Keresés

Részletes keresés

anticasanova Creative Commons License 2006.06.06 0 0 28

Lehet, hogy szereotípiákban gondolkodom, te viszont figyelmetlenül olvasol.

Plázában még én is jártam, nem ez a baj. Hanem az, ha valakit kizárólag ez érdekel.

 

A boldogság kérdéséhez meg csak annyit, hogy nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki boldog lehessen, ha minden addigi ismerősével megromlik a viszonya a hülye tyúk miatt.

 

Előzmény: cantante gatto (26)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.06 0 0 27
Köszönöm, ez jó ötlet, de mint a nickemből is látható, ez a casanova-szerep nem igazán nekem való.
Előzmény: agata* (25)
cantante gatto Creative Commons License 2006.06.05 0 0 26
Te sztereotipiákban gondolkodsz, ez a baj! Pl. az én barátnőm szeret plázába menni és mű körme is van mert jól áll neki, de lehet hogy irodalmi témákban kenterbe verne mert piszok művelt és olvasott csaj. Ha én is elítélném a plázába járókat sose lenne ez ő a barátnőm.
Persze lehet szidni az én táraságomat és nem észrevenni hog ymiről írok. Gyanús vagy te nekem miért nem azzal kezdted hogy a csaj iszik és csalja? Ez ugyanis sokkal rendesebb indok arra hogy miért akarod kettészakítani őket. Csak azt írtad kezdésnek hogy ronda, lusa meg hogy plázákba jár.
Egyébként meg a gyereked agyába nem látsz bele szóval nem lehetsz biztos benne hogy nem szereti és nem láthatsz a jövőben sem hogy mennyire lenne boldog vagy boldogtalan élete. Vedd észre hogy a gyereked felnőtt és a sját életét éli, nem dönthetsz helyette, főle nem ilyen hülye módon hogy majd te elintézed. Persze aztán ha a fiad boldogtalan lesz akkor mi lesz? Honnan tudod mit jelentenek ők egymásnak? Ötéves korban még lehet a zsülőnek istent játszani de a fiad már ezt a kort túlhaladta, neked is ideje lenne a sjaát dolgoddal törődnöd.
Előzmény: anticasanova (23)
agata* Creative Commons License 2006.06.05 0 0 25

Hát de a haveroddal megdumálnád, hogy lelépteti, mihelyt sikerült az akció :o

 

Jobb ötlet kevés van ... bár a múltkor láttam egy filmet, ahol anyuci "társkeresett" a lányának egy pasit a netről. A baj csak az, hogy a saját személyiségével levelezett, így a pasi végül bele lett szerelmes.

 

De esteleg megpróbálhatod. Regelj be például a lovebox-ba. Kölcsönös szimpátia esetén végül megkérhetnéd a lányt, hogy segítsen neked megmenteni a fiad.

Végülis ma már látatlanban is férjhez mennek lányok, ha a Danibius rádió szervezi. Erre miért ne találnál?

Előzmény: anticasanova (24)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 24

Nézd, ha a lány valóban egy pénzsóvár plázacica, akkor legjobban teszed, ha bemutatod valamelyik igazán nagymenő haverodnak

 

Végre egy konstruktív ötlet. Csak sajnos ezen én már túl vagyok. Mint mondtam, nem aljas ármányt tervezek, ez viszont az lenne a szerencsétlen haverral szemben. Mésrészt, nem hiszem, hogy van mégegy olyan bolond, akire rá tudja sózni magát a csaj.

 

 

 továbbra sem tudom elképzelni, hogy pl. a lustaság, vagy a plázacicaság hogy dúlhatja fel egy tágabb család életét :-(

 

Csak úgy, hogy elidegeníti a fiamat. Merthogy vagy vele van, vagy velünk. A kettő együtt elég kínos, ezt ő is látja. Ne egy csinos, de butuska plázacicára gondolj, hanem egy randa és buta tramplira, akitől a környezetében mindenki kiütést kap.

Előzmény: agata* (22)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 23

 AMiket leírtál a csajról azt bármelyikről el eleht mondani egy kis rosszindulattal.

 

Elég gyenge társaságban foroghatsz, ha így látod.

 

Bocs én azt hittem olyan problémáról van szó, hogy megcsalja vagy iszik vagy ilyesmi tehát frankón tönkrevágja a srácot

 

Hát éppen ilyen is akadt már.

 

három éve tart már a kapcsolat tehát valami csak összetartja őket.

 

Persze. A fiam lustasága, meg a pénze, és a csaj érdeke.

Meg az, hogy a fiam is ugyanolyan hülye naív, mint én vagyok. Mindenkivel jó, miért pont a csajjal ne lenne az. Szerintem ha egy viziló kéredzkedett volna be hozzá, azt is szépen eltartaná.

 

Előzmény: cantante gatto (20)
agata* Creative Commons License 2006.06.05 0 0 22

Nézd, ha a lány valóban egy pénzsóvár plázacica, akkor legjobban teszed, ha bemutatod valamelyik igazán nagymenő haverodnak. Mondjuk, akinek egy nagyságrenddel több a pénze, mint a fiadé ...

Hátha elviszi :-(

 

Bár továbbra sem tudom elképzelni, hogy pl. a lustaság, vagy a plázacicaság hogy dúlhatja fel egy tágabb család életét :-(

Előzmény: anticasanova (21)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 21

Lehet, hogy a te családod csak belőled, meg a két szülődből áll, de a miénk nem. Egy-egy családi összejövetelen minimum 30-an ott vagyunk. A legszűkebb családunk is 5 tagú, és vannak most itt nem részletezendő körülmények is, amik miatt nem csak a fiamra hat ki, hogy ki lóg rajta, hanem közvetlenül másra is, és ez a más nem én vagyok, és nem is a feleségem. De rendben, köszönettel tudomásul veszem a véleményedet, hogy nem helyesled a tervemet.

 

Egyelőre azonban mégsem mondok le róla. Mint mondtam, nemes ármányra, és nem alattomosra gondolok. Épp ebben kéne a segítség. Én már a Varázsfuvolának és a Szeintivánéji álomnak is már csak a hangulatára emlékszem, szappanoperákat pedig nem nézek. Egy kicsit fantáziátlan vagyok. Nem lehet, hogy ti is ennyire azok legyetek!

 

Előzmény: Mad árka (19)
cantante gatto Creative Commons License 2006.06.05 0 0 20
Hát azért ez egy gyáva dolog hogy még magadat sem adnád bele csak éppen "úgy intéznéd", de te tudod. Meg eyébként is van rendes elképzelésed is vagy csak álmodozol arról hogy elszakítod egymástól őket? AMiket leírtál a csajról azt bármelyikről el eleht mondani egy kis rosszindulattal. Bocs én azt hittem olyan problémáról van szó, hogy megcsalja vagy iszik vagy ilyesmi tehát frankón tönkrevágja a srácot. Akármit is csinász az mindne lesz csak nem nemes dolog. A te igazságod az egy nem több eyg szubjektiv véleménynél, még ha meg is győződve róla hogy ez így helyes.
Én azt vallom hogy mindenkinek el kell követnie hibákat mert a nélkül nem tanul! Ha a fiadnak ezt akkor ezt, nem mentheted meg a saját döntései következményétől. Egészen más szitu lenne ha mondjuk egy öngyiklos terrorista csoporthoz akarna igazolni. :)) De ugye itt nem ilyesmiről van zsó. ja és abba is gondolj bele hogy milyen lesz a fiadnak a csaj nélkül, esetleg boldogtalan lesz mert akármilyennek is klátod attől még ő szereti? Te mint az apja nem láthatod meg feltétlenül hogy mi ennek a vonzalomnak az oka de hát három éve tart már a kapcsolat tehát valami csak összetartja őket.
Előzmény: anticasanova (17)
Mad árka Creative Commons License 2006.06.05 0 0 19
"Az, hogy egy családot szétbomlaszt egy oda nem illő betolakodó, az az egész családra kihatással van, nem csak rád."

Ha családról beszélünk, abban alapállásban van egy fiú meg egy lány. A szülők ennek a történetnek lehetnek fontos tagjai, ám másodrangúak. Azt, hogy ki betolakodó egy felnőtt férfi életében, azt a felnőtt férfi majd eldönti, megítélése szerinti tanácsmegfogadással. Ha azt akartad a fentivel mondani, hogy a fiad döntése Rád is hatással van, s ezért akarsz "ármányhoz" folyamodni, az elég komoly önzőség. S nem lehet visszaforgatni ("a fiam döntése az önzőség"), mert neki már egy önálló élete van, fel-nőtt.

Ráadásul veszélyes is: azt hiszed az "ármánnyal", hogy mentesülsz az igazi felelősség alól, mivel nem Te, hanem az "ármány" cselekszik helyetted. Pedig nem ment fel a felelősség alól, sőt, igazából még alattomossá is teszi.

"Mellesleg, akinek van egy pici önkritikája, az odafigyel a családja és a barátainak a véleményére is."
Más az odafigyelés és más a végrehajtás. S megint más, hogy ki érdemelte ki a bizalmat.
Előzmény: anticasanova (18)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 18

ha szívni fogok, akkor az az én szívásom, ha örülni fogok, akkor az az én örömöm. Nem másé, nem az ősöké, nem rokonoké stb

 

Ez azért nem egészen így van. Az, hogy egy családot szétbomlaszt egy oda nem illő betolakodó, az az egész családra kihatással van, nem csak rád. Mellesleg, akinek van egy pici önkritikája, az odafigyel a családja és a barátainak a véleményére is. És legalábbis elgondolkodik rajta, hogy ha egyedül marad a véleményével.

Előzmény: Mad árka (16)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 17

Na, pontosan ez az, amiért szerelmi ármányon töröm a fejem.

Hogy ne én szóljak bele a dolgokba, hanem csak olyan szituáció létrehozásában segítsek, amelyben a fiú maga ébred rá, hogy ez így nem oké.

 

Tudjátok, olyan Varázsfuvola, meg Szentivánéji álom, meg ilyesmikre gondolok. Valami egyszerű, de furfangos, és nemes dologra. Vagy ilyenek csak a mesében vannak?

 

Előzmény: Mad árka (16)
Mad árka Creative Commons License 2006.06.05 0 0 16
Szerintem is jobb a fiút hagyni élni úgy, ahogy épp jobbnak látja. Mert lehet baszogatni, majd 20 év múlva levonni a konzekvenciát, megérte-e (s eltelt 20 év cseszegetéssel). Ugyanakkor sokféleképpen lehet eltölteni azt a 30 évet, aztán legfeljebb a végén elemezni, megérte-e.

Én is voltam már olyan helyzetben, hogy a szüleim beleszóltak a szerelmi életembe. Az eredménye egy durva beavatkozás volt, elhidegülés, veszekedések, s több kisebb beleszólás. Nem lett tőle jobb. A dolgokat szépen megtanultam magam. Sosem tudnék már a szerelmi életemről mással beszélni, mint a barátaimmal. Sok mindent nem lát a külső szemlélő a szerelmekről, amik igenis fontosak egy kapcsolatban. Az önkéntes megmentők sokszor ráfáznak a próbálkozással és két embert vesztenek egycsapásra, majd szinte egy családot is... függetlenül az igazságtartalmaktól (tehát attól, hogy végeredményben kinek volt igaza, bár szerintem egy párkapcsolatnak pont nem ez a lényege meg "értékelési rendje"). Mindig mondtam az én életemmel foglalkozóknak, hogy felejtsék el a furka-próbákat, mert ha szívni fogok, akkor az az én szívásom, ha örülni fogok, akkor az az én örömöm. Nem másé, nem az ősöké, nem rokonoké stb. Az enyém, az én életem, az én dolgom. A többieké meg a többiek dolga. :)

Egy biztos, azt megtanultam, hogy mások életébe beleszólni nem fogok, mert nekem nagyon rossz volt, semmit sem használt, s nem kívánom vissza azokat az időket. Sokat vesztettünk vele.
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 15
Nem nagyon hajlandó beszélgetni ilyesmiről. Merthogy ez az ő dolga, neki tetszik, és kész. 30 év meg még lázálmaimban sem jött elő, de van már vagy 3 (talán több is), és ez már kezd aggaszttó lenni.  A fiam egyébként egyszerűen lusta. Szerintem még arra is, hogy megnézze, hogy ki is ez a lány. Pont ezért kéne egy belevaló csajszi, aki fölrázná egy kicsit. Nem gondolok többre, csak annyira, hogy lássa, hogy van másmilyen is.
Előzmény: vanchu (14)
vanchu Creative Commons License 2006.06.05 0 0 14
Olyant nem lehetne, hogy elbeszélgetsz vele, hogy mit fog csinálni a csajjal 30 év múlva? Meg hogy mit szeret benne? Meg hogy a szépség múlandó?
Előzmény: anticasanova (12)
vanchu Creative Commons License 2006.06.05 0 0 13
Sokaknak bejönnek a plázacicák... :)

Előzmény: anticasanova (12)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 12

Igen, ezekkel a véleményekkel én elvben egyet is értek.

Csakhogy. A fiamnak egyetlen élete van, ha azt elszúrja, akkor már nincs "legközelebb".

Másrészt, vannak dolgok, amiket egy szülő (vagy bármilyen kívülálló) nyilvánvalóan jobban lát, mint egy gyerek.

Annak idején az én apám is drasztikusan bekavart az életembe, amiért kellően nehezteltem is rá. De most már kezdem észrevenni, hogy miért tette. Az éppen nem szerelmi ügy volt, hanem valami olyasmi, mintha egy tehetségtelen zongoristát akadályozott volna meg, hogy a zongoraművészi karrierjének szentelje az életét. Ez sem biztos, hogy helyes volt, de egy olyan evidencia volt, amit ő látott, én pedig nem.

 

A pipivel egyébként csak annyi bajom, hogy egy szakadék választja el őt a fiamtól intelligenciában, lusta, nyafogós, érdeklődési körét teljesen lefedik a plázák, és legnagyobb problémája, ha megsérül a műkörme. A többi dolog ugyan csak a fiamet kéne, hogy érdekelje, de nem lehet nem észrevennem, hogy randa is, és az égvilágon semmi kedvesség, vagy báj nincs benne. Mint egy nagy fadarab, olyan az egész nő. Borzalmas.

 

Természetesen a fiam sem tökéletes, de nagyon okos, nagyon jól dolgozik, és ennek megfelelően jól is keres. Csak éppen nőügyekben tökfilkó szegény. Ez lehet, hogy az én hibám is; tőlem sajnos semmilyen dörzsöltséget sem tudott tanulni, én magam is mamlasz vagyok. Csak nekem épp szerencsém volt, mert én azzal a nővel akadtam össze, aki tökéletes társam volt idáig, és nyilván az is marad még erre a hátralévő kis időre.

 

agata* Creative Commons License 2006.06.05 0 0 11

Szerintem akik minden brazil szappanoperát végignéznek, azok nem érnek rá fórumozni :-)

 

Miért haragszol ennyire?

 

Előzmény: anticasanova (5)
agata* Creative Commons License 2006.06.05 0 0 10

További hátrány lehet, hogy ha mégis a nő lesz a nyerő, akkor örökre kiérdemli valamennyi anyós viccet :-)

 

Egyébként én már régóta nem értem, miért gondolják magukat egyes (elég sok :-( ) anyák a gyereküknél még felnőtt korában is okosabbnak :o

Előzmény: vanchu (9)
vanchu Creative Commons License 2006.06.05 0 0 9
Nesze, hátrány: A fiad leveszi, hogy susmus van, és akkor már dacból is, csakazértis.
Előzmény: anticasanova (5)
cantante gatto Creative Commons License 2006.06.05 0 0 6
Sehogy, mindenkienk megvan a joga a t évedéseihez, neked is a fiadnak is. Még akkor is ha ez nagy tévedés és nagy árat kell érte fizetni, legközelebb figyelmesebb lesz és óvatosabb és jobb csajt fog válaztani. Ha már vagyonról nbeszélsz gondolom hogy nem tizenéves a fiad tehát akkor méginkább nincs beleszólásod. Nekem apám azt mondta mindig hogy a pokolba vezető út jószándékkal van kiközvezve. Azért megbeszélni próbáld vele ahelyzetet, de ha nem hagyja magát akkor neked sincs mitt tenni, el kell fogadni hogy ez van.
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 5

Látom, titeket aztán abszulút nem izgatna, a a fiatokat egy ilyen sötét, ostoba fúria kiforgatná a vagyonából, mellette persze gyereket is csináltatna, aztán lelépne az új hapsijával. Nem mondom, a fiam is hülye, hogy egyáltalán szóbaáll egy ilyennel. De a fiam, tehát nekem az a dolgom, hogy legalább próbáljam megakadályozni, hogy végzetes ballépéseket kövessen el.

Azonban, ahogy elnézem, belétek sem szorult több pedagógiai érzék, vagy élettapasztalat, mint belém :(

 

Azt hittem, olyanok járnak ide, akik minden brazil szappanoperát végignéznek, és önteni fogják az ideillő megoldásokat az összes előnyével és hátrányával. Úgy látom, tévedtem. De ahogy elnézem, pszichológus se sok van köztetek.

 

Ha netán mégis idetévedne olyan, akinek van valami ideillő ügyes fogás a tarsolyában, kérem, ne tartsa magában!

 

agata* Creative Commons License 2006.06.05 0 0 4
Pelenkázod is még a gyereket, vagy már szabad neki egyedül pisilni? :o
Előzmény: anticasanova (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.05 0 0 3
De olyat keress, aki úgy tud szopni, mint a tehénfejőgép vákumszivattyúja, különben nincs esélye. Mert a jelenlegi élősködőt is tartja valamiért a fiad, aki gondolom nem hülye, csak mérlegel.
Előzmény: anticasanova (-)
Mr. Roboto Creative Commons License 2006.06.05 0 0 2

Esetleg kérdezd meg a fiadat, hogy nem akarja-e, hogy falazz neki, miközben "félrelép". Garantáltan megszabadulsz a problémádtól...

(meg a fiadtól is :-) )

Nem tudom megérteni, miért kellene beleszólnod a fiad életébe ha már nagykorú és nem te tartod el.

Ha meg az utóbbi, akkor ultimátumszerűen bejelentheted: vagy a csaj vagy a zsebpénz...

 

Előzmény: anticasanova (-)
minden lébe kanál Creative Commons License 2006.06.05 0 0 1
nem értem a kérdést. a pasidnak akarsz egy másik csajt, v mi vaaaaaan?
Előzmény: anticasanova (-)
vanchu Creative Commons License 2006.06.05 0 0 0
Esetleg a fiúval elbeszélgetni, h0gy ugyanmár?

Muszáj az a praktika?
Előzmény: anticasanova (-)
anticasanova Creative Commons License 2006.06.05 0 0 topiknyitó
A legcélszerűbb mód - gondolom - egy dörzsölt, beleveló csajszi beszervezése lenne, aki kibillentené a biztos pozíciójából a tohonya élősködőt. De honnan szerezzek ilyet, ha nem ismerek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!