"Fehér Béla sajátos, sziporkázóan eleven prózastílusban megírt új regényében ízesen, óriási nyelvi leleménnyel, varázslatos, vagy ha úgy tetszik, mágikus realizmussal meséli el Skrabek, a rettegett bérgyilkos történetét – bravúrosan elevenítve meg a XX. század első éveinek hangulatát."
-A Fültől fülig ajánlója-
Utálom azt a nevet hogy Fehér Béla:@ tudjátok miért? úgy hívják az igazgató helyettest,és tönkre tesz mindent. a diákokat+a sulit issss ááááááááááááááááááááááá röviden ennyi
A menyasszonyom bátyja tagja a Független Művészeti Egyesületnek, ez a Kelemn Kör másképpen. A sráctól tudom, hogy június 3-án este 7-kor Fehér Béla lesz a vendég náluk az Apacuka kávézóban, ami a Horánszky utcában van. Sztem érdemes elmenni gondolom olyasmi lesz mint a nyitott műhely vagy még jobb. Éljen Skrabek!
Egyszer már összeszedtük a török-kori fasza regényeket (dzsigerli - vagy mi..., testvériség trilógia... bár ez utrána van, na meg a TÖRÖKMÉZ), bövült a sor. Péterfy Gergely - Halál Budán. holnap megyek fesztiválra dedikáltatni a könyvet. remek, na!
Nekem nagy élmény volt az este tényleg, még órákig hallgattam volna FB-t, de ezt már írtam. Amikor utána az utcán dohányzott megkérdeztem az új könyvét, ez Könyvhétre jelenik meg, kis írások gyűjteménye (tárcák?) Lecsó címmel a Magvetőnél. Kemény István jó volt mert okos, a másik tényleg minek ült ott? Kéne szólni a nyitott mühelyben, hogy megint hívják meg a Mestert, tudnánk kérdezni bőven tőle. Esterházy P-t is szeretem ők ketten a nagy királyok!!!!
Moderáció... Suttogtak FB fülébe kérdéseket, néha hosszabakat, mint a válasz. szünet kellett volna, mert a végén dedikáltattam és mondta, hogy komoly nikotin-elvonása van. persze akkor nehéz lehetett volna újrakezdeni. na, a következőt jobban egyeztetjük.
Semmi baj, majd legközelebb. Nem a te székedet foglaltam be véletlenül? (Csak a hozzászólásod alapján.) Egyébként Kemény István még érdekes volt mint moderátor, mert ő Kemény István, de a másik fazont nem erőltettem volna. Az estet is mintha ő fújta volna le, pedig FB láthatóan belemelegedett. Amúgy szimpatikus srác, csak mint moderátor volt fura.
Majd megkérdem, ha lesz rá alkalmam. Egyébkét a tegnapi Esti Showdert látta valaki? Ugyanis elhangzott benne egy FB iromány. Kíváncsi vagyok, ki jön rá, melyik volt az :)
Nagy élmény volt a tegnap este, csak nekem rövid volt! Hallgattam volna a Mestert sokáig és ezt többen is mondták. Legközelebb tényleg érdemes volna hosszabban. Jó előadó, meg élvezetesen beszél, kib...tt szellemes. Jelenik uj könyve, tudja vki?
egyszer már összefoglalta publikációit egy könyvbe, megdöglök se tudom mi a címe, olyan piros színű. ja, meg vannak rádiójátékai is, az Kutyasétáltatás címen jelent meg, 10-15 éve. de mi a címe a publiciknak....
Köszi a választ Csono! Megnéztem a könyvtárban a ki kicsodát Fehér Béla 1949 június 1-sején született, most lesz 60 éves! Százszoros szacskeszme!!!!! Van olyn írása ami csak vmelyik folyóiratba jelent meg? Melyiket érdemes figyelni?
Beszállok közzétek, mert elolvastam a Dokit, ez volt az első a mestertől, aztán a Fültől füliget! Erről apám azt mondja remekmű, szokott felolvasni belőle ha vendégek vannk! A neten már megrendeltem két másik Fehér regényt! Holnap ott leszek a nyitott műhelyben, mert állítólag a mester nem szereti az irodalmi banzájokat és nem is szokott elmenni. A műhely milyen hely tudja valaki? Lehet kérdezni meg dedikálni?
NYITOTT MŰHELY (XII. ker. Bp, Ráth György u. 4.), Április 16. csütörtök 19.00 IRODALMI EST
FEHÉR BÉLÁval András László és Kemény István beszélgetnek
"...magától értetődő természetességgel teremt szereplőket, mi több: figurákat, ahogy a cselekmény, a bonyodalom szinte észrevétlenül születik meg keze alatt, olyan játszi könnyedséggel, hogy a modern irodalom felezési idejéhez szokott olvasó csak kapkodja a levegőt, és ahogy árad belőle az 'írni tudás', a nyelvi humor: nem csurog, csöpög, csordogál, hanem zúdul. Mert ha igaz, hogy a stílus az ember, akkor Fehér Béla legalább kéttucatnyi személy egyszerre. Érthetetlen, hogy miért nincs jobban jelen az irodalmi köztudatban – hacsak azért nem, mert félünk szórakoztató és olvasmányos könyvről kijelenteni, hogy esztétikailag is értékes." "...egyszerre rokona Rejtőnek, Rabelais-nak és García Márqueznak." Papp Ágnes Klára Részlet a literán a szerző legutóbbi regényéből: http://www.litera.hu/irodalom/feher-bela-filko Az est a MASZRE (www.maszre.hu) támogatásával jött létre. A belépés díjtalan.
Kedves unokatestvérem Fehér Béla! Kovács (Fehér) Kati vagyok Szatmárnémetiből (és Óváriból). A napokban találtam rád az Interneten, és szeretném veled felvenni a kapcsolatot. Kérlek írj a kovacskatalin49@yahoo.com címre.
Nem akarok offolni, nekem is a Mester a felülmúlhatatlan a kortárs magyarban, de igen figyelemre méltó egy új tehetség Berta Zsolt, a Jancsiszög c. regénye nemrég jelent meg. Bár más stílus, de kifejezetten jó! Különös tekintettel, hogy az úriember első zsengéje. Gondoljatok csak a kék autóra!