Keresés

Részletes keresés

23 negedi Creative Commons License 2008.10.05 0 0 162
ghepard Creative Commons License 2008.10.02 0 0 161
":) Ez a patkány-kísérlet tök jó."
Igen, tényleg valamit mond nekünk......

"Beletrafáltál. Nem írtam, de erre gondoltam. Ismerjük a tibeti szerzetesek
technikáit (tumo: amivel felmelegítik magukat, hogy a mínuszokban sem fáznak, vagy egyes mantramok, amiket mormolva óriási távokat tesznek meg fáradság nélkül, stb.) Így van, jól írod. Lehet egyfajta meditatív állapotban tették meg az óriási távolságot."

Na én erről nem tudok, nem olvastam róla, pedig annyit kerestem a NETen, hogy a saját hanggal mit lehet kezdeni, de nem találtam semmit, vagy csak majdnem semmit. Csak azt tudom, hogy valamikre (elképesztő dolgokra) képesek. De pusztán véletlenül rájöttem, hogy ez lehetséges. Úgy 7 éve megfájdult a fogam, korán reggel mentem vonattal munkába (mint minden munkanap) és üres volt a kupé. Nagyon fájt a fogam és átvágott rajtam (azt nem is tudom, hogy miért és honnan), hogy próbáljam meg ráirányítani a hangomat. Na el is kezdtem, magasabb, mély, így tartani a szájat, jobban becsukni/kinyitni...... Legnagyobb meglepetésemre egy bizonyos frekvencián, erőn szinte kibírhatatlan volt a fájdalom. Mikor elvettem a hangot elmúlt. Na ez nekem magas volt, de hamar rájöttem, hogy működik a dolog és azóta többfélére is alkalmazom. Rájöttem arra is, hogy bizonyos frekvencia/erő nagyon jól melegít.

Egyszer télen kimentem (nagyon sokszor járok ki a természetbe) messze a falutól, levettem magamról a derék feletti ruhákat (tehát félmeztelen voltam), ráültem egy kidöntött fára és kb 50 percig ott ültem teljesen mozdulatlanul. Hazamentem, a kinti hőmérő -12 fokot mutatott. Azt hittem, hogy hasraesek, olyan nagy volt a meglepetésem. Régen még meleg kesztyűben is lefagyott a kezem, ma nyugodtan még kerékpározom is télen kesztyű nélkül...................

Előzmény: Mirdad (160)
Mirdad Creative Commons License 2008.10.02 0 0 160

 

  :) Ez a patkány-kísérlet tök jó.

 

  "De annak a "belső iránytűnek" lehet jó nagy ereje van"

 

  Beletrafáltál. Nem írtam, de erre gondoltam. Ismerjük a tibeti szerzetesek

technikáit (tumo: amivel felmelegítik magukat, hogy a mínuszokban sem fáznak, vagy egyes mantramok, amiket mormolva óriási távokat tesznek meg fáradság nélkül, stb.)  Így van, jól írod. Lehet egyfajta meditatív állapotban tették meg az óriási távolságot.

 

  (A Milarepa c. filmben, ami nagyon hűen elmondja a nagy tibeti mester életét

pl. a talpukra írt jelekkel "kódolták" ezt a hatást, amivel nagyon gyorsan voltak képesek gyalogolni. Szinte futottak napokon át.)

Előzmény: ghepard (159)
ghepard Creative Commons License 2008.10.02 0 0 159
"A "hogyan"-ra a belső iránytű csak az egyik válasz, valóban. A fizikai megközelítésre nem ad választ."

De annak a "belső iránytűnek" lehet jó nagy ereje van. Ha alpesi barátunk megtudta, hogy gyógyít a hely és neki nagy problémái voltak és nagyon elhitte, hogy tényleg segíthet (az már más kérdés, hogy segít is), akkor az óriási erőt adhatott neki. A teste/lelke kihasználhatott mindent és ez sokszor több, mint gondolnánk.

Például, ha egy patkányt bedobsz egy félig telt (vízzel) hordóba, akkor úgy mondjuk kb 24 óra alatt kimerül és megfullad. Vegyél másikat, de 20 óra múlva vedd ki. Etesd itasd 1 hónapon keresztül, aztán dobd a hordóba. Érthetetlen, de hogy még 14 napot is kibír ott. Már várta a segítséget és ez mennyi erőt adott neki...................... Hát ez nem semmi.......
Előzmény: Mirdad (158)
Mirdad Creative Commons License 2008.10.02 0 0 158

 

  Igen, érthetetlen, hogy eljutottak Stonhenge-be olyan messziről.

De a leletek azt bizonyítják, hogy olyan messziről érkeztek oda? Mert ha igen, akkor

tényleg képesek voltak rá.  A "hogyan"-ra a belső iránytű csak az egyik válasz,

valóban. A fizikai megközelítésre nem ad választ.

Előzmény: Törölt nick (156)
ghepard Creative Commons License 2008.10.01 0 0 157
Hát megpróbáltam tegnaptól egy kicsit jobban belerázódni alpesi barátunk problémájába. Tudom, hogy nehéz a dolog. Ha igaz, hogy tényleg alpesi, akkor tényleg le a kalappal. Egyet tudunk. Ott van. Tehát valahogy odajutott.
Most vegyük azt, hogy egy magányos kóborgó ember volt, aki csak ment és ment és megint csak ment valahová mindennap és pusztán véletlenül odatalált. Mélyebben ebbe belegondolva nagyon nem valószínü, de lehetséges. Tehát nem is tudott róla és csak úgy arrajárt.

A másik eset mondjuk, hogy tudott róla. Itt aztán van a nagy kérdés, hogy hol tudta meg. Ha mondjuk már a tengerparton volt, akkor már nem is olyan nehéz. Minél közelebb vagy egy híres helyhez annál többen tudnak róla......... Aki meg tudta, hogy hol van az a hely, akkor valaki talán tudta is az odavezető utat is.........

De lehet sok más lehetőség is...............
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 156

Sztem nem éled úgy bele magad az akkori korba, mint én. Tegyük fel, hogy vagyok egy alpesi ember, aki mondjuk vadászatból él. Akkoriban az információközlés elég gyenge volt. Még a 17. században is nagy szenzáció volt, az a találmány, hogy lovakat váltva 1-2 hét alatt eljutott a hír egyik országból a másikba.

Na most sztem egy alpesi ember igen ritkán kerülhetett kapcsolatba brit szigetekivel. De tegyük fel, hogy egy vándor elhozta a hírt, hogy ott van egy csodatevő hely. Erre csapot papot hátrahagyva elindult egy helyre amiről fogalma sincs, hogy hol lehet, mert sosem járt olyan messze. Gondolj bele, hogy ma egy magadfajta ember egy 10 hektárnyi erdőben simán képes lenne eltévedni. Akinek van egy kis ismerete, az tud égtáj alapján tájékozódni a nap és csillagok után. Viszont akkoriban még lapos is lehetett a Föld, ha egyáltalán belegondolt ez a vadász ilyesmibe, mert hogy nem hallott róla az majdnem biztos.

Közben eszembe jutott egy verzió, hogy esetleg akitől hallotta a hírt, azzal közösen ment a Stonehengehez. De ez csak egy ember.

Viszont ha nem így történt, akkor hiába érezte, hogy merre van észak és merre nyugat, nem mondta el neki senki, hogy menj 2 hónapig nyugatra, 2 hétig északra, úszd át a Lamache csatornát, aztán menj még délnyugatra 3 napig.

Előzmény: ghepard (154)
ghepard Creative Commons License 2008.09.29 0 0 155
hoppá, a 154 hsz a 149-re akart lenni........
Előzmény: ghepard (154)
ghepard Creative Commons License 2008.09.29 0 0 154
"ezért nem értem, hogyan találták meg távoli emberek, és egyáltalán honnan tudtak róla."

Nos a mai ismereteink szerint az ember a fejlődés legmagasabb foka. Lehet remélmi, hogy pottom 4300 évvel ezelőtt is az volt. Nem tudom lehet-e gyanítani, hogy többet tudott az említett galambnál. Mára már sok minden eltompult bennünk, lehet az a régi ember (az említett alpesi, aki odatalált) még érzékelt valamit, amit mi már nem.

Vagy csak pusztán egyszerüen, valakitől hallotta, hogy ott van és gyógyító a hely. Aztán gondolta, hogy megkeresi. No, de az csak egy ember, aki tiszta véletlenül botorkált arrafelé, lehet amolyan kóborgó ember volt. A többi nem olyan távolról jött. Hogy annyi beteg ember teteme van ott, akkor talán nem is működött az a gyógyítas olyan jól. Már nem tudtak elmenni? Vagy már nem is akartak, mondván, hogy ha itt nem gyólulok meg, akkor sehol............
Előzmény: Mirdad (150)
Mirdad Creative Commons License 2008.09.27 0 0 153

 

  Ez igen...

Előzmény: ghepard (152)
ghepard Creative Commons License 2008.09.26 0 0 152
"Erre írtam, hogy úgy, ahogyan a madarak képesek többezer km-t repülni
a tudomány legnagyobb csodálatára, követve a mágneses erővonalakat :)"

Nemcsak azt. Mint kiderült, például a galambok csőrében vannak mágnes érzékelők a földmágnes mindhárom komponensére (itt megáll az ész, ez már több millió éve bennük van, az ember csak nemrég ismeri a mágnesességet - pár ezer év..., milyen okos madarak). De, mikor eltávolították ezen érzekelőket, visszataláltak a kiindulóponthoz. Aztán megint vannak elméletek, hogy a szagok után is mennek, vagy rögzítik a képeket az agyukba és aszerint is mennek vissza stb.......... Ha egy kiesik, még akkor is képesek visszatalálni. De lehet, hogy van egy ami a legfontosabb és ha az kiesik akkor nem nagyon tudnak visszatalálni, de most hirtelen nem ugrik az eszembe, de a látott dokfilmben volt róla szó.......
Előzmény: Mirdad (150)
Mirdad Creative Commons License 2008.09.26 0 0 151

 

  De ez csak analógia. Feltételezés :)

Előzmény: Mirdad (150)
Mirdad Creative Commons License 2008.09.26 0 0 150

"ezért nem értem, hogyan találták meg távoli emberek, és egyáltalán honnan tudtak róla."

  Erre írtam, hogy úgy, ahogyan a madarak képesek többezer km-t repülni

a tudomány legnagyobb csodálatára, követve a mágneses erővonalakat :)

Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 149

Azt hiszem világnézetbeli különbségek miatt nem kaptam választ a kérdésemre. Én nem hiszem, hogy léteznének ezek a dolgok, amiket te itt erőként emítessz. Én úgy gondolom, hogy csak hite volt az embereknek, hogy gyógyító ereje van. Illetve voltak akik azt állíttták, hogy a köveknek van gyógyító hatása. Na én ezekben nem hiszek, inkább azt gondolom, hogy egy korai megvezetése az embereknek, ugyanúgy, mint a középkorban a vallás.

Szóval én a helyet csak egy építménynek tekintem, és ezért nem értem, hogyan találták meg távoli emberek, és egyáltalán honnan tudtak róla.

Előzmény: Mirdad (145)
23 negedi Creative Commons License 2008.09.23 0 0 148
Előzmény: 23 negedi (147)
23 negedi Creative Commons License 2008.09.22 0 0 147

Stonehenge fiatalabb mint hitték

http://index.hu/tudomany/tortenelem/stnfm080922/

Mirdad Creative Commons License 2008.09.22 0 0 146

 

  Örülök, hogy leiratott, hogy Stonehenge "gyógyító hely". Az emberiség hasonló szakrális helyei ugyanilyen erővel bírnak. Az ok egyszerű:

nem azért különleges, mert felépítették, hanem mert különleges helyre épültek :)

  A piramisok, kultuszhelyek, beavatási helyek mind ilyen erőhelyre épültek.

 

  Nem találomra emelték a katolikus templomokat sem, hanem módszeresen

a korábbi szent helyeken épült építményekre: hazánkban pl. a Mithrász-szentélyekre, mintegy jelképesen elnyomva azokat ;)

(A Vatikán is a Mithrász-misztérium-vallás barlangrendszerére épült!)

 

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (144)
Mirdad Creative Commons License 2008.09.22 0 0 145

 

 "abban az időben egy alpes ember honnan tudott a Stonehenge létezéséről és "gyógyító erejéről", és ha tudott, hogyan talált oda?"

 

  Végre szerepel itt, hogy Stonhenge szakrális, spirituális hely (is) volt,

mint a piramisok, vagy egyéb erőhelyek...

 

  Kedves vereslajos, úgy találhatták meg a messzi emberek azt az erőhelyet,

ahogyan a madarak is többezer km-re képesek repülni "belső iránytűjük segítségével". Az elv ugyanaz. A madarakat a Föld magneses mezeje segíti,

az embereket meg Stonhenge ereje "hívhatta", vezette, akik akkor még

sokkal tisztabb környezetben léteztek, tehát fogékonyabbak lehettek

rá.

 

  A legszebb az, hogy Stonhenge egyes elméletek szerint beleillik egy

erőhely-láncolatba, rajta van egy egyenesen, amin teljesen hasonló építmények

vannak (néhány skandináv országban is vannak ilyen helyek), ezt légifelvételekkel szépen kimutatták. Ahogyan az egyiptomi piramisok is "véletlenül" egy hasonló tengelyen vannak.

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.22 0 0 144
Ma olvastam egy új teóriát, miszerint a Stonehenge nem 2600-ban, hanem 2200-2400 között épült, és gyógyító hely volt. Sok távolról érkezett ember tetetmét találtaák, pl egy Alpokból érkezettet. Én azt nem értem, hogy abban az időben egy alpes ember honnan tudott a Stonehenge létezéséről és "gyógyító erejéről", és ha tudott, hogyan talált oda? Van valakinek elképzelése erről?
23 negedi Creative Commons License 2008.06.01 0 0 143
23 negedi Creative Commons License 2008.05.30 0 0 142

Ősi dinasztia temetkezési helye lehetett

http://123.hu/123/cikk/214741/

23 negedi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 141

Megrongálták a Stonehenget

http://123.hu/123/cikk/214654/

23 negedi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 140
23 negedi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 139

Neolitikus zarándokhely lehetett Stonehenge

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=20223

23 negedi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 138

Stonehenge feltárhatja titkait

http://123.hu/123/cikk/214027/

23 negedi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 137

Kőkori csatákat vivtak Stonehengenél

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=20024

duále Creative Commons License 2008.03.08 0 0 136
23 negedi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 135
23 negedi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 134
Tudnál erről valamilyen anyagot keresni?
Előzmény: Din10 (132)
23 negedi Creative Commons License 2008.02.11 0 0 133

Szia,

 

Igazad van.

Előzmény: kisbibor (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!