A Csömöri Állatvédő Civil Szervezet 1999-ben jött létre.
Ekkor több mint 15 lelkes, állatszerető ember elhatározta, hogy megpróbál valamit tenni a Csömörön kóborló kidobott, elhagyott kutyusokért. Összeültünk, hogy megvitassuk, mit lehetne tenni azért, hogy legalább ideiglenesen el tudjuk helyezni Őket. Az egyik tagunk felajánlotta, hogy van egy szabad területe a falu határában, építsünk oda egy kennelt.
Így kezdődött. De egy kennel nem kennel, ez hamar kiderült, ahogy sorban találtuk a gazdátlan állatokat.
Így hát bővítettünk és bővítettünk. De sajnos, ahogy a teendők szaporodtak, a "lelkes" tagok olyan ütemben fogyatkoztak. Pedig mit sem ér a szeretet cselekedet nélkül.
Jelenleg 8 kennelünk van egy nagy kifutóval és általában 20-25 kutyusunk. Nagyon kevesen vagyunk a feladatra, de mindannyiunkat hajt előre ezeknek a fantasztikus, hűséges, imádnivaló állatoknak a feltétlen szeretete.
Hellósztok! Találtam ezt az anyamacskát, meg öt kölykét. A padláson ellett. Éjszaka nem tudtam aludni a vernygától, eztért kettő picit lepuffantottam a Flobert-vel. (tudom, hogy ti ilyen grinpíszek vagytok, de nagyon ideges voltam). Még egyet ki akarok csinálni a disznópörkölővel, de a maradék hármat szívesen elajándékoznám valakinek. (persze ha nem jön érte senki, akkor azokat is )
Lehet jelentkezni értük az Arany J. út 5-ön, vagy hívják ezt a számot: 06-70-321-8619
2007.május elején a XVI kerületben letáborozott a kerítésünk elé ez a kiskutya. Amit én tudok róla (2 nap alatt, mióta itt van): - valószínűleg nem lesz nagytermetű; - remekül beilleszkedett a két cica és a két kutya közé - ez néhány képen látszik is); - halálosan értelmes (már tudja, hogy hova nem szabad bemenni, és nem is megy be); - nagyon szereti, és hálás érte, ha foglalkoznak vele (felugrik, egész nap csóvál); - mindent megeszik (kölyöktápot, felnőtt tápot, macskakaját, tejet); - úgy néztem, hogy kislány, és úgy néztem, hogy éppen elválasztás körüli korban lehet, mert a kiskutyámat állandóan macerálja.
Egy héten belül féregtelenítve lesz, oltatni még nem lehet (4 hónapos korig). Egyelőre még a bundája elég koszos, de hamarosan kitisztul és a kutya is kisimul szerintem... (Bár nem egy félénk fajta, azért látszik, hogy helyenként - legyünk jóindulatúak - rá-ráléphettek...) Megtartani sajnos nem tudom. [b]érdeklődni lehet: Balázs Júlia + 36 30 313 99 11 , + 36 1 403 83 70 [/b]
Fiatal ivartalanított kan. Ivartalanítás előtt szökdösött és e miatt gyűlt meg a gondja a gazdikkal és szabadultak meg tőle. Az egyik szökése után bekerült az Illatos útra (ami egyáltalán nem törte meg), onnan került fel a menhelyünkre, majd ivartalanítás után szépen lassan lenyugodott. Kedves, szeretetéhes, ragaszkodó kutyus. Nagy a mozgásigénye, ezért kiváló lenne olyan gazdinak, aki sportolni, kirándulni szeretne magának társat vagy legalább van idje sokat vinni sétálni. Nagyon szeret rohanni, játszani, dinamikus életvidám kutyus, nem igazán jól tűri a bezártságot.
Idős gazdája betegsége miatt új gazdit keres a képen látható tacskó-rotweiler keverék kutyus. Kis-közepes méretű kan kutyus. Ideális házörző annak, aki olyan kisebb termetű kutyát keres, aki mégis betörőriasztó külsejű. Tel: 0630/368-26-82
Csömörön találtak a napokban egy kan arany spánielt. Nem fiatal de ápolt, nyírt szőre van. Már napok óta utcán lehet mert teljesen lefogyott és alig van ereje. A házban jól érzi magát de nagyon szomorú. Keresik az eredeti gazdiját. érdeklődni lehet: Barbi 06 30/368-26-82
Álomkutya, álomgazdit keres! Barbi 5 hónapos csodaszép kislány, akinek nem indult zökkenőmentesen az élete. Testvéreivel egy dobozban kirakták őket az erdőszélén. Ideiglenes befogadónál gyönyörűen felcseperedtek, egészséges lelkű kutyusok lettek belőlük. Testvérkéi már gazdira találtak. Barbi egészséges, eleven kiskutya, aki nagyon okos és szobatiszta. Imádja a gyerekeket, cicákkal, más kutyákkal jól kijön. Olyan gazdit keres, aki őt felelősségteljesen neveli , gondoskodik róla élete végéig, későbbi ivartalanítását vállalja. Tel: 0630/368-26-82
Hirdessétek nyugodtan védenceiteket a gazditkeres.hu oldalon. Hátha hamarabb találtok nekik gazdit és felszabadul a hely egy újabb kóbor állat számára.
Az állatvédőknek szánt külön hirdetéses rész még fejlesztés alatt áll, de addig is normál hirdetést tudtok feladni.
Nati gazdit keres. Olyan gazdit, aki élete végéig törődik majd vele, aki csak szereti, és simogatja, aki vigyáz rá, aki megmutatja neki, hogy az élet szép. Nati másfél éves kislány, kb 6-7 kg, kistestű.Szereti a gyerekeket, kedves, szelíd kiskutya. Ha meg tudod neki mutatni az élet napos oldalát, ha ki szeretnéd aknázni ebben a csöpp testben rejlő szeretetbombát, akkor hívd a 0670/540-37-01-es számot.
Egy bokor alatt találták kidobva a négy testérkét. Két kisfiú és kislány. 8 hetesek, első oltásuk megvan. Már belejöttek az önnálló evésbe, igaz még jut a fülecskére a mancsocskára is a kajából. Féreghajtót kaptak, bolhátlanításuk megtörtént. Valószínűleg kis-közepes testű kutyusok lesznek. Jelenleg ideiglenes befogadónál vannak.
Kira egy dogocanario 6 éves szuka, Boglárka pedig egy 9 éves pulilány. Kira ivartalanított. Mindekettőjüknek van törzskönyve. Gazdájuk költözés miatt kénytelen megválni tőlük. Érdeklődni Halász Barbaránál lehet a 06-30-368-2682-es számon.
1 hete körül felkerült a menhelyre és teljesen magába roskadt, a helyzet nem javult az elmúlt napokban sem. Nagyon kedves kutya, ragaszkodik az emberekhez a simogatáshoz.
Zsömi 2006. decemberében lesz 1 éves. Dagi testvére. Zsömi szuka kutyus. Gazdájuk megtartotta volna őket, de a kutyák állandó életveszélyben éltek, mert mérgezéssel fenyegették őket. Érdekességük, hogy mindekettőnek az egyik szeme kék a másik meg barna. Helyes, barátságos kutyusok, még lélekben kölykök. Érdeklődni Halász Barbaránál a 06-30-368-2682-es számon, vagy a <a href="kbarbi@citromail.humailto:kbarbi@citromail.hu">kbarbi@citromail.hu</a> email-címen. http://gallery.site.hu/d/1219386-2/DSCF0071.jpg
Mamszi vemhesen került hozzánk. Egyik egyesületi tagunk udvarában kapott szállást, hogy világra hozhassa és felnevelhesse kölykeit. A kölykök már gazdira találtak, így Mamszinak mennie kellett a családias környezetből a menhelyre, ahol nem érzi jól magát. Valószínűleg eddigi életben mindig emberközelben élt, nem viseli jól a menhelyi életet. Mindenkivel nagyon kedves, barátságos. 2006. szeptemberében ivartalaníttattuk. Érdeklődni Halász Barbaránál a 06-30-368-2682-es számon lehet. http://gallery.site.hu/d/828244-2/mindenkep_320.jpg [url=http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/album236/mamszi_001/]http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/album236/mamszi_001/[/url]
Kira egy dogocanario 6 éves szuka, Boglárka pedig egy 9 éves pulilány. Kira ivartalanított. Mindekettőjüknek van törzskönyve. Gazdájuk költözés miatt kénytelen megválni tőlük. Érdeklődni Halász Barbaránál lehet a 06-30-368-2682-es számon.
Nusit a kb 1 éves, szép, egészséges szukát egy lány vitte az albérletébe. Gondozta néhány hónapig, aztán elköltözött. A kutya maradt. A szomszédok vették észre, hogy a háznál nincs mozgás és a kutya étlen-szomjan van napok óta. Megetették, megitatták és azóta is figyelnek rá. Mivel a tulajdonos új albérlőt akar hozni, a kutyának mennie kell. De nincs hova..... Érdeklődni Halász Barbaránál lehet a 06-30-368-2682-es számon.
Egy út szélén ült az erdő mellett napokig és várta vissza a gazdit. Nagy nehézségek árán sikerült csak megfogni és bevinni a menhelyre. Rendkívül félénk volt, hosszú időbe telt, míg engedte magát megsímogatni. Mostmár rájött, hogy senki nem bántja. Szép, egészséges, okos kutya. Egy jó gazdi mellett még nagyon sok mindent megtanulna... Érdeklődni Halász Barbaránál a 06-30-368-2682-es számon lehet. http://gallery.site.hu/d/1187123-2/DSCF0072.JPG További képek itt: [url=http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/album236/Belli_a_kobor_nemetjuci/]http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/album236/Belli_a_kobor_nemetjuci/[/url]
Köszönöm - nagyon aranyosak vagytok - Évit is puszilom- tudom hogy mindenki szereti őt- megérdemli hogy szeressék - kis bolond- szökni akart azért evett meg mindent- azt hitte ki tud szabadulni - mostanra már lehiggadt főleg hogy kapott asszonyt is maga mellé