1/2 cup (4 ounces, 120 grams) Grand Marnier or Stoli
10 dkg tejszin
12 dkg csokolade
es likor
A csokoladet nagyon aprora vagod.
A tejszint forrasig hozod - de nem forralod.
A tejszint ovatosan - kb fele mennyiseget - hozzaadod a csokoladehoz, hagyod allni, hogy felolvadjon, es ha felolvadt, habverovel kevered alaposan - kozben hozzaadod a masik felet a tejszinnek.
A vegen adod hozza likort, es hagyod kihulni teljesen.
Ha ikras lenne - akkor keves hideg tejszinnel simara lehet keverni.
ZSUR, van neked 1-2 jo csokikrem recepted amivel tortakat lehet tolteni? Ujra csalodasom volt a truffelkremmel.Irt bele alkoholt is .Nem vertem tul de megis ikrasodott. Miert van ez??
Jo minosegu csokit hasznaltam, nagyon odafigyeltem a keszitesenel es megis...Az alkoholba viz van. ezert lehetett???
Szeretem a doboskremet /"Parizsikrem/ de nem mindig eztszeretnem hasznalni mindenhez. Van esetleg mokkakrem-kavekrem recepted is? A kozeljovoben szuksegem lenne ra mert az egyik Magyar ismeros ferje nagyon szereti. Nem az itteni "csak tejszines-kaves"vagy a nagyon vajassal akarom tolteni majd.
Valahogy az utobbi idokben a tortakremek kigondolasa okoz "idotoltest". Oregszem?? hihi
Miert van az hogy a fotot kidobta? A megjegyzesemhez berakta es raklikkeltem az "elkuldre igy meg kivette? Lehet hogy igy ezekutan nemtudok majd fotot kuldeni.
Ez is egy csokitorta belul .A munkatarsamnak fia szuletett es ajandekba keszitettem. Meg lennenek kepek csak en nemtudom feldolgozni a fotokat .A ferjem szokta. Ettol is elesek.
Nem fogyott el mind - eleg nagy volt a torta, es elegge fogyokurasok voltak a vendegek... de ami kesik nem mulik. Ilyenkor a menyemek be szoktak vinni a maradekot a munkahelyukre, ott eltunik masodpercek alatt... :))
A tarolas... szoval a hutoben elcsuszott a teto - es elmaszaltolta az irast... az unnepeltet nem zavarta!!! :))
Jajj de sajnalom... vigyazzatok egymasra! Sokat vagyok en is magam, Papussal, de probalok nem maganyos lenni. Igazsag az, szeretem ha magam vagyok. Persze nem artana ha gondok nelkul.
En sem szeretem a fondant enni - mar a keszitese sem erdekel... a mostani kedvenc krem a kremsajt krem, egyszeru csinalni, kellemes izu, es szinte mindenhez megy.
A masik kedvenc meg a gyumolcs es valami nagyon egyszeru teszta melle, no meg a tejszinhab!!! Ma is ilyen lesz - lassan neki is allok sutni. Most ebedeltem, iszom egy kavet, es jon a sutes...
ZSUR, nagyon pazar! Most egesz este nyaladzhatok a finomsagaid latvan. Kortet is nagyon szeretem dehat az eper!......En amolyan "Sutemeny Atur vagyok"tudod, van gomboz Artur is meg En. Hihihihi
En tegnap zebratortat keszitettem es genazzsal vontam be, tetejere fehercsokit reszeltem. Latvanyos torta, aminel a toltelek tulajdonkeppen a "vakolat es kivul latod igy. A szomszedomek ujra lakmarozhattak...hihi
A heten szabin voltam es csuda pocsek ido volt.Holnaptol ujra robot es hetvegefele mar kozel 30C fokot rebezsgettek.Huvos van es szakad az eso egesz nap.Brrrrrr
Jah, en nemigen szeretem a fondantos es marcis tortakat enni mert nagyon edesnek tartom. Magat a tortat szeretem kesziteni. Miota a ferjem beteg nemigen keszitettem tip-toppos marci v. fondant tortat.
En is ugy vagyok mint Te sutogetek sima es finom tortakat v. sutit es egyebet. Sajnos a dolgok egyre rosszabbul mennek.A banattol nagyon egyedul erzem magam .Lelkiekben meg abszolute csod.
Ildiko - ezek gyonyoruek!!! Azok a fekete makkak... :)) Kedves!
Mostanaban nem dekoralok, csak sutok... holnap "Strawberry Shortcake" - nagyon egyszeru, eper szezon van, ki kell hasznalni... valami ilyesmi lesz - egyszeru a tesztaja, finom illatos az eper, es a tejszinhab... nem kell sokat mondani rola... :))
Tudod a szepseget erezni kell! Amikor a szadbaveszed, beleharapsz es felsohajtasz AZ a szepseg es nem az amikor 5 csillagos plamurozott dolgokat talalnak. En jooool bemajzolnam bizony a csigucidat! Bar attudnad vasalni most erre az oldalamra. En nagyon szeretek sutni.Ez most pszichotherapiasan is mukodik nalam most. A csalad tekeri a fejet a szomszed meg joizuen varja hogy mar megint.... hat igen megint sutottem. hihihi