most kidühöngtem magam azon a szercsétlen ginipig-en...brrrrr
erre majd egyszer máskor,most jó kedvem van (már)
hálistennek olyan gerinctelenre sikerültem,hogy lett egy gerincsérvem is,biztos már a saját szervezetem sem bír elviselni....
de hogy hozzászólásodra érdemben reagáljak, köszönöm kérdésed jól vagyuk....Zulu bácsi is remekül érzi magát...jelölget rendületlenül...
már meg tudja különböztetni a 3 síp hangját és annak megfelelően elindul , megáll ,
és jön láb mellett ,póráz nélkül.....valószinüleg ezt minden jólnevelt göri napi pár perc foglalkozás után el tudja sajátítani,Zulcsikának ehhez a napi 4-5 óra intenzív játék szükséges....
remekül tudunk versenyt nyalni egy pohárból ,vanilia fagyit is....és a, ki ér hamarabb a cipőmöz hogy belepisiljen játék is nagyon megy.....én csalok mert már két lépésből is bele találok,de ő meg fiatalabb és gyorsabb...de hát ez a rutin és a fiatalság igazi párharca....
én szégyenszemre nem igazán szakítom meg magam a munka terén,magyarul nem csinálok semmit...illetve talán annyit hogy egy 90 fős amerika foci csapatot edzegetek,de ez nem munka mert ennyi remek ember között inkább kiváltság lenni,mint munka...
ha valamire elfelejtettem volna válaszolni,írj nyugodtan....
üdvözöl.egy világ forgató,rossz barát,aki nem érdemli szép Zulu mosolyát,egy vérbeli gerinctelen ember példány.....
édes kis virágszálam,azt sem tudom ki vagy te........valóban viccesnek tartod? akkor jó mulatást neked....segget csinálok a számból? édes kicsikém....had ne részletezzem azt amit nem tudsz...
örülök hogy nem tudtad visszafogni magad és billentyűt ragadtál,nem is hinnéd milyen nagyot nőttél a szememben,...bár ki is vagy te?
tehát szerinted :
-vicces,röhögnöd kell
-segget csinálok a számból
-átvágom őket
és ez szerinted ilyen egyszerű....úgy irigyeltem mindig az ilyen nagy mágusokat akik így pik-pak átlátják az életemet....király vagy bébi igazán....
üdvözletemet küldöm neked
Martinovics Péter
albertirsa
06 30 249 54 49
és most ami miatt sokan megköveznek majd de nem érdekel......tehát,ha esetleg legközelebb amikor te is bemutatkoztál és továbbra is ismeretlenül alig burkoltan hazugnak tartassz,akkor én csinálok segget a te szádból,aztán átváglak valami ajtón,vagy ablakon,és aztán elképesztően viccesnek tartom majd és csak röhögni tudok rajtad.... és ez valóban ilyen egyszerű ja a kis jeled lemaradt..:-)))
szóval kicsit lassuljon már le ez a vadidegeneket megítélünk történet,és ha a továbbiakban nem tudod visszafogni az ujjacskáid akkor klikkelj vissza kérlek a cicákhoz és ott kérj mégegyszer bocsánatot azért akakiért amit kevertél ....ott is
szia kyt!én is jobbnak látom már ha mást nem veszünk bele....gondoltam hogy martinhoz közelebb húz a szived...de mivel szerintem nem ismersz engem igy ne alkossunk egymásról igy látatlanban véleményt!ezt megköszönném!
Martinnak irtam mailt,igy remélem,nem itt fogjuk egymást "piszkálni",vannak olyan emberek télleg akik erre nem kíváncsiak és télleg tiszteletben igyekszem tartani.... Martinékkal soha semmi problémám nem volt,és ha valamire jutunk is nem is lesz vele és nem üzlet ember beszél belölem...ezek az állatok élölények,nem üzleti cikekk...ezt mindenki tudhatja...üzleti kapcsolat? barátság?szerintem tisztában vagyok a kifejezésekkel....és azzal hogy egymás mondatait boncolgatjuk szóról szóra betüröl betüre...nem hiszem hogy sokra jutna dolog És öngólt magamnak,magunknak nehezen fogok dombi vagy rugni,hiszen egy Európabajnok van melletttem aki erre ügyel :-D :-D :-D
kyt én azért nem tudok mindenkivel nap mint nap beszélni(mert ha ismernél)igen elfoglaltak vagyunk a párommal,vizilabdázunk mindketten és számos sportra nyitottak vagyunk még...szinte minden hétvégén meccseink vannak igy görizést gyakran összekötjük a sporttal...mindenesetre jól müködik együtt...kis tündéreimre mindenáron is de mindig szakítok idöt! ezen kívül dolgozunk is szerencsére kötetlenebb munkabeosztással és tanulunk is! szóval nem egyszerü az életünk de bármilyen görisnek görigazdinak problémája van mindig segítek...mégha azonnal nem is jön a válaszom,és igyekszem nap mint nap követni az eseményeket....aki akar megtalál....szóval szerintem aki ismer az tudja milyenek vagyunk,szeretem a nyilt öszinte és becsületes embereket!!!!
de betartom a kérésedet,és tiszteletbe tartom gondoltam irok magunkról egy kicsit
Bocs, de nem bírom megállni: az azért vicces, hogy olyat zavar, hogy a levele lényege (mert ugyebár a levél nem) megjelenik a fórumon, aki -bocs, de- s*gget csinált a szájából. :) Mayo megígérte? Nem. Martin, te betartottad a szavad? Nem. Akkor min háborodsz fel?
Gondolom, ha Mayo tudja, hogy át fogod vágni az agyát, akkor másnak adja el a kölyköt. Ennyire egyszerű. Azt meg már had döntse el a tenyésztő milyen célra kívánja eladni a kölykeit...
Ivartalanítva lesznek a kölykök? Röhögnöm kell.. Mint Zulu? És ki ígéri? Te? Vagy ők sem lesznek tenyésztve, csak egy picit?
Semmi kozom ehez, igy az en nevem ha lehet maradjon ki ebbol a hercehurcabol. De ha mar hozzam intezted:
Nem ez a forum az, ahol ezt vitatni kellene, erre van az e-mail, ez a ti maganugyetek kellene legyen Ti tudjatok csak, hogy milyne beszelgetes zajlott le koztetek, itt senki nem lehet dontobiro.
Maganvelemeny: Valoszinuleg a bennem letezo baratsag definicio kozelebb all a Martinehoz, mint a Tiedhez.
Ha Rekat onnan ismernem, hogy veszek tole egy gorit, majd sosem kerdez semmit Keirol, nem neveznem baratomnak, csupan uzletfelemnek. De mivel kerdez, es egyebkent is regota ismerem, szinte napi kapcsolatban vagyunk, igy baratnak merem nevezni.
Benned kicsit keveredik az "uzleti kapcsolat" es a "baratsag" fogalma... igy ez, mint fegyver, sosem fog celba talalni.
kyt ami engem még mindig bánt az az hogy Martinékat más embernek ismertem meg mikor én átadtam Zulut....nem hittem hogy mire Zulu ivarérett lesz igy megváltozik velük a világ...Tudod ha egy ember mondja hogy "nem akarom tenyészteni",normális hozzáállásu az állatokhoz szimpatikus számodra is mindent megadva a görinek,nyugodtan könnyü szivvel adod át a kölyködet akit Te addig nevelgettél,(Tévedtem)de sajnálom hogy megfordult velük a világ...... biztosan szeretik Zulut...De igy utólag sajnálom azt a pillanatot amikor Átadtuk :(:( :( Martinnak nem számítanak a barátaik,ezek szerint.....biztosan vannak olyan emberek,akik továbbra is ugyanugy fognak Martinékra nézni,én ezek után nem tudok :( Mivel velünk törént meg igy kevesen tudják átélni az érzést,hogy milyen,de nem kívánom senkinek! Mivel az emberek mind mind mások igy mindenki másképp itéli meg a döntéseit én Véleményem az hogy nem jól döntöttek...És részükröl hogy pároztatnak,felénk gerinctelen húzásnak tartom.... mégha nekem akartak is jót
Egyebkent az az igazsag, hogy en nem bantam volna, ha ezen maganugy megbeszelese nem itt zajlik, mert elegge lehangolt engem is :P Az email kulturaltabb verzio. Szerintem.
bizonyára neked is feltünt,hogy emailt írtam neked és nem a fórumon írtam le a terveimet......ez nem azért volt,mert itt a fórumon kifogyott a tinta gépből és nem tudtam tovább írni,hanem mert azt gondoltam hogy a többi rád tartozik és nem a többiekre...tévedtem
úgy gondolom a személyeskedés ilyen formálya a szánalmas kategóriába tartozik,tehát a továbbiakban magamat is ebbe a sorba sorolom..
....DE.....
az a kis szösszenet amit felskicceltél itt a fórumon,arra sarkalt hogy reagáljak rá...
pontokba szedtem bekezdésről bekezdésre,reagálok az írásodra..
-- szeretem Zulut és ebben kételkedni,hogy is mondjam csak ,csacskaság lenne, még egy olyan szuper emberismerőtől is mint te....
-- "a szíved szakad meg attól amit csinálok vele " itt konkrétan a dugásra gondolsz? vagy az utánna következő anyai feladatok ellátásásra amit nem ő fog megtenni? vagy esetleg a gazdira háruló feladatra ami szintén nem őt terheli...
--a két , JELZEM KÉT görimami egészséges....a családfájuk igen hosszan és precizen le van vezetve, JELZEM kérés nélkül a legnagyobb természetességgel 5 percen belül át lett faxolva és több mint kimerítően részletes a "dinoszauruszok" koráig visszavezetve,nem beszélve az utóbbi két évtizedben (valószinüleg a technika fejlődésének köszönhetően) minden generáció betegségei egyedre lebontva szerepelnek,pirossal kiemelve a sajnálatos beltenyészeteket és az abból eredő esetleges mutációkat,és az ezen ágak "elfolytását is...azt hiszem pár évtizeddel le vagyunk maradva e téren,de gyanítom ez a kívánatos irány minden tenyésztő számára...(és gondolom,minden magyar tenyésztő boldog lenne ha a szenvedélyéből pazar életet élhetne és rendkivül jó környezetet biztosíthatna a kis kedvenceinek,mint azt a szándékosan nem említett országban megtehetik) a kisállat tenyésztésnek több száz éves hagyományai vannak náluk...
--igen Judit is olvassa...
--genetikai betegségekről,gyanítom nem tudunk mindent,de nyilván nem nyomorult sorsra hivatott,génmutált példányok létrehozása a célunk....ezért folyamatosan tájékozódunk.....
--a külföldtől való félelmed sajnos nem értem....ha az egészségesség a lehetőségekhez mérten garantált,nem értem mi a baj...az emailban leírtam ,hogy ez a megoldés éppen miattatok született,hogy téged mint tenyésztőt semilyen erkölcsi és anyagi kár ne érhessen,hisz az alom ,mint írtam külföldön marad csak a két kötelezően ivartalanított apróság kerül hozzám...ha esetleg nem tiszta,akkor éppen azért fizetek ki egy valag pénzt,hogy a te érdekeid ne sérüljenek itthon ,mint tenyésztő...a fent említett tenyészetből kikerülő apróságok több mint 12 szer többe kerülnek ,mint Zuluka....
-- a feleősséggel kapcsolatban pedig,bár 12 éve van autos kaszkadőr vizsgám,nem vennék egy új Honda Civic-et,mert nem tudnék rá ugy vigyázni ahogyan egy új autora kellene...
-- igen láttam személyesen ,hisz mint írtam egy vendégemé a tenyészet
--na ezt a keressünk anyát együtt,vagy lehetett volna nálad is fedeztetni dolgot, meg végképp nem értem...most akkor mi van??? lehet mégis fedeztetni,csak ott ahol te javaslod,vagy a visszafedezés nem tenyésztés ? vagy az általad javasolt görimamiknak nincs almuk csak nekem pottyantanak egy már ivartalan,de tökéletesen egészséges bébit?
-- nem jeleztük előre....mihez képest? amint ivaros lett jeleztem...itt a fórumon...néhányan írtak is hogy Zulut akarják.....igaz amióta kifejtetted nem tetszésed, azóta akadt még pár jelentkező aki csak azért is.....de hát tudjuk ez Magyarország....
--hogy RAJTAM KIVÜL mindenki becsületes és szavahihető és szavát betartó ember ennek szívből örülök....egyszer talán én is felnövök közéjük....
-- szerződést?...aha...talán azért nem írtunk,mert ahhoz kellett volna Zulu származási papírja is ami csak hónapokkal később lett prezentálva....
--nem bántassz meg,bár gyanítom halovány képleted sincs arról,hogy miilyen információkat gyüjtöttem be a fent említett nőstény görikről... de remélem egyszer elmagyarázod hogy ebben az esetben miért kellene az említett nőstények TENYÉSZTÉSÉVEL JÁRÓ PROBLÉMÁKHOZ ÉRTENEM.....NEM AKROM A LEENDŐ, IVARTALANÍTOTT!!!!!!! KÖLYKÖKET TENYÉSZTENI!!! BÁR KISSÉ HÉZAGOS A TUDÁSOM,DE TALÁN HA IVARTALANÍTOTTAK LESZNEK NEHEZEN IS MENNE....javíts ki ha tévednék,légyszives....
--köszönöm hogy kihangsúlyoztad...megkérdeztem más tenyésztőket.....azt mondták.." vááá tök jó,hogy van ilyenre lehetőséged,ha jól utánna néztél akkor hajrá és kérünk sok képet a picikről" persze ők is elmondták hogy vannak veszélyforrások,de mivel nem érezték féltve a vállalkozásuk,hiszen NEM TENYÉSZTENI akarom a göriket így nem értették a gondot.....több érdekes mondatot hallottam,de azt hogy NE CSINÁLJAM ,azt nem....azt hogy minek szóltam miért nem titokban csináltam,azt többektől.......
-- na ez a következő pont,ez totál képzavar nekem..."az Én vérvonalamat teszitek tönkre ha valami gond lesz" és ezt hogyan tudjuk megtenni?? ezen maximium egy időutazásos pároztatással tudnék változtatni...talán...
mindenki látja,tudja hogy Zulu a ti vérvonalatok,és csodálatos szép,hatalmas nagyon nyugodt,barátságos göri....bármerre járunk,végeláthatatlan dögönyözéseket él át és visel türelemmel....sok görivel találkoztam az elmúlt időben,de szerencsésnek tartom magam,hogy épp Ő lett a család tagja...
hogy tehetném tönkre a véronalatokat két ivartalanított utóddal....
talán nem lesz sértő,de ha egy olyan tenyésztő akinek az apja is kisállatok tenyésztéséből élt,és hosszas válogatások után néhány "kiválasztott" példányt beenged a tenyészállományába...(baráti alapon egy vadidegen,számára teljesen ismeretlen ősöktől származo görénnyel bevállal két fedeztetést is) gyanítom nagyobb kockázatot vállal mint te vagy én....és ha ő nem félti a szakmai hírnevét,azt hiszem neked sincs okod ennyire kétségbe esni.....bár őszintén szólva amikor a webkamerán kersztül megmutattuk Zulu származási papírját,előbb egy pillanatra elhallgatot,aztán egy pici mosollyal a szája szélén mondta hogy azért faxoljuk át....
(a két nőstény papírjaira elősszőr azt hittem hogy egy ismeret terjesztő kiadvány,de nem...csak kicsit régebbről és mint már említettem részletesebben vezetett származási okirat, mint a nálunk megszokott ) gyanítom ha te félsz az ő eredetüket és egészségüket illetőleg , akkor a fickó azóta szanatóriumi kezelés alatt áll , ha megnézte Zulu részletes és évtizedekig visszanyúló,minden felmenőjének és rokonának betegségét és tenyész vonalát részletesen kielemező származási papírját...
--örülök hogy a sport miatt megkedveltetek minket,én is megkedveltelek titeket , mindkettőtöket,nem hiszem hogy bármelyikünk ellenszenves lett volna a másiknak...
-- ez a kedvenc részem.." de ha ezt a külföldi dolgot eljáccátok sem én sem más szemében nem igazán fogtok ragyogni!..."...............tudod ha eddig valaki szemében azért voltam valaki mert úgy éltem,úgy viselkedtem ahogyan azt ő elvárta tőlem,akkor jobb is ha ezentul nem ragyogok a szemében......bár ha jól látom szeretsz mások nevében is nyilatkozni,és biztosan a görénytartók széles tábora most mögötted áll,de azért kérlek ne tudd olyan jól előre hogy ki ,és miért fog engem leírni......és egy baráti jótanács egy sokkal öregebbtől......ezek a kijelentések veszélyesek tudnak lenni és akkora öngólok is lehetnek belőle amikre nem is számít az ember.....
sok görissel találkoztam és találkozom azóta is.....szertetem őket.....és segítjük egymást......fura de sokan ugy látják,hogy elegük van az "érdekekeből" amik a társaság egy részét összetartják.......
ha ezután bármelyik lány a csapatból,azt mondja hogy ezért amit teszek egy bunkó vagyok,én akkor is segítek neki ha tudok,és ha ő továbbra is duzzog,hogy igy meg ugy akkor hát ez van...nem erőszakolom magam senkire.....és Zulut sem....de gyanítom nem ez alapján fogok mérlegre kerülni.....
Zulunak a legjobbat akarjuk,ebben biztos lehetsz...és most lehet hogy ez furán fog hangzani,de azt hiszem Zulukát a reggeli játék , a rendszeres esti 2-3-4 órás intenzív séta és a finom falatok , a babusgatás jobban lázba hozza ,mint az utodai sorsa...azok miatt az én fejem fáj,nem hiszem hogy őt aggasztaná ez a kérdés.....
--a mailt amit írtam nem szeretnéd nyilvánosságra hozni......akkor miért hoztad???
bár részemről lényegtelen,ha itt akarsz társalogni,nincs titkom .....
--"személyesen beszéljük meg".....ha valóban ez volt a célod és nem a fórum oktatás akkor minek írtál ide a fórumra??? hisz én sem véletlenül írtam emailt,ami személyes....
-- "mondván értelmes emberek vagytok " köszi a bizalmat,lekötelezel.....bár ugy sejtem mégsem vagyok annyira értelmes,hogy ne háborodjak fel a stiluson....
pár szóban összegezném....... senkivel nem viselkedem kioktatóan,és az életem jelentős részében,azon vagyok hogy segítsek másokon....talán ha olyan jó ember ismerő vagy akkor tudod,hogy ha egy ilyen nyilvános okítás és műaggodás helyett rámcsörögsz és normálisan megkérdezed ,hogy mit és miért is szeretném amit szeretnék,akkor még ha a szándékommal ütközik is, hajlandó vagyok elfogadni amit kérsz.....3 perc alatt tul lettél volna az egészen,megnyugodtál volna és nem lenne tüske senkiben...e helyett ,te mint lelkiismeretes Zulu nagyi,aki szívén viseli unokája sorsát,fél év után megjelölsz iwiw-en , most éjjel küldessz egy sms-t , és a fórumon kiselőadást tartassz , többek közt arról hogy én miről mennyit tudok,ugy ,hogy tavaj nyár ota mikor Zulut elhoztuk,egyszer találkoztunk,amikor a papírokat odaadtad..... ezzel rendkivül hiteles vagy a számomra......
na akkor részemről a téma lezártnak tekinteteik....és ha reagálsz a fórumon,nem ígérem hogy hamar olvasom majd,mert az időm jelentős részét a nyüzsitől visszavonultan egy erdő közepén töltöm,őzek nyulak és egyébb kedves cimborák társaságában....hátha egyszer rájövök mi is jó az állatoknak......
talán valami ami miatt másként gondolozom. és nem érthetjük egymást.....én az ÁLLATOKKAL szeretnék élni és NEM BELŐLÜK....tudom nagyon szerencsés vagyok ,hogy ezt megtehetem és kívánom mindannyiótoknak ezt a kiváltáégot a sorstól.....
Martin:homogén fekete "görény" az elsö képen töbnyire külföldön található nyérc keresztezésekkel tenyésztették ki öket
utolsó képeken magyarországon is megtalálható,gyönyörü feketevadas göri csak a feketeségét nem a nyérctöl kapta hanem azért mert egynegyed eredeti vadvér van benne,ennek ellenére ugyanolyan kezelhetö,mint bármelyik göri,csak százszor tisztább vérvonala van mint egy homogén fekete kitenyésztett állatnak!
ezt csak azért irom mivel sejtésem szerint kissé rá vagytok kattanva a sötét szin árnylatra,csak nem mindegy melyikre szerintem....És elég sok szép fekete vadas hasonló széspséges nöstény található magyrország különbözö pontjain...csak hát ugye aki almot szsretne vállalni nem az utolsó pillnatban kell nöstények után kapkodni,hanem alaposan végig kell gondolni a párválasztást!
irod hogy fütyülsz a tenyésztésre?????alomvállalás=tenyésztés ki igy hivja ki ugy ha felelötlen vagy inkább szaporítónak neveznek,mégha te csak himedet is adod hozzá!!!! no de mind egy......Szereted Zulut,nekem meg a szivem szakad meg ha megcsináljátok azt vele amit mailben irtatok,ugyanis a két nöstény jelzem már kettö nem is egy!!!!nem biztos hogy egészségileg megfelelö,legyen az bármilyen díjnyertes is!Martin és remélem Judit is olvassa...mit tudtok a fehér mintázat utáni genetikai betegségekröl?azt tudjátok hogy az utodok akár rövidebb életüek is lehetnek....és süketek is akár! DE KÉRDEZZETEK MEG BÁRKIT RAJTAM KIVÜL! nagyon szépen kérlek benneteket...ha mindeáron almot szeretnél vállani,NE KÜLFÖLDÖN legyen az bármilyen mintás pöttyös rózsaszin göri attól hogy még hogy különleges nem biztos hogy egsészéges!elhiszem hogy vonz a ritkaság,de annak ára is van,engem is vonz az új Honda Civic a különleges alakja miatt.... kitenyésztett állatok,igy gondolom felnött fejjel is de tudod mik lehetnek a következmények!korom fekete görény:tudjátok hogy azoka görények nem is igazán görények?hanem nyérccel kevert állatok?Élöben láttatok már olyat?ha nem megtekinthetö egy pár:Csömörön Mariannál nem igazán van göri formájuk...és erre azok után jössz rá miután élöben is láttad Én is rájuk voltam kattanva 1 éve csak sok nálam okosabb ember helyes utra térített hogy gondolkodjak mielött a szemem után megyek
Még most sem késö szólj,KERESSÜNK EGYÜTT egy Zulu számára szép nöstényt aki nem csikos nem korom fekete és nem pöttyös,még ha szándékotokat elöre is jeleztétek volna NÁLAM IS MEGOLDHATÓ LETT VOLNA EGY VISSZAFEDEZÉS! De nem jeleztétek hiszem(sajnálom hogy nem emlékszel rá! minden állatunkat ugy adtuk el hogy nem fogják öket továbbtenyészteni ezt rajtatok kívül jelzem,mindenki betartja,sajnálom hogy nem irattam veletek alá egy szerzödést !)-mi határozottan kijelentettük ,hogy nem tenyészteni akarjuk..-ezt irtad akkor miért is,akarjátok? hobbi célra vittétek el....ez egy dolog,megszegitek a szavatokat,az egy másik dolog lesz....de legnagyobb problémám az azzal lesz(ma megbántalak ha nem) hogy olyan nöstényt néztél ki neki amiröl fogalmad sincs mivel jár a tenyésztése!
kihangsujoznám ,kérdezz meg más vadászgörénnyel foglalkozó embert is!
Részben az Én vérvonalamat teszitek tönkre ha valami gond lesz?ebbe belegondoltatok? és szerintem ezt joggal irom..
Lévén hogy sportban járatos ember vagy baromira megkedveltünk benneteket Zsolttal,nagyon örültünk hogy hozzátok kerül az akkori Kiscsomag...ilyen emberekkel alapból szinpatizálunk....de ha ezt a külföldi dolgot eljáccátok sem én sem más szemében nem igazán fogtok ragyogni! Én azt hittem hogy Zulunak a legjobbat akarjátok...legyen ez továbbra is iyg és ne csináljatok butaságot!
Egyetlen egy baj van a leveleddel amit mailre küldtél,az hogy te ez már el is döntötted.... az egészet amit leirtál mailben nem szeretném nyilvánosságra hozni...csakis miattatok,igy kérnélek bennetek felejtsétek el!
tehát számomra a megoldásod nem megfelelö söt inkább rosszabb mintha itthon keresnétek párt neki! igy arra kérnélek benneteket!
személyes találkozó keretében beszéljük át a dolgokat,mondván értelmes emberek vagytok akik szeretik az állatokat! ird meg mikor értek rá,és telefonon egyeztetünk akár ma este vagy holnap!
hogy elejét vegyem a találgatásoknak,hogy mit akarok és hogy kivel....leírom...(mailben neked)
bár Zulu elhozatalánál nem emlékszem semmi megállapodásra,hisz mi határozottan kijelentettük ,hogy nem tenyészteni akarjuk..arra hogy te ezen felül meghatároztad volna hogy ez csak igy lehet, arra nem emlékszem,de nem ez lenne az első az életemben,amit elfelejtek...hogy miért nem neked írtam....mert száz éve nem hallottam rólad és hirtelen a lányok és a fórum esett kézre,hisz velük a kapcsolatom naprakészebb és ugy gondoltam hogy te is olvasod és ha van mit ,akkor reagálsz....igy is történt....
nem veszem bántásnak,hisz nem annak szántad....az érveidet is megértem amiket írtál......bár jómagam a tenyésztés részére azóta is fütyülök,megértem hogy tenyésztőként te ezt másként látod....én pusztán megszerettem ezt a kis állatkát és ezért szeretnék tőle egy picúrt...a felmenőknek már csak a picik érdekében is utánna néznék,hisz az ő egészségük a legfontosabb számomra.....
az érvelésedben azzal is tökéletesen egyetértek,hogy csak ugy szabad almot vállalni,ha annak gazdikat is talál az ember...igaz ez esetben az a gazdi aki a nőstény göriét akarja fedezteteni,az Zulu lététől függetlenül fedeztetni fogja így nem értem hogy ebben nekem mi a szerepem hisz nem én akarok egy alom görit hanem a nöstény göri gazdija,na de mindegy...
sikerült olyan megoldást találnom ami senki érdekeit nem sérti...a te tenyéstőidet sem és nekem is megfelel....de ezt inkább csak Neked folytatnám az igér mailben...egy perc és küldöm...
szia Morno megkaptam a leveledet..amint tudok válaszolok is pl most :)...jelenleg a lányaimat intézem,mert tüzelnek igy kevés az idöm,azért nem is irtam egyböl....meg jelenleg beteg vagyok arcüreg gyulladásom van igy minden nehezebb kicsit....
Hát ezeknek a dolgoknak a fényében teljesen más a helyzet, nekem is szóba lett megbeszélve, hogy házikedvenc marad Shadow, Joker és Magic is, és így is marad, mindadddig, amíg Ibolya nem látná másképp, és sztem még akkor sem biztos.
Amiért mi sem vágunk bele már idén (tényleg nem győzöm elgészer elmondani), és akkor jön a duma, hogy persze neked már volt egy, akkor nekem miért ne lehetne:
- rengeteg a baba! évről évre sokszorosa az előző évi alomszám, és tényleg rengeteg baba van! msot is lehet látni, százával vannak a gazdáltan előző dömpingből megmaradt babák!
egyet érzek az érzéseiddel...meg hogy Zulu is milyen szép! De Ibolya régi vérvonala van Zuluban Grizli révén! igy nem biztos hogy számára megfelelö lenne,ha ugyanazzal régi vérvonalával pároztatna vissza akit már egyszer ivartalanított(Dömpit)!
télleg a szépség nagy úr az embernél...de a jövöbeli generációra is gondolni kell!!! ezt vegyétek figyelembe vagy kérdezzetek meg engem is hogy mit tudok mondani és mi a véleményem! nem okoskodásként irom ezeket!hiszen az én unokámról van szó!
nem tudom mennyire emlékeztek rá mikor elvittétek Zulut azt mondtátok hobbi célra lesz nektek...nem szeretnétek majd pároztatni,házikedvenc lesz....Én szeretném ha ez igy is maradna a továbbiakban... nem szeretnék semmilyen konfliktust ebböl csak kicsit rosszul esett mikor látom hogy leányzót kerestek neki,és nem nekem szóltok,mikor másról szóltak a dolgok! ha hobbi célra házikedvencnek visznek egy görit nálunk az azt jelenti és másoknál is hogy ivartalanítva lesz!
de ha mindenképpen babát szeretnétek(egy picurt),akkor gondoskodni kellene a többi sorsárol is mert valószinü nem egy kicsi fog csak születni....és mai dömpingben csak hosszas kereséssel fog bárki a kicsiknek normális gazdit találni.... tehát gondoljatok arra többi 5-6 kölyökre is! és ezt nem bántás képpen mondom nektek! arra kérnélek bennteket gondoljátok át az egészet!és várom visszajelzéseteket!