Keresés

Részletes keresés

scica Creative Commons License 2006.07.28 0 0 23
Szerintem pedig jobban jártál vele. Indoklás nincs, nekem is Oly van, teljes megelégedettséggel használom akármire.
Előzmény: trakz (22)
trakz Creative Commons License 2006.07.26 0 0 22
mindegy, mar megvettem az olyt :)
Kobzar Creative Commons License 2006.07.17 0 0 21
Ha minden hsz-t elolvastál, akkor azért találsz infokat.
Mi az a "normális érv" ?
Előzmény: trakz (19)
Fido Dido Creative Commons License 2006.07.17 0 0 20

Én már használtam mindkettőt.

Mi nem világos, vagy mi az a speciális indoklás, amit hiányolsz? Melyikre szeretnél rábeszélődni?

Előzmény: trakz (19)
trakz Creative Commons License 2006.07.16 0 0 19
ne haragudjatok de ez a topic mindenről szól csak erről a 2 gépről nem
jövőhéten meg kéne vegyem az egyiket a 2 közül de eddig még sehol nem találtam egy normális érvet egyik mellett se.
köztetek nincs vki aki már esetleg használta mind2t?
Fido Dido Creative Commons License 2006.06.23 0 0 18
Ismerős megoldás! :)
Előzmény: Kobzar (17)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.23 0 0 17
Marad a zsinórállvány, ill. igazán sötét helyeken a berendezési tárgyak "felhasználása" (azé' a padokhoz és korlátokhoz mindenütt hozzá lehet férni).
Előzmény: Fido Dido (16)
Fido Dido Creative Commons License 2006.06.23 0 0 16
A rengeteg templomban nem engedik a statív használatát.
Előzmény: nord (14)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.23 0 0 15
Egen ...
Előzmény: nord (14)
nord Creative Commons License 2006.06.23 0 0 14

vagy van nála valamilyen támasz, állvány, vagy babzsák, amikor egyébként is felesleges a stabilizátor és/vagy megemeli Fujin az érzékenységet 800-ra vagy 1600-ra

Ha nyaraláskor az ember elmegy városnézni, akkor bizony sokszor előfordul az, hogy a vakító napsütésből bemegy egy templomba, és le szeretné fényképezni azt is. Ott meg a félhomály miatti hosszú záridő már igencsak stabi után kiált - vagyis ez a fícsör bizony nagylátónál is jól jöhet (és képminőség szempontjából klasszisokkal jobb egy max. ISO-nál).

Ja: és miközben gép a rajtam lóg, a gyerek a nyakamban ül, biztos, hogy nem fogok a 30 fokos melegben még egy állványt is cipelni.;)

Amúgy abban egyetértek, hogy ha _csak_ új gépek vannak a pakliban, 65ezerért tényleg elfogadható vétel a Fuji. Kérdés, a használt vs új vitánkra mit szól a topicnyitó - mert mi jól elbeszélgetünk itten, de közben ő ránk se bagózik:)))

Üdv.

Előzmény: Kobzar (13)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.23 0 0 13
"No ezek a példák már olyanok, ahol ezektől a gépeknek már a 9×13cm-es papírkép-méret is komoly kihívásokat jelent..."

Nem, az még belefér.

"A stabis részre vonatkozóan meg jól kikerülted pont azt a részt, amit írtam;)"

Ige' ... :)

"Mondjuk nekem tökmindegy, ki mit vesz magának: csak utána ne sírjon, hogy reumás öregasszony módjára keresi az AF-et a gépe"

Fuji esetében szó nincs ilyenről ... átlagos az AF sebessége, sötétben pedig igencsak jól jön a reflektor-erejű zöld AF-segédfény.

"... , és lemarad egy csomó lehetőségről, meg hogy ott van a tele a gépén, csak éppen nem tudja (ki)használni a stabi hiánya miatt a verőfényes déli napsütés kivételével:)"

Ez kétségtelenül igaz.
A feneség, hogy a mezítlábas ember azé' leginkább normális időben és leginkább NEM MINDIG 380 mm-es telével fotózik és/vagy van nála valamilyen támasz, állvány, vagy babzsák, amikor egyébként is felesleges a stabilizátor és/vagy megemeli Fujin az érzékenységet 800-ra vagy 1600-ra (a képminőség persze megsínyli, de lesz fotó !).
Én legalábbis így teszek, és kevés szituációról maradtam le.

"Amúgy miért is jobb választás egy használt Fuji?;)"

Mert olcsóbb, mint újonnan ...
Ahogy nézem az FZ-5, FZ-7 és a TZ-1 is jóval drágább a Fujinál, ilyen alapon a legjobb egy FZ-30, ha rám hallgattok.
A Fuji most bruttó 65 rugó, ez nagyon jó ár ezért a teljesítményért.
Előzmény: nord (12)
nord Creative Commons License 2006.06.22 0 0 12

No ezek a példák már olyanok, ahol ezektől a gépeknek már a 9×13cm-es papírkép-méret is komoly kihívásokat jelent...

A stabis részre vonatkozóan meg jól kikerülted pont azt a részt, amit írtam;)

Mondjuk nekem tökmindegy, ki mit vesz magának: csak utána ne sírjon, hogy reumás öregasszony módjára keresi az AF-et a gépe, és lemarad egy csomó lehetőségről, meg hogy ott van a tele a gépén, csak éppen nem tudja (ki)használni a stabi hiánya miatt a verőfényes déli napsütés kivételével:)

Amúgy miért is jobb választás egy használt Fuji?;)

Előzmény: Kobzar (11)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 11
"Ezért írtam, hogy inkább használt Pana: a stabinak köszönhetően nincs bemozdulás, nyersz akár 3Fé-t - ez pedig azt jelenti, hogy akár ISO200 érzékenység is elég."

Yo, akkor inkább használt Fuji ... :)
A stabilizátor nem rossz, kézremegés ellen, a téma bemozdulása ellen semmit sem ér.
Egy gyertyafényes-csillagszórós képen könyökből megtartod az 1/8-ot, de Irma néninek elmosódnak a kezei és a szája ... amúgy tényleg deluxe életérzés tud lenni nyugis témánál a stabilizátor !

... ééééééééés a vaku is erősebb ISO 1600-on, mint alacsonyabb érzékenységeknél !

u.i.: a Fuji kialakítása atomstabil, anyagai minőségiek, a gép EBBŐL a szempontból jóval nyerőbb nálam, mint egy szimpla műanyag Pana vagy az Oly pl. ...
Előzmény: nord (10)
nord Creative Commons License 2006.06.22 0 0 10

Ezzel szemben egy akármilyen géppel, a max. (és kb. ugyanilyen zajos) ISO800-ban megcsinált, bemozdult felvétellel szemben még mindig jobb.

Ezért írtam, hogy inkább használt Pana: a stabinak köszönhetően nincs bemozdulás, nyersz  akár 3Fé-t - ez pedig azt jelenti, hogy akár ISO200 érzékenység is elég.

Előzmény: Kobzar (7)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 9
hehe, teljes kép, index fórum által összenyomva.
Előzmény: Kobzar (8)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 8
ISO 1600 kép kivágása (és a teljes kép) :

Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 7
"Az ISO1600 meg kábé olyan, mint amikor valakinek a szemébe szórnak egy marék konfettit - semmit se látsz a színes pöttyöktől;)"

Mondjuk rá, hogy majdnem ilyen.
Ezzel szemben egy akármilyen géppel, a max. (és kb. ugyanilyen zajos) ISO800-ban megcsinált, bemozdult felvétellel szemben még mindig jobb.

Ha látni akarod mennyire is zajos igazán, csinálj nyers, RAW képeket ISO1600-ban, amikor még nem szabadult rá a zajszűrés ...
;)
Előzmény: nord (5)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 6
Na yól ...
Előzmény: Fido Dido (4)
nord Creative Commons License 2006.06.22 0 0 5

A Fuji AF-je szörnyen lassú...

Az ISO1600 meg kábé olyan, mint amikor valakinek a szemébe szórnak egy marék konfettit - semmit se látsz a színes pöttyöktől;)

Ha már ultrazoom kell, akkor ennyi pénzért inkább valami alig használt, még garanciális Pana FZ-t néznék. Ott legalább a gyorsabb fókusz és a stabi miatt nem csak marketingduma marad a tele...

Előzmény: Fido Dido (2)
Fido Dido Creative Commons License 2006.06.22 0 0 4

Volt már a kezedben 1Ds? Na az az istenkirályság! ;))))))

Előzmény: Kobzar (3)
Kobzar Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3
Fuji s5600 : istenkirályság kézbe venni, használni ... tartós, elnyűhetetlen gép !
Fido Dido Creative Commons License 2006.06.21 0 0 2

Amiben a Fuji jobb:

ISO 1600-ig dolgozik (az Oly 400), 1/2000-es "rekeszidővel" (Oly 1/1000)

van manuális fókusza, és fehéregyensúly finomállítási lehetősége, menetes szűrőrögzítés, kicsit komolyabb a fénymérése.

Robosztusabb kivitel, talán tartósabb is.

Az Olympus előnyei:

Super macro már 3 cm-ről (a F 10 cm)

kisebb és könnyebb, nagyobb pixelszám és LCD

Ha művészkedésre kell, akkor talán a Fuji jobb, ha csak hobbifotózásra, akkor pedig az Olympus.

Előzmény: Fido Dido (0)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1

hát a 6Mp nem előny sztem a körömnyi ccd-n, ez csak marketing...

ha valaki nem akar posztert nyomtatni, akkor teljesen répa...

de köszi megnézem

Előzmény: Fido Dido (0)
Fido Dido Creative Commons License 2006.06.21 0 0 0

Szerintem az Olimpus-szal jársz jobban. 6MP az 5 helyett, és 2,5" LCD az 1,8 helyett. Újabb fejlesztés.

Véleményeket olvashatsz mindkét gépről az extremedigital honlapján, a termékek alatt.

Előzmény: GuMiSZu (-)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.06.21 0 0 topiknyitó

Haho aki tud kérem segítsen, hogy melyiket vegyem meg, és az miben és miért jobb..

Ü G

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!