello [pont] hu
deresedő Creative Commons License 2009.01.25 0 0 2317
Egy tanács: egy reklámban a nevet nem árt feltüntetni, mert sem itt, sem a hivatkozott oldalon nem található.
Előzmény: Törölt nick (2316)
mobilpisti Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2315

Sziasztok,

 

sok sikert a házvásárláshoz!

 

Egyetlen, de nagyon fontos dolog jutott eszembe a szerződéssel kapcsolatban: a kötbért mindenképpen emeltessétek meg (bár nem tudom, most mennyi az alap) és vegyétek ki a maximum összeget. Higgyétek el, jól jöhet.

 

Nálunk 300.000 volt a maximum összeg az eredeti szerződésben (napi 3000 Ft-tal ez max. 100 nap). Mi most 4 hónap csúszásnál tartunk az eredeti átadási határidőhöz képest, ez már eleve több, mint 120 nap. Ja, és ha sikerül, azt is vegyétek bele, hogy a kötbér nem a műszaki átadásig, hanem a birtokbaadás napjáig járjon.

 

Nekem így utólag, egy héttel (?) a műszaki átadás előtt ez tűnik a legfontosabb módosítanivalónak.

 

Üdv.

egy pestimrei 7. ütemes

Előzmény: febris flava (2312)
deresedő Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2314
"akik maguk vatték a hideg-meleg burkolatokat, azoknak a Kulcsrakész visszafizette az általa kalkulál árat?amiket ők ajánlottak azoknak a minősége nem volt megfelelő?"

A végelszámolásnál minden saját anyag árát (burkolat, nyílászárók, elektromos szerelvények stb) a saját kínált anyagának árában jóváírja. Ez sajnos mindig igen gyatra összeg.

A Kulcsrakész által használt anyagok néha elfogadható minőségűek, néha viszont átverések, mint pl. a kapcsolók, konnektorok, s az alvállalkozók sokszor ki is spórolnak innen-onnan ezt-azt (nem mindig szándékosan, néha csak a betanított munkás hozzá nem értése miatt).
Előzmény: febris flava (2312)
febris flava Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2313

Szia Medvegyev!

Lefoglalóztad már a házat vagy még csak gondolkodsz rajta? Melyikkel szemezel? Nekünk azt mondták, csak akkor kezdik el építeni, ha egy telken három lakást már megvettek. Te tudsz erről? Mi most kezdjük el árulni a lakásunkat, ahogy elmegy, befizetünk egy kisházra(félre), valamelyik nagyobbra pályázunk, ami nem a vasút mellett van. Azért itt jobbak a kertek (hogy nyelesek), mint Pestimrén, és jó, hogy nagyjából egy kaptafára mennek a lakások. Mi a lenti WC-nél fogunk kérni egy zuhanyzót az előtér terhére, arra mondtak +100.000 Ft-ot.

Előzmény: _medvegyev (2311)
febris flava Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2312

Sziasztok!

Mi is gondolkodunk, hogy a Virágvölgyben veszünk egy ikerházfelet, voltunk kinn a pestimrei lakóparkban, kivűlről nézve tetszik. Be is tudtunk menni épülő lakásokba, elég szimpi volt, de így is eléggé félünk belevágni. Múlt hétvégén egy családot sikerült leinformálni, biztos itt vannak a fórumon, mert ők ajánlották, nagyon kedvesek voltak.

Elkezdtem olvasni a sok-sok véleményt, nagyszerű, hogy kitaláltátok és működik. Rengeteg hasznos dolgot találtam. Szeretnék indítani egy topikot a leendő és már befizetett Virágvölgyeseknek, de még nem engedi a rendszer.

Az elolvasottak alapján nekem is lenne még egy kérdésem: akik maguk vatték a hideg-meleg burkolatokat, azoknak a Kulcsrakész visszafizette az általa kalkulál árat?amiket ők ajánlottak azoknak a minősége nem volt megfelelő?

Valamint csatlakozom az előttem szólóhoz és kérnék szépen én is módosított szerződést.

Mi kizárólag saját műszaki ellenőrrel vágunk bele, aki az ismerősőm és megbízom benne és a szakmai tudásában is. Ezért is jó lenne megtalálni a "leendő szomszédjainkat" mert lehet, hogy olcsóbb lenne, ha együtt alkalmaznánk, valamint ahogy ti is csináltátok, sok lúd disznót győz.

előre és utólag is köszi a segítséget

_medvegyev Creative Commons License 2009.01.08 0 0 2311

Köszi, de arra a szerződésre lettem volna kíváncsi, vagyis a módosításokra, amit többen saját ügyvéddel átnézettek, átírattak. Sajna még nem sikerült beszerezni. Bár ötleteket azért kaptam.

Előzmény: syrupos (2309)
deresedő Creative Commons License 2008.12.30 0 0 2310
Bocsi, a http://pestszentimre.tarhelyem.hu oldalra csak az itteniek (Belsőmajor Lakóparkban építkezők, vagy már itt lakók) regelhetnek fel, mert a lakópark belső fóruma nem nyilvános.

A még kívülálló érdeklődőknek az érthető és mindenképpen szükségszerű előzetes tájékozódás eszközeként javaslom a direkt e-mail kapcsolatot.
syrupos Creative Commons License 2008.12.28 0 0 2309
Szia Med!

www.viragvolgy.hu és a dokumentumok/vállalkozási szerződés tervezet
Ez nagyjából fedi a valóságot amit benne találsz de nem árt résen lenni bizonyos kérdésekben!
Vagy regisztrálj be a http://pestszentimre.tarhelyem.hu oldalra, ott érdekes dolgokat is találsz!

Üdv: syrupos
Előzmény: _medvegyev (2308)
_medvegyev Creative Commons License 2008.12.26 0 0 2308

Sziasztok Pestimreiek!

 

Olvasom a fórumotokat, már 1818. hozzászólásnál tartok. Én Soroksáron szeretnék lakást venni, ugyan ettől az építőtől. Nagyon nagy segítség lenne, ha valaki átküldené a "csodaszerződést".

 

 

Köszönettel:

med

deresedő Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2307
PARKNAP! PARKNAP! PARKNAP! PARKNAP! PARKNAP!

2008. szeptember 27.

Helyszín: Belsőmajor lakópark Hegyikristály utca

A Belsőmajor Lakópark Egyesület vezetésének és tagjainak nevében szeretettel meghívunk minden Belsőmajori lakót és Pestszentimrei lakost rendezvényünkre!

GYERMEKEKNEK:
--------------------
hatogatott lufik
arcfestés
Ugrálóvár (hanem lesz eső)
foglalkoztató csoport és előadás, gitár


VÁSÁR:
---------
méz-, lekvár-, mézes lekvár-, mézbor vásár
könyvvásár
fajátékok
gyertyavásár
kecskesajtos
ékszervásár


PROGRAMOK :
-----------------
belsőmajori lakóknak bográcsolás (Egyesületi tagoknak ingyenes),
jelentkezők esetén főzőverseny
bulizás


Drukkolás, hogy ne essen, s gyertek, csináljunk együtt egy jó kis közösségi programot!
deresedő Creative Commons License 2008.09.04 0 0 2306
Aki még nincs fenn a belső fórumon:

http://pestszentimre.tarhelyem.hu/
deresedő Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2305
Priviben válaszoltam, lásd mail.
Előzmény: eklov (2303)
deresedő Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2304
Perem.
Előzmény: xabi38 (2302)
eklov Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2303

Kedves Pestimreiek!

 

Segítségüket szeretném kérni.

Szociológiát tanuló egyetemista vagyok és jelenleg a lakóparkokban működő civil szervezetek után kutatok.

Arról szeretnék dolgozatot írni, hogy miként jönnek létre és működnek civil szervezetek a lakóparkokban, mi hívja életre őket, milyen feladatokat tudnak ellátni stb.

 Így bukkantam az Önök fórumára.

 

A fórum hozzászólásai között láttam, hogy egyesület szervezésébe is belefogtak.Szeretnék érdeklődni, hogy megalakult-e az egyesület?

Esetleg felvehetném e a kapcsolatot Önök közül azzal vagyok azokkal, akik a megszervezésben részt vesznek?

Készítettem egy rövid kérdőívet a kutatáshoz, ennek kitöltésére szeretnék valakit megkérni.(Emailen küldeném át a kérdőívet, amely nem túl hosszú és csak azokra a kérdésekre kell válaszolni belőle, amelyekre akarnak.)

 

Ha sikerülne megírnom a dolgozatomat, esetleg érdekes lehetne Önök számára is. Például abban, hogy láthatnák, hogy más lakóparkokban miként alakulnak a dolgok, milyen hasonló közösségek vannak, Önöktől talán nem is nagyon messze.

 

e-mail címem: elvira.koltay@gmail.com

 

Előre is nagyon köszönök minden segítséget és sok sikert kívánok lakóhelyük szépítéséhez, jobbításához!

 

 

 

xabi38 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2302

akkor a bádogtetőn körbefutó nekem villámhárítónak tűnő dolog az micsoda a tetőnkön? díszítőelem? :)

 

 

 

deresedő Creative Commons License 2008.07.27 0 0 2301
Ilyen szempontból ez pici terület.
Előzmény: kacsa69 (2300)
kacsa69 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 2300
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Remélem ilyen szempontból a lakópark közepén elhelyezkedő ( a fáktól távolabb eső) házak is védve vannak.:)
Előzmény: deresedő (2299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!