Keresés

Részletes keresés

Caitlin Creative Commons License 2014.06.18 0 0 17380

Mi elvagyunk, megvagyunk. Mirkot felvettek az uj iskolaba. Kiderult, h ott nincs egyenruha. Pedig mostanra mar kifejezetten megszerettem :) konnyebb igy az oltozkodes. 

Elvileg egy sokkal jobb suli, hetvegen lesz "Summer Fair" amire megyunk. Ez minden suliban van. Falusi vasarra hajaz erosen. Az osszes bevetel az iskolanak meg. A mostani suliban most szombaton volt. 3 oran keresztul osztogattam gomboc fagyikat. a vegere mar a hocipom tele volt.... de nagyon jol sikerult. Ilyenkor jonnek baratok, kozelben lakok, iskolaba jarok, vegyesen. 

Előzmény: toria78 (17378)
--zerge-- Creative Commons License 2014.06.15 0 0 17379
Mi itt voltunk egyszer telen a gyerekekkel (viszonylag kicsik voltak meg, 3 es 5 evesek), nagyon jo volt, meg ugy is, hogy en nem szeretem az ilyen jellegu helyeket :)
http://www.aquaticum.hu/
Előzmény: toria78 (17378)
toria78 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 17378

sziasztok lányok,

Tudnátok ajánlani lehetőleg Észak- v Kelet-Mo-on szállodát, ahol rossz idő esetén is lehet mit csinálni, gyerekekkel?

Mivel mizu? Rég volt már nagy bejelentkezés!

fugebokor Creative Commons License 2014.04.12 0 0 17377

Sziasztok. Egy hete szültem, ehetek- e krémest, mert nagyon megkívántam.

Fogár Creative Commons License 2014.04.11 0 0 17376

hát nem írtuk alá a szerződést,mert nem tetszett,hogy jogot akarnak formálni a lakásra, fizetni meg jó esetben fél év múlva

aztán kiderült,hogy miért is nem akartak foglalózni-lenne még egy eladnivaló ingatlanjuk...jól be is bukgattuk volna,ha aláírjuk...

most így még eladó- elvileg kell 2 embernek is a lakás,csak még mindegyiknek el kell adni a sajátját :)

 

Előzmény: Caitlin (17371)
Fogár Creative Commons License 2014.04.11 0 0 17375

:)

szerintem pedig jól kilogikáztad :)

mail ment

Előzmény: shaish (17374)
shaish Creative Commons License 2014.04.11 0 0 17374

Elég furán megfogalmazott feladat, jó matekos sem vagyok, de sztem ez kb annyit jelent, hogy 20anyakenguru+5gyerek az erszényben, 20 farok mert a kicsiké nem látszik, gondolom a lábuk sem, így 40 hátsóláb az anyakenguruké....persze lehet kötekedni hogy kinek milyen látszik stb....fura feladat:). de mivel a válaszok között van a 40, így arra tippelek...többiek?

 

Tegnap én is percekig néztem Csabi egyik példáját, mire ő megoldotta, és elárulta:D. nem volt nehéz, csak én nem jöttem rá a szabályra első blikkre....

Caitlin Creative Commons License 2014.04.11 0 0 17373

Csajok, nálam jobb matekos ranezne erre?

 

Off... Alairom, h nem vagyok egy matekzseni, de most végképp lelombozodtam. 3.osoknak szóló feladatsort meg ertelmezni sem tudok, nemhogy megoldani...

 

Egy matematikus kengurukat figyelt meg, de kicsit megzavarták az anyjuk erszényéből kikandikáló kengurubuksik. 25 fejet és 20 farkat látott összesen. Hány hátsó lábat tudott megszámolni? Honnan a pekbol kellene tudni? Egyáltalán, kidugtak a lábukat a kiskenguruk? 

Itt van a teljes teszt.

http://www.microprof.hu/index.php?m=45

Komolyan én vagyok teljesen hülye vagy barom kérdések vannak helyrnkent ebben?

shaish Creative Commons License 2014.04.08 0 0 17372

Fogár, dobj egy mélt, és megírom:).

 

Mi gyerekorvost váltottunk, mert finoman szólva sem voltam meggyőzve az itteni által. Na most tök jót találtam, kicsit talán túl alapos is, de inkább ez:).

Amúgy jól, semmi extra:).

Caitlin Creative Commons License 2014.04.07 0 0 17371

lakas eladas fejlemeny? 

Előzmény: Fogár (17370)
Fogár Creative Commons License 2014.04.02 0 0 17370

sziasztok!

 

shaish: lehet még csatlakozni a blogotok olvasásába?-régebben benne voltam,csak aztán infomatikai krah történt és az újban már nem...

 

Pannánál mi is "pályaválasztás" előtt állunk...itt nálunk 3 iskola van, és összesen 18 első osztály indul a városban, a körzetes iskolában 10...szóval marha nehéz a helyzet...a kinézett tanítónő nagyon sztárolt, protekciós a bejutás-elvileg van némi kapcsolatunk, rajz tagozatos osztályt kap...

 

Janka szeret iskolába járni,és a házit is még lelkesen írja, sőt a szorgalmikat is,vagy ha van vm extra gyűjtő feladat azt is lelkesen

 

rólunk...

Áruljuk a lakást, vannak tervek (telekvásárlás,építkezés...)...Összesen 2komoly érdeklődő volt. Az egyiküknek akkor lesz pénze,ha eladja a lakását...szóval ez passz. A másikukkal ma voltunk ügyvédnél,komolyra fordult az egész....aztán van egy olyan érzésem,hogy most meg fog hátrálni... Nem akar foglalót fizetni-előleget akar fizetni,az adás--vételi mellé. Ezzel az a nagy gond,hogy akkor felkerül a neve a tulajdoni lapra széljegyzetnek-és ha fél évig nem fizet semmit,addig mi másnak sem tudjuk eladni...ezt meg mi nem merjük vállalni...most holnapig gondolkozik mi legyen. Bár én úgy gondolom,ha komoly a szándék,akkor meg tudunk egyezni-én csomó lehetőséget felajánlottam neki...hát meglátjuk...egyelőre most ideges vagyok,mert már mi is elkezdtünk tovább lépni,mert annyira biztosra mondta,hogy kell neki a lakás...csak ugye a feltételek nekünk nem férnek bele.

 

Előzmény: shaish (17369)
shaish Creative Commons License 2014.04.01 0 0 17369

Ha dobsz egy mélt, megírom hol láthatsz képet:).

Ez tűnik az igazi differenciált oktatásnak, totál személyreszabott. Mi ettől még messze vagyunk..de nem panaszkodom, Csabi jó helyen van:). Most Boginak kéne tanítónénit választanom és nem tudok.....de majdcsak megszáll az ihlet..

Megint előkerültek a biciklik, olyan élvezettel tekernek fel bárhova, liheghet utánuk az ember:D. Levi futóbringával megy, mit megy, száguld...

Caitlin Creative Commons License 2014.03.31 0 0 17368

nalunk jovo heten lesz Math Magician verseny. Ez csak itt az iskolaban, semmi extra. tavaly 2. lett, mert konkretan meg nem ertette meg a feladatot. Amikor magyarul elmodntam akkor kb 3 mp utan mondta a jo megoldals. Most mar a nyelv nem lesz gond, kivancsi vagyok hanyadik lesz. 

2 reszre bontjak oket: also/felso. Iden mar a 11 evesekkel fog egyutt versenyezni, ugyhogy lehet, h koppanni fog....

Megkaptuk az egyeni tervet matekbol - es mint kiderult angolbol is felkerult a listara :)

matekbol egy 4.es kiemelt kolokkel fogjak osszeparositani kov negyedevben, h o mentoralja. erre oszinten kivancsi vagyok, h technikailag hogyan oldjak meg es mit fognak csinalni... angolbol meg olyan jo celkituzest kapott: meg erdekesebbe kell tenni a bevezeto szovegeit amiket ir.

hazahozott 2-3 iromanyt (kb havonta irnak egy sztorit) es kifekudtem rajta. es ezeket olvasva ertem, h miert dicserik annyira a fantaziajat. Azert neha jo lenne ha a valosaghoz is lenne koze, legalabbis amikor tenyszerunek kellene lennie.... remelem azert majd ez is kialakul.

Caitlin Creative Commons License 2014.03.31 0 0 17367

rakhatnal be kepeket is :) nagyon kivancsi lennek hogy neznek ki az orgonasipok

Előzmény: shaish (17366)
shaish Creative Commons License 2014.03.31 0 0 17366

Mindenkinek boldog 8at:).
Kosz, nálunk nem látom vészesnek a helyzetet, pár fűfolt meg ilyesmik....
Csabi sem mindig ül neki kitörő örömmel a leckének, de nekiül, mert a lelkiismerete eléggé hajtja őt, szerintem nem tudná nem megcsinálni a házit...csak szereti közben kicsit sajnáltatni magát:). Na jó, ezt kizárólag az íráshoz tartogatja. 
Nemrég voltak vmi komplex versenyen, nagyon lelkes volt, végül negyedik lett, ami sztem tök jó, de ő harmadik akart lenni:D ezt nem tudom mi alapján találta ki. 
Már el is felejtettük a versenyt, mikor a táskájában megtaláltam a feladatlapot, hazahozták hogy megnézhessük (utána vissza kell adni). Hát basszus...tök sok feladat, némelyikkel elidőztem volna én is....volt ami véletlen kimaradt, volt h elrontotta, meg volt amit kicsit másként értelmezett, de az annyira aranyos volt, hogy sztem jobb mint az 'igazi' megoldás. 

Nemrég kicsit beteg volt Csabi is, hiányzott is két napot, na én meg úgy elkaptam vmi kórt, hogy kb két hetet kínlódtam (szó szerint, alig volt erőm bármihez)....na mindegy, most már jobb...csak már épp fellélegeztem, hogy egész télen semmi gond...erre püff...

Csajok is jól vannak, Bogi nagyon várja a sulit, Verus meg levetette a hisztis jelmezt és vmi kisangyalbőrbe bújt....pl Levi elveszi tőle a kedvenc ceruzáját, ő meg visítás helyett: Nem baj, majd keresek másikat!

LEvi is nagyfiú lett, szöszi fürtökkel, imádnivaló...

toria78 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 17365

sziasztok

 

Sok 8 éves - idáig jutottunk ;-)

 

Kosz.. nálunk annyival másabb a helyzet, hogy ruhával van borítva a gyerek az év legnagyobb időszakában.
Ez normális télen nagyon előnyös, ugyanis a hidegben és a tiszta hóban semmi dolgom nincs. Ez a tél sajnos nem ilyen volt, gyakran volt 0 fok felett, eső volt, nem hó, ezért már hétfőn sártengerrel a nyakáig jött haza (napi 4x mennek ki az udvarra). A másnapra megszáradt sarat reggel leporoltam, péntek előtt nem mostam. Különleges képessége volt a legkisebb sár megtalálására is.
Most, hogy gyakran jönnek a barátai is hozzánk, látom, nincs egyedül.


Nálunk a lelkesedést lehetne fokozni a tanulás kapcsán. Egyelőre élvezzük a lassú tempót. Nem olvas folyamatosan, szótagolva csak, másodszorra megy már majdnem tökéletesen. Gyakoroljuk. Emiatt nem is jöttek még be a könyvolvasások, a Mosó Masából olvasunk rövid történeteket - azok viccesek, érdekesek és szerencsére gyors visszacsatolást adnak neki, hogy ügyes.
Olvasás közben hallom, amikor néhány magánhanzgót épp finnül vagy magyarul ejt ki - beszédben nincs keveredés.

 

A személyisége olyan, amilyen, önbizalma nem túl magas, túl sok dologban el van kényelmesedve, nem akar egyedül cselekedni (csendben jegyzem meg, h az apja a nagy szeretet közepette meg ki is szolgálja az igényét). Sokkal többet nem is tudnánk pedig dicsérni, bátorítani, jó légkört biztosítani. Talán már túlságosan is van ny*lva a s***ük.

 

Próbáljuk tervezni a nyarat - lesz vele munka...

Előzmény: jazmine35 (17364)
jazmine35 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 17364

Boldog 8.-at!

 

Nektek is atommaszatos gyerekek jutnak délutánra? Azt gondoltam, idővel nettebb lesz a gyerekem, hát nem, minél melegebb van, annál jobban izzad/lesz porosabb, lassan kész földgömb a feje, mire érte megyek a suliba.

És amin már tényleg röhögök, hogy ez nem számít, pólója folyton kint, nadrágja összevissza - de beállítja a haját a szentem :D Ami totál sziszifuszi munka, rengeteg vastag szálú haja van, ritkítóollóval kell vágni, tudjátok mikor áll oda, ahová bárki akarja :DD

Mindamellett, hogy a foci az isten, visz magával könyvet a suliba olvasni, úgy örülök. A héten megnyert valami suliversenyt, persze nem tőle tudom, hanem a tanítónőtől, de aztán kegyesen megmutatta az oklevelét is és vigyorgott, mikor lett ez a gyerek ekkora...

Caitlin Creative Commons License 2014.03.21 0 0 17363

allitolag mar tavasz van, a kolkok kozoldultek mar? :)

Hankanak boldog szulinapot (ha jol emlekszem... persze lehet, h nagyon nem, akkor elore is bocsanat :D)

toria78 Creative Commons License 2014.02.26 0 0 17362

Sziasztok,


Zsuzsa, haladtok ti is szépen előre, te is, a lányok is. Ügyesen!

 

Nem emlékeztünk meg a 8 éves gyerekekről mostanában!!!
Mi még csak a zsúr gondolatánál tartunk, Roli is előadta az igényét, hogy akkor legyen a finneknek és a magyaroknak külön, de olaszok is vannak, azok jöhetnek a magyarokhoz, mert beszélnek finnül, de a nagyobb angolul is, ahogy a másik magyar is :-) és akkor nagyjából a kontroller-szám is egyezik a résztvevőkkel ;-)

 

Nálunk a gyerekek 2 hétre hazamentek a nagyikhoz (itt 1 hét síszünet volt) - lehet, hogy legközelebb már csak feladjuk őket a gépre :-)

Roli ellógta a háziját szünetben, így 2 hét helyett 1,5 napja volt rá, muszáj volt, megcsinálta.

Én csak körberohantam a várost. Most kevésbé láttam koszosnak és borzasztónak, igaz a felújított belvárosi részeken közlekedtem leginkább. Meg persze kellemes volt a 15 fok napsütés. Az esőt pedig már megszoktam.
Itt sincs tél, szinte már minden elolvadt, az a kicsi ami volt... 3 hete pluszban van a nappali hőmérséklet. 2 hónappal járunk előbbre. Viszont már megint 10 óra nappal van, ez jó.
Rolihoz átjárnak a barátai suli után, Nati is jól érzi magát az oviban. Ja, őt pedig megharapta egy ló, legalábbis ráharapott az ujjára etetés közben.. így 5 nap után már nem olyan durván néz ki, csak csupa lila az egész.
Egyébként semmi extra.

Előzmény: Zsuzsa89 (17358)
Fogár Creative Commons License 2014.02.26 0 0 17361

Hol kaphatok áfás számlát?

Az automatánál készpénzben kifizetett parkolási díjról ügyfélszolgálati munkatársaink állíthatnak ki számlát, amelyet személyesen vagy postán tud átvenni. Ehhez az eredeti parkolási jegyet, illetve a számlafizető nevét és címét el kell juttatnia ügyfélszolgálati irodánkra postai levélben (1300 Budapest, Pf. 306.) vagy személyesen. Kérjük, levelében ne felejtse el megadni a postázási címét, ha az áfás számlát postai levélben szeretné megkapni.

Regisztráció nélküli mobilparkolás díjáról a mobilszolgáltató adhat számlát, így ezzel kapcsolatban keresse a Telenor, a T-Mobile, vagy a Vodafone ügyfélszolgálatát.

A pótdíj nem tartozik az áfa hatálya alá, így a pótdíj összegéről egyszerű készpénzfizetési számlát állíthatunk ki.

Előzmény: jazmine35 (17359)
jazmine35 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 17360

Gratula és kitartás ;)

Előzmény: Zsuzsa89 (17358)
jazmine35 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 17359

Nem tudjátok, bp-i parkolásról hogyan kaphatok számlát? (Gondoljatok rám, holnap kocsival megyek...)

Zsuzsa89 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 17358

Témát váltok :)

Eszti elkezdte tegnap a bölcsit... tetszik neki úgy tűnik :))

Hamarosan ismét dolgozó anyuka leszek :)

 

 

Fogár Creative Commons License 2014.02.03 0 0 17357

én azért úgy látom,hogy sok esetben azok hangsúlyozzák jobban a kint élő/otthon élő kérdést,aki valóban kint él

lehet ennek valóban az az oka,hogy mire eljutott oda,hogy inkább kiköltözzön már sok sok negatív tapasztalata volt-aki már egész fiatalon kikerült pl tanulmányok/ösztöndíj...stb...kevésbé foglalkozik a témával-nekem baráti körömben is vannak így kint,sőt családtagom is-és őket érdekes módon még nem hallottam semmilyen tekintetben sarkosan fogalmazni...miután csomó mindent nem él meg itthon,max elmondásból/médából tájékozódik (és lássuk be,a külföldi média kb mint a vidámparkban az elvarázsolt kastélyban a tükörterem...olyan képet ad néha...sőt,sokszor még az itthoni is...)

 

Caitlin: nem személyesen neked céloztam-csak a te hszodra reagáltam,de nagy általánosságban gondolom ezt így

 

jasmine: na ilyen csoportunk nekünk is van-osztálycsoport Jankának...nem te vagy az ufo hidd el. Sajnos én néha azt látom ezekben a zárt csoportokban-2-3ban is benne vagyok...hogy sokszor az igazán fontos kérdésekben nagy a lapítás. Sokszor a leglényegtelenebb témáról hosszasan folyik a diskurzus,de amikor nem az a kérdés,hogy hány pelust használ egy nap a gyerek-hanem teszem azt kicsit mélyebb dolgok...na akkor hirtelen senki sincs ott.

 

Paks...hát az a baj ezzel,hogy lehet,hogy jó-de olyan rémesen kivitelezték/kommunikálták le az egészet,nameg ez a titkosítás is...sokakban ott van az,hogy amit titkolnak,az biztosan sumákság,és azért titkos,mert különben közfelháborodás lenne...szóval azért titkosítani olyasvalamit,amit aztán még az én unokáimmal is fizettetnek...nem fairplay.

 

 

Előzmény: jazmine35 (17356)
jazmine35 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 17356

Én szeretem ezt az országot, ettől még zavarnak a nagy szembeállítások. Elmentek-itt maradottak - alapvetően ezt a szocializmus alatti vasfüggönynek köszönhetjük, korábban nem volt olyan ritka a mozgás, de akkor ez hazaárulás lett és a fejekben is nyoma van.

A hülyeség meg sajnos nem országfüggő, most keddtől itthon vagyunk, a gyerekem zárt csoportjában többször megkérdeztem, mit vettek, mi a házi - nem írták meg.  Nem értem, hasonló esetben én válaszolok... És nem kevésszer érzem, hogy ufo vagyok, ahogy öregszem. Rengeteget dolgozunk, a gyerekek nőnek, alapvetően jól vagyunk.

 

Spec.Pakssal nincs bajom, a bárki szavazzal van. Sok levelet írok, tiltakozok, sokszor feladom.

 

És örülök, hogy hallok az itteniekről.

Előzmény: Caitlin (17355)
Caitlin Creative Commons License 2014.02.02 0 0 17355

"egy valami szokott azért zavarni...amikor magyar ember külföldről szidja kvázi a saját országát-pedig nem buzog bennem nagyon a magyar nemzetiségi tudat... "

egy masik topikon vesezodott par napja a magyarsagtudat temakor. ott sem ertem, itt sem ertem. nem szeretem magyaroszagot. szeretem a barataimat, szeretem a nagypapam kertjet diosdon, szeretem anyamek balatoni nyaralojat, stb. gyonyoru helyek vannak foldrajzilag abban az orszagban. es? mitol sajat orszagom? mit adott nekem amitol olvadasig imadnom kellene? Irokat, koltoket mashonnan is szeretek, es nem teszek kisebb/nagyobb jelet Jozsef Attila es Verlaine koze, mert mindkettot masert szeretem, maskor szeretem olvasni. Karolyi Amy nem jobb vagy rosszabb Miltonnal. csak mas. mas nyelv, mas gondolatvilag.

kutatoinkra legyek buszke? Persze, de nem erintenek meg jobban, mint Bohr vagy Marie Curie. es a legtobbje amugy sem magyarorszagon alkotott/kutatott.

az anyanyelv nalam nem erv. ez egy adottsag, h epp olyan nyelven beszelt hozzam anyam es nem egy masikon. orulok, h tudok magyarul mert erdekes nyelv. de annak is orulok, h tudok angolul, mert az meg sokkal arnyaltabb kulonbsegek kifejezesere alkalmas.

Lehet sajnalni azert mert lelekben"hontalan" vagyok (masik topikon megkaptam), de ettol en, mint individum nem vagyok kevesebb. en nem erzem szukseget, h mindenaron tartozzak valahova. 

Ha ott elek lehet velemenyem, ha mashol akkor nem?

Inkabb az kellene, h zavarjon, h olyanok szavazhatnak a te sorsodrol akik elmentek onnan, vagy soha nem is voltak ott. Ez megsem zavarja -nagy altalanossagba- a nagy magyarokat (kis magyarokat sem...). Nekem az elso dolgom lenne pl. magamtol megvonni a szavazati jogot. ott fizetek adot? nem. akkor maradjak csendben.

egyebkent miert zavar, h mas szidja? Imadom a mitsubishit, szerintem csak o gyart(ott) igazan jo autokat. Megsem zavar ha mas szidja. Kb. magasrol teszek ra, h masnak mi a velemenye (es ez nagy altalanossagban is igaz), mert nem az hataroz meg engem, h masok hogyan viszonyulnak dolgokhoz, vagy masoknak mi a velemenye... de belatom en messze sokkal antiszocialisabb vagyok az atlatgnal es bar en jol erzem igy magam, azt en is tudom, h ez nem kovetendo pelda. 

Előzmény: Fogár (17352)
Caitlin Creative Commons License 2014.02.02 0 0 17354

csak emlekezetbol: szerintem csak az oktatast szidom ugy istenigazabol. miutan hazamentem pl augusztusban valszeg altalnossagban is megjegyeztem a szurkeseget, lehangoltsagot. 

az oktatast akkor is szidtam amikor ott eltem es mivel szivem csucske temakor valszeg orokkon orokke szidni fogom amig kicsi, egyforma begeto birkak nevelese a cel es hu alattvalok tenyesztese. 

es maskor nyugodtan nevezz neven, nem kell a "kulfoldre szakadt magyarok" altalnos definicioja amikor valojaban abbol van eleged, h en szidom a rendszert. nem fogok megsertodni.

es egyebkent mit varsz? persze, h szidom az az orszagot ahonnan sok jot nem kaptam intezmenyesitett szinten. emberi szinten -pl. baratok- nagyon sokat, es az hianyzik is, de mint altalnossagban "orszagtol" szinte csak rossz emlekeim vannak. szidtam amikor ott ltem es szidom most is, nagy kulonbseg nincs. 

masik oldalrol: persze, h szidom, hiszen nem jottem volna el ha minden olyan szep es jo lett volna....

de meg mindig nem szidom az ott eloket (max. nem ertek egy csomo mindent).

Szinten csak emlekezetbol: barmikor szivesen elismerem, h itt sem fenekig teljfol az elet. sot, az oktatasi rendszerben is vannak eleg komoly hianyossagok/hibak. 

En pont nem ertek egyet pakssal (bar nem energetikai minosegeben, mert ahhoz nem ertek, inkabb a kik epitik es mibe is kerul ez valojaban ami engem zavar), de ettol meg latom, h angliaban is sok marhasag van. ez a burokracia oshazaja, persze, h neha legszivesebben megtepnem a pult mogott ulo iqminuszos libat. de ujfent: valszeg barmely mas orszagban is igy allnek hozza. 

 

Előzmény: Fogár (17352)
netszkvid Creative Commons License 2014.02.02 0 0 17353

Hat ennek a temanak millio oldala van. En elmondom a sajat verziomat:

 

En azoknal latom ezt a fekete-feher hozzaallast, akik relative keves idot toltottek meg ujabb hazajukban. Ilyenkor az ember hajlamos azt elobb eszrevenni ami sokkal konnyebb mint Mo on. Ez raadasul igazolaskent is szolgal, miert is volt jo az a nagy dontes, hogy orszagot valtott az illeto. Masreszt meg evekig a "kultursokk" allapotaban el az uj orszagban ami alatt az elet finomabb massagaihoz nehezen tud viszonyulni vagy meg gyakrabban egyszeruen felreerti a bennszulotteket (ennek Nagy Britanniaban viszonylag nagy az eselye). Ebbol kifolyolag a finomabb negativ dolgok eszerevetelehez tobb ido kell az uj hazaban, mig azok a dolgok, amik jobbak mint otthon, rogton feltunnek.

 

Mondjuk en Veled ellentetben kulfoldrol hazalatogatva inkabb azt latom, hogy az otthon szakadtakbol dol a panasz es nem azokbol akik eljottek, de hat ez egy kis minta amit en latok. Sokszor engem az kerget a falra, amikor olyan miatt panaszkodnak, ami kulfoldon elve hatvanyozottan nehezebb mint Mo on, de mivel soha nem tapasztaltak ezert vilagvegekent elik meg- ld pl egy kisgyerek felnevelese.

 

Az altalaban teny, hogy tobb orszagban elve az ember hamarabb eszreveszi a nem mukodo dolgokat egyszeruen azert mert tobb eletforma-mintat ismer es ebbol puzzle szeruen ossze tudja rakni hol mi mukodik jobban. Tokeletes hely nincs, mindenhol vannak jo es rossz dolgok, csupan az egyeni fontossagi sorend alapjan dol el, kinek melyik "jobb" mint a masik. 

(En pl pont mult heten nagy irigykedessel olvastam, hogy Mo on mennyivel jobb az energiagazdalkodas, Paks vegre eldolt, gyozott a jozan esz. Nagy Britanniaban ilyen teren absz kaosz van, a vezetok nem tudjak mit akarnak es mar 5-10 ev mulva oriasi gondok lesznek a vill energia ellatasban- lanyom iskolajaban mar most is, mert a nagyszeru tervezok keptelenek voltak felmerni egy 500 fos iskola villamosenergia felvetelet es a rendszer nem birja (1 eve adtak at az uj epuletet). Kozben 3 szor annyit fizetunk az energiaert mint 10 eve es ez a trend igy is fog maradni. Ez csak egy kicsi pelda, de rengeteg ilyen van. De ETTOL meg nekem fontos hogy egyszeruen intezheto es kiszmithato az eletem,es sokszor konstatalom, hogy csomo dolog nem mukodik jol es lattam mar helyeket ahol ezt vagy azt jobban csinaljak, pl  Mo vagy Nemeto....)

Előzmény: Fogár (17352)
Fogár Creative Commons License 2014.02.02 0 0 17352

ok,csak tudjátok nagyon azt látom az szidja legjobban a Mo-i iskolákat,meg úgy összességében a mo-i dolgokat,aki nem is él itt...nem tapasztalja nap,mint nap mi van,milyen a hangulat,milyen a légkör...engem pedig személy szerint eléggé bosszant a külföldre szakadt honfitársaink konstans elégedetlenkedése azzal,hogy itthon milyen szar...minden szar.

 

Ebben persze jó hír az is,hogy akkor legalább biztos kint jobb-nem az irigység szól belőlem,nem vágyom külföldre.(de abban szinte biztos vagyok,hogy kint sem topszupercsúcs minden,max még nem derültek ki a rendszer gyengébb pontjai)

ja és nem csak az itteni topicba írókon látom ezt kicsit,számos fórumon ezt olvasom a "Magyarországon szar minden,mindent tök jól látok 1000-2000km távolról is,a helyi dolgok meg majd olyanok amilyenek-azzal nem is vagyok olyan kiritkus" szemlélet.

Félreértések elkerülése végett, engem tök hidegen hagy ki hol él,ki hol boldogabb-egy valami szokott azért zavarni...amikor magyar ember külföldről szidja kvázi a saját országát-pedig nem buzog bennem nagyon a magyar nemzetiségi tudat... 

Előzmény: Caitlin (17351)
Caitlin Creative Commons License 2014.02.01 0 0 17351

Tevedsz.

Előzmény: Fogár (17350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!