Értesítem a tisztelt olvasóközönséget, hogy mind a 40 madaras linkgyűjteményemen /kiindulás: http://www.diszmadar.lap.hu/ elhelyeztem a középső oszlop tetéjénél egy weblap fordítót. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az összes angol nyelvű oldalt -a nyelvet nem beszélők is -olvashassák. Az oldalaimon az angol nyelvű linkek vannak többségben. A fordítások néhol ugyan suták és nem tökéletesek, de lényeg kihámozható belőlük. Ezáltal lehetőség nyílik mindenki számára, hogy friss külföldi szakmai információkhoz jusson. Illetve módot ad arra, hogy a nézelődése, böngészése közben érdeklődésére számottartó oldalakba és aloldalakba beleolvasson. Próbáljátok ki minél többen!
A www.diszmadar.lap.hu oldalra, -s a lapcsalád többi tagjára is- többek kérésére feltettem a középső boxba egy weblapfordító ablakot. Működése remélem elősegíti a főként angol nyelvű linkekeken található információk megértését.
A fordítások nem tökéletesetek, de lehetővé teszik angolul nem tudok számára is a lényegi információk megértését.
A rizspintyesek ismerhetnek zebrapintyeseket, ezért kérem a Ti segítségeteket is. Pingvin mintás zebrapintyeket keresek vérfrissítés céljából. Jelenleg három párból áll a csapatom, de nem ártana lecserélnem a fiúkat vagy a lányokat.
Mi van veled ? Úgy eltüntél a fórumról. Tegnap fészekellenőrzést tartottam a feketefejű rizseknél és az alfa párnál 5 db meleg tojást találtam. Kíváncsian várom a fejleményeket, most egy kicsit más étrendre fogom őket, hogy a kicsik megjelenéséig szokják a lágyeleség váltás ízeit. Remélem a másik pár is hamarosan beindul, azok is kaptak egy "E" vitamin fröccsöt két hete.
Felhívnám a tisztelt díszmadártenyésztők, diszmadaras egyesületek figyelmét a diszmadar.lap.hu és kapcsolódó oldalain lévő INGYENES HIRDETÉSI lehetőségre!!! Bővebben: http://www.diszmadarinfo.mindenkilapja.hu
Szia Idre! Ha Szegedről jössz az M5-ön, esetleg nem jelent problémát mondjuk az inárcsi OMW-kúti pihenőben kiállni. Az nekem sokkal jobb lenne, mert én Isaszegen lakom (valójában ez is messze van tőlem, de hát áldozni kell a szenvedélyre :-) (Bp-et kétszer átszelni vasárnap esti csúcsforgalomban viszont túl nagy macera, és annyi időt nem tudok rászánni.) Ha ennek látod lehetőségét,a továbbiakat magánban is folytathatjuk. Címem: silur@freemail.hu
Szegedről jövök és Straubingba tartok a börzére rizspinty színmutációkért.
A rizseket megetetve, itatva, az útra ellátva spec. dobozban szoktam szállítani.
A kétneműséget garantálva, a testvérpárt kizárva szoktam a tenyészetből törzskönyvezett madarat eladni.
A találkahely az MO és az M1 találkozása utáni Bécs felé menetben a jobb oldalon lévő első benzinkútnál szokott lenni.
Általában a rizsek megfelelően ellátva ( eleség, víz, nyugodt körülmények) egy 24 órás utazást is kibírnak kétoránkénti pihenők közbeiktatásával és a madarak etetésével, itatásával.
A rizspinty téli hőigénye 15 -16 C.fok, de ennél többet is szeret.
Te honnan jössz? Kibírják a madarak a hosszú szállítást, az időjárási/hőmérsékleti viszonyokat is figyelembevéve (persze nyilván autóban)? Nekem még egy óra út lenne haza, bár nagyban függ attól, hogy Bp. mely részén találkoznánk.
Te tudsz párt (különnemű madarakat, és az sem baj, ha nem testvérek :-)) adni? Érdekelne ez a néhány részlet, de elvben benne lennék a dologban, ha össze lehet hozni. Ma felhívtam egy Bp-i tenyésztőt, aki hirdetett, de már nincs rizspintye, csak zebrája meg sirálykája. De zebrát most nem akarok, a sirálykát, félek nem tudnám utána eladni (a szaporulatot- optimista vagyok), érzékenyebb egzótát meg nem akarok, mert drága lenne a madarak miatt túlfűteni a lakást. A riszpinty ideális választás lenne, de nagyon nehéz beszerezni.
Hát ennek örülhetsz is. A kérdésem annyi lenne, hogy honnan származnak a szűlők? Ha jól emlékszem törzskönyvezel ugye ? Ha még nem kezdted el feltétlen jegyezd fel a párok adatait.
Jó választás a rizspinty tartása, mivel kb. ugyanaz az igénye, mint a zebrának és így már bizonyos tapasztalataid vannak a tartásáról. Ami azonban fontos eltérés
- a rizs a zebra kalitjától nagyobb kalitban, vagy volierben tartandó ( minimum 1oox5ox6o cm ) és némi rizst is igényel - a magkeverékébe.
A pár kiválasztása tényleg nehéz feladat, ezért azt tanácsolnám, hogy feltétlen megbízható tenyésztőtől vegyél madarakat.
Bár nekem sok rizsem van, eladók is, de a távolság meghatározó a vásárlásnál.
Van egy javaslatom : dec. 3 án 19 és 2o óra között átutazok Bp.-en, ha gondolod ott
átadhatom a madarakat, csak egy kérésem van pontosan légy ott a találka helyen, mivel a kisbusz összesen 15 percet áll, mig felveszünk egy utast.
Látom, hogy szűk kis topic ez, de hadd kérdezzem meg (így kívülről), hogy esetleg eladó rizspintyeitek vannak-e? Esetleg ismertek megbizható helyet, ahol be lehet őket szerezni? Színben csak annyi igényem van, hogy ne legyen fehér, bármilyen rajzos madár tetszik, talán különösen a vadszínű. Rizspintyem még nem volt, tenyésztettem (na jó, szaporítottam) már zebrapinyet, kanárit több-kevesebb sikerrel, sőt húsgalambot is :-) Tudom, hogy a nemek megkülönböztetése nem könnyű, de elvben párt szeretnék (kezdésnek).
Egy korlátom van, elsősorban Budapest környéke jönne szóba.
Most vedlenek át az idei utolsó fészekaljakból kijött fiókáim és az egyik pártól (ezüst+világosizabellapirosszemekkel) négy ezüst és kettő, a képen látható, világos ezüst madárkám született. Még nem fejezték be teljesen a vedlést, de kb 80%ig igen. Örülök.